Herziening van EtherParty: platform voor blockchain-softwareproducten

EtherParty (FUEL) is een interessant concept, gericht op het maken van een tool voor het eenvoudig maken van slimme contracten op verschillende blockchains.

De eerste hype rond het project was hoog toen de ICO in september 2017 werd gehouden, maar sindsdien lijkt het enthousiasme te vervagen. Toch gaat het project vooruit met zijn visie en heeft het Rocket al gelanceerd, zijn platform voor het snel en gemakkelijk creëren van een evenement voor het genereren van tokens.

In deze Etherparty-review ga ik dieper in op het project en het potentieel ervan in de blockchain-ruimte. U leert wat het is, hoe het werkt, waar het vandaan komt, waar het naartoe gaat en hoe het FUEL-token heeft gepresteerd en wat u in de komende maanden en jaren kunt verwachten.

Wat is EtherParty?

EtherParty stelt mensen in staat om snel en eenvoudig gebeurtenissen voor het genereren van tokens te creëren, en uiteindelijk kunnen gebruikers hun eigen slimme contracten maken met slechts een paar muisklikken. Het bedrijf is van mening dat blockchaintechnologie, om de reguliere acceptatie te bereiken, eenvoudig en toegankelijk moet zijn voor bedrijven en de massa.

Etherparty Overzicht

Afbeeldingsbron: EtherParty-whitepaper

De technologie pakt ook problemen aan waarmee slimme contracten worden geconfronteerd, zoals beveiliging, kosten, snelheid en vereenvoudiging. Het oplossen van deze problemen, zelfs gedeeltelijk, biedt zowel zakelijke als individuele gebruikers grote voordelen. Het EtherParty-team streeft ernaar vooruitstrevend en innovatief te blijven, en gebruikt waar mogelijk automatisering en validatie in zijn oplossingen.

Hoe EtherParty werkt

EtherParty werkt met de Ethereum-blockchain, met een op het hoofdnetwerk en een voor een testnet. Het testnet wordt gebruikt om contracten van andere gebruikers te testen voordat ze worden ingezet. Er zijn ook een aantal taakverdelingsknooppunten die problemen met netwerkcongestie helpen voorkomen.

EtherParty heeft een bibliotheek met slimme contractsjablonen gemaakt. Dit maakt het veel gemakkelijker voor gebruikers om een ​​sjabloon te kiezen en hun slimme contract te maken. Er is geen technische achtergrond vereist bij het kiezen van een sjabloon op deze manier, en er zijn zowel zakelijke als juridische kaders om uit te kiezen. Alle verwerking van de slimme contracten en escrow wordt gedaan via de Ethereum Virtual Machine.

Etherparty-architectuur

Overzicht van de EtherParty-netwerkarchitectuur

Aan de Bitcoin-kant zal EtherParty API’s gebruiken die zijn vrijgegeven door Rootstock (RSK) om slimme contracten te creëren. Ze stellen ook in hun whitepaper dat ze de mogelijkheid onderzoeken om andere blockchains op te nemen in het Etherparty-ecosysteem.

Slimme contracten maken

Waarschijnlijk het beste deel van de EtherParty-oplossing is dat het mensen met geweldige ideeën maar geen programmeerervaring in staat stelt projecten te bouwen met behulp van slimme contracten. Zodra de slimme contracten zijn gemaakt, ligt de sleutel tot het gebruik ervan in FUEL, het EtherParty ERC-20-token. FUEL wordt gebruikt voor het beheer van de slimme contracten, voor vergoedingen, het bewaken van de prestaties, het beheren van de slimme contractbibliotheek en alle andere kosten in het ecosysteem.

Momenteel heeft EtherParty een werkende oplossing voor het maken van token-distributiegebeurtenissen of ICO’s. Deze oplossing heet Rocket en stelt bedrijven in staat om het tijdrovende en dure ICO-proces te omzeilen met een vooraf gebouwde oplossing.

De volgende ontwikkeling die wordt uitgebracht, zal Comet heten en het is bedoeld als een platform voor het vrijgeven van effectentokens. Met andere woorden, het stelt bedrijven in staat hun voorraden te digitaliseren. Plannen voor de langere termijn zijn voor een liefdadigheidsplatform genaamd Hero en een supply chain management-oplossing genaamd Saturn.

EtherParty Rocket

Zoals genoemd, Raket is een platform waarmee mensen hun eigen evenement voor het genereren van tokens kunnen lanceren zonder dat ze hun eigen ontwikkelaars hoeven in te huren. Het voordeel hiervan is dat een project hierdoor veel sneller en goedkoper van de grond kan komen.

In wezen stelt Rocket teams in staat om de slimme contracten te creëren en uit te voeren die nodig zijn om deze crowdsales te lanceren. Ze willen dat het platform een ​​end-to-end-oplossing is voor de utility token space. Het is ook ontworpen om gebruiksvriendelijk te zijn, zodat niet-ontwikkelaars en nieuwe gebruikers ermee kunnen communiceren en de crowdsale kunnen lanceren.

Token Generation Rocket

Hoe het Rocket Token Generation-platform werkt

Raket gelanceerd in juli 2018 en het team heeft het sindsdien getest. Ze hebben de feedback van gebruikers meegenomen en ze hebben het product verfijnd met verdere updates. Als je meer informatie over Rocket wilde hebben, dan kun je er hier meer over lezen blogpost.

Hoewel het Rocket-platform interessant is, valt nog te bezien of er op korte termijn vraag zal zijn om ICO’s erop te lanceren. Er is momenteel nogal wat onzekerheid in de markt over de juridische status van ICO’s en utility-tokens in de ogen van mondiale toezichthouders.

EtherParty-beveiliging

Een van de grootste zorgen voor projectteams bij het uitbesteden van ontwikkeling is de beveiliging van de externe code die ze gaan gebruiken. Dit is met name relevant gezien het aantal slimme contractfouten dat heeft geleid tot aanzienlijke verliezen voor projecten.

EtherParty behandelde deze zorgen in hun whitepaper. Zo maken ze gebruik van een modulaire architectuur met gescheiden opslagcontracten. Hiermee kunnen uw geïmplementeerde contracten worden geüpgraded terwijl de gegevens nog steeds behouden blijven. Alle contracten die op het EtherParty-platform worden ontwikkeld, beginnen met hun veilige basissjablonen.

Om misbruik van het EtherParty-platform door gebruikers te voorkomen, zullen ze een zorgvuldigheidsproces moeten doorlopen voordat hun smart contracts-verzoek naar de blockchain kan worden gepusht. Zodra het contract door de gebruiker is geïnitieerd, moet het een testlus op het platform en het TestNet doorlopen.

EtherParty-beveiliging

De verificatielus op Test Net voor live implementatie

Als het gaat om het beheer van privésleutels, worden deze opgeslagen in een vergrendelde kluis waartoe alleen het projectteam toegang heeft. EtherParty heeft ook al hun Ethereum Smart Contracts ontwikkeld met de nieuwste versie van Solidity.

Of dit voldoende zal zijn om de zorgen weg te nemen die mensen kunnen hebben met contracttemplates is onzeker. De recente geschiedenis laat zien dat zelfs enkele van de best gefinancierde en technisch geavanceerde projecten slimme contractkwetsbaarheden hebben ontdekt. Dit is iets dat individuele projectuitgevers moeten afwegen bij de keuze tussen een sjabloon of in-house ontwikkeling.

Het EtherParty-team

EtherParty is in 2015 bedacht door de Vanbex Group, een innovator op het gebied van blockchain. De CEO van Vanbex is Kevin Hobbs, en hij treedt ook op als CEO van EtherParty. Andere bekende projecten die door de Vanbex Group zijn gestart, zijn Storj.io en Factom.

Het idee voor EtherParty is geïnspireerd door Counterparty, een Bitcoin-protocol dat de uitgifte van tokens vereenvoudigt. EtherParty verbeterde tegenpartij door over te stappen op de blockchain van Ethereum en door de beveiliging, schaalbaarheid en mijnbeloningen te verhogen.

EtherParty-teamleden

Enkele Etherparty Teamleden met Kevin Hobbs (links) en Lisa Cheng (midden)

De EtherParty ICO vond plaats in september 2017, waarmee het project officieel werd gelanceerd. Het oprichtings- en managementteam heeft uitgebreide blockchain- en managementervaring. Ik noemde al Kevin Hobbs, die CEO is van EtherParty en een ervaren ondernemer. Een andere medeoprichter en hoofd van de onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling van EtherParty is Lisa Cheng. Ze heeft ruime ervaring met het adviseren van startende bedrijven.

Het team is van mening dat hun combinatie van zakelijke en ontwikkelingservaring EtherParty zal helpen sneller te groeien.

EtherParty’s focus op het bedrijfsleven in plaats van op de tech- of blockchain-community is enigszins uniek. Het is echter een goede focus, omdat bedrijven waarschijnlijk een gemakkelijke en goedkope manier nodig hebben om slimme contracten te gebruiken. EtherParty biedt precies dat aan, en het is blijven leren en zijn product verbeteren.

EtherParty BRANDSTOF-token

Zoals eerder vermeld vond de EtherParty ICO plaats in september / oktober 2017. Het team verkocht $ 24 miljoen aan tokens in een voorverkoop en verkocht vervolgens bijna $ 34 miljoen aan tokens tijdens de crowd-sale. Die crowd-sale duurde een volledige maand en het team haalde slechts 52% van hun doel van $ 65 miljoen op. De ICO-tokenprijs was $ 0,10.

Het FUEL-token is een ERC-20-token en heeft een totale voorraad van 1 miljard tokens. Het huidige circulerende aanbod is 528.478.202 BRANDSTOF, aangezien niet alle ICO-tokens zijn verkocht. Er was ook 10% van het token-aanbod gereserveerd voor de EtherParty-community, bètatesters en partners.

Het FUEL-token is een utility-token dat als gas wordt gebruikt in het EtherParty-ecosysteem.

Binance BRANDSTOF

Registreer je bij Binance en koop FUEL-tokens

Na de ICO daalde de prijs van FUEL scherp en bereikte in november 2017 niveaus onder $ 0,03. Het raakte vervolgens verstrikt in de hype rond de hele cryptocurrency-markt in december 2017 en januari 2018, en steeg op 11 januari tot een recordhoogte van $ 0,431433. , 2018.

De bearmarkt van 2018 behandelde het FUEL-token niet goed. Vanaf 30 november 2018 heeft het FUEL-token een waarde van $ 0,009918, of meer dan 90% onder de ICO-prijs. Vroege investeerders zijn ongetwijfeld behoorlijk teleurgesteld in de prestaties van het token, hoewel dit de ervaring is met veel andere projecten die in 2017 opkwamen.

Het FUEL-token is alleen beschikbaar op een handvol beurzen, met het hoogste handelsvolume op Binance, hoewel er ook een goed volume is op LATOKEN. Gate.io en HitBTC bieden ook handel aan, maar de volumes zijn extreem laag, vooral bij HitBTC. Gezien de lange geschiedenis van EtherParty is het enigszins onaangenaam om te zien dat het token op zo’n klein aantal exchanges wordt vermeld.

Als een ERC-20-token kan het FUEL-token worden opgeslagen in elke ERC-20-compatibele portemonnee.

Conclusie

EtherParty had een heel goed idee, maar lijkt halverwege de stream van richting te zijn veranderd. Nu meer gefocust op ICO en het genereren van tokens, lijkt het erop dat investeerders het project hebben verlaten. Hoewel 2018 een bearmarkt was in de cryptocurrencies, werd het FUEL-token bijzonder hard geraakt vanwege dit gebrek aan vertrouwen van investeerders.

Een veelbelovende ontwikkeling is dat het team ijveriger wordt om regelmatig updates over het project te geven. Als die communicatie doorgaat en de geplande supply chain management-kant van het project snel werkelijkheid wordt, kan ik ongelijk krijgen in mijn scepticisme over EtherParty.

Ik vond het ook veelbelovend om te zien dat het Rocket-platform voor token-distributie KYC / AML-compliance heeft toegevoegd. Dat is in dit stadium bijna nodig, en de toevoeging zal het project helpen nieuwe klanten aan te trekken. Meer klanten zullen het project meer zichtbaarheid geven en wellicht nieuwe supporters en investeerders aantrekken.

Uitgelichte afbeelding via Etherparty

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me