Herziening van de APEX-munt: alles wat u moet weten

Morgen zal het APEX blockchain-project hun ICO openstellen voor whitelisting voor het openbare Initial Coin Offering (ICO). Dit project heeft de laatste tijd inderdaad veel aandacht gekregen omdat het zijn team heeft uitgebreid.

Dit team, gevestigd in China, heeft een heel interessante waardepropositie bij het aanpakken van de omstreden data-eigendom online. Dit is de laatste tijd ongelooflijk belangrijk geweest omdat velen bezwaar hebben gemaakt tegen gecentraliseerde methoden voor gegevensverzameling.

TOP wil de kracht van consumentendata teruggeven aan de consument. Ze willen de consument de mogelijkheid bieden om rechtstreeks geld te verdienen met hun gegevens en de kracht van gegevensverzameling weg te nemen van gecentraliseerde krachten en deze op de blockchain te plaatsen..

Dit is ongetwijfeld een interessante waardepropositie, gezien de mate van vijandigheid die er tegenwoordig is om consumenten online te volgen.

We gaan dieper in op de ICO en bepalen of deze als een goede investering kan worden beschouwd.

Overzicht van de industrie

Momenteel worden consumentengegevens verzameld via grote gecentraliseerde bedrijven die deze gegevens van u verkrijgen wanneer u hiermee akkoord gaat in de Algemene voorwaarden..

Als u zich bijvoorbeeld aanmeldt bij een sociale netwerksite zoals Facebook, moet u akkoord gaan met hun gebruiksvoorwaarden. Dit betekent dat ze informatie mogen verzamelen over uw Facebook-activiteiten.

Evenzo, wanneer u zich aanmeldt bij een website die om uw persoonlijke gegevens vraagt, wordt u gevraagd afstand te doen van uw rechten op die gegevens. Dit wordt vaak in massa ingezameld en met winst doorverkocht aan derden.

De huidige manier van verzamelen is niet alleen een probleem voor de consument, maar baart ook de kopers van de data zorgen. Er is vaak weinig overzicht dat ze hebben over waar deze gegevens vandaan komen. Soms zijn de gegevens die worden verkocht van slechte kwaliteit en hebben ze weinig nut voor het bedrijf.

Bovendien zijn er regels die in de maak zijn om strengere wetten in te voeren als het gaat om het verzamelen van persoonsgegevens. Op 25 mei wordt bijvoorbeeld de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) geïntroduceerd die beperkingen stelt aan de verkoop en verzameling van persoonlijke gegevens.

Voer de APEX-oplossing in

Apex gedecentraliseerde data-oplossing

Afbeeldingsbron

APEX heeft tot doel de fundamentele stroom en structuur van consumentgestuurde data te veranderen. Ze bouwen een Business to Consumer (B2C) -platform waarmee de consumenten hun gegevens rechtstreeks aan het bedrijf zelf kunnen verkopen.

Technisch gezien zullen de consumenten de CPX-portefeuilletoepassing gebruiken en daar interactie hebben met de merken en bedrijven. Ze hebben volledige controle over hun gegevens, waar deze zal worden gebruikt en wie deze kan kopen.

Zodra ze hebben besloten dat ze zich op hun gemak voelen bij het verkopen van hun gegevens aan een bepaald merk, kunnen ze beloond worden in CPX-tokens. Met deze tokens kunnen deze consumenten beloningen kopen of via een beurs op de open markt verkopen.

Wat nog belangrijker is, er zijn geen tussenpersonen of gegevensverzamelingsdiensten met volledige transparantie. De consument kan precies zien waar zijn gegevens worden gebruikt en het bedrijf zelf kan zien waar deze vandaan komen.

NEXUS-platform

Apex gedecentraliseerde data-oplossing

De NEXUS Enterprise-applicaties

Het project zal beginnen als een hybride mix tussen on- en off-chain oplossingen. De waardeoverdracht en toestemming zullen on-chain worden afgehandeld. Voorlopig zal het NEXUS-platform worden gebruikt voor off-chain data-analyse-operaties. Dit wordt de zakelijke clienttoepassing voor de bedrijven.

Dit door Chinapex ontwikkelde platform heeft zichzelf al bewezen als een bestaande enterprise-oplossing met meer dan 250 klanten die er gebruik van maken. Het stelt de merken in staat om de gegevens die ze hebben verzameld te analyseren en beter te filteren op de gegevens die voor hen interessant kunnen zijn.

Het NEXUS-platform is gebouwd bovenop de cloud computing-infrastructuur van Microsoft Azure en Amazon Web Services (AWS). Deze klanten mogen ook verbinding maken met de NEXUS API, zodat ze hun eigen interne systemen kunnen gebruiken in combinatie met de tools op NEXUS.

Consumentenapp (CPX-portemonnee)

APEX-clienttoepassing

Apex mobiele applicatie voor consumenten

Aan de consumentenkant heb je de consumententoepassing. Dit wordt een mobiele app waarmee de consumenten kunnen communiceren met het APEX-ecosysteem, hun gegevens kunnen beheren en kunnen controleren waar en wanneer deze worden gebruikt.

Het zal ook de manier zijn waarop de consument de CPX-tokens zal verdienen. Deze zullen in de loop van de tijd toenemen op basis van welke merken de gegevens gebruiken. Hoe meer merken de consument toestemming geeft, hoe meer tokens ze zullen verdienen.

Ze kunnen de app ook gebruiken om die merken te vinden waaraan ze informatie willen verstrekken en om hen toegang te geven tot specifieke gegevens en om op een bepaalde manier met hen in contact te komen..

In termen van engagement zijn merken ook in staat om geïnteresseerde consumenten informatie en aanbiedingen te sturen via de direct messaging-functionaliteit. Wanneer deze consumenten het bericht openen of op een of andere manier interactie hebben, worden ze opnieuw beloond met de tokens.

NEO Blockchain

Als het gaat om de toestemming van de consumenten en de CPX-tokens die aan de consumenten worden gegeven voor die gegevens, worden ze allemaal toegevoegd aan de NEO-blockchain en wordt de uitwisseling uitgevoerd door slimme contracten..

Dit is geweldig vanuit het oogpunt van transparantie en rapportage. Het betekent dat de bevestiging van toestemming van de consument wordt gelogd en onveranderlijk wordt opgeslagen op de gedecentraliseerde blockchain.

Blockchain-technologie elimineert ook de noodzaak voor een tussenpersoon of gecentraliseerd agentschap om de overdracht van die gegevens voor de tokens te vergemakkelijken. De code is ook beschikbaar voor openbare inzage en draagt ​​verder bij aan de transparantie van het protocol.

De NEO blockchain is ook een zeer efficiënte keuze voor APEX. Er zijn tal van voordelen van NEO in vergelijking met vergelijkbare blockchain-protocollen.

Sterke achterban & Parners

Net als andere sterke ICO-projecten zoals Coinfirm AMLT en Power Ledger, zit er al een gevestigd en succesvol bedrijf achter de APEX ICO. In dit geval is het bedrijf Chinapex dat is gevestigd in Beijing, China.

Chinapex is een groot data- en technologiebedrijf dat ook kantoren heeft in Silicon Valley en een satellietkantoor in Hong Kong. Klanten die op hun selectie hebben gestaan, zijn onder meer BMW, Standard Chartered en Casio.

Als zodanig zijn de meeste van het team dat de APEX ICO bestuurt, mensen met uitgebreide ervaring in het bedrijf. Sommige hebben indrukwekkende cv’s met eerdere werkgevers zoals Microsoft en Alibaba.

Er zijn ook een groot aantal partnerschappen die het APEX-project al heeft opgebouwd. Ze hebben bijvoorbeeld veel gratis credits verzameld van Azure en AWS om hun off-chain oplossing in NEXUS te implementeren.

Ze hebben deze relatie ook benut, zodat ze meer merken op het platform kunnen brengen. AWS levert bijvoorbeeld APEX-merken uit een aantal verschillende sectoren. Er is een soortgelijke overeenkomst als deze voor Alibaba Cloud.

APEX-partners voor blockchain-oplossing

Alle huidige en potentiële partners van APEX

Er zijn ook een aantal andere partnerschappen met enkele van de grootste namen in technologie in China. Dit zijn onder meer samenwerkingen met bedrijven als Baidu, Oracle, Tencent en WeChat.

Daarom lijdt het geen twijfel dat als het APEX-project eenmaal live is, het van de grond zal komen.

Mogelijke zorgen

Er zijn weinig zorgen die men kan uiten met betrekking tot de use case voor APEX. Ten eerste, hoewel de waardeoverdracht op de blockchain op een gedecentraliseerde manier plaatsvindt, worden de gegevens nog steeds bewaard in een gecentraliseerde cloudinfrastructuur.

Dit betekent dat, hoewel fondsen veilig zijn voor hacks en instellingen, gebruikersinformatie nog steeds beschikbaar is op een gecentraliseerde locatie. Er is ook een centraal storingspunt waarop het systeem zal moeten vertrouwen. Veel mensen denken dat het beveiligen van gebruikersgegevens op de blockchain de veiligste optie op de lange termijn is.

Er zijn ook enkele vragen gerezen over de prikkels voor bepaalde bedrijven om van de diensten gebruik te maken. Als consumentendata alleen bedoeld is om te worden gedeeld met die bedrijven die ze vertrouwen, dan laat dat een hele reeks potentiële datagebruikers over..

De belangrijkste reden dat veel van deze bedrijven deze data kopen, is dat dit consumenten zijn die nog niet op de hoogte zijn van hun producten en diensten. Daarom kunnen ze deze gebruikers misschien niet bereiken als ze alleen de gegevens krijgen van degenen die het bedrijf kennen.

Een andere zorg die werd geuit, is dat blockchain-technologie misschien niet de meest efficiënte oplossing is voor GDPR-compliance. Dit kan hierin het beste worden beargumenteerd artikel op csonline. Daarom kan men zich afvragen hoe goed de NEO-blockchain voor deze middelen zal werken.

APEX ICO-details

De ICO heeft al een succesvolle voorverkoop afgerond, maar de whitelisting voor de openbare verkoop begint morgen 15 januari om 17.00 uur. Hieronder vindt u meer informatie over het project.

  • Wit papier Koppeling
  • Token Ticker: CPX
  • Uitwisselingsverhouding: 1 NEO -> 1000 CPX
  • Hardcap bij Crowdsale: $ 25 miljoen
  • Token-distributie: 50% tot pre & menigte verkoop, 15% aan team & adviseurs, 10% in reserve gehouden en 25% voor capex
  • Toke Release Tijdlijn: de distributie eindigt op 26 februari en de handel vindt begin maart plaats

Gevolgtrekking

De APEX ICO is zonder twijfel een interessant project met een relatief sterke use case. Het feit dat er al een sterk bedrijf en team achter de ICO staat, voegt er meer gewicht en vertrouwen aan toe.

Bovendien, aangezien ze interessante partnerschappen hebben met een groot aantal bedrijven, betekent dit dat ze veel ‘inkopen’ hebben van zwaargewichten uit de industrie.

Ondanks het feit dat blockchain-technologie misschien niet de meest efficiënte is om GDPR te implementeren, is het gebruik van het NEO-ecosysteem inderdaad een sterke factor gezien de talrijke technologische voordelen van NEO.

Is het een investering waard??

We kunnen geen investeringsadvies geven bij het Coin Bureau, maar als u van mening bent dat een gedecentraliseerde marktplaats voor gebruikersgegevens de toekomst is, dan zou APEX het waard kunnen zijn.

Disclaimer: dit zijn meningen van schrijvers en mogen niet als beleggingsadvies worden beschouwd

Afbeeldingen via Chinapex.com en APEX Whitepaper

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me