Herziening van GXS Coin – De gedecentraliseerde data-economie aandrijven

Er is een munt die in marktkapitalisatie stijgt, en tijdens de neergang van de cryptocurrencies tot dusver in 2018 heeft deze zich redelijk goed staande gehouden. De munt waar ik het over heb, is de GXS-munt van GXChain.

Het is een interessante openbare blockchain die wordt gemaakt om de opslag en uitwisseling van persoonlijke gegevens te ondersteunen. In tegenstelling tot huidige applicaties die simpelweg gebruikersgegevens nemen en deze vervolgens gebruiken om bedrijfswinsten te genereren, ziet het GXChain-team een ​​manier voor het individu om de controle over zijn eigen gegevens te behouden en er digitaal geld mee te verdienen..

In deze GXS Coin-recensie zullen we dieper ingaan op het project, inclusief de technologie, het team en de token-prospects. Laten we erin springen.

De GXChain-visie

Velen van ons weten heel goed hoeveel applicaties en organisaties momenteel gebruikersgegevens verzamelen en verkopen. Zelfs als ze de gegevens niet rechtstreeks verkopen, gebruiken ze deze op manieren die winst genereren voor de bedrijven, maar laten ze het individu, de echte eigenaar van die gegevens, niet vergoeden.

En tot nu toe was er geen manier voor het individu om compensatie te genereren voor zijn eigen gegevens. Met persoonlijke gegevens die tot nu toe over zoveel platforms zijn verspreid, wordt het zelfs bijna onmogelijk om zelfs maar uw eigen gegevens te beheren, of te weten wie er over beschikt..

Pijnpunten van persoonlijke gegevens

Pijnpunten van persoonlijke gegevens. Bron: GXchain website.

De GXChain hoopt deze problemen op te lossen door eerst toestemming van de gebruiker te krijgen om persoonlijke gegevens te verzamelen en op te slaan, en die gegevens vervolgens op een onuitwisbare blockchain te plaatsen. Toegang tot de gegevens die op de blockchain zijn opgeslagen, kan worden beheerd met een privésleutel, die veilig kan worden gegenereerd en alleen beschikbaar is voor de eigenaar van de gegevens, waardoor ze volledige controle hebben over de distributie en het gebruik van hun eigen gegevens. Het GXChain-team roept dit Blockcity, en ik zal er later in dit artikel dieper op ingaan.

GXChain heeft een General ID- of G-ID-verificatiesysteem gemaakt dat wordt gebruikt om elk individu te verifiëren en om een ​​unieke G-ID uit te geven die gebruikersgegevens beveiligt en knoeien met de gegevens van andere gebruikers voorkomt. Er zal mijnbouw plaatsvinden via een uniek Proof of Data-consensusmechanisme en gebruikers kunnen zowel GXS-munten als andere cryptocurrencies verzamelen.

Het platform wordt compleet geleverd met een peer-to-peer-marktplaats om het gemakkelijk te maken om gegevens te verkopen, te verhandelen en digitale en fysieke activa te kopen. En de GXSChain ondersteunt gedecentraliseerde applicatie-ontwikkeling, inclusief slimme contracten en blockchain as a service (BaaS), evenals andere unieke services.

GXChain streeft ernaar het datahandelnetwerk van de toekomst te zijn, gebruikersgegevens en privacy te beschermen, auteursrechtelijke bescherming en bruikbaarheid te bieden. Voor de hand liggende toepassingen in de echte wereld omvatten momenteel consumentenleningen, verzekeringen en bankieren, maar er zijn veel andere manieren waarop de blockchain en het platform kunnen worden gebruikt, ook voor medische toepassingen, consumentendiensten en zelfs entertainment..

Het GXChain-team

De CEO en oprichter van GXChain is Minqiang Huang, ook bekend als Vincent, die al meer dan 10 jaar betrokken is bij technologieën voor gegevensuitwisseling. Hij heeft ook ervaring met fintech en werkt sinds 2012 in de blockchain-ruimte.

GXChain-teamleden

De GXChain-teamleden

Hij bekleedde eerder de CTO-positie bij Hakim Information Technology en Insigma Internet, en studeerde af aan de Shandong University of Science and Technology met een bachelordiploma in informatica, en later aan het Hong Kong Finance and Economics College met een masterdiploma in management..

De mede-oprichter en vice-president van GXChain is Goujun Tu, ook bekend als Andy, die senior executive was bij drie verschillende bedrijven en de afgelopen 21 jaar als serieel ondernemer heeft gewerkt op het gebied van informatiebeveiliging en betaling..

GXChain-technologie

Er zijn drie verschillende componenten van de technologie achter het GXChain-platform. Elk onderdeel is ontworpen voor een andere gebruikersgroep en wordt door het team het ‘CBD’-model genoemd, wat staat voor Customer, Business, Developer.

Blockcity – Klantcomponent

Blockcity is een mobiele applicatie op GXChain waarmee gebruikers controle kunnen krijgen over hun persoonlijke gegevens en deze kunnen beheren. Het zal de verkoop of het delen van gegevens mogelijk maken en zal klanten prikkels geven om het gebruik van hun gegevens toe te staan ​​en hun identiteit en informatie te valideren. Met een sterke nadruk op gebruikersprivacy is er geen caching van gebruikersgegevens. Blockcity heeft al een populatie van meer dan 2 miljoen geverifieerde gebruikers.

Gedecentraliseerde datamarktplaats – zakelijke component

De gedecentraliseerde datamarkt is een peer-to-peer-alternatief voor traditionele gegevensoverdracht. Dat omvat handel via derden of ondergrondse datatransmissies. Dit gedecentraliseerde ontwerp heeft veel voordelen, waaronder privacybescherming, anonimiteitsondersteuning, niet-gecachte gegevens en fraudebescherming.

GXChain Network Overzicht

GXChain Network Overzicht

Er zijn al verschillende real-world toepassingen voor een gedecentraliseerde datamarkt, waaronder gezondheidszorg, verzekeringen, fintech, kredietverlening, logistiek en zelfs overheden. De markt functioneert al en heeft meer dan $ 10 miljoen aan inkomsten opgeleverd.

GXChain – Ontwikkelaarcomponent

De GXChain-blockchain ondersteunt veel verschillende vormen van ontwikkeling, waaronder blockchain as a service, slimme contracten, snel inloggen, KYC- en ID-verificaties en ondersteuning voor multidimensionale gegevens.

Met al snelheden van 100.000 transacties per seconde zijn er maar heel weinig applicatietypen die meer transactiesnelheid nodig hebben. De GXChain heeft ook ondersteuning voor de uitgifte van nieuwe activa of token-typen, waardoor het vergelijkbaar is met Ethereum.

Het GXChain-netwerk

GXShares (GXS) -tokens zijn gemaakt als een manier om de GXChain van stroom te voorzien. Het team volgt een interessante benadering: elke keer dat een gebruiker GXS besteedt aan een applicatie, service of functie, worden die tokens verbrand, waardoor het aanbod in de loop van de tijd afneemt. Dit werd geïmplementeerd om de devaluatie van het token na verloop van tijd te voorkomen.

Er zal een totaal aanbod zijn van 100.000.000 GXS-tokens, en momenteel (augustus 2018) is er een circulerend aanbod van 60.000.000 GXS-tokens.

In plaats van het typische Proof of Stake (PoS), waar iedereen munten kan inzetten om transacties te valideren, gebruikt GXChain het Delegated Proof of Stake (DPoS) -model. Het DPoS-model laat munthouders stemmen voor afgevaardigden (ook wel getuigen genoemd) die de validatie van transacties en het onderhoud van de blockchain doen. Deze afgevaardigden worden voor hun inspanningen beloond met meer GXS-munten.

In de toekomst heeft het GXChain-team gezegd dat ze ook mining in Blockcity zullen toevoegen, maar op basis van de huidige uitleg lijkt het er niet op dat deze mining de blockchain zal ondersteunen. In plaats daarvan lijkt het de gebruikers en de gedecentraliseerde markt te ondersteunen. Dit type mijnbouw is gebaseerd op Proof of Data (PoD).

Proof of Data (PoD) is een innovatief stimuleringsmechanisme, ontwikkeld door het GXChain-team. Gebruikers kunnen digitale activa verdienen door hun gegevens te autoriseren. Dit mechanisme moedigt gebruikers aan om hun informatie breed en continu te autoriseren. Men kan meer activa ontvangen naarmate er meer soorten gegevens zijn geautoriseerd.

GXS-prijsgeschiedenis

Het GXS-token werd verhandeld boven $ 5 toen het werd uitgebracht in juni 2017, maar kort daarna daalde het onder $ 2, om in augustus kort weer boven de $ 5 te herstellen. Het daalde snel weer en handelde tussen $ 1 en $ 2 tot de bullmarkt van november tot en met januari in cryptocurrencies.

Prijsgeschiedenis van GXS-token

Prijsgeschiedenis van GXS-token. Bron: Muntenmarktdop

Het hoogste punt ooit voor het GXS-token was $ 10,38 op 13 januari 2018. Sindsdien handelt het token in een bereik van $ 2,50 tot $ 4,40. Dit bereik bleef bestaan, zelfs toen de meeste tokens gedurende een groot deel van 2018 gestaag lager werden verhandeld, wat een veelbelovend teken is voor de toekomst van het GXS-token.

GXS aanschaffen

Eerst heb je een portemonnee nodig om je GXS op te slaan, en het GXChain-team heeft een online portemonnee, desktop wallets voor Mac, Windows en Linux, en mobiele wallets voor Android en iOS. Ze zijn allemaal beschikbaar op de GXChain-website.

De primaire plaats voor het kopen van GXS is op de OEX.com-beurs, die bijna 90% van het handelsvolume in GXS heeft. Deze transacties zijn allemaal in Chinese Yuan (CNY). U kunt GXS ook kopen met BTC of ETH bij Huobi of de Binance-beurs. Het is ook mogelijk om GXS met USD Tether te kopen bij QBTC en Gate.io.

GXChain-partnerschappen

Een reden om in het succes van GXChain te geloven, is het toenemende aantal strategische partnerschappen dat het heeft aangegaan met verschillende Chinese bedrijven.

Lijst met GXChain-partners

Lijst met GXChain-partners

Deze omvatten China Mobile, het staatstelecommunicatiebedrijf dat draadloze diensten levert op het vasteland van China; China Unicom, een ander telecommunicatiebedrijf in staatseigendom dat draadloze diensten aanbiedt op het vasteland van China; en China Unionpay, een betalingsverwerker voor vier grote Chinese banken. Bovendien heeft GXChain investeringsfinanciering ontvangen van bijna een dozijn verschillende Chinese investeringsagentschappen en fondsen.

GXChain-routekaart

Er is geen officiële roadmap die is vrijgegeven door GXChain. Dat gezegd hebbende, heeft het aangegeven van plan te zijn het project verder te ontwikkelen, hoewel het niet vastgehouden wil worden aan een specifieke tijdlijn voor evenementen. Het rapporteert echter over de voortgang van een Middelgrote blog op een wekelijkse basis. Als je terugkijkt op deze updates, kun je gemakkelijk zien dat het team al veel indrukwekkende prestaties heeft geleverd.

Een van de meest recente was de lancering van het GXChain-ontwikkelaarsplatform afgelopen juni. Er is onlangs ook opwinding geweest over het feit dat de CEO en oprichter van GXChain Vincent Huang verschillende ontmoetingen heeft gehad met Alibaba en bemoedigende feedback van hen heeft gekregen..

Gevolgtrekking

Hoewel het moeilijk is om andere informatie over GXChain te vinden dan op hun website en Medium-blog, lijkt het project zelf behoorlijk solide. Zeker als je denkt dat een aanzienlijk deel van de meer dan 1 miljard Chinese bevolking uiteindelijk gebruik zal maken van het GXChain-platform. Dat zijn heel veel gebruikers en persoonlijke gegevens.

Het is ook veelbelovend om te zien dat de partnerschappen worden gevormd door GXChain en de stabiliteit van het token gedurende 2018, toen de meeste cryptocurrencies gestaag daalden. Dit zou een aanwijzing kunnen zijn dat de munt sterk zal stijgen zodra cryptocurrencies herstellen. Het is ook een goede indicatie van de waarde die investeerders aan het project en het platform geven.

Uitgelichte afbeelding via GX Chain

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me