Herziening van RChain (RHOC): schaalbare blockchain-applicaties bouwen

De huidige groep blockchain-platforms heeft een nieuwe gedecentraliseerde wereld teweeggebracht, maar ze hebben ook enkele problemen die moeten worden aangepakt.

Problemen met snelheid, schaalbaarheid en veiligheid zullen er uiteindelijk voor zorgen dat blockchain-technologie niet op grote schaal wordt toegepast en dat het ware potentieel ervan niet wordt aangepakt en gecorrigeerd.

Een team dat precies dat wil doen, is de RChain Cooperative, die sinds 2016 werkt aan een betere blockchain-architectuur. In deze RChain-review zullen we dieper ingaan op het project, inclusief de teamleden, technologie en tokenpotentieel.

Blockchain-verbeteringen van RChain

RChain werkt aan verbeteringen in snelheid, ontwikkelaarstools, community en vertrouwen. Het team is van mening dat deze verbeteringen hen een aanzienlijk voordeel zullen geven ten opzichte van hun blockchain-concurrenten. De meest opvallende verandering zit in de snelheid, waarbij het netwerk gepland is om te lanceren met een capaciteit om 40.000 transacties per seconde te verwerken en de mogelijkheid om op te schalen tot 100.000 transacties per seconde.

Rchain vergeleken blockchains

RChain Blockchain vergeleken. Bron: RChain Docs

In termen van ontwikkelaarstools is de geplande toolset bedoeld om superieur te zijn aan alles wat momenteel wordt aangeboden. Hiermee kunnen ontwikkelaars met verschillende achtergronden, codeertalen en blockchains eenvoudig elke app die ze hebben gebouwd, verbinden met de RChain-blockchain.

Het team is gebouwd met het idee dat community en vertrouwen de sterkste en best mogelijke blockchain zouden opleveren. Het coöperatieve ontwerp van RChain maakt de ontwikkeling van zijn open-source software mogelijk en geeft elk lid de kans om de toekomst van RChain te beïnvloeden.

Deze coöperatieve structuur bevordert ook de ontwikkeling van een fraudebestendige gedecentraliseerde oplossing die veilig, schaalbaar en snel is..

De coöperatie RChain

De coöperatie die voor RChain is opgericht, is een unieke ontwikkelings- en bestuursgroep. De leden van de coöperatie bezitten, ontwikkelen en beheren het open-source RChain-platform. Het is gevestigd in Seattle, Washington en geeft de gemeenschap een georganiseerde en op regels gebaseerde structuur die veel blockchain-platforms missen.

De coöperatie staat open voor iedereen, maar er is een eenmalige contributie van $ 20. De vergoeding was zo laag gesteld dat mensen met elke financiële achtergrond de toekomst van RChain konden helpen vormgeven..

Door lid te worden van de RChain Cooperative ontvangen leden de volgende voordelen:

 • Toegang tot alle Discord-kanalen van RChain
 • Mogelijkheid om bestuursleden te kiezen
 • Laat leden deelnemen aan bestuurscommissies
 • Hiermee kunnen leden stemmen over projectgoedkeuring en budgettoewijzingen.

Hoe werkt RChain?

De RChain-architectuur is ontworpen met het oog op maximale schaalbaarheid en is gebaseerd op een tak van de wiskunde die bekend staat als mobiele procesberekeningen. Het platform kan meerdere blockchains ondersteunen, zowel openbaar als privé, en zelfs op hetzelfde knooppunt. De blockchains worden beveiligd met het Proof of Stake (PoS) consensusmechanisme.

Overzicht van RChain-architectuur

Overzicht van Rchain-architectuur

De virtuele machine van Rho

Een van de belangrijkste componenten van het RChain-platform is de Rho Virtual Machine, die gelijktijdigheid mogelijk maakt en waarmee applicaties op RChain ongelooflijke schaalbaarheid en snelheid bereiken.

De Rho Virtual Machine Execution Environment draait ook meerdere instances van de Rho Virtual Machine en kan op elk moment nieuwe instances maken om extra belastingen te verwerken.

De RChain blockchain is uniek omdat het een multi-chain structuur heeft waardoor blockchains parallel en gecoördineerd kunnen lopen. Elke Rho Virtual Machine kan onafhankelijk worden uitgevoerd op afzonderlijke blockchains en netwerken met een onafhankelijke set slimme contracten. Bovendien zijn knooppunten multithreaded en licht van gewicht, waardoor ze in staat zijn om meerdere instanties tegelijkertijd te verwerken, waardoor de RChain-applicatie blockbuster-resultaten kan behalen.

RChain slimme contracten

Zoals velen van jullie misschien weten, zijn slimme contracten van Ethereum gecodeerd in een eigen taal die soliditeit wordt genoemd. RChain maakt gebruik van een meer verfijnde taal.

RChain slimme contracten zijn geschreven in een programmeertaal die bekend staat als Rholang, wat staat voor Reflective Higher Order-taal. Het biedt ondersteuning voor interne gelijktijdige programmering en maakt de slimme contracten extreem veelzijdig en snel ontworpen.

De slimme contracten zijn zeer schaalbaar dankzij een formele verificatiemethode. Na verificatie zal de Rho VM de contracten compileren en uitvoeren.

RChain-naamruimten

De meeste blockchains zijn ontworpen om openbare sleutels te gebruiken om onderscheid te maken tussen virtuele adresruimten, maar RChain verdeelt de virtuele adresruimten in naamruimten. Deze naamruimten zijn een reeks benoemde kanalen die de locatie van netwerkbronnen kunnen communiceren. Door het gebruik van naamruimten kunnen slimme contracten op één blockchain zichtbaar zijn voor contracten elders op het netwerk. Hierdoor kunnen ontwikkelaars de systeemversleuteling en protocollen verbeteren.

Verkoop van RChain-tokens

RChain hield in augustus 2017 een privé-tokenverkoop die in slechts 2 weken uitverkocht was en $ 15 miljoen opleverde. De RHOC-tokens werden verkocht voor $ 0,20 per token met een minimale aankoopvereiste van $ 50.000. Zodra het hoofdnet is gestart, worden alle RHOC-tokens omgezet in REV-tokens met een 1: 1-snelheid.

Het is ook mogelijk dat RChain een openbare ICO houdt voor REV-tokens zodra het hoofdnet wordt gelanceerd, maar er is op dit moment niets concreets. Zoals bij alle bestuurskwesties, zullen het bestuur en de coöperatie moeten stemmen om te bepalen of er een ICO zal worden gehouden. De vroegst mogelijke ICO-datum zou eind 2018 zijn.

RHOC-tokens verhandelen

De RHOC-tokens werden tijdens de privéverkoop voor $ 0,20 per stuk verkocht en zijn sindsdien aanzienlijk hoger gestegen. Op 9 januari 2018 bereikten ze een hoogste punt van $ 2,99, maar zijn dalende trend sinds de bredere cryptocurrency-markten in 2018 onder druk stonden..

Rchain vergeleken blockchains

RHOC Prijsprestaties. Bron: CoinMarketCap

Het token zag maandenlang goede ondersteuning op het niveau van $ 0,80, maar vanaf augustus 2018 is het door die ondersteuning gedaald en wordt het verhandeld tegen $ 0,638822.

Waar te koop RHOC

Als u RHOC op de secundaire markten wilt kopen, zijn uw opties enigszins beperkt. KuCoin is het grootste beursaanbod van RHOC en u kunt het daar kopen met BTC of ETH.

ChaoEX ziet bijna evenveel handelsvolume, maar je kunt daar alleen BTC gebruiken om RHOC te kopen. Een andere optie die zowel BTC als ETH accepteert, is BitMart.

Waar kan RHOC worden opgeslagen

Het RHOC-token is een ERC-20-token en kan in elke compatibele portemonnee worden opgeslagen. MyEtherWallet is een populaire keuze, net als MetaMask. Ik denk dat de Ledger Nano S de beste keuze is om veiligheidsredenen. Zodra het hoofdnet wordt gelanceerd en RChain overschakelt naar het REV-token, zullen ze hun eigen native wallet lanceren..

Het RChain-team

Het team achter RChain is goed afgerond en heeft veel ervaring. Dit geeft het vertrouwen dat ze de gemaakte technische beloftes zullen waarmaken.

Er zijn twee sterke punten die de teamleden hebben. Ten eerste hebben ze een aantal sterke kernleden die ervaring hebben met blockchain-projecten. Ze hebben ook een sterk adviesteam. Met name hebben ze Vlad Zamfir die een onderzoeker is die ook werkt aan het POS-protocol van Ethereum

Rchain-teamleden

Leden van RChain. Van links: Greg Meredith, Kenny Rowe, Evan Jensen, Vlad Zamfir

Aan de andere kant hebben sommige leden van hun kernteam een ​​twijfelachtige reputatie binnen de cryptogemeenschap. Het technische team ziet er echter erg sterk uit, en we kunnen alleen maar hopen dat eventuele controverses in het verleden blijven en niet wegen op het project als geheel..

RChain Future

Het RChain-team wil Bitcoin en Ethereum vervangen, wat betekent dat ze een enorme markt aanpakken. De methode om aan de top te komen, is afhankelijk van snellere en beter schaalbare blockchains die kunnen worden gebruikt voor grootschalige toepassingen.

Krijg kansen

 • Raak 100.000 transacties per seconde;
 • Niemand had het over concurrency, wat het geheime wapen van RChain zou kunnen zijn;
 • Het netwerkeffect in hun keten inbouwen via DApps en hun equivalent hebben aan de ERC20-standaard.

RChain-uitdagingen

 • Er is geen bewijs dat ze 100.000 transacties per seconde kunnen halen;
 • Er zijn andere schaalfactoren buiten transacties per seconde;
 • Het niet-technische team is behoorlijk controversieel onder de cryptocurrency-gemeenschap;
 • Gebrek aan duidelijkheid in hun tokenaanbod en fondsenwervingsmodel;
 • Onzekerheid over de voordelen van concurrency.

Gevolgtrekking

RChain probeert een betere en snellere versie van Ethereum te bouwen en de community rond de blockchain te verbeteren. Met de lanceringsdatum van RChain tot dusver in de toekomst zal het waarschijnlijk tot op zekere hoogte verstorend moeten zijn als het aandeel van Ethereum wil wegnemen en een solide voet aan de grond wil krijgen.

De schaalstrategieën lijken echter niet echt storend en er zijn verschillende projecten die werken aan schaalbaarheidsoplossingen. Tegen de tijd dat het project van start gaat, zien we mogelijk al vergelijkbare oplossingen in schaalbaarheid en snelheid van andere projecten.

De documentatie van RChain kan laten zien dat het zijn concurrentie ver vooruit ligt, maar dat is in de huidige staat van blockchains. Met enige theorie dat het hoofdnet voor RChain aanzienlijk zou kunnen worden vertraagd, is het mogelijk dat Ethereum zijn Serenity-update ongeveer op hetzelfde moment levert als RChain een hoofdnet levert..

Het lijkt bijna zeker dat Ethereum Rchain zal verslaan tot sharding, Proof of Stake, zijketens en staatskanalen. Ondanks dat alles zal RChain geen blockchain leveren die veel beter is dan Ethereum.

Dat laat het enige unieke kenmerk van RChain, concurrency, over om een ​​betere blockchain te leveren. Maar ze hebben niet duidelijk gemaakt hoe gelijktijdigheid voordelen zal opleveren voor applicaties die zijn afgestemd op de niet-gelijktijdige implementatie van Ethereum. Het is niet waarschijnlijk dat veel dApps onmiddellijk van Ethereum naar RChain zullen springen, maar ze zullen eerder een afwachtende houding aannemen.

Technisch gezien ziet het team er solide uit, en de updates die zijn gegeven tijdens de ontwikkelaarsbijeenkomsten lijken de bekwaamheid van de ingenieurs die aan het project werken te benadrukken. Er is echter nog steeds de controverse rond het niet-technische team, en het is ook niet duidelijk of het team werkt aan het oplossen van de juiste problemen om het succesvol te maken, of dat het dit snel genoeg kan doen om succes te garanderen..

Een laatste rode vlag is de financiële geschiedenis van het project en het onzekere economische model waarmee het token werkt. Het gebrek aan informatie over hoeveel het team heeft opgehaald met de Synereo AMP-swap en het gebrek aan details over hoeveel REV’s er zullen worden gemaakt, hoeveel het ontwikkelteam voor zichzelf zal houden en of er een ICO voor REV’s zal zijn allemaal lastig vanuit een investeringsstandpunt.

Uitgelichte afbeelding via RChain

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me