Herziening van Nexus (NXS): alles wat u moet weten

Nexus is een ander peer-to-peer-netwerk dat de huidige blockchain-technologie wil verbeteren door de beveiliging, schaalbaarheid en snelheid van de huidige blockchain-protocollen te verbeteren.

Het project pakt dit op een unieke manier aan met behulp van een kwantumbestendige 3D-blockchain in combinatie met communicatiesatellieten. Het uiteindelijke doel is om “de decentralisatie te decentraliseren” door deze buiten het bereik van mijnbouwpoolmonopolies of zelfs van enig bedrijf of overheidscontrole te houden..

Als je denkt dat dit ambitieus klinkt, heb je helemaal gelijk, het is buitengewoon ambitieus en kan een game-wisselaar zijn als het lukt zoals gepland.

Laten we dieper ingaan en de technologie, geschiedenis en toekomstplannen eens nader bekijken.

Nexus Three Dimensional Chain (3DC)

Nexus heeft een driedimensionale blockchain ontwikkeld door gebruik te maken van drie verschillende consensusmechanismen. Het team beweert dat deze 3DC werkt om de centralisatie van mijnwerkers te verminderen en zal helpen met meer efficiëntie bij het opschalen van de keten.

Gedistribueerde netwerktopologie Nexus

Netwerktopologie vergeleken. Een gedistribueerde topologie is het doel van Nexus. Bron: Nexus-whitepaper

De drie consensusmechanismen staan ​​bekend als het Prime Channel, het Hashing Channel en het Proof-of-Holdings Channel.

Prime kanaal

Het Prime Channel is een Proof-of-Work-consensusmechanisme dat gebruikmaakt van 308-cijferige dichte prime-clusters. Dit maakt het Prime Channel meer ASIC-resistent dan de gebruikelijke hash-mining. Het Prime Channel kan worden gedolven met je CPU. Bovendien produceert de mijnbouw gegevens die ook worden gebruikt voor priemgetalonderzoek in de kwantumfysica.

Hashing-kanaal

Dit is een ander Proof-of-Work-kanaal, maar het verschilt omdat het Hashcash gebruikt als zijn mijnalgoritme. Dit heeft miners die zoeken naar SHA-3-hashes, wat vergelijkbaar is met de Bitcoin SHA-256-hashes, maar 4 keer zo groot als de Bitcoin-block-hashes. Het hash-kanaal kan worden gedolven met een GPU.

Bewijs van bezit

Het laatste kanaal heet Proof-of-Holdings en is in feite een consensusmethode waarbij gebruikers nieuwe NXS slaan door de munten die ze al hebben vast te houden en uit te zetten. Bij het gebruik van Proof-of-Holdings zijn er vier kenmerken die uw rendement bepalen:

  • Rentetarief – Er wordt een jaarlijkse rentevoet toegepast op holdings, die begint bij 0,5% per jaar en stijgt over 12 maanden tot het maximale jaarlijkse rendement van 3,0% wordt bereikt.
  • Vertrouwensgewicht – Elk knooppunt heeft een vertrouwensstatistiek die begint bij slechts 5%, maar snel escaleert naar 100% in slechts 1 maand tijd.
  • Block Weight – Dit kenmerk wordt elke keer dat u een uitzettransactie ontvangt, opnieuw ingesteld op 0%. Het klimt dan langzaam gedurende 24 uur naar 100%. Als uw blokgewicht ooit 100% bereikt, vervalt uw Trust Key en worden al uw attributen gereset. De reset-trigger zorgt ervoor dat u continu bezig bent om het netwerk te onderhouden.
  • Inzetgewicht – Dit is het gemiddelde van uw vertrouwensgewicht en blokgewicht. Hoe hoger deze waarde is, hoe groter de kans dat u een transactie ontvangt.

Nexus-netwerkhardware

Om extra decentralisatie voor het netwerk te bieden, gebruikt Nexus een telecommunicatienetwerk met drie niveaus. Deze drie niveaus zijn het Mesh Network, de Cube Satellites en de Ground Stations.

Mesh-netwerken

Nexus is enigszins uniek omdat bijna iedereen ter wereld een node kan draaien dankzij de drie verschillende beschikbare mining-mogelijkheden. Het is ook uniek omdat alle knooppunten samenwerken om elk blok op te lossen, in plaats van met elkaar te concurreren. Dit zorgt voor een meer gedistribueerd netwerk.

Bovendien is Nexus van plan om gespecialiseerde antennes te produceren en verkopen waarmee gebruikers lokale netwerken kunnen exploiteren.

Kubus-satellieten

Naast het op de grond gebaseerde mesh-netwerk, creëert Nexus een in de ruimte gebaseerd satellietnetwerk met een groep Low Earth Orbit-satellieten. Dit LEO-satellietnetwerk wordt geproduceerd in samenwerking met een bedrijf genaamd Vector Space Systems.

Nexus Vector Space Systems

Vector ruimtesystemen

Deze satellieten werken samen met het grondnetwerk en hosten het Nexus-netwerk en alle gedecentraliseerde applicaties (dApps) die bovenop het Nexus-netwerk zijn gebouwd. Daarnaast zijn er plannen om een ​​wereldwijde gedecentraliseerde internettoegang te bieden via het satellietnetwerk.

Grondstations

Ten slotte zal er een reeks grondstations zijn om uplink- en downlink-operaties te bieden tussen de grondgebonden en ruimtegebaseerde netwerken. De grondstations bieden ook routedefinitie van adres-eindpunten en grondgebaseerde caching. Ze zullen ook hun eigen Daemon-instantie draaien.

Nexus Coin (NXS)

De Nexus-munt, aangeduid als NXS, is de valuta van het Nexus-netwerk. De munt heeft een huidige voorraad van 78 miljoen munten met een distributieperiode van 10 jaar. Nadat de distributie is voltooid, is er geen limiet op het totale aanbod van NXS. In plaats daarvan wordt het opgeblazen met 3% via het vasthoudkanaal en 1% via de prime- en hashing-kanalen.

Nexus Coin voordelen

Nexus Coin voordelen

Blokken worden ongeveer elke 50 seconden gemaakt, waarbij elke NXS-transactie 6 netwerkbevestigingen vereist. Momenteel hebben transacties een NXS-vergoeding van 0,01, maar nadat de 10-jarige distributie is voltooid en de 3DC is voltooid, zijn er geen kosten omdat het systeem de transactiekosten zal absorberen via het opblaasmechanisme.

Nexus is ook enigszins uniek omdat het nooit een ICO heeft gehad. In plaats daarvan was het ontworpen om een ​​kleine vergoeding voor ontwikkelaars te nemen van de mijnbeloningen. Die vergoeding is momenteel 1,5% van de mijnbeloningen en zal na 10 jaar toenemen tot maximaal 2,5%. Er wordt ook 20% van de blokbeloningen opzij gezet voor marketing, de fabricage en lancering van het Nexus-satellietnetwerk.

Nexus Team en voortgang

De oprichter en hoofdontwikkelaar van Nexus is Colin Cantrell, die voorheen bekend stond onder het pseudoniem ‘Videlicet’. Toen het project in september 2014 werd gemaakt, noemde hij het project Coinshield (CSD). Die originele code had slechts één consensusmechanisme, het Prime Channel. Het Hash Channel werd kort daarna toegevoegd, in oktober 2014. De rebranding naar Nexus vond plaats in april 2015 en Proof-of-Holding werd toegevoegd in juli 2015..

Naast de samenwerking met Vector om het satellietnetwerk te creëren, werkt Nexus ook samen met SingularityNET om de 3DC-architectuur te leveren voor het gedecentraliseerde kunstmatige intelligentienetwerk van het project..

In de toekomst brengt Nexus belangrijke updates uit volgens hun TAO (Tritium, Amine, Obsidian) routekaartstrategie. De releases omvatten onder meer de 3DC, mobiele portefeuilles, kwantumweerstand en het satellietnetwerk.

Nexus TAO-upgrade

Nexus Drie fasen van “TAO” zoals uiteengezet in Roadmap

Nexus is misschien wel het meest ambitieuze project in de cryptocurrency-ruimte. Eerst en vooral probeert het project als eerste Bitcoin te onttronen als de beste peer-to-peer-valuta. Met het gedecentraliseerde internet dat zal worden geproduceerd uit zijn space mesh-netwerk van satellieten, concurreert Nexus ook head-to-head met Substratum.

NXS-prijs en handel

NXS bleef het grootste deel van zijn bestaan ​​stil, maar kwam uiteindelijk in 2017 tot leven, samen met het grootste deel van de crypto-ruimte. Beginnend bij $ 0,026 in januari 2017, schoot de prijs van NXS omhoog en bereikte in september $ 3,34. Het trok zich toen terug naar bijna $ 1,00, maar was niet klaar toen het in januari 2018 steeg naar het hoogste punt ooit van $ 13,33..

De prijsstijgingen kunnen gedeeltelijk worden toegeschreven aan de algehele bullishness in cryptocurrencies gedurende die periode. In die tijd werd ook de samenwerking met Vector aangekondigd, wat ook een positieve impact had op de prijs van NXS.

NXS-prijsgrafiek

NXS-token prijsbewegingen. Bron: Muntenmarktdop

Sinds het bereiken van het hoogste punt in januari, is de prijs aanzienlijk gedaald omdat de hele cryptocurrency-markten bearish zijn geworden. Eind september wordt NXS verhandeld tegen slechts $ 0,85, maar dit wordt gedeeltelijk verklaard door de daling van 50% in de waarde van Bitcoin in dezelfde periode..

Hoewel het team een ​​roadmap heeft uitgebracht, staan ​​er geen exacte datums op de roadmap, dus het is vrijwel onmogelijk om voorspellingen te doen over wanneer we prijsstijgingen zullen zien als reactie op positieve ontwikkelingen. Zoals de meeste cryptocurrency-projecten, zou ik echter rally’s verwachten rond de release van belangrijke ontwikkelingen.

Waar te koop NXS

NXS kan worden gekocht bij Binance of Bittrex, maar ook bij Trade by Trade, Upbit en Cryptopia. Het is niet beschikbaar in ruil voor fiat-valuta, dus je hebt BTC, ETH of USDT nodig om je NXS te kopen.

Binance NXS

Registreer bij Binance en koop NXS-tokens

Het is ook mogelijk om wat NXS te krijgen door te minen. Zowel je CPU kan gebruikt worden (met Prime Channel) als je GPU (met Hashing Channel). En als je eenmaal 1.000 NXS hebt, kun je inzetten, zodat je extra munten kunt verdienen.

NXS-portefeuilles

Er is een officiële Nexus-portemonnee die u voor Windows en Mac kunt krijgen op de Nexus-website hier. Het is ook mogelijk om uw NXS in een uitwisselingsportefeuille te houden, maar om veiligheidsredenen wordt dit niet aanbevolen. Bovendien kunt u alleen munten inzetten als ze zich in de officiële Nexus-portemonnee bevinden.

Gevolgtrekking

De Nexus-blockchain is een nieuwe generatie, die drie verschillende consensusmechanismen gebruikt om het netwerk te beveiligen, drie verschillende mijnmethoden en drie lagen netwerkhardware om het netwerk nog verder te decentraliseren..

Bovendien is een van die niveaus een netwerk van satellieten, dat gratis internettoegang zal bieden en volledig buiten de controle zal blijven van enige overheid of onderneming. De missie van Nexus is om een ​​gedecentraliseerde cryptocurrency te creëren die Bitcoin verbetert met minder centralisatie van mijnwerkers, lagere kosten en snellere transacties.

Nexus is ook een van de weinige projecten die het probleem van kwantumresistentie aanpakt. Als dit probleem zo groot wordt als sommigen denken dat het zal zijn, zou Nexus wel eens een van de weinige bestaande projecten kunnen zijn die over 20 jaar nog overeind staan. En dat maakt het nu een koopje.

Uitgelichte afbeelding via nexusearth.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me