EUR Bitcoin-prijsvoorspelling – Tijd voor een nieuwe opleving?

De afgelopen maanden waren de zaken onzeker voor Bitcoin.

Veel zogenaamde “experts” hebben beweerd dat de volgende bull run net om de hoek is. Maar wanneer we denken dat de prijs zal breken en zich begint te verzamelen, valt hij en breekt hij meer ondersteuningslijnen.

Dus wanneer zal de volgende grote BTC naar EUR opleving echt beginnen? En zal deze rally aanhouden of zal hij ook langzaam uitdoven?

Op dit moment wordt de prijs van Bitcoin tegengehouden door een paar sleutelfactoren. Vooral onzeker marktsentiment, tegenslagen voor institutionele beleggers, dreigende regelgeving en aanhoudende technologische problemen.

Laten we elk van deze factoren eens bekijken om te bepalen of Bitcoin waarschijnlijk snel zal herstellen.

Onzeker marktsentiment

Op dit moment is de hype rond Bitcoin heel anders dan eind 2017. Tijdens de bullrun vorig jaar hielp de mediahype om veel FOMO (Fear of Missing Out) aan te wakkeren. Beginnende kopers, institutionele beleggers en nieuwsuitzendingen konden gewoon geen genoeg krijgen van het digitale bezit.

Bitcoin crasht

Afbeelding via Fotolia

De prijs versterkte zichzelf en dreef verder het verhaal dat Bitcoin een “gezonde investering” was. Toen de prijs hyperbolisch begon te worden, begonnen veel beleggers zich af te vragen of de rally echt zou doorgaan. Het was niet houdbaar en de prijzen begonnen begin januari vrij snel om te keren en vertoonden sindsdien een neerwaartse trend.

Op dit moment staat het marktsentiment tegenovergesteld aan de euforie van december vorig jaar.

Na herhaalde teleurstellingen van een uitbraak in 2018, zijn de meeste mensen nu veel voorzichtiger om terug te springen op de markten. Een analist van Wall Street heeft zelfs een index op maat gemaakt Bitcoin ‘ellende’ die wordt gebruikt als een barometer om te vertellen hoe handelaren zich voelen. Volgens dit, op basis van de huidige prijzen, zijn degenen die BTC houden op dit moment beslist behoorlijk ellendig.

Dat klinkt misschien als slecht nieuws, maar historisch gezien zijn tijden van angst, onzekerheid en twijfel de beste tijd om Bitcoin te kopen. Wanneer de media continu veel FUD-artikelen schrijven, is de kans groter dat de prijs van de munt ondergewaardeerd wordt. En volgens diezelfde ‘ellende’-index ziet Bitcoin altijd zijn beste prijsprestatie in het jaar nadat de indicator‘ ellendig ’is geworden..

Tegenslagen voor institutionele beleggers

Een factor die waarschijnlijk de volgende enorme opleving van Bitcoin zal stimuleren, is de instroom van institutioneel geld. Er zijn veel grote investeringsfondsen, vermogensbeheerders en financiële instellingen die mee willen doen aan de Bitcoin-markten. Ze zijn allemaal op zoek naar de ideale instapmogelijkheid.

Tot nu toe was Bitcoin veel te riskant voor deze instellingen om geld van klanten mee te riskeren. Hoewel veel particuliere beleggers graag hun eigen geld riskeren in de hoop op een Bitcoin-rally, hebben geldbeheerders een fiduciaire plicht..

We kunnen hier ook de mislukte pogingen aan toevoegen om belangrijke investeringsvehikels te creëren, zoals op de beurs verhandelde fondsen. Dit alles betekent dat cryptocurrencies voor de meeste institutionele beleggers onbereikbaar zijn gebleven.

Om het grote geld in Bitcoin te laten rollen, zou het veel betere bescherming voor zijn investeerders nodig hebben. Een van de belangrijkste stappen in dit verband zou zijn dat toezichthouders in de inbreuk stappen en duidelijke wet- en regelgeving vaststellen met betrekking tot digitale activa.

Regelgevers nemen het serieus

De grootste onzekerheid bij Bitcoin op dit moment is regelgeving. Regelgevers over de hele wereld hebben grote belangstelling getoond voor Bitcoin en andere cryptocurrencies. Ze hebben de technologische voordelen van gedecentraliseerde systemen en blockchain-technologie bekeken.

Regelgeving werd door de meeste Bitcoin-gebruikers traditioneel met argwaan bekeken. Dit komt omdat het specifiek is ontwikkeld om de beperkingen van de moderne financiën af te werpen en de gebruikers te bevrijden van gecentraliseerde systemen.

Ondanks wat veel van deze die-hard Bitcoiners misschien denken, is regulering misschien niet allemaal slecht voor de cryptocurrency, vooral niet voor de prijs. Regelgeving betekent niet noodzakelijkerwijs dat het item en al zijn gebruikers worden beperkt.

Het is voor overheidsinstanties mogelijk om effectieve regelgeving op te stellen die gebruikers voldoende beschermt, terwijl de technologie zich toch kan ontwikkelen en innoveren in een relatief vrije markt.

Hester Pierce van SEC

Hester M. Pierce. Bron: Wikipedia.org

Dit werd onlangs zelfs bewezen door de positieve recensies in de gemeenschap op een toespraak van Hester M. Pierce, een lid van de Securities and Exchange Commission (SEC). De toespraak, getiteld “Stranden en Bitcoin” schetste haar visie op hoe de SEC de markt zou kunnen reguleren.

Ze vergeleek de SEC met een badmeester op een strand. Deze badmeester zal vrijheid van innovatie op de markten mogelijk maken, maar indien nodig kan hij fluiten. Regelgevers in Europa hebben ook vergelijkbare positieve uitspraken gedaan over Bitcoin en het algemene cryptocurrency-ecosysteem.

Met een uitgebalanceerd regelgevend toezicht zouden de Bitcoin-markten een groot deel van de negatieve neveneffecten van een niet-gereguleerde markt kunnen afschudden. Deze omvatten praktijken als marktmanipulatie en fraude met cryptocurrency.

Als institutionele beleggers weten dat er bescherming is voor het geld van hun klanten, zullen ze veel eerder investeren. Men zou hopen dat dit de sluizen van overtollig kapitaal zou kunnen openen die de cryptomarkten nieuw leven zouden inblazen.

Meer vertrouwen in schaalbaarheid

Een ander probleem dat Bitcoin teistert, is het onvermogen om te schalen. Met de huidige netwerksnelheden kan Bitcoin ongeveer 2-3 transacties per seconde verwerken. Visa, aan de andere kant, kan 56.000 transacties per seconde verwerken.

Dus als Bitcoin echt wil concurreren met gevestigde bedrijven, moet het zijn transactieschaalbaarheid verbeteren. Dit is een duidelijke wegversperring die Bitcoin moet overwinnen als het streeft naar massale acceptatie. Vergoedingen zijn ook een deel van het probleem. Tijdens de meest recente opleving van Bitcoin stegen de vergoedingen tot bijna $ 50 per transactie.

Het goede nieuws is dat schaalbaarheidsoplossingen nu in zicht zijn. Onderzoekers werken aan innovatieve technologieën zoals het Lightning Network. Deze oplossing voegt een ‘tweede laag’ toe aan de Bitcoin-blockchain waardoor het merendeel van de transacties ‘buiten de keten’ kan plaatsvinden..

Dit zal enorm helpen bij het opschalen omdat het betekent dat niet alle transacties op de Bitcoin-blockchain hoeven te worden geplaatst. Evenzo, aangezien deze transacties in afzonderlijke kanalen zullen plaatsvinden, hoeven de transactiekosten voor mijnwerkers niet te worden betaald.

Als het met succes wordt geïmplementeerd, zou het de capaciteit van het Bitcoin-netwerk exponentieel vergroten. Dit zou een aanzet kunnen zijn voor meer adoptie, wat zou resulteren in een positief sentiment en een stijging van de prijs.

Correctie binnenkort?

Er is veel hoop dat de volgende Bitcoin-opleving om de hoek komt. De markt heeft behoefte aan positief nieuws dat de hoop van “massale adoptie” nieuw leven kan inblazen.

Goed doordachte regelgeving die investeerders kan beschermen zonder innovatie te verstikken, zorgt voor de juiste omgeving. Het zou institutionele beleggers in staat stellen om massaal cryptocurrency-activa te kopen zonder bang te hoeven zijn voor rechtszaken van klanten.

Bovendien, als de Bitcoin-knooppunten in staat zijn om het bliksemnetwerk volledig uit te rollen en het te laten opschalen, zou dit deze acceptatie kunnen ondersteunen. Mensen zouden Bitcoin weer kunnen gaan gebruiken als een middel om transacties uit te voeren en niet alleen als een opslag van waarde.

Natuurlijk zijn er ook risico’s waarmee de markt op korte tot middellange termijn te maken zou kunnen krijgen. Er is geen echte consensus over hoe ver Bitcoin kan dalen voordat de vraag weer begint te stijgen. Er zijn veel detailhandelaren die tijdens de recente uitverkoop zijn verbrand en ze zullen slechte herinneringen hebben.

Investeer daarom alleen wat u bereid bent te verliezen en zorg ervoor dat u uw eigen onderzoek doet (DYOR).

Afbeelding via Fotolia

Disclaimer: dit zijn de meningen van de schrijver en mogen niet als beleggingsadvies worden beschouwd. Lezers zouden hun eigen onderzoek moeten doen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me