Herziening van Nuls (NULS): Enterprise Blockchain-oplossingen

Nuls (NULS) is een munt die langzaam zijn weg naar de Market Cap-ranglijst heeft gekropen. Het heeft ineens veel interesse gewekt in een voorheen obscure cryptocurrency.

Dit in Singapore gevestigde project probeert een zeer flexibele blockchain te ontwikkelen die kan worden gebruikt voor bedrijfsoplossingen. Ze hebben regelmatig de uitdrukking “Nuls is niets, Nuls is alles” gebruikt. Met andere woorden, Nuls is niet traditioneel gedefinieerd en kan worden samengevoegd tot alles wat de gemeenschap geschikt acht.

Moet u echter NULS overwegen? Heeft het project goede vooruitzichten of is het te losjes afgebakend?

In deze recensie van de Nuls-munt zullen we een diepe duik nemen in het project en u alles geven wat u moet weten over de technologie, het team en de use-cases. We zullen ook enkele van de voor- en nadelen bekijken, evenals het potentieel van NULS-token op de lange termijn.

Wat is Nuls?

Nuls is op zoek naar het oplossen van de problemen waarmee blockchains te maken hebben door er een te creëren met modulariteit en subketen-operabiliteit. Het tweedelige ontwerp van functionele modules en microkernels biedt zowel een onderliggend netwerkmechanisme als gecompartimenteerde functies voor de blockchain.

In wezen zou dit schaalbaarheid en veiligheid voor de blockchain moeten bieden, terwijl het zich houdt aan de programmeerpraktijken van lage koppeling en hoge cohesie. En omdat de blockchain modulair is ontworpen, wordt deze hot-pluggable, waardoor het op elk moment mogelijk is om modules toe te voegen of te verwijderen.

Wat is Nuls?

Nuls Overzicht. Bron: Nuls-website

Dit open source-project geeft ontwikkelaars flexibiliteit dankzij de aanpasbare infrastructuur. Nuls zal consensus over de keten omvatten, een mechanisme met meerdere ketens en slimme contractondersteuning. Naast het creëren van een betrouwbare gedecentraliseerde omgeving, stelt Nuls de gebruikers ook in staat de keten aan te passen aan hun eigen behoeften.

Het netwerk en de blockchain gebruiken nog steeds alle complexe concepten van blockchain, zoals cryptografie, consensusmechanismen, opslag en slimme contracten, maar het is ontworpen om deze complexiteit te verbergen, zodat ontwikkelaars zich kunnen concentreren op wat ze willen bouwen in plaats van zich op te hoeven concentreren. complexiteit.

Op deze manier probeert Nuls problemen uit de echte wereld op te lossen en tegelijkertijd eenvoudig en toegankelijk te blijven voor ontwikkelaars van alle vaardigheidsniveaus. Het gebruik van aanpasbare modules geeft ontwikkelaars de vrijheid om te bouwen zonder de beperkingen van technologische complexiteit. Nuls werkt ook aan het promoten van het commerciële gebruik van blockchain-technologie om deze sneller te verspreiden.

De Nuls-missie

Er zijn verschillende blockchain-problemen die de groei en ontwikkeling van de industrie belemmeren en die zijn geïdentificeerd door het Nuls-team. Een van die problemen zijn de ontwikkelingskosten. Omdat er een tekort is aan blockchain-bekwame ontwikkelaars, kunnen degenen met vaardigheden hogere salarissen afdwingen.

Dit is gewoon de vraag die het aanbod overtreft en zal uiteindelijk afvlakken naarmate meer IT-professionals blockchain-vaardigheden leren. Dat is wanneer bedrijven een grotere acceptatie van de technologie zullen zien, en alleen de meest betrouwbare blockchains zullen van belang zijn. Nuls werkt eraan om betrouwbare oplossingen te vinden voor zakelijke problemen.

De eerste oplossing voor bedrijven is het creëren van een eenvoudige programmeeromgeving. Nuls verkleint de leercurve van ontwikkelaars door enige complexiteit verborgen te houden voor ontwikkelaars met minder blockchain-ervaring. Tegelijkertijd is er uitbreidbaarheid opgenomen voor de meer ervaren ontwikkelaars.

Nuls modulaire architectuur

Modulaire architectuur van Nuls. Bron: Nuls Whitepaper

Vervolgens heeft Nuls zijn blockchain aanpasbaar gemaakt voor een verscheidenheid aan toepassingsgevallen. Dit is gedaan door een modulair ontwerp te ontwerpen, een systeem met meerdere ketens toe te voegen en slimme contracten voor basistaakautomatisering op te nemen.

Ten slotte zal Nuls de verwerking van miljoenen transacties per seconde ondersteunen door het gebruik van parallelle expansietechnologie. Dit is mogelijk gemaakt door het multi-chain-systeem dat is ontwikkeld op NUls en zal het schaalbaarheidsprobleem effectief oplossen dat de groei en acceptatie van blockchain-technologie heeft geteisterd. Zodra blockchains voldoende kunnen opschalen, zullen bedrijven veel gretiger zijn om de technologie voor hun eigen projecten toe te passen.

Nuls economisch model

Het Nuls-team heeft een ICO vermeden en het token NULS is bedoeld om het hele ecosysteem te promoten. Het wordt niet alleen gebruikt voor transactiekosten en om mijnwerkers te belonen, het zal ook worden gebruikt om de toekomstige ontwikkeling van het project te ondersteunen, om digitale activa in de subketen van stroom te voorzien, om toepassingskosten te betalen en om op Nuls gebaseerde applicaties te ondersteunen. In plaats van een ICO te houden, is Nuls in vier delen verdeeld.

40 miljoen tokens, of 40% van de oorspronkelijke voorraad, werden uitgezonden naar gebruikers. Nog eens 20% of 20 miljoen tokens zijn gereserveerd voor de ontwikkeling van Nuls. Deze tokens worden gedurende 20 maanden ontgrendeld met een snelheid van 5% of 1 miljoen per maand.

Nuls-distributie van tokens

Nuls distributie van tokens. Afbeeldingsbron: Nuls Medium

Nog eens 20% van de tokens is gereserveerd voor gemeenschapsontwikkeling, met niet meer dan 4 miljoen van deze tokens die per jaar kunnen worden gebruikt. En tot slot werd 20% van de tokens gereserveerd voor de ontwikkeling van zakelijke partnerschappen en ter ondersteuning van hoogwaardige Nuls-projectontwikkeling door derden, met niet meer dan 4 miljoen tokens die in een jaar kunnen worden gebruikt.

Naast de aanvankelijke voorraad van 100 miljoen munten, zullen er elk jaar nog eens 5 miljoen NULS worden geslagen door middel van een consensus over het bewijs van krediet. Deze zullen worden gebruikt om miners te belonen en om het netwerk te beveiligen.

Nuls-subketens

Om een ​​subketen te maken, moeten ontwikkelaars een vooraf bepaald aantal NULS-tokens betalen. Dit zal dienen om te certificeren dat alle subketens in feite Nuls-subketens zijn en een gezond Nuls-ecosysteem bevorderen.

Het bedrag dat voor subketens wordt betaald, wordt in de loop van de tijd aangepast op basis van de ruilwaarde van NULS. Deze aanpassing is bedoeld om de kosten van subketens redelijk te houden en zal worden gedaan door middel van stemming door de gemeenschap.

Valuta’s en uitwisseling in de subketen

Het NULS-token is bedoeld om de hoofdketen te beveiligen, maar elke subketen kan ook zijn eigen token ondersteunen. Deze subketen-tokens worden beschouwd als activa van NULS en worden uitgegeven als IOU-activa. Het Nuls-systeem zorgt voor conversie van en naar slimme activa.

Cross Chain Consensus bij Nuls

Nuls Cross-chain Consensus Domain (C3D)

Het is niet vereist dat een subketen een slim activum uitgeeft, maar als het ervoor kiest om dit te doen, moet hiervoor een bepaald bedrag aan NULS worden betaald. Wanneer het slimme activum is gemaakt, stelt de gebruiker de beginverhouding van het slimme activum in op het NULS-token.

Tegelijkertijd zullen twee pools worden gecreëerd, een slimme activapool en een NULS-kapitaalpool. Hun verhouding zal bij de creatie worden vastgesteld, maar marktwaarden zullen de conversie in de loop van de tijd beïnvloeden. Dus als de waarde van de slimme activa stijgt, heeft de NULS-kapitaalpool meer NULS nodig om de verhoogde waarde van de slimme activa te ondersteunen.

Dit zou moeten resulteren in een toenemende waarde voor NULS-tokens, aangezien steeds meer hoogwaardige projecten subketens creëren op de Nuls-blockchain.

Consensus over bewijs van krediet (PoC)

De belangrijkste blockchain van Nuls maakt gebruik van een uniek consensusmechanisme dat bekend staat als Proof-of-Credit. Het PoC-consensusmechanisme is modulair zoals andere elementen van Nuls, en subketens zullen in staat zijn functionele kernmodules te vervangen als dat nodig is. Hierdoor kunnen gebruikers de regels voor hun subketen aanpassen.

Het Proof of Credit-mechanisme werkt op dezelfde manier als Proof of Stake, waarbij gebruikers een bepaald aantal NULS-tokens moeten vergrendelen om een ​​netwerkknooppunt te laten draaien. Het bedrag dat nodig is om een ​​knooppunt uit te voeren, wordt bepaald door de consensus van de gemeenschap, en als een gebruiker besluit om te stoppen met het uitvoeren van een knooppunt, kunnen ze onmiddellijk ontgrendelen en toegang krijgen tot hun NULS-tokens.

Het Nuls-team

Het team dat Nuls heeft gemaakt en beheert, heeft uitgebreide blockchain-ervaring en kennis. Misschien nog belangrijker is dat ze een gedeelde filosofie en doel hebben bij het creëren van een blockchain om het vertrouwen en de acceptatie van blockchain-technologie te vergroten.

De hoofdontwikkelaar en mede-oprichter van Nuls is Jason Zhang, die naar het project komt met meer dan 7 jaar programmeerervaring. Een groot deel daarvan was in het creëren van beveiligingssystemen voor tientallen banken in China. Dit werk heeft hem diepe bekendheid gegeven met bijna alle cryptografische algoritmen, PKI-standaarden en PKCS-standaarden.

Nuls-teamleden

Nuls-teamleden

Tijdens zijn tijd als bankbeveiliging had Zhang de leiding over de beveiliging van mobiele bankapparatuur, smartcardbeveiliging en de beveiliging van schatkistbetalingen, terwijl hij ook bijdroeg aan de beveiliging van pc-bankieren. Hij hielp ook bij grensoverschrijdende betalingen, die werden ontwikkeld door een combinatie van 17 verschillende Chinese banken.

Een tweede medeoprichter is Lily Wang, die eigenlijk met het eerste idee voor het Nuls-project kwam. Ze werkte toen voor Chongqing TV & Science Educational Channel, evenals op Weijingtong, waar de Chinese gemeenschap in Singapore dagelijks nieuws ontvangt. Als bekwaam strateeg en onderhandelaar richt ze zich op het creëren van kanalen voor multilaterale samenwerking op wereldschaal. Lily werkt aan het bevorderen van de groei van de Nuls-gemeenschap en zakelijke partnerschappen om het wereldwijde bewustzijn en de acceptatie van Nuls te vergroten.

De laatste mede-oprichter is Reaper Ran, die momenteel dienst doet als Community Leader bij Nuls. Hij studeert sinds 2013 blockchain-technologie en heeft een diepgaand begrip van gemeenschapsactiviteiten ontwikkeld tijdens zijn tijd bij de BitShares-gemeenschap en als lid van de NEO-gemeenschap. Het primaire doel van Reaper is om de Nuls-gemeenschap te behouden en te laten groeien.

Nuls prijsgeschiedenis

NULS bereikte een recordhoogte van $ 7,99 op 10 januari 2018 toen de hele markt voor crpytocurrency zijn hoogtepunt bereikte. Destijds had het token een marktkapitalisatie van $ 319 miljoen. Sindsdien is de prijs helemaal terug gedaald naar $ 1,13, aangezien de hele markt voor cryptovaluta gedurende het grootste deel van 2018 daalde. Tegen die prijs is de marktkapitalisatie teruggebracht tot slechts $ 45 miljoen..

Binance NULS

Registreer bij Binance en koop NULS-tokens

Als u geïnteresseerd bent in het kopen van NULS, is Binance de beste beurs, waar u deze kunt kopen met BTC, ETH en USDT. Er wordt ook een klein volume verhandeld op CHAOEX en OKEx.

Voor het opslaan van uw NULS kunt u het downloadbare Desktop versie of een webgebaseerde versie.

Gevolgtrekking

Nuls is primair gericht op het toegankelijker maken van blockchain voor ontwikkelaars en bedrijven. Het probeert dit te doen door zijn modulariteit en het gebruik van subketens, en hoopt de complexiteit van blockchain-projecten te doorbreken, en tegelijkertijd het schaalbaarheidsprobleem op te lossen dat de groei van de industrie belemmert..

Nuls zal vertrouwen eenvoudiger maken en de acceptatiegraad van blockchain-technologie door bedrijven verhogen. Ze zullen ook de toegangskosten verlagen door de complexiteit weg te nemen en het aanbod van ontwikkelaars te vergroten die in staat zijn om blockchain-applicaties te programmeren.

Alles bij elkaar genomen, zal het Nuls-ecosysteem ten goede komen aan ontwikkelaars, bedrijven en liefhebbers van cryptocurrency door de benodigde oplossingen te bieden en het gebruik en de acceptatie van blockchain-technologie te vergroten.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me