Freewallet-beoordeling: mobiele en online crypto-portemonnee voor meerdere valuta’s

Freewallet is een portemonnee voor meerdere valuta’s die het voor gebruikers gemakkelijker probeert te maken om hun cryptocurrency zowel online als op mobiele apparaten op te slaan en te beheren.

Deze portemonnee begon in 2016 als een eenvoudige FantomCoin-portemonnee en is aanzienlijk geëvolueerd sinds ze ondersteuning hebben toegevoegd voor honderden munten. De portemonnee was in het verleden echter ook het middelpunt van enige controverse.

Dus, is Freewallet veilig en kunt u ze vertrouwen?

In deze Freewallet-recensie zal ik proberen daar antwoord op te geven en je alles te geven wat je erover moet weten. Ik zal je ook enkele beveiligingstips voor crypto-portemonnee geven.

Freewallet Overzicht

Freewallet is gevestigd in Tallinn, Estland en is gemaakt door Alvin Hagg. Het biedt een aantal verschillende portefeuilles voor alleen mobiel voor iOS- en Android-apparaten, evenals een andere portemonnee met een webgebaseerde interface. Hieronder vindt u meer informatie over alle verschillende producten die door Freewallet worden aangeboden.

Wat is Freewallet

Freewallet-functies. Afbeelding via Freewallet-website

Freewallet was de allereerste mobiele portemonnee die Bitcoin Cash ondersteunde in 2017, en kreeg later hetzelfde eerste onderscheid in de ondersteuning van Bitcoin Gold en Bitcoin Cash ABC.

Waarschuwing ​: De site Freewallet.io is NIET gekoppeld aan de Freewallet.org-portemonnee die wordt beoordeeld. Vertrouw het niet!

Freewallet werd gelanceerd in januari 2016 en de allereerste portemonnee was voor FantomCoin. Dat was een test van de portefeuilletechnologie en nadat het succesvol was gebleken, lanceerde het bedrijf zijn Bitcoin- en Ethereum-portefeuilles. In de loop van de tijd groeide de lijst met Freewallets tot twee dozijn verschillende wallets.

Veel van de individuele portefeuilles met munten die door Freewallet worden aangeboden, hebben de toppositie bereikt voor hun gegeven cryptocurrency in de Google Play Store.

Is gratis portemonnee veilig?

Een van de meest herhaalde mantra’s in de cryptocurrency-industrie is die van ‘Not Your Keys, Not Your Coins’.

In wezen is een van de redenen dat cryptocurrency-uitwisselingen niet als een optimale opslagoplossing worden beschouwd, omdat ze het eigendom van de privésleutels behouden. Uw sleutels worden op hun servers opgeslagen, dus u bent zo veilig als hoe veilig de uitwisseling is.

Als het gaat om de Freewallet crypto-portemonnee, hoewel ze een “portemonnee” worden genoemd, beheren ze nog steeds deze privésleutels. Daarom vertrouwt u erop dat de portemonnee-ontwikkelaars niet alleen betrouwbaar zijn, maar ook een sterke muntbeveiliging toepassen.

Freewallet-veiligheid

Freewallet beveiligingspraktijken

Freewallet beweert geavanceerde beveiligingsprotocollen te hebben, waaronder transacties met meerdere handtekeningen, transactienummerbeperkingen en 2FA / vingerafdrukherkenning. Ze beweren ook dat ze de munten in koude opslag bewaren, wat betekent dat ze offline zijn en ontoegankelijk voor hackers.

Dus ongeveer dezelfde beveiligingsprotocollen als de meeste exchanges.

Gelukkig heeft Freewallet onlangs hun “Lite” -portefeuille uitgebracht die beschikbaar is op iOS en Android. Dit geeft hun gebruikers volledige controle over hun privésleutels. Wanneer u de portemonnee instelt, worden de privésleutels gegenereerd en blijven deze op uw apparaat staan.

Back-up NB &# 128680 ;: Maak een back-up van uw portemonnee als u een Lite-portemonnee maakt. Als u uw sleutels verliest, kunt u deze nooit meer terugkrijgen

Natuurlijk moet u afwegen hoeveel u vertrouwt op het omgaan met de privésleutels ten opzichte van externe ontwikkelaars van portemonnees. Crypto is niet helemaal “idioot proof” en als je een lokale portemonnee opzet en je verliest je startwoorden, kun je ook voor altijd de toegang tot je munten verliezen.

Freewallet-producten

Zoals hierboven vermeld, is de lijst met Freewallet-producten gegroeid totdat deze nu uit twee dozijn verschillende wallets bestaat.

Er zijn individuele wallets beschikbaar voor Bitcoin, Ethereum, Monero, Doge, Dash, Lisk, Tether, Litecoin en Bitcoin Cash op zowel Android als iOS. Bovendien biedt Freewallet portefeuilles voor ZCash, Decent, NXT, Ardor, Tron, NEM, Bitcoin Gold, IGNIS, Stellar, Ripple, NEO, Bytecoin en EOS alleen op Android.

Als u al uw munten liever op één plaats wilt bewaren, hebben ze ook een crypto-portemonnee met meerdere valuta’s. Hierdoor kun je in totaal 30 verschillende munten allemaal in dezelfde portemonnee bewaren. Dit is beschikbaar op iOS en Android en via uw webbrowser met hun online portemonnee.

U kunt een kijkje nemen in deze afzonderlijke app-winkels als u een idee wilt krijgen van hoe gebruikers de app vinden. Deze zijn inderdaad behoorlijk gemengd met ongeveer de helft van de gebruikers met zeer kritische feedback en de andere helft die over het algemeen vrij positief is.

Freewallet gebruikersbeoordelingen

Freewallet gebruikersbeoordelingen Itunes winkel en Play Store

Het kan soms moeilijk zijn om te onderscheiden welke van deze legitiem zijn en welke nep zijn. Wat echter positief is, is dat het ondersteunend personeel en de ontwikkelaars van Freewallet reageren op de kritiek en suggesties van de gebruikers. Dit is in ieder geval een goed teken, want het laat zien dat ze bereid zijn om met gebruikersfeedback te werken.

Zoals gezegd heeft het bedrijf Freewallet een Litewallet voor Android en iOS uitgebracht die de controle over je privésleutels weer teruggeeft. De Litewallet ondersteunt alleen Bitcoin-, Ethereum- en ERC-20-tokens en biedt geen gratis overdrachten naar andere Freewallet-gebruikers zoals de volledige versie doet.

Uitwisseling & Overdrachtsservice

Als u de Freewallet-crypto-portemonnee gebruikt, profiteert u van hun Exchange- en transferservice.

Met de transferservice kunt u cryptovaluta naar andere Freewallet-gebruikers sturen zonder kosten. Dit gebeurt ook vrijwel direct en u hoeft niet te wachten op een transactie. Dit is allemaal mogelijk omdat de transfers allemaal intern bij Freewallet worden vastgelegd en niet bijgewerkt hoeven te worden op de blockchain.

Notitie ​: Omdat transacties off-chain worden afgehandeld, kunt u het unieke van Freewallet gebruiken transactie tracker

Een andere echt interessante functie is hun ingebouwde uitwisselingsfunctie. Dit betekent dat u gemakkelijk munten binnen de portemonnee kunt wisselen zonder ze naar een beurs te hoeven sturen. Dit gebeurt allemaal via de Changelly-omruilservice.

Ik besloot om de conversieratio’s te bekijken die men waarschijnlijk op deze app zal krijgen. Hieronder vindt u het Bitcoin naar Ethereum-tarief op Freewallet en de live prijs van de BTCETH-orderboeken op de Binance Exchange.

Freewallet Coin Exchange

Freewallet-tarieven vergelijken met Live Market

Zoals u kunt zien, heeft het Freewallet-tarief een iets lagere waarde van ETH in BTC, wat betekent dat Bitcoin duurder is als het op Freewallet wordt gekocht. Dit is ongeveer 0,5% verschil, wat eigenlijk helemaal niet zo veel is.

Als we rekening zouden houden met de kosten om het geld naar de beurs te sturen en vervolgens de bestelling te plaatsen, is het goedkoper om uw munten in te wisselen bij Freewallet.

Cryptocurrency kopen

Een andere functie die u mogelijk wilt gebruiken met de Crypto Wallet, is de crypto-aankoopfunctionaliteit. Hiermee kun je zowel in de app als via hun website cryptocurrency kopen.

Dit is in tegenstelling tot een gecentraliseerde uitwisseling, omdat de munten rechtstreeks naar uw portemonnee worden gestuurd en niet gedurende een bepaalde periode op een uitwisselingsportefeuille blijven. Ze accepteren alle gangbare creditcards zoals Visa, Mastercard enz. Ze accepteren zelfs enkele prepaid- en virtuele kaarten

Deze functie is beschikbaar in tal van landen en ze accepteren aankopen in EUR en USD. De limieten voor de transacties zijn redelijk met een dagelijkse maximale limiet van $ 20.000 en een maandelijkse limiet van $ 50.000. Dit kan eenvoudig rechtstreeks in uw portemonnee worden gedaan met de optie “Koop met kaart”.

Aankoop van een Freewallet-kaart

Aankoop van een Freewallet-kaart

In feite heb je de Freewallet niet eens nodig om munten te kopen met deze functie. U kunt hiervan gebruik maken bladzijde op hun website waarop de betalingsgateway is geïntegreerd. Dit is de Simplex-betalingsgateway die wordt gebruikt door beurzen zoals Bitstamp. 

Hoge vergoedingen &# 128184 ;: Simplex heeft buitensporige vergoedingen. Er wordt 7% kosten in rekening gebracht voor transacties met een minimumvergoeding van $ 11. Het kan goedkoper zijn om op Kraken te kopen.

Er zijn slechts 5 munten die u kunt kopen via het Freewallet crypto-koopportaal en dat zijn Litecoin, Bitcoin, Etheruem, Bitcoin Cash en Ripple. Zodra u de munten heeft gekocht, kunt u ze echter gemakkelijk omwisselen door ze snel in te wisselen in de portemonnee.

Klantenservice

Een van de vermeende voordelen van de Freewallet crypto-portemonnee is dat deze klantenondersteuning heeft die u kan helpen in het geval dat u geen toegang meer heeft tot uw portemonnee of onzeker bent over de vele functies.

Er zijn een aantal manieren waarop u deze agenten kunt bereiken. Misschien wel het snelste is door het gebruik van hun online contactformulier. Hiermee kunt u uw gebruikers-ID opgeven, zodat de agenten uw verzoek kunnen beperken.

Snelle tip ​: Als uw verzoek betrekking heeft op een transactie, moet u uw transactie-ID vermelden als u snelle hulp wilt.

Als u op zoek bent naar onmiddellijke hulp, kunt u contact met hen opnemen via hun livechatfunctie. Ik probeerde dit op vrijdag rond 19.00 uur en een agent kon me binnen 5 minuten antwoorden. Dat is echt best indrukwekkend voor een portemonnee-aanbieder.

Freewallet Chat-ondersteuning

Snelle live chat-ondersteuning bij Freewallet

Iets anders dat ik heel nuttig vond, was hun leven statuspagina. Op deze pagina worden de 4 portefeuilleservices voor alle munten in de portefeuille beschreven. Het toont de status Storting, Opname, Flash Transfer en Smart Exchange. Dus als u op het punt staat een van deze functies te gebruiken, kunt u het beste deze pagina eerst bekijken.

De Freewallet-controverse

Freewallet werd in juli 2017 geteisterd door een enorme controverse nadat een gebruiker op Reddit (wiens account sindsdien is verwijderd) beweerde dat Freewallet stelen meer dan $ 8 miljoen aan ETH. De post was enigszins misleidend omdat het leek alsof het verlies van slechts één persoon was. De thread explodeerde met andere gebruikers die ook geldverlies claimden.

Het blijkt dat de originele poster verwees naar een enkel ETH-adres dat honderden Freewallet-transacties ontving, waardoor het leek alsof Freewallet activa van gebruikers stal.

We moeten echter niet vergeten dat Freewallet de meeste munten in koude opslag plaatst, en de overdracht naar een enkel adres voordat munten naar het juiste adres worden verzonden, kan vreemd zijn, maar het was niet hetzelfde als diefstal. Uiteindelijk hebben alle gebruikers hun munten ontvangen.

Freewallet-oprichter Alvin Hagg zei dit tijdens het controversiële evenement:

Freewallet slaat fondsen op in een koude opslag met meerdere handtekeningen met een beveiligingsniveau op bankniveau. Van tijd tot tijd zijn er procedures voor het opnieuw in evenwicht brengen van verschillende koude opslagruimten en warme portefeuilles. U hoeft zich geen zorgen te maken, dit is een gewone en geplande procedure voor cryptocurrency-systemen. Alle gebruikersmiddelen zijn volkomen veilig. We bieden meer dan 14 portemonnees en ze werken allemaal prima.

Er was op dat moment ook congestie op het Ethereum-netwerk vanwege de Bancor ICO, en deze congestie maakte transacties veel langzamer dan normaal.

Houd er rekening mee dat Freewallet wel uw privésleutels beheert, maar in dit geval vanaf 2017 lijkt het erop dat er niets aan de hand was. Het is ook opmerkelijk dat de Monero-gemeenschap tot op de dag van vandaag waarschuwt dat Freewallet een scam is, hoewel de portemonnee nog steeds goede recensies ontvangt en er geen verdere beschuldigingen van diefstal of scam zijn geuit..

Freewallet Lite-installatie

Omdat ik gebruikers altijd zal adviseren om hun eigen privésleutels te bezitten, zou ik liever de Freewallet lite gebruiken die mij hier controle over geeft. Daarom ga ik u de eenvoudige stappen laten zien die u nodig heeft om de Freewallet Lite-app in te stellen en er een back-up van te maken.

U kunt de Freewallet Lite-app rechtstreeks in de iTunes Store of vanuit de Google Play Store downloaden. Aangezien ik dit op een iPhone ga installeren, krijg ik het van de Itunes winkel. Nadat u de app heeft gedownload, kunt u deze openen en “Nieuwe portemonnee maken” selecteren. U wordt gevraagd om een ​​4-cijferige pincode.

Freewallet Lite installeren

Portemonnee initialiseren en instellen

Uw portemonnee is nu geïnitialiseerd en u kunt hem gaan gebruiken. Dit echter doen zonder er een back-up van te maken, zou onverstandig zijn. Daarom wilt u deze laatste stap voltooien voordat u klaar bent. In je hoofdportefeuille ga je naar rechtsboven en selecteer je de instellingen.

Back-up maken van Freewallet

Back-up maken van Freewallet Lite met Mnemonic seed.

Zodra u dit heeft gedaan, gaat u omlaag naar het gedeelte “Back-upportefeuille”. Hier krijgt u een lijst met 12 geheugensteuntjes. Dit zijn uw startwoorden en zijn essentieel voor u om uw munten terug te vorderen.

Waarschuwing ​: Schrijf deze op en bewaar ze niet op uw telefoon of een ander elektronisch apparaat. Als u klaar bent, bewaar ze dan op een veilige en beveiligde locatie. Je munten zijn zo veilig als dat stuk papier

Zodra u al uw startwoorden heeft, kunt u ze nu in de app invoegen en op ‘Verzenden’ klikken.

Dat is het, je bent klaar. Nu kunt u de Freewallet Lite gebruiken en heeft u de volledige controle over uw sleutels. U zult ook opmerken dat de “Touch-ID” -toegang standaard is ingeschakeld. Dit betekent dat u alleen uw vinger hoeft te gebruiken om weer in te loggen op uw portemonnee.

Gevolgtrekking

Freewallet heeft enige controverse ondergaan, maar uiteindelijk lijkt het er niet op dat er iets schandelijks werd geprobeerd. Het bedrijf is gegroeid van een enkele portemonnee in 2016 tot twee dozijn portemonnees in 2019, waarvan er vele de hoogste waardering hebben voor hun muntsoort in de Google Play Store..

De ontwikkelaars waren de eersten die een portemonnee voor Bitcoin Cash toevoegden, nog voordat het zeker was dat Bitcoin Cash zou bestaan. En ze waren ook de eerste mobiele portemonnee voor Bitcoin Gold en Bitcoin Cash ABC. Freewallet is een van de bekendste mobiele cryptocurrency-wallets in de branche.

De grootste vangst bij het gebruik van de Freewallet Crypto-portemonnee is dat het bedrijf uw privésleutels bewaart, vergelijkbaar met de manier waarop een cryptocurrency-uitwisseling uw privésleutels bewaart. Als u zich hier prettig bij voelt, is de methode voor koude opslag die door Freewallet wordt gebruikt, zeer veilig.

Als u denkt dat u alleen uw munten bezit als u uw privésleutels bezit, moet u in plaats daarvan kiezen voor de Freewallet Lite-app.

Uitgelichte afbeelding via Freewallet.org

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me