Google-zoekgegevens laten zien dat de interesse in cryptovaluta daalt

Als er één barometer is die aangeeft hoeveel algemene interesse er is in een onderwerp, is het het Google-zoekvolume dat je ervoor krijgt. Als dit het geval is, lijkt het erop dat de interesse in Cryptocurrency afneemt.

Google-trends geven het zoekvolume van bepaalde zoektermen in de loop van de tijd weer. U kunt ook Google-trends gebruiken om locatiespecifieke zoekopdrachten te volgen. Dit is de reden waarom ze een zeer goede proxy zijn voor het algemeen belang dat de bevolking heeft in crypto.

We hebben elk jaar gekeken naar de trends in zoekopdrachten en hebben ook wat meer aandacht besteed aan het locatiespecifieke zoekverkeer. Het is niet verrassend dat de interesse in een reeks verschillende zoektermen voor cryptocurrency lager is geworden sinds de prijzen een beetje zijn gedaald..

Laten we de cijfers eens nader bekijken.

Bitcoin en Ripple

“Koop Bitcoin” zou ongetwijfeld een van de meest gezochte termen zijn geweest in de enorme opkomst van cryptocurrencies de laatste tijd. Wanneer nieuwe mensen op de markt komen, zullen ze waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in cryptocurrencies waarvan ze eerder hebben gehoord.

Hieronder hebben we het zoekverkeer voor de term “Bitcoin kopen” in blauw. Zoals je kunt zien, bereikte het recordhoogtes in december tussen 3 en 9. De zoekopdrachten piekten op 100 zoekopdrachten per dag. Het is geen verrassing dat dit de tijd was dat Bitcoin nieuwe records brak op recordhoogte.

Google trends

Zoek in Volume naar “Koop Bitcoin”. Bron: Google Trends

In de bovenstaande grafiek heb je ook het zoekverkeer voor de term “koop Ripple” in het rood. Zoals u kunt zien, leek dit het verkeer voor de Bitcoin-term te volgen, maar meestal met een vertraging van een paar dagen. Tussen 31 december en 7 januari piekte Ripple boven Bitcoin.

Wat nog verrassender is, is hoeveel dit de prijs van Bitcoin en Ripple weerspiegelt. Hieronder ziet u de prijsgrafiek van de twee cryptocurrencies met Bitcoin in blauw en Ripple in rood. De relatieve prijs van Ripple piekte net na die van Bitcoin.

Ripple Bitcoin-prijs

Prijs van BTC versus XRP. Bron: tradingview.com

Naarmate de prijs van beide cryptocurrencies bleef dalen, nam ook de hoeveelheid zoekverkeer toe die ermee verband hield. Ze bevinden zich nu allebei op een niveau dat nu ongeveer een jaar niet meer te zien was.

“Koop Ethereum” Blues

Ethereum werd vorig jaar ook veel besproken toen de waarde van een programmeerbare blockchain duidelijk werd. Bijna elk financieel nieuwscentrum berichtte over de enorme stijging van deze cryptocurrency en de prijsstijging die daarmee gepaard ging.

Daarom zou het interessant zijn om te zien hoe goed het zoekverkeer voor de term ‘Ethereum kopen’ (donkerblauw) overeenkomt met dat van de werkelijke Ethereum-prijs (lichtblauw). In de onderstaande grafiek hebben we de twee statistieken met de ene bovenop de andere.

Google trends

“Koop Ethereum” en Ethereum-prijs bovenop. Bron: Google Trends

Zoals je kunt zien, was er vorig jaar een stijging in de prijs van Ethereum in twee periodes. Een daarvan was halverwege het jaar in juni. Dit was ongeveer de tijd van ICO-manie die niet alleen de prijs opdreef, maar ook het verkeer naar de zoekterm opdreef.

Toen, tegen het einde van het jaar, had Ethereum een ​​rally met de andere crypto-activa. Dit komt omdat er een sterke correlatie is tussen de verschillende cryptocurrency-activa.

Tijdens deze prijsstijging die we tegen het einde van het jaar zagen, piekte ook het zoekverkeer om Ethereum te kopen met ongeveer 100 per dag. Wat dit aantoont, is hoe nauw de interesse in het kopen van Ethereum de prijs van Ethereum volgt.

Het is natuurlijk moeilijk te zeggen wat de drijvende factor is, aangezien correlatie geen causaliteit impliceert. Meer vraag zal de prijs van een actief opdrijven, maar een actief dat in prijs stijgt, zal er ook toe leiden dat meer mensen een beurs zoeken om het te kopen.

Evenzo leek de prijs te blijven stijgen, aangezien het zoekverkeer halverwege januari van dit jaar daalde. Dit kan het gevolg zijn van het feit dat kopers die al op de markt zijn, van andere cryptocurrencies naar Ethereum hebben geruild.

Implicaties voor de toekomst

Hoewel Google-trends zeker niet wetenschappelijk zijn, is het een geweldige manier om een ​​algemeen beeld te krijgen van de massale interesse in een bepaalde cryptocurrency. Als zodanig laat het zien dat de algemene belangstelling voor cryptocurrencies op een dieptepunt staat.

Dit zou het gevolg kunnen zijn van die handelaren die de markt betraden op het hoogste punt ooit en nu verbrand zijn door de recente uitverkoop. Naarmate hun verliezen bekend zijn geworden, heeft het nieuws zich verspreid en heeft het potentiële nieuwe investeerders mogelijk weggejaagd.

Het kan ook het gevolg zijn van de toenemende FUD-niveaus die regelmatig naar cryptocurrencies worden geslingerd. De reguliere nieuwsuitzendingen hebben ook de waanzin gevoed en mensen afgezet van het idee om in cryptocurrencies te investeren.

Voor die cryptocurrency-investeerders die hun munten gebruiken, is het onwaarschijnlijk dat cryptocurrency-zoektrends hun beslissing beïnvloeden. Ze volgen niet de mensenmassa en Google-trends zijn de belichaming van de mening van het publiek.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me