Herziening van Gifto (GTO), A Decentralized Gifting Protocol

Met Gifto kunnen fans makers van inhoud belonen met virtuele geschenken (afbeeldingen en animaties) die kunnen worden omgezet in Gifto-tokens of contant geld.

Hun gedecentraliseerde protocol voor virtuele geschenken (gebouwd op Ethereum) kan worden gebruikt op verschillende bestaande platforms voor het publiceren van inhoud op internet, zoals YouTube, Instagram en Facebook.

Gifto streeft naar een alternatieve inkomstenstroom voor makers van internetinhoud die moeite hebben om geld te verdienen met hun werk.

Het bedrijf is van plan een zelfvoorzienend ecosysteem op te bouwen voor de volgende hoofddeelnemers:

 • Contentmakers: Makers die video, muziek of kunst maken voor hun fans
 • Makers van virtuele cadeaus: Bijdragers / artiesten die de virtuele cadeau-items maken, van afbeeldingen tot animaties (dit kunnen ook zelf makers van inhoud zijn).
 • Curatoren: Het panel dat virtuele geschenken beoordeelt en beheert op kwaliteit, categorisering en prijsstelling.

Hoe het werkt

Stap 1:

De maker van de inhoud selecteert de geschenken die goed passen bij zijn soort werk:

Eerste stap Gifto

Stap 2:

Er wordt een weblink gemaakt zodat de maker van de inhoud de geschenken aan zijn fans kan laten zien:

Tweede stap Gifto

Stap 3:

De makers van inhoud kunnen de link op hun Instagram Facebook- of LinkedIn-kanaal plakken:

Vierde stap Gifto

Stap 4:

Een fan klikt op de link, opent de aangepaste cadeauwinkel, gebruikt GIFTO-tokens (GTO) om een ​​cadeau te kopen en te verzenden. Gebruikers krijgen volledige toegang tot het Gifto-protocol wanneer ze zijn aangemeld bij de Uplives-app.

Eerste stap Gifto

Afbeeldingen via Wit papier

Zodra een maker van inhoud een virtueel geschenk ontvangt, wordt het opgeslagen in een inventaris, waar hij een van de volgende twee acties kan kiezen:

 • Wissel het virtuele geschenk in en zet het om in GIFTO-tokens
 • Bewaar het virtuele geschenk, dat naar anderen op het Uplive-platform kan worden verzonden.

Geschiedenis & Team

Gifto.io werd gelanceerd door de Asia Innovations Group, een mobiel entertainmentbedrijf dat veel succes heeft gehad met het gebruik van virtuele geschenken als een zeer effectieve methode om inkomsten te genereren voor makers van inhoud.

Het vlaggenschipproduct van het bedrijf – Uplive, is een live streamingdienst waarmee gebruikers real-time video’s kunnen uitzenden of bekijken op hun smartphones.

Op Uplive kunnen gebruikers duizenden virtuele cadeaus kopen voor live-omroepen.

Virtuele geschenken genereren niet alleen aanzienlijke inkomsten voor makers van wereldwijde inhoud, maar versterken ook de relatie tussen videomakers en hun fans.

Sinds de lancering in juni 2016 is de Uplive-community gegroeid tot 20 miljoen gebruikers in meer dan 100 landen, en het platform genereerde in 2017 meer dan $ 100 miljoen aan inkomsten (meer dan 25 miljoen virtuele cadeaus werden gekocht en verzonden via Uplive alleen in de maand september). ).

Het team achter Uplive besloot op basis van deze positieve resultaten het universele Gifting Protocol te ontwikkelen.

Andy Tian, ​​CEO van Uplives, is van mening dat het gebruik van slimme contracten om transacties mogelijk te maken, omroepen in staat zal stellen rechtstreeks winst te ontvangen van kijkers, in plaats van door Uplive te moeten gaan, een proces dat tot 30 dagen kan duren…

Bovendien elimineert het gebruik van Gifto-tokens de noodzaak voor Uplive om veel verschillende fiat-valuta’s op hun virtuele cadeaumarktplaats te verwerken. Gebruikers hoeven ook geen gedoe te hebben met het omrekenen van fiat-valuta’s om geschenken te kopen. Zoals de oprichter zei in een interview

Door deze contracten in het virtuele geschenk zelf te integreren, kan automatisch een transactie worden uitgevoerd, waardoor de makers en producenten van geschenken onmiddellijk een inkomstenaandeel kunnen krijgen

Op 14 december 2017 lanceerde Gifto hun Initial Coin Offering (ICO), waarmee binnen enkele seconden $ 10 miljoen werd opgehaald, wat grotendeels te danken was aan hun bestaande gebruikersbasis van Uplive.

Uplive zorgt ervoor dat 60.000 Uplive-omroepen en 20 miljoen gebruikers de eerste testers zijn van de alfaversie van het Gifto-protocol, dat eind 2017 begon met testen. De bètaversie volgde in Q1 2018.

Gifto kondigde ook een samenwerking aan met Tron (TRX), een andere spraakmakende speler in de crypto-ruimte die hoopt een wereldwijd entertainmentecosysteem op te bouwen. Het doel van hun partnerschap is om verder geld te verdienen met gedecentraliseerde inhoud.

Gifto Teamleden

Afbeeldingen via gifto.io

Het Gifto-team bestaat uit een verscheidenheid aan succesvolle serieondernemers in Azië.

 • Directeur Andy Tian is de oprichter van Asian Innovations Group, zijn vierde startup. Eerder was hij algemeen directeur van Zynga China en werkte hij bij Google, waar hij Android op de Chinese markt introduceerde. Andy studeerde in 1998 af aan het MIT met een master in computerwetenschappen.
 • Chief Crypto Officer – Charles Thach is een doorgewinterde bankier met meer dan 15 jaar ervaring, evenals een AML / KYC-expert. Hij heeft ook geïnvesteerd in Blockchain-bedrijven en was co-auteur van Amerikaanse technologie waarvoor patent is aangevraagd om een ​​enorm schaalbare en transactionele crypto-valutaportefeuille te bouwen..
 • Chief Crypto Architect – William Nguyen is een serieondernemer, opvoeder, docent en uitvinder. Hij was co-auteur van een in de VS gepatenteerde technologie om een ​​enorm schaalbare en transactionele crypto-valutaportefeuille te bouwen. Hij is een voormalig Alfred P. Sloan Fellow aan Harvard.

Voordelen

Laten we eens kijken naar enkele van de belangrijkste voordelen en unieke verkoopargumenten van Gifto.

Inkomstenstromen

Gifto biedt een alternatieve inkomstenstroom voor makers van internetinhoud die moeite hebben om geld te verdienen met hun werk.

Slechts 0,3% van de video’s op YouTube wordt meer dan 1 miljoen keer bekeken, maar deze video’s verdienen gemiddeld slechts $ 2.000.

Er is een subeconomie gelanceerd voor het creëren, beheren en verhandelen van virtuele geschenken, waarmee makers van inhoud (en ontwerpers van virtuele geschenken) nu een vast inkomen kunnen genereren.

Slimme contractfunctionaliteit

Gifto gebruikt slimme contracten om hun virtuele geschenken uit te voeren en tussenpersonen zoals YouTube, Uplive of andere uitgevers te verwijderen die normaal het geld ontvangen dat makers verdienen.

Bovendien zullen deze gecentraliseerde netwerken ze vele dagen later en volgens hun eigen voorwaarden uitbetalen. Nu worden de betalingen rechtstreeks van de fan naar de maker van de inhoud gedaan.

Billijke distributie

Wanneer een fan een geschenk koopt met Gifto-tokens, worden de tokens gesplitst om alle belangrijke deelnemers te belonen:

Gifto Project Token Distribution

 • De maker van inhoud verdient tot 80% omdat hij / zij wordt beschouwd als de belangrijkste bijdrager aan het ecosysteem.
 • De maker van een cadeau verdient 5%: als een gevestigd IP wordt gebruikt, heeft de houder van IP-rechten recht op een deel van dit token-inkomstenaandeel. Het werkelijke percentage komt overeen met de overeenkomst tussen de maker van het cadeau en de IP-eigenaar, en er zal een aangepast gegevensveld in het slimme contract voor dit geschenk zijn.
 • Cadeaucurator verdient 2% voor het werk dat is verricht bij het beoordelen van het gemaakte cadeau.
 • GIFTO-protocol verdient 10% voor operationele ondersteuning en onderhoud van het ecosysteem.
 • de resterende 3% zou worden verzameld in een beloningspool die periodiek aan alle kijkers / fans zou worden uitbetaald als bonus- of trekkingsprijzen om het element plezier en gamification te versterken.

Dit stimuleert alle deelnemers om eerlijk te creëren, samen te werken en te beoordelen.

Sterk team

Het Giftos-team is zeer ervaren vanwege hun succes met Uplive. Ook online zijn ze erg betrokken en geven wekelijks updates via medium.com

Sterke betrokkenheid

Als gebruikers hun favoriete makers van inhoud belonen met cadeaus, wordt het betalingsproces minder transactiegerelateerd en leuker en boeiender. Wanneer gebruikers meer betrokken zijn bij het ecosysteem van virtuele geschenken, zullen ze geneigd zijn meer te geven.

Dit betekent uiteindelijk meer geld voor de maker van de inhoud en voor het Gifto-protocol (volgens Giftos ‘whitepaper; verkoopstatistieken tonen aan dat gebruikers bereid zijn $ 1471 te betalen voor een’ Around the World’-geschenk, een van de duurste geschenken die op Uplive worden aangeboden. ).

Bedenkingen

Hoewel Gifto een aantal voordelen biedt, is een van de belangrijkste factoren die acceptatie waarschijnlijk zullen belemmeren het veronderstelde imago van ‘virtuele geschenken’..

Gifto’s protocol voor virtuele cadeaus is misschien niet geschikt voor videomakers met een serieuzer publiek. Sommigen beschouwen virtuele geschenken die kunnen worden omgezet in digitale tokens als een beetje overbodig.

Als zowel geschenken als tokens kunnen worden omgezet in contanten, lijkt het erop dat de geschenken alleen bestaan ​​voor esthetische doeleinden (d.w.z. een maker een virtuele edelsteen of kroon schenken, in tegenstelling tot een gewone token).

Voor de gebruikers die ervan genieten, is het niet overbodig geweest en heeft het aangetoond dat het zowel de betrokkenheid van fans / creators als de inkomsten van het bedrijf verhoogt, maar het zal interessant zijn om te zien of makers van serieuzere inhoud (onderwijs, politiek, instructievideo’s) zou liever hebben dat fans ze direct tokens cadeau doen.

Muntprestaties & Waarde

Vanaf 7 mei 2018 is de prijs van Gifto (GTO) $ 0,46 per token. Het token werd op 18 december gelanceerd tegen een prijs van $ 0,28. Het bedrijf lanceerde hun eerste muntenaanbod op 14 december, waarmee binnen enkele seconden $ 10 miljoen werd opgehaald.

Gifto staat momenteel op # 94 voor marktkapitalisatie.

Gifto bereikte zijn hoogste prijs op 12 januari op $ 0,98, en kende 3 andere pieken, een op 16 februari op $ 0,61, op 27 april op $ 0,59 en onlangs op $ 0,63 op 3 mei..

Misschien niet toevallig viel elke piek samen met een nieuwe aankondiging op de Medium.com-blog van de CEO van het bedrijf – Andy Tian. Het team plaatst regelmatig productupdates en nieuwe functies, waardoor het vertrouwen van de gemeenschap in hun platform wordt versterkt.

Wedstrijd

cryptokitties

Afbeelding via CNBC

De meest spraakmakende speler in deze ruimte is Crypto-katten. Crypto-katten hebben naam gemaakt door gebruikers toe te staan ​​hun digitale katten te kopen, verkopen of verhandelen alsof het een traditioneel verzamelobject is.

De hype rond het verhandelen van deze items werd zo groot dat iemand er daadwerkelijk een kocht voor $ 100.000, wat bewijst dat de waarde echt in de ogen van de toeschouwer ligt.

Gifto onderscheidt zich door een veel diversere selectie van geschenken die zijn samengesteld en ontworpen door kunstenaars die Gifto-tokens als stimulans ontvangen.

Het bedrijf heeft ook een veel groter doel, namelijk het bieden van alternatieve en duurzame inkomstenstromen voor makers van inhoud. Dit zou investeerders meer vertrouwen moeten geven in hun succes op lange termijn.

Mocht u Gifto-tokens overwegen?

Gifto is een van de weinige cryptobedrijven die hun protocol kunnen integreren met de 20 miljoen gebruikers van hun succesvolle Uplive-platform. Alleen al in China was livestreaming in 2017 een industrie van ongeveer $ 5 miljard.

Dit geeft hen een enorm voordeel ten opzichte van concurrenten, omdat ze niet alleen het publiek hebben, maar ook de ervaring hebben van het werken in de virtuele cadeau-ruimte en de overgang naar een gedecentraliseerd protocol kunnen maken zonder een stap te verliezen..

Uplive genereert elke maand al miljoenen dollars aan inkomsten voor meer dan 60.000 makers van inhoud. Deze constante inkomstenstroom wordt rechtstreeks gegenereerd vanuit hun toegewijde kijkersbestand in Azië en breidt zich nu wereldwijd uit.

Uplive Statistieken

Afbeeldingen via Wit papier

Bovendien hebben de producten die zijn gemaakt onder de Asia Innovations Group (het bedrijf achter Uplive en Gifto) samen meer dan 100 miljoen gebruikers verzameld en het bedrijf genereerde alleen al in 2017 meer dan $ 130 miljoen aan inkomsten..

Wat betreft het succes van makers van inhoud die virtuele geschenken ontvangen, verdienen de beste omroepen op Uplive regelmatig meer dan $ 50.000 per maand, voor het uitzenden van slechts 1-2 uur per dag.

Op basis van deze statistieken lijkt het erop dat GTO-tokens als een goede investering kunnen worden beschouwd. U moet natuurlijk uw eigen onderzoek doen om volledig op uw gemak te zijn met de investering.

Gevolgtrekking

Over het algemeen is Gifto een uitbreiding van het reeds succesvolle bedrijf Uplives op het gebied van virtuele cadeaus. Het bedrijf heeft bedacht hoe het van wat normaal gesproken een zeer saai en transactieproces zou zijn om makers van inhoud te betalen, iets leuks en boeiend kan maken.

Uplive heeft zich gerealiseerd dat het ontvangen van virtuele gepersonaliseerde geschenken een extra emotionele beloning inhoudt waarmee fans en makers van inhoud sterkere relaties kunnen opbouwen.

Naarmate er meer inhoud naar het internet stroomt, zullen videomakers het moeilijker vinden om geld te verdienen met hun werk via advertenties en andere traditionele middelen.

Ze zullen moeten uitzoeken hoe ze een echte relatie met hun fans kunnen opbouwen, en een gedecentraliseerd protocol voor virtuele cadeaus lijkt de perfecte manier om het proces om inkomsten te genereren om te zetten in een creatief partnerschap tussen omroepen, curatoren en fans..

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Disclaimer: dit zijn de meningen van de schrijver en mogen niet als beleggingsadvies worden beschouwd. Lezers zouden hun eigen onderzoek moeten doen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me