Herziening van MaidSafeCoin (MAID): een gedecentraliseerd datanetwerk bouwen

De MaidSafeCoin is eigenlijk een tussentijdse munt die wordt gebruikt op de alfaversie van het SAFE-netwerk (Secure Access for Everyone). Uiteindelijk zal de MaidSafeCoin worden ingewisseld voor SafeCoins, zodra het SAFE-netwerk geen alfa en bèta heeft.

Het doel van het SAFE-netwerk is om een ​​veilige en verbeterde internetervaring te bieden zonder de centralisatie die gepaard gaat met internet dat wordt gedomineerd door een handvol bedrijven..

Door een gedecentraliseerde internetarchitectuur te creëren, hoopt het SAFE-netwerk de noodzaak van menselijke betrokkenheid bij privégegevens te elimineren. Uiteindelijk hoopt het SAFE-netwerk zijn service voor iedereen gratis te verlenen en de veiligheid, vrijheid en privacy te verbeteren.

In deze MaidSafeCoin-recensie zullen we dieper ingaan op het project door onderwerpen als de technologie, het team, use cases en token prospects te behandelen. Laten we eraan beginnen.

Het MaidSafe-bedrijf

Het is interessant om dat op te merken MaidSafe.net werd opgericht in 2006, lang voordat zelfs Bitcoin was gemaakt, laat staan ​​het steeds groter wordende cryptocurrency-ecosysteem. Het bedrijf is opgericht door de Schotse ingenieur David Irvine en heeft zijn hoofdkantoor in Ayr, Schotland. De oorspronkelijke reden voor de oprichting van het bedrijf was om een ​​veilig data- en communicatieplatform te bieden, hoewel de missie sindsdien enorm is uitgebreid.

Maidsafe-teamleden

Maidsafe-team. Van links: Nick Lambert, David Irvine en Viv Rajkumar

De naam MaidSafe klinkt voor sommigen misschien vreemd, maar het is eigenlijk een acroniem dat staat voor Massive Array of Internet Disks, Secure Access for Everyone. De MaidSafeCoin is een token gebaseerd op het Bitcoin-netwerk dat op een 1: 1-basis kan worden verwisseld voor SafeCoin zodra het SAFE-netwerk live is.

MaidSafe heeft momenteel 35 kernleden verspreid over de hele wereld, en bestaat uit “denkers, uitvinders, knutselaars, promovendi, ingenieurs en ontwerpers”. Bovendien verklaarde de ICO voor MaidSafeCoin uit 2014 dat er meer dan 500 ontwikkelaars waren die parttime met het project hielpen.

Het project bood voorheen zowel open source als commerciële licenties voor de code, maar is onlangs overgeschakeld op alleen open source in een poging meer ontwikkelaars aan te trekken en het project gratis en divers te houden..

“We zien SafeNetwork altijd een beetje als een openbaar nutsbedrijf”, zegt Nick Lambert, COO bij MaidSafe tegen TechCrunch. Hij zei verder:

Als we dit ding eenmaal hebben opgezet en gelanceerd, willen we het niet beheersen of bezitten, want als we het doen, zal niemand het willen gebruiken – het moet worden gezien als iedereen die eraan bijdraagt. We vonden het dus een veel bemoedigender teken voor ontwikkelaars die willen bijdragen als ze zien dat alles volledig open source is en niet closed source kan zijn.

Het SAFE-netwerk

Het doel van de VEILIG netwerk is om een ​​veilig peer-to-peer-netwerk te bieden dat ook datacentrisch en autonoom is. Het netwerk is ontworpen om lokaal te worden versleuteld en om de gegevens op te splitsen en vervolgens naar behoefte over het netwerk te distribueren en te repliceren. Het hele netwerk is bedoeld om te worden gedecentraliseerd, en in plaats van servers te gebruiken, vertrouwt het op de bronnen die door elke gebruiker in het netwerk worden geboden.

Overzicht van veilig netwerk

Overzicht van het veilige netwerk en componenten

Na voltooiing biedt het alle bestaande internetdiensten, maar het zal ook gedecentraliseerd, zelfcorrigerend en zelfsturend zijn. Als er bijvoorbeeld met het huidige gecentraliseerde model een grotere vraag naar bandbreedte of opslagruimte is, zien iedereen die de bron nodig heeft, over het algemeen verminderde prestaties.

Met de SAFE worden netwerkbronnen toegewezen zoals nodig, dus een grotere behoefte aan bandbreedte zal de prestaties daadwerkelijk verbeteren naarmate het netwerk meer van de benodigde middelen toewijst.

Bovendien houdt het SAFE-netwerk de gegevens in handen van de eigenaren in plaats van deze aan derden toe te vertrouwen. Dit wordt afgehandeld via verschillende netwerkfuncties, zoals hieronder wordt uitgelegd:

Zelfverificatie

Om toegang te krijgen tot het netwerk met de SAFE Browser, moet u zichzelf authenticeren. Dit betekent in feite dat er geen tussenpersoon zal zijn die de gateway zal zijn tussen jou en het netwerk.

Met het veilige netwerk zijn de pincode en het trefwoord van een gebruiker bedoeld voor de gegevens van die persoon, die uw computer nooit verlaten. Gegevens worden lokaal gedecodeerd, zodat niemand een record van uw bestanden of toestemming nodig heeft om deze te openen. Bovendien wordt, om de anonimiteit te behouden, het IP-adres van de persoon bij wie inlogt, verborgen door de zelfauthenticatietechnologie van SAFE..

Zelfversleuteling

Bestanden die naar het SAFE-netwerk zijn geüpload, worden opgedeeld in brokken (C1, C2, C3). Deze brokken worden vervolgens versleuteld op uw lokale pc met behulp van het AES-256-coderingsalgoritme. Omdat ze lokaal gecodeerd zijn, is er geen kans dat sleutels of wachtwoorden uw machine verlaten.

Maidsafe-coderingsblokken

MaidSafe-codering in brokken

Zodra deze chuncks zijn versleuteld, worden ze willekeurig verdeeld en verspreid over het SAFE-netwerk. Het netwerk handhaaft het minimum aantal live-kopieën van elk blok op een bepaald moment. Dus als Chunck offline zou gaan, zou het onmiddellijk worden opgemerkt door de replica’s en zou er een vervanging worden geproduceerd.

Zodra u toegang tot uw bestanden wilt, logt u in op het netwerk en de datakaart haalt de kaart op van het netwerk en stelt de bestanden opnieuw samen. Dit zal ook tegelijkertijd gebeuren, waardoor er in het hele netwerk veel schijfruimte wordt bespaard.

Gedecentraliseerde ‘opportunistische gegevenscaching’

Gedecentraliseerd netwerk betekent dat het over de hele wereld op verschillende apparaten wordt opgeslagen, waardoor het moeilijker wordt om aan te vallen. Het betekent ook dat geen derde partij er toegang toe heeft. Opportunistische caching betekent dat naarmate er meer kopieën van gegevens worden gemaakt dichter bij de plaats waar de gegevens worden opgevraagd, populaire websites en gegevensfeeds sneller worden dan het vertragen zoals nu het geval is.

Beschikbaarheid van data & ingebouwde redundantie

Dubbele kopieën van elke verzameling gegevens zijn te allen tijde beschikbaar. Deze constante verplaatsing van gegevens, churn, maakt het SAFE-netwerk veilig omdat hackers geen centraal punt hebben om gegevens op te zoeken.

VEILIGE Mijnbouw

Het SAFE-netwerk stimuleert gebruikers om hun ongebruikte bronnen beschikbaar te stellen door ze te compenseren met SafeCoins. Op deze manier kunnen gebruikers overtollige verwerkingskracht, opslagruimte en bandbreedte beschikbaar stellen aan het netwerk en betaald krijgen. Dit lijkt op mijnbouw, maar wordt in plaats daarvan “farming” genoemd in het SAFE-netwerk.

Natuurlijk is er altijd de zorg dat de gegevens die worden gedeeld, verloren kunnen gaan door de boeren. Het SAFE-netwerk beschermt tegen gegevensverlies door middel van Proof of Resource. Het HbR-mechanisme vereist middelen die niet aan het netwerk zijn toegewezen om een ​​kleiner verdienpotentieel te hebben, en ze kunnen zelfs van het netwerk worden afgewezen door iets dat Close Group Consensus wordt genoemd.

Bewijs van bron op SafeCoin uitgelegd

Bewijs van bron in SafeCoin uitgelegd

U kunt de alfaversie van het SAFE-netwerk al testen door in te loggen op de SAFE Authenticator die is opgenomen in de SAFE-browser. Hiermee hebt u privé en anoniem toegang tot de bestaande SAFE-toepassingen, waaronder een webbrowser, een desktop-e-mailhandleiding en een webhostingmanager.

MAID Token Prijsgeschiedenis

MaidSafe organiseerde in 2014 een crowdsale met de bedoeling om in 30 dagen $ 7 miljoen op te halen. In plaats daarvan kostte het hen 4 uur, waardoor het een van de meest succesvolle crowdsales van die tijd was. Tijdens de verkoop verkochten ze slechts 10% van de totale muntvoorraad, maar helaas was veel van het geld dat ze inzamelden in Mastercoin, een cryptocurrency die weinig handelaren heeft en vrij illiquide is..

Het bedrijf haalde in 2016 nog eens $ 1,7 miljoen op in Bitcoin en contanten.

MAID Prijsprestaties

MAID Prijsprestaties. Afbeelding via CoinMarketCap

De MaidSafeCoin zelf bleef van 2014 tot begin 2016 rond het $ 0,02-niveau. Gedurende 2016 handelde hij voor het grootste deel tussen $ 0,05 en $ 0,10. In het begin van 2017 begon de munt een hoge vlucht te nemen samen met de bredere markt voor cryptocurrency en op 2 januari 2018 bereikte het zijn hoogste punt ooit van $ 1,17..

Sindsdien is het bereik tussen $ 0,224 en $ 0,49 gebleven, wat beter is dan de bredere markt, waar de meeste cryptocurrencies in 2018 langzaam en gestaag zinken. Vanaf augustus 2018 bevindt het zich dichter bij de onderkant van dat bereik en wordt verhandeld tegen $ 0,308786.

Waar MAID kopen en opslaan

U kunt MAID alleen met cryptocurrency kopen, en de beurs met verreweg het meeste volume is HitBTC, met ongeveer 94% van het handelsvolume. De resterende 6% is voornamelijk afkomstig van Poloniex.

HitBTC HEET

Registreer bij HitBTC en koop MAID-tokens

MaidSafe raadt het gebruik van Omniwallet aan voor het opslaan of overdragen van uw MAID-tokens. Voor de beste beveiliging moet u uw munten offline opslaan met het offline alternatief Omnicore.

VEILIGE netwerkroadmap

Het SAFE-netwerk bevindt zich momenteel in fase 2 alfatest, en er zijn in totaal 4 alfafasen gepland voordat het netwerk live gaat.

Mensen beginnen verschillende apps te maken tegen dat netwerk. Er zijn een paar apps in opslagstijl… Er wordt ook gecodeerde e-mail uitgevoerd, en ook die draait op Android. En we hebben een gevorkte versie van de Beaker-browser – dat is de browser die we momenteel gebruiken. Dus als u websites kunt maken op het veilige netwerk, dat een eigen protocol heeft, en als u die sites wilt gaan bekijken, heeft u daarvoor een veilige browser nodig, dus we hebben ook vanaf het begin aan onze eigen browser gewerkt we zullen later dit jaar uitbrengen… Er zijn dus een aantal apps die tegen dat alpha 2-netwerk draaien.

Extra fasen zijn onder meer een veilige autonome netwerkrouteringslaag en veilige autonome gegevensservices, testen van Safecoin en realtime netwerkupgrades.

Gevolgtrekking

Na drie jaar in ontwikkeling te zijn geweest voorafgaand aan de lancering van Bitcoin, is er veel aandacht en moeite gestoken in het SAFE-netwerk. Het is een buitengewoon ambitieus project, met veel betrokkenheid en steun van de gemeenschap.

Dit is allemaal bemoedigend, maar het lijkt erop dat het even kan duren voordat het SAFE-netwerk klaar is om live te gaan. Het is tenslotte al 12 jaar geleden en tot nu toe bevindt het netwerk zich pas in fase 2 alfatest, met een beperkt aantal beschikbare applicaties.

Toch lijkt het een zeer solide project te zijn, en als het nog een decennium duurt voordat het voltooid is, is dat misschien niet zo erg als het daadwerkelijk de belofte waarmaakt om het momenteel gecentraliseerde internet te vervangen door een gratis, veilig en privé..

Ik zal het SAFE-netwerk en de ontwikkelingen van de MAID-munt in de gaten houden, aangezien het een van de beter gedecentraliseerde netwerkprojecten in ontwikkeling lijkt te zijn.

Uitgelichte afbeelding via MaidSafe.net

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me