Everex (EVX) recensie: Blockchain Powered Remittance Project

Everex (EVX) is een interessant blockchain-project dat zijn aandacht heeft gericht op remittances en microfinanciering voor kleine en middelgrote ondernemingen.

Het project ging van start in 2016 en heeft zijn voetafdruk in de regio Zuidoost-Azië vergroot. Gebouwd op de Ethereum-blockchain, voltooide Everex in 2017 een omvangrijke ICO waarmee ze hun EVX-utility-token uitgaf.

Echter, kan Everex echt concurreren met enkele van de grotere blockchain-projecten voor overmakingen?

In deze Everex-recensie zal ik proberen die vraag te beantwoorden door een diepe duik in het project, de technologische roadmap en de ontwikkeling ervan. Ik zal ook kijken naar de use-cases op de lange termijn en het acceptatiepotentieel voor EVX-tokens.

Wat is Everex?

Zoals hierboven vermeld, Everex is een blockchain-project dat zich bezighoudt met grensoverschrijdende betalingen, valutaconversie en overmakingen. Het begon als een ander project dat bedoeld was om de banken zonder bank te financieren en voerde in 2016 een succesvolle pilot uit die de levensvatbaarheid van hun overmakingssysteem bewees, waardoor honderden Birmese migrerende werknemers in totaal 850.000 THB van Thailand naar huis konden overboeken naar Myanmar.

Sinds die eerste pilot heeft het project zijn missie uitgebreid en is het momenteel gericht op het midden- en kleinbedrijf, maar het blijft zich ook inzetten voor het leveren van diensten aan particulieren. Realtime afwikkeling van grensoverschrijdende transacties en beveiliging van de blockchain zijn twee van de sterke punten van het project.

Everex werkt op de Ethereum-blockchain en werkt door verschillende stablecoins te creëren die zijn gekoppeld aan de waarde van overeenkomstige fiat-valuta’s. Hierdoor kunnen particulieren en KMO’s gemakkelijk en snel geld overmaken in binnen- en buitenland.

Volgens Everex-oprichter Alexi Lane:

het platform kan elk activum op de Ethereum-blockchain digitaliseren om peer-to-peer wereldwijde overmakingen, valutawissel en kapitaalmarkten te vergemakkelijken

Everex-gebruiksgevallen

Everex zegt dat het de wereldwijde overmakingen gaat verbeteren, waarvan het zegt dat het momenteel onderhevig is aan een aantal problemen. Deze problemen omvatten lange vertragingen voor ontvangers, hoge kosten en lange wachtrijen bij wisselkantoren. Het Everex-netwerk stelt gebruikers in staat om al deze problemen moeiteloos te vermijden.

Everex voordelen

Voordelen van Everex

Een groep die bijzonder vatbaar is geweest voor de negatieve impact van het huidige wereldwijde geldovermakingssysteem, zijn arbeidsmigranten en expats. Beide groepen betalen exorbitante vergoedingen en wachten buitensporig lang om geld uit het buitenland te ontvangen. Dit zijn de personen die het meest kunnen profiteren van het Everex-netwerk.

Expats en migrerende werknemers zijn niet de enigen die kunnen profiteren van een verbeterd wereldwijd betalingssysteem. Het MKB zal er baat bij hebben omdat ze factuurbetalingen vrijwel onmiddellijk ontvangen. En valutamakelaars zien stortingen en opnames sneller worden verwerkt met lagere kosten.

Everex aan het werk

Iedereen kan een bank of wisselkantoor binnenlopen om contant geld in te wisselen voor een gelijkwaardige hoeveelheid stabiel “e-cash”. Everex zal eUSD, eEUR, eJPY en digitale versies van elke fiatvaluta kunnen uitgeven. Elke eenheid is 1: 1 inwisselbaar voor fiatvaluta. Dus 1 eUSD = 1 USD.

Bedrijven hebben ook toegang tot het Everex-netwerk om hun eigen valutawissel en overschrijvingen te creëren.

In beide gevallen zijn de digitale equivalenten onmiddellijk beschikbaar en kunnen ze ook onmiddellijk naar elke locatie ter wereld worden overgebracht. Omdat portemonnees op elke pc of smartphone kunnen worden geïnstalleerd, hebben gebruikers toegang tot hun geld, zelfs als ze onderweg zijn.

Everex eFiat Ecosysteem

Everex Transactiestroom met eFiat-ecosysteem. Afbeelding via Wit papier

Everex zal ook microkredieten kunnen aanbieden, met een kunstmatige intelligentie-engine die het kredietrisico bepaalt op basis van de geschiedenis van de individuele gebruiker.

Omdat de e-valuta alleen worden gecreëerd als fiat-valuta wordt gestort en verbrand wanneer de fiat-valuta wordt opgenomen, is er nooit de vraag of er voldoende fiat-valuta wordt aangehouden om de e-valuta te dekken. Alle gestorte gelden worden bewaard op een openbaar transparante derdengeldenrekening.

De basis van de functionaliteit is een wereldwijd netwerk van partners die zullen fungeren als uitwisselingspunten, waardoor gebruikers naar believen kunnen schakelen tussen fiat en cryptocurrency. Everex gelooft dat dit systeem het wereldwijde betalingssysteem voor altijd zal veranderen.

De Everex-portemonnee

Een van de eerste producten die door Everex werd uitgebracht, was een Everex-portemonnee. Het werd uitgebracht in 2016 en is een mobiele portemonnee beschikbaar voor Android, met binnenkort een iOS-versie. Er is ook een webgebaseerde uitwisselingsservice beschikbaar op Everex.cash.

Everex App gebruikersinterface

Everex Transactiestroom met eFiat-ecosysteem. Afbeelding via PlayStore

Everex heeft ook andere Ethereum-platforms en -toepassingen gemaakt die door iedereen kunnen worden gebruikt. Dit omvat een Ethereum-tokenviewer op Ethplorer.io en een app die blockchain-recordopslag, bewijs van bestaan ​​en eon-links genaamd Chainy biedt.

De oorspronkelijke distributie van de portemonnee was voor klanten in Thailand, maar sindsdien is de portemonnee vertaald en is deze wereldwijd beschikbaar.

Everex-functies

Everex wordt geleverd met een aantal kernfuncties, waarvan we er enkele hierboven al hebben besproken. De belangrijkste kenmerken van het netwerk zijn als volgt:

  • Snelle stortingen: Gebruikers kunnen fiat storten en converteren naar stablecoins met een klik op de knop.
  • Snelle opnames: Gebruikers kunnen geld in hun lokale valuta laten uitbetalen bij alle deelnemende leveranciers wereldwijd. Everex zal ook opnames beschikbaar stellen bij valutawissels en geldautomaten wereldwijd.
  • Digitale borg: Betalingen kunnen worden verzonden met een eenmalige pincode. Ontvangers kunnen het geld alleen ontgrendelen als de afzender hen de pincode geeft.
  • Overdrachten: Geld kan overal direct worden verzonden, zelfs naar uw eigen bankrekening.
  • Internationale betalingen: Gebruikers kunnen leveranciers of serviceproviders overal ter wereld direct met één klik op de knop betalen.

Waarom Everex nodig is

Het Everex-platform is handig voor particulieren, kleine en middelgrote bedrijven en zelfs grotere bedrijven. Iedereen die kan profiteren van directe, goedkope internationale overmakingen, kan profiteren van Everex. De oprichters en ontwikkelaars van Everex hebben het platform gecreëerd om vooral nuttig te zijn voor de volgende vier groepen:

  • Personen met en zonder bankieren: Er zijn meer dan 2 miljard mensen in de wereld die geen basisbankrekening hebben. Sommigen kunnen geen account krijgen omdat ze geen persoonlijke identificatie hebben, sommigen zijn fysiek te ver van een financiële instelling verwijderd en anderen hebben niet de nodige communicatie-infrastructuur in hun gebied. Everex werkt aan het leveren van bankdiensten, overmakingen, microfinanciering en microkredietdiensten aan deze groep individuen.
  • Arbeidsmigranten: Er zijn tientallen miljoenen arbeidsmigranten in de wereld, en ze kunnen allemaal profiteren van goedkope, snelle en gemakkelijke overmakingen naar hun thuisland.
  • Expats en toeristen: Degenen die in het buitenland wonen en reizen, worden geplaagd door hoge wisselkoersen bij het omrekenen van hun eigen fiat naar lokale fiatvaluta’s. Door Everex te gebruiken, kunnen ze hun eigen valuta omzetten in digitale valuta en deze overal ter wereld met minimale kosten opnemen.
  • NGO’s en hulporganisaties: Everex kan het gemakkelijk maken voor organisaties die hulpdiensten verlenen om geld van en naar ontwikkelingslanden te verplaatsen, en kan dergelijke transacties openbaar zichtbaar en controleerbaar maken.

Everex-team & Adviseurs

Het Everex-team wordt geleid door mede-oprichter en CEO Alexi Lane, een serieel ondernemer met meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van financiële dienstverlening, betalingen en kapitaaldiensten. Hij is afgestudeerd aan de Universiteit van Tennesse en heeft gewerkt bij bedrijven als Morgan Stanley en Wealth Strategies Group.

Everex-teamleden

Enkele van de Everex-teamleden

Een tweede medeoprichter, Alexander Kakunov, fungeert als de CTO van Everex. Hij heeft meer dan 15 jaar ervaring in het ontwerpen van software op bedrijfsniveau en heeft drie jaar ervaring met het bouwen van op blockchain gebaseerde apps. Het is echter interessant om op te merken dat het profiel van Alexander is verwijderd van de startpagina van het project terwijl het zijne LinkedIn geeft nog steeds zijn positie weer.

Er zijn ook twee adviseurs bij het Everex-project en dit zijn Kirill Gourov en Faisal Khan. Kirill is een portfoliomanager en hoofd onderzoek bij Full Node Capital en is behoorlijk actief geweest in de blockchain- en cryptocurrency-ruimte. Hij heeft een aantal startups en financiële instellingen in de ruimte geadviseerd.

Faisal heeft een iets andere achtergrond omdat hij een talkshow-presentator is en een Quora-bijdrager. Hoewel hij heeft geraadpleegd voor een aantal andere projecten op het gebied van bankieren en grensoverschrijdende betalingsverwerking.

Het EVX-token

Everex hield hun ICO in augustus 2017 en haalde 26,7 miljoen op toen ze EVX-tokens verkochten voor $ 2,10 per stuk. Er is een totaal aanbod van 25 miljoen EVX-tokens en een circulerende voorraad van 22,4 miljoen tokens. Het totale aanbod aan munten is vast, dus u zult geen munteninflatie zien.

Na de ICO daalde de prijs van EVX en stuiterde van slechts $ 1 naar $ 1,85, totdat de rally van december 2017 het op 8 januari 2018 naar een hoogste punt ooit van $ 7,36 bracht. De munt viel samen met de bredere markt gedurende 2018 een dieptepunt van $ 0,179642 op 14 december 2018.

Het token stuiterde en bracht het eerste kwartaal van 2019 handelend tussen $ 0,20 en $ 0,25 door, en steeg vervolgens op 25 en 26 maart na het nieuws dat het goedkeuring had gekregen om klanten in de VS onboarding te geven. Die pomp bracht het token van $ 0,30 op 25 maart naar een huidige prijs van $ 0,983440 op 9 april 2019.

Binance EVX

Registreer bij Binance en koop EVX-tokens

Als een ERC-20-token kan EVX worden opgeslagen in elke ERC-20-compatibele portemonnee, zoals Metamask en MyEtherWallet. Als u echter alle functies van het Everex-netwerk wilt ontgrendelen, moet u de native Everex-portemonnee gebruiken.

Als u EVX-tokens wilt kopen, heeft Binance het grootste handelsvolume met meer dan 90% van het marktaandeel. Er zijn een handvol andere beurzen die het token aanbieden, waaronder BX Thailand, Huobi Global en HitBTC.

Hoewel er een gezonde liquiditeit is voor EVX, kan het afhankelijk zijn van het volume van één beurs op een gegeven moment een probleem zijn (waar veel handelaren rekening mee moeten houden). Het token is ook vrij vluchtig in vergelijking met andere munten met vergelijkbare marktkapitalisaties.

Everex-gemeenschap & Marketing

Bij het analyseren van het potentieel van een project om op middellange tot lange termijn te groeien, is het belangrijk om de omvang en het enthousiasme van de gemeenschap te beoordelen. Een brede en betrokken gemeenschap van supporters kan helpen bij het vergroten van de bekendheid van het project en het vergroten van EVX-gebruik.

Everex heeft op beide standaard sociale accounts Facebook en Twitter. Ze hebben meer dan 7.000 likes op de eerste en 17.000 volgers op de laatste. Ze lijken behoorlijk actief op deze platforms en houden hun volgers regelmatig op de hoogte van de laatste ontwikkelingen / nieuwsevenementen.

Bovendien heeft het project een actief Telegram-kanaal met iets meer dan 5.000 leden. Hierdoor kunnen leden een pittiger debat over het project aangaan. Ten slotte hebben ze onlangs ook een officiële blog waar ze bepaalde updates plaatsen die relevant zijn voor de gemeenschap.

Everex versus Ripple

Hoewel zowel Everex als Ripple (XRP) betalingsoplossingen zijn, verschillen ze voldoende in hun focus dat ze als complementair kunnen worden beschouwd in plaats van als concurrenten.

Everex versus Ripple

Verschillen tussen Everex & Rimpeling

Waar Everex werkt aan het vergroten van de financiële inclusie, voornamelijk voor individuen en het MKB, richt Ripple zich op business-to-business transacties en gaat het voornamelijk om met grote banken als klanten. Dan is er de stablecoin-technologie, die een steunpilaar is van het Everex-platform, maar niet bestaat binnen de technologie van Ripple.

Gevolgtrekking

Everex heeft een lange geschiedenis voor een blockchain-project en lijkt met hun recente goedkeuring om Amerikaanse klanten toe te voegen op de goede weg. Ze hebben onlangs ook toestemming gekregen van Thailand en Myanmar om hun technologie in te zetten voor internationale geldovermakingen tussen de twee landen.

Natuurlijk hopen velen die in dit project hebben geïnvesteerd dat deze extra adoptie de prijs van EVX een boost kan geven. Inderdaad, als we kijken naar de enorme toename van het handelsvolume onlangs en de lichte stijging van de prijs, lijkt het marktpessimisme een hoek om te slaan..

Dus, zou u EVX moeten overwegen?

Nou, ik zou je zeker aanmoedigen om je eigen onderzoek te doen (DYOR) maar het project lijkt goede vorderingen te maken. Er is absoluut behoefte aan betaalbare overmakingsoplossingen en Everex biedt een solide alternatief.

Als u op de hoogte wilt blijven van het laatste nieuws over het project, moet u hun in de gaten houden blog.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Disclaimer: dit zijn de meningen van de schrijver en mogen niet als beleggingsadvies worden beschouwd. Lezers zouden hun eigen onderzoek moeten doen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me