Gids voor cryptoleningen 2020 – Topkredietverstrekkers vergeleken

>

Gedecentraliseerde financiering is het hot ticket van 2020. Hoe kunt u profiteren van alles wat de DeFi-industrie te bieden heeft??

Deze gids voor het verkrijgen van een lening met cryptocurrency beantwoordt enkele van de essentiële vragen rond gedecentraliseerde financieringsaanbiedingen.

Hieronder leest u wat een cryptocurrency-lening is, hoe u een cryptocurrency-lening aanvraagt ​​en wat de beste cryptocurrency-uitleenplatforms van vandaag zijn.

Leningen in cryptovaluta uitgelegd

Sinds de komst van Bitcoin in 2009 worden cryptocurrencies gebruikt als een vorm van gedecentraliseerde financiering. Elke Bitcoin-transactie is een daad van gedecentraliseerde financiering, aangezien het Bitcoin-netwerk, nou ja, gedecentraliseerd is.

Kort gezegd verwijst gedecentraliseerde financiering naar peer-to-peer-gelddiensten waarvoor u normaal gesproken een bank of andere gecentraliseerde financiële instelling zou gebruiken.

Terwijl Bitcoin en andere cryptocurrencies een revolutie teweeg hebben gebracht in geld, veranderen cryptocurrency-uitleenplatforms de manier waarop mensen geld lenen en rente verdienen over hun activa.

WAT IS DEFI?

Gedecentraliseerde financiering is iets waar crypto-insiders jarenlang hartstochtelijk over hebben gepest uitleggen het concept.


Verschillen tussen traditionele leningen en cryptoleningen

Een cryptocurrency-lening wordt op vrijwel dezelfde manier opgebouwd als een normale lening: een lener leent en een geldschieter leent.

Verschil # 1 zit in een standaardlening, dan zit er een bank tussen lener en geldgever (of de bank treedt ook op als geldgever). Leningplatforms voor cryptocurrency verwijderen de derde partij en bieden tegenpartijen een door blockchain ondersteund protocol om over leenvoorwaarden te onderhandelen en deze uit te voeren.

Dus, net zoals Bitcoin het concept van geld nam en het peer-to-peer maakte, hebben crypto-leningplatforms op dezelfde manier het lenen van een peer-based service gemaakt..

Verschil # 2 is dat om een ​​cryptolening te krijgen, er zijn geen kredietcontroles verplicht. In feite zijn er geen enkele vorm van cheques vereist behalve standaard KYC-verificatie (soms). Waarom?

Omdat u een cryptolening wilt krijgen moet cryptocurrency als onderpand aanbieden. In de traditionele leningruimte kunt u vaak een risicovolle lening zonder onderpand krijgen – een praktijk die heeft bijgedragen aan de grote recessie van 2008.

In de cryptoleningsector moet u uw lening te veel onderpand geven om de activa van de geldschieter te beschermen en ervoor te zorgen dat u de financiële draagkracht hebt om überhaupt een lening te krijgen.

Dit model beschermt beide zijden, waardoor het mogelijk is om garantiegevers van derden uit de gehele opstelling te verwijderen.

Cryptocurrency als onderpand – OK, cool, maar hoe speelt marktvolatiliteit een rol?

U hebt uw lening onderpand met activa in cryptocurrency. Hierdoor kunt u op de cryptomarkt blijven terwijl u ze tegelijkertijd raakt voor liquiditeit in contanten.

Dat is een win-win, toch? Maar wat gebeurt er als de waarde van uw cryptocurrency-activa in onderpand stijgt … of daalt??

Op dit punt zou je een heel belangrijk mechanisme moeten leren kennen – LTV-verhouding. De LTV staat voor Loan to Value en vertegenwoordigt de verhouding tussen gestort onderpand en geleend bedrag.

De meeste crypto-uitleenplatforms dwingen een LTV-ratio van 50% af, wat betekent dat u minimaal 2x het bedrag dat u leent als onderpand moet storten.

Als een Bitcoin $ 10.000 waard is en u $ 20.000 contant wilt lenen, moet u 4 BTC als onderpand storten. Als u klaar bent met het afbetalen van de lening, krijgt u uw onderpand terug – zo simpel is het.

Terugkomend op het volatiliteitspunt – wat gebeurt er wanneer de BTC-waarden stijgen of dalen? Als het groeit, wordt uw LTV-ratio steeds gunstiger, aangezien u in feite meer onderpand stort. U kunt extra geld opnemen tegen uw toegevoegde waarde, of met winst uit uw huidige lening halen.

Als de BTC-waarden dalen, stijgt uw LTV-ratio, wat betekent dat u effectief minder onderpand hebt om uw lening te beschermen. Als het te hoog wordt en u niet meer onderpand stort om de LTV-ratio te verlagen, wordt uw onderpand geliquideerd in een margin call om de activa van de kredietgever te beschermen.

Kan ik een lening onderpand met fysieke activa??

Misschien wilt u uw lening niet onderpand met crypto omdat:

  1. Crypto is vluchtig

  2. U bezit er geen

  3. U heeft ander onderpand

Desalniettemin hou je misschien nog steeds van het idee van gedecentraliseerde kredietverlening, geen kredietcontroles, onmiddellijke goedkeuring en een bankloos financieel ecosysteem.

Er is nog een manier om een ​​cryptolening te krijgen zonder crypto dankzij blockchain-orakels zoals Chainlink.

Chainlink laat blockchains een tweerichtingsgesprek voeren met off-chain databronnen. Sommige cryptoleningplatforms hebben Chainlink geïntegreerd, waardoor leners hun leningen kunnen onderpand met auto’s, onroerend goed en andere niet-ketengebonden activa.

Hoe lang duurt het om goedgekeurd te worden voor een cryptolening?

Een cryptolening krijgen is meestal direct. Het hele proces draait om twee dingen:

  1. Uw identiteit verifiëren

  2. Onderpand storten

Identiteitsverificatie, bekend als KYC, gebeurt binnen enkele minuten, terwijl het storten van onderpand afhangt van hoe snel uw digitale activa door de blockchain bewegen.

Als u echter een werkelijk gedecentraliseerd financieringsplatform, er zijn nul KYC-controles vereist. Dat betekent dat u alleen de leningsvoorwaarden met een geldschieter moet overeenkomen en uw onderpand moet storten om te beginnen.

Wat levert het geldverstrekkers op? Kan ik rente verdienen?

Aan de andere kant van de cryptocurrency-uitleenruimte zijn geldschieters. Je bent een geldschieter als u geen lening wilt, maar rente wilt verdienen in uw crypto, stablecoins of contanten.

Om kredietverstrekkers te stimuleren, bieden gedecentraliseerde financieringsplatforms hoogrentende rentetarieven die op regelmatige (meestal wekelijkse) basis worden uitbetaald.

Over het algemeen verdienen fiat-valuta- en stablecoin-deposito’s de hoogste rente tussen 8% en 11% APY. Cryptocurrency-stortingen van BTC, ETH en andere belangrijke digitale activa verdienen doorgaans tussen 4% en 6%.

Het maakt niet uit hoe u het snijdt, cryptospaarrekeningen zijn dat veel hogere opbrengsten dan legacy-bancaire equivalenten. Een typisch "hoge opbrengst" spaarrekening in de banksector zal een APY-rendement van 1% opleveren – een schamele hoeveelheid vergeleken met het gebruik van een Bitcoin-spaarrekening.

Bovendien is er geen blokkeringsperiode vereist voor uw gestorte activa, wat betekent dat u ze kunt opnemen terwijl u nog steeds de opgebouwde rente terugbetaalt.

U vindt de hoogste tarieven op semi-gecentraliseerde crypto-uitleenplatforms, maar daarover later meer.

Cryptocurrency-leningplatforms vergeleken

Er zijn twee groepen gedecentraliseerde financieringsplatforms die u moet kennen.

De eerste groep is echt gedecentraliseerd, wat betekent dat het hele platform draait op blockchain en slimme contracten.

De tweede groep is semi-gecentraliseerd wat betekent dat ze op een bepaald niveau nog steeds blockchain-infrastructuur gebruiken, en misschien zelfs slimme contracten, maar ze genereren winst, hebben CEO’s en opereren als gewone bedrijven.

Gedecentraliseerde leningplatforms

Compound – Compound’s eigen beschrijving is als volgt:

algoritmisch, autonoom renteprotocol gebouwd … om een ​​universum van open financiële applicaties te ontgrendelen

Als dat een beetje ingewikkeld lijkt, is de eenvoudige versie dat Compound een geldmarkt is waarmee u rentedragende cryptocurrency kunt storten die door leners is gegenereerd..

Toegang tot de functies van Compound met behulp van de native app of andere apps die het Compound-protocol integreren, zoals Dharma.

Aave – Net als bij Compound is Aave een andere open-source DeFi-geldmarkt waarmee u rente kunt genereren over uw crypto-activa of ze kunt lenen. Met bijna $ 500 miljoen aan activa opgesloten in de bestaande geldmarkten van Aave, is het veilig om te zeggen dat het protocol gebruikers heeft aangeslagen.

dYdX – Gesteund door Polychain Capital en Andreessen Horowitz, twee van de meest invloedrijke risicokapitaalfondsen van cryptovaluta, is dYdX een gedecentraliseerde beurs voor het verhandelen, uitlenen en lenen van cryptovaluta..

Gecentraliseerde leningplatforms

YouHodler – Ontvang direct geldleningen met cryptocurrency als onderpand. YouHodler accepteert de top 20 munten, met minimale leenbedragen zo laag als $ 100 en loan to value ratio’s (LTV) zo hoog als 90%. YouHodler gebruikt Ledger Vault als bewaarder, die wordt geleverd met een misdaadverzekering van $ 150 miljoen.

Nebeus – Een Europees blockchain-platform dat klanten helpt te profiteren van hun crypto-activa in het dagelijks leven. Nebeus, opgericht in 2014, biedt een verscheidenheid aan snelle en veilige crypto-ondersteunde services, zoals leningen met crypto-ondersteuning, crypto-spaarrekeningen en snelle geldoverdrachten naar Visa- en Master-kaarten in meer dan 150 landen over de hele wereld van Nebeus digitale crypto-portemonnee.

Uitleenplatforms voor cryptocurrency

Celsius-netwerk – Celsius heeft meer dan $ 1 miljard aan leningen gegenereerd, waardoor het het verreweg meest populaire cryptocurrency-leningplatform is dat er bestaat. Celsius is toegankelijk via de Celsius-app en maakt het lenen of het genereren van rente eenvoudig en pijnloos.

Als je je afvraagt ​​wat verzekeringspolissen zijn, dan ben je afgedwaald naar een omstreden punt voor Celsius. Hoewel Celsius uw portemonnee niet officieel verzekert, gebruikt Celsius BitGo als bewaarder. BitGo heeft op zijn beurt een diefstalverzekering van $ 100 miljoen bij Lloyd’s of London.

BlockFi – Net als Celsius, maar met minder deponeerbare cryptocurrencies, is BlockFi een stoere industrie die solide APY oplevert voor geldschieters. Als je cryptocurrencies hebt die geen Bitcoin, Ethereum en Litecoin heten, is BlockFi misschien niet het juiste platform voor jou.

De lange levensduur van BlockFi op het gebied van cryptolening betekent dat het team van het platform diepgaande ervaring heeft, misschien meer dan enig ander, en een solide gebruikerservaring biedt die met vallen en opstaan ​​is gladgestreken.

Nexo – Nexo is er trots op leners en geldschieters een breed scala aan geaccepteerde cryptocurrencies aan te bieden. Als lener kunt u een grote mix van digitale activa storten die in totaal het door u gewenste onderpandbedrag bedragen. Deze optie zorgt ervoor dat Nexo echt opvalt tegen zowel BlockFi als Celsius. De APY-tarieven zijn echter identiek aan de andere twee.

Mocht u een cryptolening krijgen?

Of u al dan niet een cryptocurrency-lening moet krijgen, is geheel aan u.

Er zijn echter tal van voordelen voor iedereen die geld wil lenen, rente wil verdienen op opgeslagen crypto-activa of gewoon weg wil bij bankiers.

De gedecentraliseerde financiële sector is nog jong, dus let op deze ruimte terwijl aanbiedingen robuuster, mainstream en toegankelijker worden voor iedereen.

U kunt ook 4 goede redenen vinden om uw bitcoin als onderpand te plaatsen in plaats van deze te verkopen, aangeleverd door de experts van CryptoManiaks

WAT IS ETH?

Ethereum kan worden samengevat als een schaalbaar blockchain-platform met slimme contracten.

gerelateerde artikelen

De eenvoudige handelsstrategieën voor cryptocurrency-arbitrage

Hoeveel het kost om Bitcoin met 1% te pompen

Hoe te investeren in Altcoins

Portfolio opnieuw in evenwicht brengen voor cryptocurrency

De complete gids voor cryptohandelbots

Ons sociale handelsplatform

Garnaal is een sociaal handelsplatform voor cryptocurrency. Het is ontworpen voor zowel professionele als beginnende handelaren om meer te weten te komen over de groeiende crypto-industrie. Op Shrimpy kunnen gebruikers de portefeuilles en handelsstrategieën van andere handelaren kopiëren.

Volg ons op Twitter en Facebook voor updates en stel eventuele vragen aan onze geweldige, actieve gemeenschappen op Telegram & Onenigheid.

Bedankt voor het langskomen!

Het Shrimpy-team

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me