Herziening van BitTube (TUBE): alles wat u moet weten

BitTube is een gedecentraliseerd blockchain-project dat tot doel heeft YouTube te vervangen door zijn advertentievrije door cryptocurrency aangedreven videoplatform.

Ze proberen gebruikers een alternatief te bieden dat censuurbestendig is en niet wordt gecontroleerd door één grote gecentraliseerde organisatie. BitTube is ontwikkeld om makers van inhoud een aandeel te geven in het netwerk waaraan ze bijdroegen.

Ambitieus inderdaad, maar BitTube heeft wat nodig is?

In deze recensie van BitTube gaan we dieper in op het project en de impact die het waarschijnlijk zal hebben. We zullen de technologie, teamleden, voor- en nadelen analyseren, evenals de vooruitzichten op lange termijn voor de TUBE-tokens.

Wat is BitTube?

Het BitTube-platform is ontworpen om uitgevers van video-inhoud een uitlaatklep voor hun video’s te geven die vrij is van censuur. Het maakt ook een einde aan gecentraliseerde opslag en heeft tot doel de behoefte aan advertenties om inkomsten te genereren weg te nemen.

BitTube-platformafdekking

BitTube Platform UI

In plaats daarvan ontvangen producenten van inhoud alleen een vergoeding voor het produceren en uploaden van video’s. Kijkers kunnen ook betaald worden voor het bekijken van video’s. De betalingen worden gedaan in de eigen valuta van het BitTube-platform, bekend als het BitTube Coin (TUBE).

Om een ​​nog dieper inzicht te krijgen in de technologie die wordt gebruikt voor BitTube en de doelstellingen ervan, kun je de projecten bekijken wit papier.

Gedecentraliseerd BitTube-platform

Decentralisatie vormt de kern van het BitTube-platform, waardoor het een koploper is voor de titel van “Bitcoin YouTube”. Een van de sleutels tot de decentralisatie van het platform is dat de opslag van videobestanden wordt afgehandeld door het Interplanetary File System (IPFS).

Deze IPFS is een peer-to-peer hypermedia-protocol dat HTML vervangt en werkt om het web te decentraliseren. Het belangrijkste voordeel van het IPFS-protocol is het verwijderen van gebruikersgegevens uit de handen van gecentraliseerde opslagbedrijven en de terugkeer van de controle naar gebruikers en makers van inhoud.

BitTube permanente opslag

Permanente opslag op BitTube met gedistribueerd netwerk. Via whitepaper

Met IPFS zijn er geen gecentraliseerde servers die gegevens opslaan. In plaats daarvan worden alle gegevens overgebracht naar een gedecentraliseerd wereldwijd servernetwerk. De veiligheid van de gegevens wordt gegarandeerd door een hash-mechanisme en de efficiëntie wordt gemaximaliseerd door een algoritme dat de overdracht van gegevens vermindert en dubbele gegevens vermijdt. Een manier waarop dit wordt bereikt, is door het netwerk altijd op zoek te gaan naar de dichtstbijzijnde en snelste gegevensbron.

BitTube in de browser

De BitTube-applicatie leeft volledig in de webbrowser, dus gebruikers hoeven geen speciale software te downloaden en te installeren om inhoud te bekijken die naar BitTube is geüpload. Het is ook mogelijk om een ​​video op het netwerk te identificeren met een hash, zodat deze ook kan worden bekeken.

Live video is ook een mogelijkheid, maar de makers van de live video’s moeten wel de BitTube Sender applicatie installeren waarmee ze hun scherm kunnen delen. De applicatie levert live-uitzendingen rechtstreeks via het IPFS peer-to-peer-netwerk en vermijdt de noodzaak van een gecentraliseerd datacenter door gegevens rechtstreeks naar het BitTube-netwerk te uploaden.

Betalingen voor inhoudkijkers

Naast dat makers van inhoud worden betaald, biedt het economische model van BitTube ook betalingen voor kijkers van inhoud. Dit gebeurt wanneer kijkers TUBE minen terwijl ze video’s bekijken. Die munten worden verdeeld tussen de maker van de inhoud, de gebruiker van de inhoud en het BitTube-project.

Betalingsdistributie BitTube

Betalingsdistributie in het BitTube-ecosysteem

Omdat contenteigenaren betaald kunnen worden vanaf de allereerste weergave van hun video’s, is het niet nodig om een ​​enorm aantal abonnees te hebben om TUBE-beloningen te verdienen. Contenteigenaren ontvangen 70% van de beloningen die worden gecreëerd door mijnbouw, terwijl kijkers 20% krijgen en het BitTube-project 10% om te helpen met ontwikkelingskosten. Met dit model kunnen gebruikers uit gebieden met een laag inkomen een potentieel substantiële inkomstenstroom genereren door simpelweg video’s te bekijken.

BitTube-transparantie en anonimiteit

BitTube biedt volledige transparantie door de blockchain-verkenner die alle transacties toont die ooit op de blockchain zijn gedaan. Je kunt de exacte verdeling van beloningen zien, zodat je weet welke video’s en welke kijkers beloningen hebben gemaakt.

BitTube biedt ook anonimiteit aan al zijn gebruikers, zoals je zou verwachten van een blockchain-platform. Er wordt geen persoonlijk identificeerbare informatie verzameld van gebruikers of opgeslagen om welke reden dan ook.

Het BitTube-team

BitTube is een vrij nieuw platform, gelanceerd door Saber Maram in december 2017. Sabre is ook de huidige CEO van BitTube, en het hoofdkantoor van het project bevindt zich in het gebied Santa Cruz de Tenerife in Spanje, op de Canarische Eilanden. Sabre heeft 15 jaar ervaring als ondernemer, zowel het oprichten als leiden van verschillende bedrijven voordat BitTube werd gelanceerd.

BitTube-teamleden

Enkele leden van het BitTube-team

Het team bestaat uit ongeveer twee dozijn personen, waaronder consultants en adviseurs, naast ontwikkelaars en marketingfocusmedewerkers.

BUIS Technische details

Het BitTube-platform is gemaakt met behulp van de programmeertaal C ++ en de Monero-codebase is gebruikt als sjabloon voor het project. Dit betekent dat TUBE aanvankelijk was gebaseerd op het CryptoNight proof-of-work consensus-algoritme, waardoor het volledig ASIC-resistent was.

Omdat ASIC-mijnwerkers begin 2018 werden gemaakt voor het CryptoNight-algoritme, splitste BitTube zich op 2 juli 2018 en schakelde over op het CN Sabre-algoritme, waardoor het vrij bleef van ASIC-mijnbouw. Dat betekent dat mijnwerkers thuis nog steeds TUBE-munten kunnen minen met hun computer-GPU.

BitTube-protocolspecificaties

BitTube-protocolspecificaties

Zoals je misschien al geraden had vanaf het begin van Monero, is TUBE een op privacy gerichte munt. BitTube gebruikte het CryptoNight-algoritme om echte privacy te garanderen door middel van cryptografie en egalitarisme.

BitTube heeft gezorgd voor een duidelijke en gemakkelijk te lezen gids voor mijnbouw hier, zodat iedereen kan profiteren van het delven van de TUBE-cryptocurrency. Naarmate ASIC-rigs steeds meer algoritmen overnemen, is het goed om ASIC-resistente alternatieven zoals TUBE te hebben.

TUBE is ook enigszins uniek in cryptocurrencies omdat er geen ICO voor het project was en geen pre-mine om de schatkist van het bedrijf en de bankrekeningen van ontwikkelaars te vullen. BitTube heeft het aantal mineable TUBE-munten beperkt tot 1 miljard munten. En mijnbouw kan net zo eenvoudig worden bereikt als het bekijken van video’s.

Als gedecentraliseerde videoservice heeft BitTube plannen om een ​​stemsysteem binnen het platform te creëren om de gebruikersgemeenschap volledig te betrekken bij het besluitvormingsproces rond de toekomstige ontwikkeling van het platform. Daarnaast zullen Baseline Improvement Proposals (GIP’s) worden gebruikt om mogelijke vorkpaden van de munt te bepalen, evenals beslissingen met betrekking tot de muntreserve.

TUBE Prijsgeschiedenis

De BitTube Coin (TUBE) staat momenteel op nummer 429 op Coingecko.com met een prijs van $ 0,037 en een marktkapitalisatie van $ 9.637.465 en een totaal aanbod van 99.120.263 TUBE. TUBE begon ook met een vrijgaveprijs van $ 0,10 in december 2017, dus de prijs blijft ongewijzigd sinds de eerste lancering, en gezien de extreem zwakke markt voor cryptocurrencies in 2018 is dit behoorlijk bemoedigend. Zeer weinig munten zijn ongewijzigd sinds december, de meeste zijn zelfs een stuk lager.

TUBE Prijsgeschiedenis

TUBE Token-prestaties. Bron: Coingecko

We moeten niet vergeten dat TUBE eigenlijk een utility-token is, dat wordt gebruikt om gebruikers een economische prikkel te geven om video’s op het BitTube-platform te uploaden en te bekijken. Dit betekent dat prijsactie anders zou moeten zijn dan effectentokens, die vaak veel meer volatiliteit vertonen, zowel op als neer. Dit zou TUBE een mooie gestage stijging kunnen geven zodra de cryptocurrency-markten volledig herstellen.

Als u geïnteresseerd bent in het kopen van TUBE-munten, is Bittrex de belangrijkste handelsbeurs voor TUBE. Er is ook een bescheiden volume op de beurzen Upbit en TradeOgre.

Waar te slaan TUBE

Omdat BitTube zijn eigen afzonderlijke blockchain is, is de TUBE-munt afkomstig van het platform, niet een ERC-20-token zoals zoveel andere platforms tegenwoordig. Dat betekent dat BitTube zijn eigen gepatenteerde portemonnee-oplossingen heeft voor het opslaan van TUBE. Er zijn eigenlijk verschillende opties, de gemakkelijkste is om je TUBE-munten gewoon in de online portemonnee te laten die aan je BitTube-account is gekoppeld..

Er is ook een speciale desktop portemonnee die kan worden gedownload en geïnstalleerd, en het heeft als bijkomend voordeel dat u rechtstreeks vanuit de portemonnee kunt minen. En voor Apple-gebruikers is er een mobiele app die kan worden gedownload via de Apple App Store.

Gevolgtrekking

BitTube heeft een sterke start gemaakt als een gedecentraliseerde videoservice, en als het zijn toekomstige doelen kan bereiken om video’s van professionele opnamekunstenaars binnen te halen, auteursrechtelijke bescherming toe te voegen, een debetkaart vrij te geven voor het uitgeven van TUBE’s en andere premium-inhoudsfuncties, zal het gemakkelijk zijn voorsprong behouden op andere gedecentraliseerde video-hostingplatforms, om nog maar te zwijgen van het inhalen van de gevestigde gecentraliseerde bedrijven zoals YouTube en Vimeo.

Het BitTube-team heeft in minder dan een jaar grote vooruitgang geboekt, wat zeer bemoedigend is voor de toekomst van het project. De muntprijs heeft ook goed standgehouden in het licht van een brede bearmarkt in cryptocurrencies.

Hoewel het op dit moment moeilijk te geloven lijkt, kan BitTube de komende jaren het leidende videoleveringsplatform overnemen en zelfs YouTube overschaduwen. En zou dat niet geweldig zijn?.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me