Gemini Review: compleet uitwisselingsoverzicht

Gemini is misschien wel een van de meest bekende en herkenbare cryptocurrency-uitwisselingen in de Verenigde Staten.

Gemini, opgericht door de Winkelvoss-tweeling, is een grote beurs in New York die veel handelaren een snelle en gemakkelijke “Fiat on-ramp” biedt in 6 verschillende cryptocurrencies. De uitwisseling heeft ook op een aantal manieren vernieuwd en hun marketing enorm uitgebreid.

Met zoveel concurrentie is Gemini het echter nog steeds waard?

In deze Gemini-recensie zal ik je alles geven wat je moet weten over deze uitwisseling. Ik zal je ook enkele essentiële tips geven waar je rekening mee moet houden.

Overzicht

Tweelingen werd gelanceerd in 2015 en is gevestigd in New York, VS. Het is opgericht door Cameron & Tyler Winklevoss. Voor degenen die het niet weten, dit waren de tweelingen die een Facebook-schikking wonnen en het grootste deel hiervan in 2013 in Bitcoin investeerden.

Gemini is geregistreerd als een New York State Limited Liability-trust. Dit betekent dat ze officieel worden gereguleerd door het New York State Department of Financial Services (NYSDFS).

Ze bieden hun gebruikers momenteel de mogelijkheid om 6 verschillende cryptocurrencies te kopen. Ze hebben ook enkele van de gemakkelijkste methoden om zowel USD op als buiten de beurs te krijgen (hieronder besproken).

Hoewel het kernproduct van Gemini hun cryptocurrency-uitwisseling is, zijn ze uitgebreid naar een aantal andere productlijnen. Dit zijn onder meer custody-services en block trading.

Gemini staat open voor zowel individuen als instellingen in 45 Amerikaanse staten, evenals Canada, Hong Kong, het VK, Singapore en Zuid-Korea.

Is Gemini veilig?

Gemini is misschien wel een van de veiligste beurzen die momenteel op de markt zijn. Tot op heden hebben ze geen enkele vorm van beveiligingsinbreuk gehad.

Dit komt wellicht door een aantal factoren, waaronder hun wettelijke status, muntbeheer, interne protocollen, gebruikersbeveiliging en verzekeringspolissen.

Gemini-beveiliging

Afbeelding via Medium.com

Laten we elk van deze afzonderlijk bekijken.

Muntveiligheid

Als het gaat om de veiligheid van hun muntenbezit, heeft Gemini een behoorlijk robuust protocol.

Ten eerste bewaren ze de overgrote meerderheid van hun munten in “koude” en “cryo” -opslag. Dit betekent dat ze deze privésleutels offline opslaan, waartoe niemand van buitenaf toegang heeft.

Bewaring van munten: &# 128272 ;: De robuuste muntbeheersystemen zijn afkomstig van het feit dat Gemini de voogdij over Gemini beheert. We behandelen dit hieronder.

Deze sleutels worden op meerdere verschillende apparaten en locaties bewaard. Ze maken ook gebruik van multi-signature-technologie, wat betekent dat geen enkele persoon een transactie uit zijn koelcel kan ondertekenen.

Als het gaat om hun “Hot Wallet”, heeft Gemini ook een reeks redundanties en beveiligingen. Hun Hot Wallet-omgeving wordt bijvoorbeeld gehost op AWS, dat zelf een van de meest veilige infrastructuren is.

Ze hebben ook gelaagde toegangscontroles en voor administratieve toegang tot productieomgevingen is tweefactorauthenticatie vereist. Ten slotte slaan ze deze Hot Wallet-sleutels ook op in Hardware Security Modules (HSM’s) die enkele van de hoogst gewaardeerde hardware hebben.

Financiële zekerheid

Iets dat vrij uniek is aan Gemini, is dat ze een FDIC-verzekering hebben voor hun saldo in USD. Dit betekent dat Amerikaanse handelaren met dollars op hun Gemini-account verzekerd zijn door de federale overheid (tot $ 250k).

FDIC-dekking

FDIC-dekkingsregels voor afzonderlijke accounts. Afbeelding via FDIC

Ze bewaren hun USD ook op gescheiden rekeningen bij een andere door FDIC verzekerde bank in de VS. Dit betekent dat ze juridisch verschillen van de fondsen die door het bedrijf worden aangehouden voor hun bedrijf.

Ten slotte, als het gaat om hun muntreserves, exploiteren ze een volledige reserve digitale activa-uitwisseling. Dit betekent dat alle rekeningsaldi op de beurs voor 100% worden ondersteund door crypto of USD.

Gebruikersbeveiliging

Gemini heeft ook een aantal tools en functies aan de gebruikerszijde toegevoegd om individuele accounts te beschermen tegen indringers.

Ze hebben bijvoorbeeld standaard tweefactorauthenticatie die vereist is om een ​​account te beheren. Dit kan uw account helpen beschermen tegen de dreiging van phishing.

Top Tip: &# 128175 ;: Gemini ondersteunt officieel beveiligingssleutels voor hardware-portemonnee. Ze ondersteunen nu webverificatie, wat betekent dat u uw hardwareportefeuille kunt gebruiken in plaats van uw telefoon. Dit is misschien een verstandige keuze, gezien de bedreigingen van Sim Swapping.

Ze hebben natuurlijk ook een aantal andere standaardprotocollen voor gebruikersbeveiliging, waaronder sterke wachtwoorden, witte lijst van adressen en beperking van accounttarieven.

Interne controles

Gemini maakt ook gebruik van een aantal essentiële operationele beveiliging op beurs- en bedrijfsniveau.

Geen van de oprichters of managers heeft bijvoorbeeld individueel toegang tot de munten. Ze voeren antecedentenonderzoeken uit bij al hun medewerkers en ze bewaren geen sleutels op locatie op kantoor.

Ze hebben ook geavanceerde Dedicated Denial of Service (DDoS) -beveiligingen en maken gebruik van het interne gedeelte van hun website dat niet toegankelijk is voor buitenaf.

Ten slotte is Gemini een van de weinige cryptocurrency-exchanges die de SOC 2 Review heeft voltooid. Dit werd gedaan door een Deloitte & Touché LLP en daarover leest u meer hier.

Dekking van activa

Als het gaat om activadekking, is Gemini nogal aan de lichte kant in vergelijking met sommige van hun grote Amerikaanse concurrenten.

Hieronder staan ​​de munten die op Gemini worden aangeboden:

 • Bitcoin (BTC)
 • Litecoin (LTC)
 • Bitcoin Cash (BCH)
 • Ethereum (ETH)
 • Zcash (ZEC)

Dus hoewel dit een redelijke selectie is voor een “Fiat Gateway”, is deze nog steeds veel beperkter dan die op beurzen zoals Kraken..

Overwegen: &# 129300 ;: Gemini heeft een unieke mand met cryptocurrency genaamd hun “Cryptoverse”. Wanneer u dit koopt, koopt u een met marktkapitalisatie gewogen mand met alle munten die Gemini aanbiedt. Dit kan een optie zijn voor beginners die een divers bedrijf willen

Iets anders waar u ongetwijfeld van heeft gehoord, is de Gemini-dollar (GUSD). Dit is de 100% door USD gesteunde stablecoin die is uitgegeven door Gemini. Omdat ze een stablecoin zijn, zijn ze 1: 1 gekoppeld aan de Amerikaanse dollar en kunnen ze als zodanig een goede optie zijn om crypto-winsten te ‘hollen’..

Gemini Dollar Backers

Sleutel partijen betrokken bij Gemini Dollar. Afbeelding via Gemini

Dit is een ERC20-token dat beschikbaar is op een aantal verschillende beurzen. De Gemini-uitwisseling is de centrale uitgevende instantie die u kunt gebruiken om deze tokens te verzilveren. Wanneer u GUSD naar Gemini stuurt, worden deze omgezet in USD-saldi die u kunt opnemen.

Gemini-vergoedingen

Vergoedingen zijn een van de belangrijkste overwegingen bij Gemini. Dit is vooral het geval gezien de brede selectie die je op andere beurzen hebt.

Als het gaat om handelskosten, heeft Gemini een ander vergoedingsschema, afhankelijk van het platform dat u gebruikt. Laten we dus eens kijken naar deze verschillende tarieven.

Webhandelaar & Mobiel

Als u het gestandaardiseerde handelsplatform op Webtrader en mobiel gebruikt, heeft u een vrij basisschema voor vergoedingen op basis van het bedrag dat u koopt.

Voor deze eenvoudige aankopen op de website en op de mobiele telefoon worden twee kosten in rekening gebracht. Dit zijn de “Gemak” -kosten die zijn vastgesteld op 0,5%, evenals de werkelijke transactiekosten.

Hieronder staan ​​de transactiekosten die van toepassing zijn op verschillende transactiegroottes:

Bedrag Transactiekosten
$ 10 of minder $ 0,99
Vanaf $ 10 & $ 25 $ 1,49
Vanaf $ 25 & $ 50 $ 1,99
Vanaf $ 50 & $ 200 $ 2,99
Meer dan $ 200 1,49%

Het zal u verbazen dat deze kosten precies hetzelfde zijn als die van Coinbase instant aankopen. Ze zijn echter nog steeds een beetje hoog in vergelijking met een aantal nieuwere uitwisselingen.

ActiveTrader-kosten

ActiveTrader is het geavanceerde handelsplatform en orderboek dat ik hieronder behandel. Het heeft een andere vergoedingsstructuur op basis van de dynamiek van de maker-taker-vergoeding.

Maker / Taker: ​: Dit betekent dat degenen die liquiditeit verschaffen aan de Gemini-orderboeken, een korting krijgen op de handelskosten ten opzichte van degenen die liquiditeit wegnemen. U kunt het zien als het plaatsen van een “limietorder” boven een standaard marktorder. Ik behandel deze hieronder.

Deze vergoedingen zijn dynamisch en werken op een glijdende schaal op basis van volume. In wezen krijgen die handelaren die de afgelopen 30 dagen meer volume hebben gedaan, een lagere vergoeding.

Gemini ActiveTrader-kosten

Kostenoverzicht Gemini ActiveTrader

We vonden deze vergoeding eigenlijk vrij hoog. Deze zijn veel hoger dan de maker / taker-vergoedingen die u op Coinbase’s Pro Platform of een groot aantal andere grote Fiat Gateways vindt..

API-kosten

Verrassend genoeg heeft Gemini ook een andere vergoedingsstructuur voor die handelaren die gebruik maken van de API. De meeste beurzen brengen dezelfde kosten in rekening voor deze kosten als op hun normale handelsbeurs.

Net als de ActiveTrader-vergoedingen werken deze op een glijdende schaal met de Maker / Taker-dynamiek.

Gemini API-kosten

Gemini API-kostenoverzicht

Zoals u kunt zien, zijn deze veel lager dan die op bijvoorbeeld ActiveTrader. Dit kan zijn omdat ze proberen meer volume en liquiditeit aan te moedigen bij algoritmische cryptohandelaren.

Overdrachtsvergoedingen

Gelukkig doet Gemini het echter redelijk goed op deze afdeling als het gaat om transfersommen.

Ze brengen geen kosten in rekening voor opnames en stortingen van Fiat USD. Dit omvat alle methoden voor overdracht van ACH naar bankoverschrijving en inwisseling van Gemini Dollar.

Notitie: ​: Als u geld verzendt via een internationale overboeking, kunnen er Swift-routeringskosten in rekening worden gebracht. Deze worden niet door Gemini in rekening gebracht, maar door uw eigen bank.

Aan de kant van de crypto-overdracht betaalt u geen kosten voor stortingen, wat standaard is op beurzen. Wat echter uniek is bij Gemini, is dat ze u geen 10 crypto-opnames per maand in rekening brengen.

Hoewel opnamekosten of “mining” -kosten over het algemeen erg laag zijn bij deze beurzen, is het ongetwijfeld een leuke bijkomstigheid dat Gemini dit gratis aan hun handelaren aanbiedt.

Gemini-registratie

Als je hebt besloten dat je Gemini eens wilt proberen, moet je eerst een account aanmaken en het registratieproces doorlopen.

U kunt het registratieproces starten hier. U krijgt de keuze of u zich wilt aanmelden als instelling of als individu. We gaan ervan uit dat u zich voor uzelf aanmeldt, dus klik op ‘Individueel’.

Vervolgens moet u uw woning selecteren om er zeker van te zijn dat Gemini daar operationeel is. Als u klaar bent, krijgt u het onderstaande registratieformulier, waarvoor u standaard persoonlijke gegevens over uzelf nodig heeft.

Gemini-registratie

Gemini registratieformulier

Zodra u deze informatie heeft doorgegeven, zal Gemini u vragen om uw 2FA in te stellen met een telefoonnummer. Dit is vereist als u naar de volgende stap wilt gaan. Ze sturen u ook onmiddellijk een verificatie-e-mail.

Als u klaar bent, vragen ze u om hun KYC-procedures te voltooien en uzelf volledig te identificeren. Ze hebben uw SSN nodig, evenals enige identiteitsdocumentatie.

In het geval van die gebruikers die in de VS zijn gevestigd, zou uw door de staat uitgegeven rijbewijs voldoende moeten zijn. Als u zich echter in een ander land bevindt, hebben zij een kopie van het paspoort en een adresbewijs nodig.

Privacy Hawks: &# 128372 ;: Helaas is Gemini een volledige KYC-uitwisseling, wat betekent dat er geen anonieme accounts zijn. Als u echter anoniem wilt handelen, kunt u een beurs als Binance overwegen

Nadat u uw documenten heeft verzonden, moeten deze worden geverifieerd door het compliance-team van Gemini. Dit duurt ongeveer 2-5 dagen, afhankelijk van de achterstand in hun ondersteuningsteam.

Nadat u bent geverifieerd, bent u klaar om te beginnen met handelen. U moet echter eerst geld op uw account storten …

Financiering / opname

Gezien het feit dat Gemini is opgezet als een snelle en effectieve fiat-gateway, is het behoorlijk efficiënt als het gaat om financiering en opnames in Amerikaanse dollars.

Misschien is uw beste gok om dollars op de beurs te krijgen, het gebruik van een ACH-bankoverschrijving of via een bankoverschrijving.

De ACH-bankoverboeking is alleen beschikbaar voor die gebruikers in de Verenigde Staten en is onmiddellijk. Bankoverschrijvingen kunnen zowel lokaal als internationaal worden gemaakt, hoewel dit laatste 2-5 dagen kan duren.

Notitie: ​: Hoewel de ACH-overdracht onmiddellijk plaatsvindt, mag u gedurende 4-5 dagen geen geld opnemen van uw account. Dit is zodat Gemini ervoor kan zorgen dat het geld correct op hun rekening is gestort.

Voor degenen in andere landen accepteert Gemini helaas alleen fiat-stortingen in USD, dus u zult van tevoren moeten converteren. Als u in Europa gevestigd bent, kunt u bijvoorbeeld Bitstamp overwegen.

Als u geld op uw account wilt storten, is dat vrij eenvoudig. U moet eerst een financieringsbron voor de USD toevoegen. Hier kunt u uw bankrekening koppelen voor snelle en gemakkelijke toegang (zal ook helpen bij het opnemen).

USD naar Tweelingen sturen

Stappen om USD in Gemini te storten

Als alternatief, als u geld overmaakt, kunt u uw bank opdracht geven om geld naar Gemini’s te sturen. U kunt de bedradingsinstructies vinden hier.

Voordat u USD naar de beurs stuurt, moet u zich bewust zijn van de limieten die van toepassing zijn. Er zijn dagelijkse limieten voor ACH-financiering. Er zijn geen limieten voor overboekingen, hoewel u wel een minimumvereiste van $ 100 hebt. Je kunt alle limieten zien hier.

Opnames zijn net zo eenvoudig en kunnen direct op uw dashboard worden gestart. Deze worden overgemaakt op de bankrekening die u heeft aangemeld.

Crypto-overdrachten

Je kunt natuurlijk altijd geld op je account storten in cryptovaluta. Het enige dat u hoeft te doen, is linksboven ‘Geld overboeken’ selecteren en vervolgens uw gewenste munt selecteren.

Stort Crypto Gemini.com

Crypto deponeren in Gemini

Eenmaal hier, moet u uw Gemini-crypto-adres genereren. Dit genereert het lange adres en een QR-code. Nadat u uw munten heeft verzonden, kunt u een blokverkenner volgen om te zien wanneer deze officieel is bevestigd.

Notitie: ​: Munten worden pas toegevoegd als ze aan het minimum aantal bevestigingen op de blockchain hebben voldaan. Voor Bitcoin zijn dit 3 bevestigingen. Ethereum is 12 bevestigt enz. U kunt de volledige lijst zien hier.

Opnames zijn net zo eenvoudig. U moet het adres van uw offline portemonnee kopiëren en vervolgens een opname uit Gemini starten. Je hebt de mogelijkheid om je crypto-adres op de witte lijst te zetten, wat betekent dat alleen bepaalde adressen mogen worden gebruikt voor een opname.

Opnemen van Bitcoin Gemini.com

Bitcoin uit Gemini opnemen

Er zijn geen beperkingen op opnames voor crypto, maar u mag zich niet terugtrekken naar Zcash t-adressen. Dit zijn afgeschermde adressen die ZEC anonimiteit bieden. U hebt eerder de anonimiteit van Zcash gedekt als u hierin geïnteresseerd bent.

Webhandelaar

Nu u uw geld op de beurs heeft, kunt u beginnen met het kopen / verkopen van cryptovaluta. Zoals we eerder vermeldden, is de Web Trader de eenvoudige handelsinterface bij Gemini.

Dit is waarschijnlijk de meest beginnersvriendelijke en het is de meest efficiënte manier om munten te bemachtigen. Het is ook redelijk goed ingedeeld en intuïtief.

Gemini Web Trader Interface

De Gemini Webtrader-interface

Als u zich op uw Dashboard bevindt, gaat u verder en selecteert u de munt die u wilt kopen in de linkerkolom. Zodra u dat heeft gedaan, heeft u de keuze of u “Kopen”, “Verkopen” of een waarschuwing wilt maken. Alerts sturen u pushmeldingen wanneer de prijs een bepaald niveau bereikt.

Regelmatige aankopen: &# 128198 ;: Als u met regelmatige tussenpozen crypto wilt kopen, kunt u regelmatige aankopen instellen. Dit zijn getimede aankopen die dagelijks, wekelijks, maandelijks of tweemaandelijks plaatsvinden. Dit is geweldig als u automatisch over een bepaalde periode wilt accumuleren

Nadat u heeft geselecteerd welke actie u wilt ondernemen, moet u uw bestelling bevestigen, evenals het totale bedrag dat u gaat ontvangen. Uw bestelling wordt automatisch uitgevoerd zodra u klaar bent.

Zoals u waarschijnlijk zult opmerken, is de Webtrader niet voor de gevorderde handelaren onder u. Het is slechts een toegangspoort waar u een bepaald aantal munten van Gemini kunt kopen.

Gemini ActiveTrader

Als u een meer gevorderde handelaar bent en u wilt grotere orders op een uitwisselingsboek plaatsen, dan kunt u gebruik maken van het Gemini ActiveTrader-platform.

De ActiveTrader is de verbeterde versie van de Gemini Marketplace en is momenteel alleen op aanvraag beschikbaar. U moet een ticket aanmaken en om toegang vragen.

De interface van ActiveTrader is vergelijkbaar met de meeste andere beurzen die u heeft gezien. Het wordt aangestuurd door een continu marktorderboek, geavanceerde ordertypes en verbeterde handelsinstrumenten en middelen.

Hieronder ziet u een screenshot van de ActiveTrader-interface. U heeft bovenaan eenvoudig toegang tot uw accountbeheer (stortingen / opnames enz.). Net links daarvan kunt u gemakkelijk schakelen tussen de markten. U kunt ook het kleurenschema van de interface rechtsboven wijzigen.

Gemini ActiveTrader

Gemini Active Trader-interface

Aan de linkerkant van het platform heb je je standaard bestelformulieren (hieronder beschreven). In het midden heb je je grafieken en daaronder heb je de marktorderboeken en je eerdere orders / open posities hieronder.

Wilt u testen: &# 129514 ;: Gemini biedt hun “sandbox” -uitwisseling aan voor testdoeleinden. Hiermee kunt u een testaccount aanmaken en handelen met $ 10 miljoen aan testfondsen. Dit kan een geweldige manier zijn om het platform zonder financiering te testen. Ga gewoon naar exchange.sandbox.gemini.com

Iets waar we behoorlijk teleurgesteld over waren op de Gemini ActiveTrader, was de grafiekfunctionaliteit. Dit was eigenlijk vrij eenvoudig en het enige dat u kunt doen, is het diagramtype en het tijdsbestek wijzigen.

Bovendien hebben ze hun liquiditeitsgrafiek gecombineerd in hun orderboek. Dit is echt onhandig en het is eigenlijk onmogelijk om een ​​oordeel te vellen over het sentiment van de orderstroom op de beurs.

Dus geen geweldig kaartpakket vanuit het perspectief van Crypto Technical Analysts …

Aan de andere kant heeft Gemini een behoorlijk indrukwekkende handelsuitvoering door hun ultramoderne matching-engine. Dit komt doordat hun handelsinfrastructuur wordt gehost in het datacenter van Equinix in NY5.

Leuk weetje: &# 129299 ;: NY5 is hetzelfde datacenter dat wordt gebruikt door High Frequency Trading-bedrijven en Wall Street Banks. Het beschikt over een van de meest geavanceerde technologieën ter wereld. Gemini was de eerste cryptocurrency-uitwisseling die hun hosting naar deze omgeving verhuisde in 2017.

Bestel functionaliteit

Als het gaat om de bestelopties op Gemini ActiveTrader, zijn deze vrij standaard, hoewel veel geavanceerder dan het simpele “kopen” en “verkopen” op de Web Trader..

ActiveTrader-bestellingen

Gemini-bestelformulierfunctionaliteit

Laten we eens kijken naar enkele van deze bestelopties:

 • Limietorder: Dit is een bestelling die is geplaatst tegen een vooraf bepaalde prijs & hoeveelheid. Het wordt uitgevoerd wanneer de markt naar dat niveau beweegt
 • Marktorder: Dit is een order die wordt geplaatst om direct te worden uitgevoerd. Dit betekent dat het zal worden geplaatst tegen het huidige “bod” voor een verkoop en het “bod” voor een aankoop.

Naast deze standaardorders heeft u ook enkele extra opties rondom de limietorders die u plaatst. Deze omvatten het volgende:

 • Maker-or-Cancel: Hiermee wordt de order alleen uitgevoerd als u de “maker” fee krijgt die we hierboven hebben genoemd. Als het je bestelling als maker niet kan plaatsen, wordt deze geannuleerd.
 • Onmiddellijk-of-annuleren (IOC): Met deze bestelling wordt de bestelling geheel of gedeeltelijk onmiddellijk uitgevoerd. Al die bestellingen die niet kunnen worden uitgevoerd, worden vervolgens geannuleerd (deelbestellingen)
 • Fill-or-Kill (FOC): Bij dit ordertype wordt de order direct en geheel of helemaal niet uitgevoerd. Dit verschilt van het IOC doordat er geen mogelijkheid is tot deelbestellingen.

Top Tip &# 128175 ;: Helaas zijn er geen stopverliezen bij Gemini. U kunt echter altijd uw eigen stopverliezen instellen door een compenserende limietorder in te stellen. Als u bijvoorbeeld BTC heeft gekocht, stelt u een verkooplimietorder in tegen een bepaalde prijs onder de markt voor de hele positie.

Gemini-veiling

Iets dat Gemini heeft dat andere beurzen niet hebben, is hun crypto-veilingmarkt. Dit zijn dagelijkse veilingen die ze houden voor de crypto-activa die ze aanbieden.

De veiling is een geweldig idee omdat het een periode van verhoogde liquiditeit op de beurs creëert die handelaren kunnen gebruiken voor prijsvorming. U kunt het veilingschema en de details bekijken hier.

Gemini-veilingorders

Veilingorderformulieren & Grafieken bij Gemini

Als u aan deze veiling wilt deelnemen, moet u uw actieve handelaarinterface omschakelen naar de “Dagelijkse Veiling”. Hier ziet u een overzicht van de resultaten van eerdere veilingen en de daaruit resulterende prijs.

Om aan de veiling deel te nemen, moet u een bestelling plaatsen. Dit worden “Auction-Only (AO)” Limietorders genoemd. Hiermee geeft u een prijs / hoeveelheid op en bij afsluiting van de veiling wordt deze tegen die prijs of beter verrekend. Alle delen die niet worden uitgevoerd, worden geannuleerd.

Blokkeer transacties

Een andere optie die u op de Gemini ActiveTrader heeft, is de kans om blokorders uit te voeren. Dit zijn grote bloktransacties die uit de doorlopende orderboeken van de beurs worden gehouden.

Top Tip &# 128175 ;: Als u een omvangrijke order overweegt, is het mogelijk om invloed uit te oefenen op de prijs in de doorlopende orderboeken. Bovendien krijgt u waarschijnlijk een grote hoeveelheid slip bij uw bestelling. Dit is waar het voordeel van blokorders om de hoek komt kijken.

Er is een aantal minimale bestelgrootte-eisen om een ​​blokbestelling te plaatsen. Dit zijn de volgende:

 • Bitcoin: 10BTC
 • Ethereum: 100ETH
 • Zcash: 200ZEC
 • Litecoin: 500LTC
 • Bitcoin Cash: 100BCH

Om een ​​blokbestelling te plaatsen, moet u overschakelen naar deze interface op de Gemini ActiveTrader. Dit werkt ongeveer hetzelfde als de standaardbeurs verwacht dat u bestellingen plaatst voor grote off-book blokorders. U kunt een lijst van alle eerdere bestellingen op het platform bekijken.

U gebruikt hetzelfde bestelformulier en daarmee is de bestelling ook een limietorder en wordt deze de “Indication of Interest (IOI)” genoemd. Dit is een vrij eenvoudige order die de block trading-workflow van Gemini initieert om de vereiste liquiditeit voor de order te verkrijgen.

Notitie ​: Blokbestellingen kunnen op elk moment van de dag worden geplaatst, maar u mag dit 10 minuten voorafgaand aan een veiling niet doen

Gemini-app

Gemini heeft ook een behoorlijk handige en functionele mobiele app ontwikkeld. Dit is de mobiele versie van hun webhandelsplatform en heeft allemaal dezelfde functionaliteit.

Met deze app kun je dus crypto kopen / verkopen en push-alerts instellen op je Gemini-account. Het is redelijk goed ingedeeld met een eenvoudige en intuïtieve interface.

Deze app geeft u echter geen toegang tot het ActiveTrader-platform of een van de geavanceerde handelsfunctionaliteit of ordertypes, wat een beetje jammer is. Dat gezegd hebbende, concurreert de app met die van Coinbase, wat net zo vereenvoudigd is.

Om een ​​goed beeld te krijgen van de gebruikerservaring van de Gemini-app, is het handig om de beoordelingen te bekijken die gebruikers hebben achtergelaten in de respectieve app-winkels. Hieronder staan ​​de beoordelingen:

Gemini App-beoordelingen

Gemini App-beoordelingen in Apple iTunes en Google Play Store

Zoals je kunt zien, zijn de recensies behoorlijk hoog voor een cryptocurrency-app. Dit is voor ons een eerste blijk van vertrouwen. Er zijn echter onlangs een aantal klachten geweest over de vergoedingen die Gemini in rekening brengt (die we hebben gedekt).

Notitie ​: Dit is geen “portemonnee” -app omdat de munten nog op de Gemini-beurs staan. Dit onderscheidt zich van de Coinbase-portemonnee doordat uw sleutels niet op het apparaat worden bewaard.

Iets dat we bemoedigend vonden, is het feit dat de ontwikkelaars en het ondersteuningsteam erg reageren op de opmerkingen in de App Stores. Dit toont aan dat ze in ieder geval proactief zijn en de kritiek verwerken.

Gemini klantenondersteuning

Het niveau van klantenondersteuning dat we krijgen is een belangrijk criterium voor ons bij het beslissen over een ruil. Dus, hoe zit het met de klantenondersteuning van Gemini??

Er is een beperkt aantal manieren waarop u hun klantenondersteuning kunt bereiken. Misschien is de beste manier om met een accountspecifieke vraag om te gaan, het indienen van een supportticket.

U kunt dit supportticket opvragen in uw accountgedeelte. Als u de meest effectieve antwoorden op uw vragen wilt krijgen, moet u ervoor zorgen dat u duidelijk bent en alle relevante informatie verstrekt. U ontvangt ook e-mailmeldingen over uw vraag die naar u wordt verzonden.

Gemini.com Klantenservice

Gemini Ticket Support Inzending en Live Chat

Ze hebben ook een livechat-functie, maar dit blijkt niet zo functioneel te zijn. Het wordt niet volledig bemand door een agent en zal vervolgens een vraag naar een support sturen – niet ideaal.

Als het je nog steeds niet is gelukt om via deze kanalen reacties van hen te krijgen, kun je ze natuurlijk altijd bereiken via hun ondersteuningsmail op [email protected]. Helaas hebben ze geen telefonische ondersteuning in tegenstelling tot Coinbase.

Top Tip &# 128175 ;: Als je geen reactie krijgt van de Gemini-ondersteuning, kun je ze altijd bellen met je ticketnummer op hun Twitter of Facebook.

Iets anders dat Gemini heeft dat uw frustraties zou kunnen beperken, is hun officiële statuspagina. Dit geeft u een volledig overzicht van hun diensten, zoals markt-uptime, portemonnee-functionaliteit enz.

Als je ten slotte een algemenere vraag had over iets op de beurs, kun je altijd hun veelgestelde vragen raadplegen. Deze zijn behoorlijk uitgebreid en behandelen de meeste vragen die een beginnende handelaar zou kunnen hebben.

Gemini API

Als u een ontwikkelaar bent, bent u wellicht geïnteresseerd in de Gemini API-functionaliteit. Dit geldt vooral omdat de vergoedingen die het aantrekt lager zijn dan bij ActiveTrader.

Gemini biedt zowel een openbare als een privé REST API. De Public REST API geeft u toegang tot het huidige orderboek, de recente handelsactiviteit en de geschiedenis van de handelaar.

De Private REST API geeft u volledige handelsfunctionaliteit met accountspecifieke eindpunten. U kunt bijvoorbeeld bestellingen plaatsen / annuleren en uw actieve bestellingen bekijken. U kunt uw handelsgeschiedenis bekijken en uw beschikbare saldi opvragen.

Als u meer geïnteresseerd bent in het streamen van gegevens, kunt u de Websocket API gebruiken. Je hebt zowel een private Order Events API als een openbare Market Data API. U kunt veel meer lezen over de API in Gemini’s officiële documenten.

Als u gebruik wilt maken van de API, wilt u deze waarschijnlijk eerst testen in de Sandbox-omgeving voordat u handelt op een live account. Hiermee krijgt u demo-fondsen waarmee u nep-bestellingen kunt plaatsen.

Gemini API

Gemini API-sleutel genereren

Als u er eenmaal zeker van bent dat u naar live API-handel wilt gaan, moet u uw API-sleutel genereren. Dit kan rechtstreeks in uw account worden gedaan door op de “API-instellingen” te klikken.

Notitie ​: U dient zich volledig bewust te zijn van de API-tarieflimieten die Gemini op uw account toepast. De openbare API-eindpunten hebben een limiet van 120 verzoeken per minuut of één verzoek per seconde. Een van de privé-eindpunten heeft een limiet van 600 verzoeken per minuut of 5 verzoeken per seconde.

Gemini Custody

Zoals hierboven vermeld, exploiteert Gemini ook een bewaringsdienst. Dit betekent in feite dat ze voor uw munten zorgen met behulp van hun geavanceerde koelopslagmechanismen.

Dit zou een ideale oplossing kunnen zijn voor grote instellingen die op zoek zijn naar de meest veilige manier om grote voorraden munten op te slaan. Natuurlijk zijn ze ook bereid om voor de munten van individuen te zorgen als uw bezit groot genoeg is.

Er is een jaarlijks bewaarloon van 0,4% om het te gebruiken en u moet minimaal 1 werkdag wachten voordat de munten worden vrijgegeven. Er is ook een opnamekosten die zij in rekening brengen van $ 125. U leest meer over de bewaring hier.

Helaas zijn deze koudeopslagfondsen niet verzekerd door een instantie, wat een raadsel is voor instellingen. De meeste bewaaroplossingen voor andere activa hebben een vorm van verzekering.

Wat we niet leuk vonden

Hoewel de Gemini Exchange ongetwijfeld een van de meest gerenommeerde beurzen is die er zijn, zouden we deze beoordeling niet kunnen voltooien als we niet de dingen opsommen die we niet echt leuk vonden.

Ten eerste, hoewel hun webhandelskosten in lijn zijn met Coinbase, zijn hun andere vergoedingen veel hoger dan die van de concurrentie. De ActiveTrader-vergoedingen zijn bijvoorbeeld hoger dan bijna alle concurrerende beurzen met geavanceerde handelsplatforms.

We waren ook niet zo onder de indruk van hun activadekking. Ze dekken niet enkele van de echt belangrijke altcoins in de ruimte, waaronder Ripple (XRP), Stellar (XLM) en een groot aantal andere. Ze moeten hun spel op deze afdeling opvoeren.

Bovendien, hoewel ActiveTrader alleen aan het testen is, is het nog lang niet zo geavanceerd als we hadden gewild. Het kaartpakket is vergelijkbaar met het basis- of standaardpakket op de belangrijkste Coinbase-beurs.

Ten slotte, hoewel Gemini wordt gezien als een gemakkelijke USD fiat onramp, bieden ze geen ondersteuning voor andere valuta’s. Dit ondanks het feit dat ze hun diensten aanbieden in landen als het VK en Canada. Coinbase biedt bijvoorbeeld ondersteuning in USD, GBP en EUR.

Gevolgtrekking

Uit onze Gemini-beoordeling bleek dat ze goed ingeburgerd en gerenommeerd zijn met een toonaangevende beveiliging, volumes en handelsinfrastructuur die erachter is gebouwd.

Bovendien is het geruststellend te weten dat Gemini opereert als een New York Trust-bedrijf met het voordeel van een FDIC-verzekering. Men heeft dit beschermingsniveau niet op offshore-uitwisselingen.

Natuurlijk zijn er enkele dingen die het moet verbeteren om een ​​deel van de concurrentie af te weren. Coinbase breidt uit en er zijn andere wereldwijde beurzen die het volume van Gemini opeten. Als ze ontvankelijk zijn voor feedback, kunnen ze deze tekortkomingen misschien verbeteren.

Dus, moet u Gemini overwegen?

We raden u aan om uw eigen onderzoek te doen, maar als u op zoek bent naar een goed aangeschreven, verzekerde en semi-gereguleerde fiat gateway-uitwisseling – dan kunnen ze iets voor u zijn.

Uitgelichte afbeelding via Tweelingen

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me