Fusion Review: interoperabiliteitsoplossing voor financiële applicaties

Fusion (FSN) is een interessant project dat probeert het probleem van interoperabiliteit tussen blockchains en andere netwerken op te lossen.

Meer specifiek stelt het Fusion-protocol ontwikkelaars in staat om hun eigen applicaties te bouwen die vrijelijk kunnen communiceren met andere protocollen en technische systemen. Ze beweren dat ze blockchain-ontwikkeling gemakkelijk kunnen maken met hun op financiën gerichte API’s.

Toch kan Fusion zich echt onderscheiden van de vele andere projecten?

In deze Fusion-recensie zal ik proberen daarop te antwoorden door het project diepgaand te bekijken. Ik zal ook het acceptatiepotentieel op lange termijn van de FSN-tokens analyseren.

Wat is Fusion?

Fusie is een blockchain-project dat de volgende generatie financiële innovatie wil creëren. Het probeert alle financiële transacties met elkaar te verbinden in een ecosysteem dat zowel ketenoverstijgend is als data-overschrijdend en organisatieoverschrijdend is, en doet dit door het gebruik van slimme contracten.

Het project is gestart door Dejun Qian, de CEO van BitSE, een start-up incubator die ook de VeChain- en QTUM-blockchainprojecten heeft geproduceerd..

Wat is Fusion Network

Voordelen van het Fusion-netwerk

Net als veel andere blockchain-projecten, is een van de belangrijkste doelen van Fusion het oplossen van de problemen van schaalbaarheid en interoperabiliteit die bestaan ​​in blockchain-technologie. Door deze doelen te bereiken, zal Fusion in staat zijn om een ​​ecosysteem te creëren waarin digitale tokens van elke klasse kunnen worden overgedragen en uitgewisseld op verschillende ketens.

Fusion gebruikt een unieke consensusmethode die bekend staat als Hierarchical Hybrid Consensus Mechanism (HHCM), die aspecten van zowel Proof of Work als Proof of Stake combineert. Het maakt ook gebruik van parallel computing door het mechanisme van het groeperen van zijn knooppunten, waardoor een platform ontstaat dat veilig en efficiënter is.

Fusion’s technologische kenmerken

De ontwikkeling van Fusion is afhankelijk van een aantal technologieën die worden gecombineerd om de visie van een verbonden ecosysteem voor financiële transacties te realiseren. Deze technologische ontwikkelingen zijn als volgt:

  • Crypto Financial Smart Contract (CSC): Dit zijn slimme contracten die worden gebruikt om transacties uit te voeren tussen verschillende cryptocurrencies die in kaart zijn gebracht op de Fusion-blockchain.
  • Het Distributed Control Rights Management (DCRM): Dit is een beveiligingslaag voor de Fusion-blockchain die alle activa beschermt die zijn vergrendeld in slimme contracten. Het maakt gebruik van sharding en gedistribueerde opslag van privésleutels, zodat niemand toegang heeft tot de volledige privésleutel, zodat geen enkel knooppunt controle kan krijgen over de digitale activa op de Fusion-blockchain.
  • Het internet van waarden (IoV): In de Fusion-whitepaper introduceert het team de term “Internet of Value”, die verwijst naar het beheer en de uitwisseling van digitale activa op een veilige manier die de noodzaak van tussenpersonen vermijdt.
  • Het meervoudige triggermechanisme (MTM): De slimme contracten van Fusion omvatten niet alleen traditionele triggergebeurtenissen, maar ook op tijd en gebeurtenis gebaseerde triggers, waarnaar het Fusion-team verwijst als het Multiple Triggering Mechanism. Het team heeft deze drie triggermechanismen opgenomen om de slimme contracten in staat te stellen aan alle behoeften van complexe financiële transacties te voldoen.
  • Het hiërarchische hybride consensusmechanisme (HHCM): Deze functie werd eerder genoemd als het consensusmechanisme voor Fusion, waarbij gebruik wordt gemaakt van een combinatie van Proof of Work en Proof of Stake, evenals parallel computing. Deze combinaties stellen Fusion in staat om knooppunten te groeperen en consensus te bereiken in verschillende lagen om een ​​balans te bereiken tussen beveiliging, efficiëntie en schaal.

Fusion’s crypto-financiële functies

Het gebruik van de DCRM maakt de interactie mogelijk van verschillende digitale activa op de Fusion-blockchain. Dit betekent dat de crypto-financiële slimme contracten functies op een hoger niveau met grotere complexiteit kunnen toepassen. Deze omvatten zowel multi-token-functies als multi-role-functies.

Met de multi-token-functie kan het slimme contract de in kaart gebrachte waarden van digitale activa gebruiken om tegelijkertijd de relatie te definiëren tussen verschillende digitale activa die zijn vergrendeld in een slim contract.

DCRM Fusion

Overzicht van het beheer van gedistribueerde controlerechten

Met de functie voor meerdere rollen kan een slim contract verschillende accounttypen ondersteunen en tegelijkertijd interacties tussen verschillende slimme contracten en gebruikers definiëren.

Door scheiding van vruchtgebruik kunnen de eigendom en het vruchtgebruik van digitale activa worden gescheiden. In traditionele slimme contracten moeten tokens volledig worden overgedragen, met vruchtgebruik en eigendom onuitwisbaar verbonden. Maar het Fusion-platform maakt het mogelijk deze te scheiden, wat betekent dat financiële transacties onafhankelijk kunnen worden gemaakt van het definiëren van het accounteigendom.

Dit is mogelijk omdat met Fusion’s cryptofinanciële slimme contracten meer dan twee contractuele accounts of gebruikersaccounts eenvoudig kunnen worden gedefinieerd binnen één slim contract.

Fusion-gebruiksgevallen

In algemene termen dienen Fusion smart contracts als een vertrouwenssysteem in financiële contracten. Net als bij een traditioneel contract, kan een slim contract uniek worden aangepast aan een bepaalde situatie, maar met een slim contract als het eenmaal is geregeld, is er geen manier om de inhoud of het resultaat te wijzigen of te wijzigen..

Door de architectuur van Fusion te combineren met het vermogen om na verloop van tijd eigendom uit te drukken, is er nu een gemakkelijke en veilige manier om geld te verdienen met de tijdswaarde van een item. Dit creëert een nieuwe set van waarde-uitwisseling en het Fusion-team heeft meerdere unieke use-cases voor hun blockchain geïdentificeerd.

  • Licentie voor een nummer – Fusion maakt het mogelijk om een ​​nummer te digitaliseren, een vast aanbod van tijdvergrendelde tokens te creëren en deze te verkopen. Het tijdslot bepaalt hoe lang de koper naar het nummer kan luisteren.
  • Creëer een door activa gedekte obligatie – U kunt elk actief digitaliseren en het gebruiken als onderpand voor een obligatie-aanbieding, waardoor u een wereldwijde pool van investeerders bereikt, zelfs voor lokale activa.
  • Huur uw huis (of een appartement) – U kunt Fusion gebruiken om slimme sloten te maken en precies te bepalen hoe lang de sleutels op de sloten werken via Fusion’s tijdvergrendelde tokens.
  • Ontvang een voorschot – Als u toekomstige inkomsten heeft uit een bepaalde inkomstenstroom, kunt u een deel van deze toekomstige inkomsten nu verkopen en vandaag contant geld krijgen.

Het Fusion-team

The Fusion Project is opgericht door Dejun Qian, de CEO van BitSE, een incubatorbedrijf dat ook verantwoordelijk is voor de oprichting van VeChain en QTUM, twee andere succesvolle blockchain-projecten.

Met kantoren in Singapore, Shanghai en New York is het echt een wereldwijde operatie. Op de Fusion-website staan ​​15 teamleden die allemaal expertise hebben op verschillende technologische, zakelijke en financiële gebieden. Er zijn nog eens 5 adviseurs voor het project, die allemaal invloedrijke blockchain-pioniers zijn.

Leden Fusion Team

Enkele leden van het Fusion-team

Zoals hierboven vermeld, is de CEO en oprichter van Fusion Dejun Qian, die filiaalmanager was bij IBM voordat hij BitSE oprichtte. Hij heeft een bachelordiploma in informatica van de Fudan University.

Bret Schlussman is de Chief Technology Officer en Chief Blockchain Architect. Voorheen was hij CTO en mede-oprichter van mibi Inc. en is hij lid van de adviesraad van CUNY Institute for Software Design.

Fusion-gemeenschap

Als het gaat om de acceptatie van een cryptocurrency, helpt het om een ​​grote en betrokken community te hebben. Ze kunnen helpen bij het vergroten van de bekendheid van het project en daarmee de belangstelling voor deelname.

Fusion lijkt een vrij beperkte aanhang te hebben in vergelijking met sommige van de andere projecten met een vergelijkbare leeftijd. Ze hebben bijvoorbeeld Twitter account dat heeft net geen 10.000 volgers. Dit is echter behoorlijk actief en houdt de community op de hoogte.

Ze hebben ook Telegram-kanaal met ongeveer 7.700 volgers. Ik sprong in de groep om de discussie beter te begrijpen. De admins waren over het algemeen behulpzaam, hoewel er een vrij beperkte mate van betrokkenheid onder de leden was.

Ten slotte hebben ze ook een Reddit, Facebook en een officiële blog waar ze de gemeenschap op de hoogte houden van het laatste nieuws over hun roadmap, partnerschappen en andere belangrijke informatie.

Het FSN-teken

Het FSN-token is een ERC-20-token op de Ethereum-blockchain en wordt gebruikt om netwerkkosten op het Fusion-platform te betalen. Ze worden ook gebruikt om slimme contracten uit te voeren.

Het Fusion-team hield in februari 2018 een ICO en haalde $ 42.200.000 op door 20.480.000 FSN-tokens te verkopen voor $ 2,06 per stuk. Dat vertegenwoordigt slechts 25% van de totale muntenvoorraad van 81.920.000 tokens.

Het token steeg iets na de ICO, maar trok zich vervolgens terug in april 2018. Het had nog een laatste stijging in mei 2018 en bereikte een recordhoogte van $ 12,60 op 5 mei 2018. Van daaruit daalde de prijs gestaag, richting onder het niveau van $ 1 in augustus en september 2018, en in oktober onder $ 1.

Leden Fusion Team

Prijsprestaties van FSN. Afbeelding via CoinCodex

Uiteindelijk bereikte het token een bodem van $ 0,278541 op 8 februari 2019. Het begon van die bodem af te klimmen toen de bredere cryptocurrency-markten uit de lange bearmarkt van 2018 kwamen. Vanaf 10 juni 2019 wordt het FSN-token verhandeld tegen $ 1,26. , die nog steeds 40% korting is op de ICO-prijs, maar het herstelt zich snel nu de cryptomarkten goede prestaties hebben laten zien in 2019.

Als je het gevoel hebt dat het herstel doorgaat en je wilt investeren in FSN, zijn er verschillende beurzen waar je het kunt ophalen. Deze omvatten BitMax, HotBit en Bittrex. Het is ook verkrijgbaar bij IDEX en Bibox. Er zijn een paar andere beurzen die FSN aanbieden, maar de handelsvolumes zijn te klein om ze de moeite waard te maken.

Over het algemeen lijken er relatief gezonde volumeniveaus te zijn voor het FSN-token. Dit is een goed voorteken voor de liquiditeit van FSN, die de handel zou kunnen vergemakkelijken. Meer dan 60% van dit volume wordt echter verhandeld op BitMax, wat wel betekent dat de beurs een te grote invloed heeft op de markt.

Omdat FSN een ERC-20-token is, kan het worden opgeslagen in elke ERC-20-compatibele portemonnee. Je bent misschien het meest geschikt om ze op te slaan in een hardware wallet zoals een Ledger Nano of een Trezor.

Fusion-ontwikkeling

Soms kan het moeilijk zijn om precies te zeggen hoeveel werk er aan een project wordt gedaan. Een van de beste ‘vuistregels’ is echter om te kijken naar het aantal openbare code-commits dat ze hebben gepusht.

Daarom besloot ik erin te springen Fusion’s GitHub om een ​​idee te krijgen van waar de ontwikkelaars aan werkten. Hieronder staat de commit-geschiedenis voor de top 3 repo’s in hun GitHub.

Toezeggingen in de afgelopen 12 maanden voor de top 3 opslagplaatsen

Zoals je kunt zien, zijn ze behoorlijk actieve push-code in deze repo’s. Dit is meer activiteit dan we zien voor andere projecten die op vergelijkbare plaatsen in hun roadmap staan. Het is ook de moeite waard erop te wijzen dat er nog eens 11 repositories zijn met verschillende niveaus van commits.

Dit niveau van codeeractiviteit is logisch als je de technologie ziet waaraan het team werkt. Ze hebben bijvoorbeeld onlangs hun Fusion Asset Gateway wat een belangrijke stap is om van het Fusion-platform een ​​onderling verbonden ecosysteem van economieën te maken.

Ze gaan ook vooruit met de ontwikkeling van DCRM, hun interoperabiliteitsoplossing. De belangrijkste focus van het team op dit moment ligt natuurlijk op de lancering van hun mainnet.

Gevolgtrekking

Hoewel de lage prijs van het FSN-token enigszins verontrustend is, herstelt het zich snel en is het verre van de enige cryptocurrency waarvan de prijs aanzienlijk is gedaald in de bearmarkt van 2018.

Het team achter Fusion heeft een solide staat van dienst in het produceren van succesvolle Foundations, zoals blijkt uit hun eerdere inspanningen met QTUM en VeChain.

Met zijn focus op het vergemakkelijken van de overdracht van ongelijksoortige digitale activa en het verbeteren van schaalbaarheid en interoperabiliteit, is de vraag naar de service die door Fusion wordt geboden enorm..

Hoewel niets zeker is, zou de vraag naar de diensten die door Fusion worden gecreëerd, het een lang leven moeten geven, en zou ook de waarde van zijn tokens in de loop van de tijd gestaag moeten toenemen..

Afbeelding via Fotolia

Disclaimer: dit zijn de meningen van de schrijver en mogen niet als beleggingsadvies worden beschouwd. Lezers zouden hun eigen onderzoek moeten doen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me