Herziening van Bluzelle (BLZ): een gedecentraliseerd gegevensecosysteem

Bluzelle is een project dat probeert gegevensopslag te decentraliseren door een veilig en betaalbaar alternatief op de blockchain te bieden.

In navolging van een lange reeks andere blockchain-opslagprojecten, proberen ze het op te nemen tegen de grote gevestigde exploitanten van databasebeheer, zoals Oracle en dergelijke. Bluzelle probeert ook een raamwerk te bouwen dat privégegevensbeheer en gegevenssyndicatie bevordert.

Maar kunnen ze dit echt bereiken en opvallen tussen de concurrentie??

In deze Bluzelle-recensie zullen we dieper ingaan op het project, inclusief de technologie die het aandrijft, het team dat het aanstuurt en het BLZ-token dat het van brandstof voorziet..

Wat is Bluzelle?

Bluzelle kende een verbluffende start in 2018, met een van de meest gehypte initiële muntenaanbiedingen, een ongelooflijk professionele whitepaper en een lancering waarbij het meteen op de topbeurs Binance werd vermeld. Deze ongelooflijke start zorgde ervoor dat Bluzelle eruitzag als de once-in-a-lifetime vroege investering.

Bluzelle is een blockchain voor gegevensopslag, die gedecentraliseerde applicaties (dApps) een gedecentraliseerde database-oplossing biedt. Het creëert ook een dual-token-economie, met een extern token voor investeringen en een intern token om het netwerk op een kostenloze manier van stroom te voorzien, terwijl masternode-eigenaren ook worden gestimuleerd om te blijven werken.

Wat is Bluzelle

Overzicht van de gedecentraliseerde, on-demand, databaseservice van The Bluzelle. Afbeelding via Bluzelle-whitepaper

Bluzelle is niet de enige blockchain in deze ruimte en kan stevige concurrentie verwachten van onder meer MaidSafeCoin, Siacoin, Storj en Filecoin. Het is onvermijdelijk dat een van deze uiteindelijk de topspeler wordt, en investeerders in het BLZ-token wedden dat deze uiteindelijke winnaar Bluzelle zal zijn..

Bluzelle heeft zich goed gepositioneerd voor deze uiteindelijke dominantie, met kantoren in het westen in Vancouver en in het oosten in Singapore. Het heeft ook een aantal partnerschappen opgesteld die het zullen helpen marktaandeel te veroveren en het te helpen de dominante gedecentraliseerde databaseopslagoplossing te worden.

De verwachting is dat wanneer de Bluzelle-blockchain volledig is geïmplementeerd, deze 10 miljoen keer meer opslagcapaciteit zal hebben dan de huidige zakelijke IT-opslag. En die opslag komt op 0,001 van de kosten per Tb opslag in vergelijking met de huidige kosten. En misschien nog wel het beste: uw gegevens zijn volledig veilig.

Bluzelle-technologie & Gebruik cases

Er zijn een aantal verschillende gebruiksscenario’s voor Bluzelle-technologie, maar het belangrijkste gebruik zal zijn als een gedecentraliseerde en schaalbare databaseservice voor dApps. Het idee werd geïnspireerd door concepten die zijn geïntroduceerd in sharding en NoSQL en het zal Bluzelle in staat stellen producenten en consumenten met elkaar te verbinden, waar de consumenten overtollige computerbronnen (bandbreedte, opslag, geheugen en CPU-verwerking) kunnen kopen van de producenten die dat overschot creëren.

Om het meer blockchain te laten klinken, zijn de producers in feite mijnwerkers die hun computerbronnen aan het Bluzelle-netwerk lenen in ruil voor een beloning. Deze producerende economie wordt een zwerm knooppunten in de Bluzelle-economie of een metaswarm genoemd.

Bluzelle Metaswarm

Grafische weergave van de Bluzelle “Metaswarm”. Afbeelding via whitepaper

Producenten worden beloond met BLZ of BNT, de twee tokens die voor het Bluzells-netwerk zijn gemaakt. Bluzelle heeft ook stappen ondernomen om de tokens te onderpand voor een betrouwbaardere en robuustere database-economie. Dit helpt ervoor te zorgen dat producenten voldoen aan de minimumnormen voor computerresources.

De consument in het Bluzelle-ecosysteem zal voornamelijk bestaan ​​uit dApp-ontwikkelaars die behoefte hebben aan een onveranderlijk gedecentraliseerd opslagplatform. Ze zullen toegang hebben tot Bluzelle-bronnen en ervoor betalen in BLZ- en BNT-tokens. Het BLZ-token is een openbaar verhandeld ERC-20-token, terwijl het BNT-token een privé-token is dat eigen is aan het Bluzelle-netwerk.

Door een intern token te gebruiken, kan het netwerk de schaalbaarheidsbeperkingen van het Ethereum-netwerk omzeilen, terwijl het netwerk ook meer autonomie krijgt bij het dicteren hoe en waar gegevens worden opgeslagen. De twee tokens worden aan elkaar gekoppeld en kunnen in een verhouding van 1: 1 worden uitgewisseld, zodat ze allebei even snel waarderen en gebruikers een grotere prikkel krijgen om producenten voor het netwerk te worden.

Bluzelle-ecosysteem

Bluzelle-ecosysteem met BLZ- en BNT-tokens in interactie met ERC20-contracten. Afbeelding via whitepaper

Het netwerk als geheel zal worden beoordeeld en gereguleerd door een “Karma Index” die bepaalt of producenten correct handelen. Producenten die geacht worden zich slecht te gedragen, zullen worden bestraft, terwijl degenen die geacht worden zich het beste te gedragen, de kans krijgen om zwermleiders te worden. Deze Karma Index is gemaakt om hogere serviceniveaus te bevorderen zonder dat een gecentraliseerde actor goed gedrag afdwingt.

Hoewel de database-oplossing de primaire focus van Bluzelle is, zijn er andere use-cases waarvoor Bluzelle geschikt zou zijn. Enkele andere interessante use-cases die zijn geïdentificeerd en onderzocht voor Bluzelle zijn:

  1. Mobiele wallets bouwen op basis van Ripple en vorken van Ripple
  2. Verzekeringsproducten die gebruikmaken van het Ethereum mainnet en testnet (Ropsten, Rinkeby)
  3. Geavanceerde hardware wallets bouwen om crypto-assets op Ripple, Ethereum en Bitcoin te beschermen.
  4. Het bouwen van enterprise KYC-softwareoplossingen bovenop Ethereum voor OCBC-, MUFG- en HSBC-banken
  5. Een full-servicesuite ontwikkeld om ICO’s van stroom te voorzien, inclusief door beveiliging gecontroleerde slimme contracten om ERC-20-tokens en verkoopcontracten van stroom te voorzien.

Bluzelle Team

Het Bluzelle-team heeft een sterke start gemaakt met het aantrekken van een team van ingenieurs met een uitgebreide achtergrond in het creëren en opschalen van technologieprojecten.

Bluzelle-teamleden

Enkele van de Bluzelle-teamleden

Bluzelle is gevestigd in Singapore, maar heeft ook een ontwikkelteam in Vancouver, Canada. Het team bestaat uit 10 leden, met een korte bio van de belangrijkste teamleden hieronder:

Pavel Bains – CEO: Meer dan 18 jaar ervaring in durfkapitaal, evenals ondernemerservaring als mede-oprichter van de startup Panda Stories van de kinderverhalen.

Neeraj Murarka – CTO: Ook meer dan 18 jaar ervaring, maar in dit geval in software engineering voor multinationale technologiebedrijven zoals Hewlett Packard, IBM en Google.

Nitin Cunha – Senior ontwikkelaar: 12 jaar ervaring met programma-analyse, meest recent met TEEMA consulting, als Talent Manager.

Scott Burch – Senior ontwikkelaar: 8 jaar ervaring als webontwikkelaar, met aanvullende ervaring in app-architecturering, meest recentelijk bij Credit1 Credit Union.

Leandro Bark – Hoofd verkoop: 16 jaar ervaring in bedrijfsvoering, laatstelijk in venture capital en private equity.

Bluzelle is technisch duidelijk in goede handen met de leiding van Murarka en een al even sterk ontwikkelteam achter zich. Deze technische expertise heeft Bluzelle geholpen bij het ontwikkelen van partnerschappen, waarbij verschillende valutamaatschappijen, verzekeringsmaatschappijen en banken allemaal overeenkwamen om met Bluzelle als klanten samen te werken. HSBC en AIA zijn slechts twee van de multinationale financiële bedrijven die vertrouwen op Bluzelle en hun technologisch leiderschap.

CEO Pavel Bains is ook cruciaal voor het succes van Bluzelle, met zijn jarenlange ervaring in operationeel management die het project helpen sturen. Meest recentelijk in zijn rol bij Story Panda waren zijn talenten van cruciaal belang bij het sluiten van licentieovereenkomsten met bedrijven zoals Warner Bros., Dreamworks en Disney..

Zoals u kunt zien, heeft het team een ​​goede staat van dienst, zowel in technische uitvoering als in operationele uitvoering. Nu het Bluzelle-project een sterke start maakt, is het aan hen om de bal te laten vallen en niet uit te blinken, anders is er geen reden waarom het project niet zou slagen..

Bluzelle Key Partnerships

Ik heb al gezegd dat Bluzelle zowel met HSBC als met AIA werkt, maar ze hebben aanvullende strategische partnerschappen. Verschillende daarvan zijn met andere blockchain-projecten, zoals 0x, Zilliqa en Bee Token. Er is gesuggereerd dat Bluzelle zich op deze drie projecten richtte vanwege hun sterke aanwezigheid op sociale media.

Bluzelle Partners

Een verzameling van alle Bluzelle-partners. Bron: Bluzelle-website

Bluzelle zal databaseservices aanbieden aan elk van de genoemde projecten, maar op enigszins verschillende manieren. Momenteel wordt verwacht dat de samenwerkingen er als volgt uitzien:

  • Bluzelle bouwt bovenop 0x om relayers een standaard en consistente databaseservice te bieden.
  • Bluzelle en Zilliqa werken samen om een ​​geïntegreerde oplossing te bieden, zodat gebruikers die dApps bouwen met Zilliqa, aangezien de onderliggende blockchain Bluzelle kan gebruiken voor gedecentraliseerde gegevensopslag.
  • Bluzelle zal met Bee Token samenwerken om de onderliggende database-oplossing voor Bee Token-klanten te zijn.

Naast de reeds genoemde partnerships heeft Bluzelle ook databaseservices gebouwd voor Zagbank, BT Group en Microsoft. Hoewel er geen vaste toezeggingen zijn gedaan door een van deze bedrijven, heeft het een werkrelatie gecreëerd waarvan Bluzelle in de toekomst mogelijk kan profiteren..

En als je bedenkt hoe snel Bluzelle grote bedrijven kon aantrekken om met hen samen te werken, is het niet moeilijk voor te stellen dat er in de komende maanden nog veel meer strategische partnerschappen zullen worden gevormd..

Het BLZ-teken

De BLZ-token ICO werd gehouden op 20 januari 2018 en haalde snel $ 19,5 miljoen op, aangezien 500 miljoen tokens werden verkocht tegen een prijs van $ 0,12. De prijs steeg de komende twee weken hoger en bereikte een hoogste punt net boven $ 0,77, voordat hij terugviel omdat de hele cryptocurrency-markt onder druk kwam te staan..

Begin april was het gedaald tot $ 0,257 en toen herstelde het zich en bereikte het eind april weer bijna $ 0,77. Helaas daalt het sinds mei en sinds eind oktober 2018 is het terug in de buurt van zijn ICO-prijs, handelend op $ 0,131045.

Binance BLZ

Registreer bij Binance en koop BLZ-tokens

Binance heeft de munt rechtstreeks van zijn ICO opgehaald en het is nog steeds de uitwisseling met het grootste BLZ-handelsvolume. U kunt BLZ ook kopen bij Huobi, Fcoin en Gate.io, evenals bij enkele kleinere beurzen.

Omdat BLZ een ERC-20-token is, kan het worden opgeslagen in elke ERC-20-compatibele portemonnee, zoals Coinomi, MetaMask of MyEtherWallet / MyCrypto.

Gevolgtrekking

We zijn gaan accepteren dat onze gegevens niet langer van ons zijn en dat ze vrij verhandeld worden door grote bedrijven en adverteerders, maar Bluzelle wil dat veranderen met zijn gedecentraliseerde oplossing voor gegevensopslag. Dit zou onze gegevens kunnen terugnemen en in de handen van de gebruikers kunnen brengen, en ook de ontwikkeling van dApp naar de volgende generatie kunnen brengen.

Het sterke ontwikkelingsteam en de indrukwekkende partnerschappen die snel werden gevormd, zijn beide positieve tekenen voor de toekomst van Bluzelle. Als het team zijn vroege momentum kan behouden en zowel zijn platform kan blijven verbeteren als nieuwe en sterkere partnerschappen kan aangaan, zou het de gedecentraliseerde database- en gegevensopslagoplossing kunnen zijn om te winnen in de race om blockchain-bestandsopslag te leveren.

Uitgelichte afbeelding via Bluzelle

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me