Het jaar van de blockchain: 7 voorspellingen van Bitcoin, Ethereum en Altcoin voor 2021

>

Laten we de lucht heel snel zuiveren: 2020 was een waanzinnig jaar voor niet alleen Bitcoin maar het leven in het algemeen. We hoeven op dit punt niet in details te treden, aangezien u, samen met de rest van de 7,8 miljard mensen op aarde, zeker enkele van de gevolgen hebt gevoeld..

Maar we dwalen af. Bitcoin werd ook beïnvloed, met name door ongelooflijke hoeveelheden marktvolatiliteit.

Hoe vluchtig hebben we het? Tijdens de crash van maart dook BTC in de $ 4K-regio. Nu, aan het einde van het jaar, zit Bitcoin ruim boven de $ 30.000. Idem, Ethereum, dat in maart een dieptepunt van $ 112 kende, maar nu meer dan $ 1.000 kruist.

Prijsactie is echter slechts het speculatieve facet van de cryptocurrency-industrie. Spring over het hek en je betreedt de veel betoverender ruimte van blockchain-ontwikkeling waarin echte waarde wordt gecreëerd.

In 2020 ontwikkelden – geen speculanten – die echte waarde creëerden toen de wereld om hen heen leek af te brokkelen.

Het duidelijkste teken hiervan was de opmerkelijke opkomst van DeFi (gedecentraliseerde financiering). Als een feniks die oprijst uit de as van een meerjarige bearmarkt, verlichtte DeFi de cryptocurrency-industrie als nooit tevoren.

Plots hadden cryptocurrency + blockchain een echte bestaansreden waar iedereen zich mee kon verzamelen. Ironisch genoeg ging Bitcoin als gedecentraliseerd geld altijd over DeFi – maar nu hebben we een zeer pakkende naam voor die applicatie.

Als 2020 het jaar van Bitcoin en DeFi was, wat houdt volgend jaar dan in? Hier, beste lezer, zijn 7 Bitcoin-, Ethereum- en altcoin-voorspellingen voor 2021.

Waarschuwing: deze voorspellingen zijn geen beleggingsadvies en dienen niet als beleggingsadvies te worden opgevat. Ze zijn uitsluitend de mening van de auteur. Cryptocurrency is vluchtig en riskant, er is geen garantie dat de markt het goed zal blijven doen in 2021. Neem deze meningen met een korreltje zout.

KOPIEER ‘S WERELDS BESTE HANDELAARS

Wanneer uw leider handelt, handelt u. Shrimpy werkt uw portfolio automatisch bij zodat deze altijd overeenkomt met die van uw leider. Blader door honderden cryptocurrency-handelaren om te kopiëren.

1. Bitcoin zou de volgende grote bull-run kunnen zien

In maart 2020 waren sommige Bitcoin-nee-zeggers lofzangen aan het voorbereiden tijdens waarvan zij dachten dat Bitcoin’s duik naar nul was. In plaats daarvan keerde BTC terug van de rand om een ​​lieveling van de wereld van financiële instellingen te worden.

Misschien is het allemaal begonnen met een legendarische investeerder Paul Tudor Jones verklaart BTC had een enorm voordeel, of dat hij het een betere inflatiehedge noemde dan goud.

Nee, wacht, misschien waren het de andere legendarische investeerders zoals Stanley Druckenmiller en Larry Fink, die allemaal Bitcoin prezen. Of misschien was het de combinatie van Microstrategy, Mass Mutual, Ruffer Investment en Square om voor miljarden dollars aan BTC te kopen.

Wat – en wie dan ook – ervoor verantwoordelijk is, financiële instellingen hebben Bitcoin vanaf nu eindelijk geaccepteerd als een bezit dat het waard is om te houden. De Bitcoin is een digitale gouden slogan is niet alleen gebleven, maar het is ook goed gekomen om BTC gemakkelijk te definiëren voor een nieuwe generatie gelovigen.

Als zodanig, met onnoemelijke hoeveelheden rijkdom die in de coulissen wachten, wordt 2021 het jaar dat financiële instellingen eindelijk FOMO op de markt komen. Zorg ervoor dat je wat popcorn bij de hand hebt, want de landroof zal waarschijnlijk episch zijn.

Omdat niet-munters zich de fouten van hun manieren realiseren, zullen ze proberen deze zo snel mogelijk te corrigeren, waardoor de BTC-prijs tot duizelingwekkende hoogten leidt tot 2022.

2. Ethereum zou Bitcoin kunnen overtreffen

Het is algemeen bekend dat Ethereum in 2017, nadat Bitcoin zijn weg naar $ 20K had gestormd, een eigen run begon die culmineerde in $ 1.400 ETH.

Na het geweldige jaar van Bitcoin en het loopt naar $ 30K, is Ethereum klaar om uit de schaduw van BTC te stappen, terwijl handelaren ergens anders zoeken naar recordhoogtes ooit..

Bitcoin mag dan digitaal goud zijn, Ethereum is digitale olie.

Grote financiële instellingen begrijpen de betekenis daarvan misschien nog niet, maar ze zullen – oh, zullen ze ooit. Op zoek naar een reden om te geloven? Op 18 februari 2021 lanceert de CME Group Ethereum-futures.

In 2017 ontwikkelde de CME ook Bitcoin-futures die algemeen werden beschouwd als de raketbrandstof die de lancering van BTC aandrijft. Zal de geschiedenis zich herhalen? We hebben heel januari 2021 om uit te zoeken.

3. De totale vergrendelde waarde van DeFi zou meer dan $ 30 miljard kunnen bedragen en de traditionele financiën aanzienlijk kunnen verstoren

In 2020 schoot de DeFi TLV (totale vergrendelde waarde) omhoog van $ 650 miljoen in februari naar $ 14,5 miljard aan het einde van het jaar. Zo’n gigantische stijging werd mogelijk gemaakt door ongelooflijke DeFi-platforms en producten zoals Uniswap, Compound, Yearn Finance, Aave, Maker, Synthetix, SushiSwap, Curve en Balancer.

Een tweederangs ronde DeFi-lievelingen onder leiding van C.R.E.A.M. & Harvest Finance bracht waarde. Toch werd hun aantrekkingskracht afgezwakt door de aanhoudende beveiligingsexploitaties en -verliezen die werden geleden door projecten als Cover Finance.

In 2021 zal DeFi de lessen trekken die uit dergelijke exploits zijn getrokken om hun aanbod in de toekomst uit te bouwen en te versterken. Naarmate de beveiliging verbetert en de DeFi-industrie mainstream wordt (aangemoedigd door de acceptatie van cryptovaluta door PayPal en Visa), verwacht u dat TLV omhoogschiet. Tegelijkertijd loopt gecentraliseerde blockchain-financiering (Celsius, Nexo, BlockFi) voorop in de detailhandel.

Mensen zullen snel beseffen dat voor echte financiële vrijheid geen toestemming van een bank vereist is – het enige dat nodig is, is een door zichzelf gehoste portemonnee en de bereidheid om de toekomst van geld te accepteren.

WAT IS DEFI?

Gedecentraliseerde financiering is iets waar crypto-insiders jarenlang hartstochtelijk over hebben gepest uitleggen het concept.

4. Een crypto-boom in Latijns-Amerika zal de horizon van blockchain verbreden

De vluchtigheid van de Fiat-valuta is reëel. Terwijl Amerikanen vaak klagen over inflatie die de sterkte van de dollar over meerdere jaren verzwakt, is niets te vergelijken met de valutacrises in Venezuela, Argentinië en Colombia..

Latijns-Amerikaanse en Afrikaanse markten hebben hun tenen in het water gedompeld met behulp van Bitcoin en Ethereum op plaatsen met hun vluchtige fiatvaluta’s. Maar er zijn betere gedecentraliseerde financieringsoplossingen onderweg voor 2021.

Reserveren, een gedecentraliseerde stablecoin gekoppeld aan een pool van andere stablecoin-activa, bereidt de lancering van de Reserve-app voor. Het is een Square Cash-achtige mobiele app voor het verzenden en ontvangen van digitale USD die volledig gericht is op de Latijns-Amerikaanse markt als geheel.

Bitso, een cryptovaluta die is gevestigd in Mexico-Stad maar actief is in heel Latijns-Amerika, verwerkt al meer dan $ 1 miljard aan overmakingen in de hele regio. Nu Ripple’s SEC-problemen het op veel markten buiten spel hebben gezet, is er een belangrijke kans ontstaan ​​voor andere spelers om te komen bellen.

5. Hevige concurrentie tussen blockchains van laag 1, zoals ETH, DOT en ATOM

Ethereum maakte nogal wat lawaai in 2020 toen het reïncarneerde van bewijs van werkgebaseerde ETH 1.0 naar bewijs van inzet ETH 2.0.

De upgrade was niet verloren gegaan voor ontwikkelaars, speculanten en waarnemers. Weinig of geen overgangen zijn zo belangrijk geweest als de evolutionaire beweging van Ethereum naar een volledig versnipperde en toekomstbestendige blockchain.

Op het moment van schrijven is meer dan $ 1 miljard aan ETH ingezet in ETH 2.0-uitzetpools. Het enorme volume aan gedeponeerde waarde is het crypto-equivalent van een staande ovatie en een duidelijk signaal dat mensen verwachten dat Ethereum het protocollandschap van laag 1 blijft domineren.

De dagen van aannemen dat ETH geen concurrentie heeft, zijn echter voorbij. Polkadot, een interoperabele, volledig gescheurde blockchain gemaakt door dezelfde persoon die Ethereum mede heeft gecreëerd, verzamelt snel hoop en waarde.

Meer dan 63% van de beschikbare DOT wordt momenteel ingezet voor slechts ongeveer $ 5 miljard – bijna 5x de waarde van de ingezette ETH. Bovendien komen meer dan 100 projecten tot bloei in het Polkadot-universum, en er zullen er zeker meer volgen naarmate het project begint met IPO-slotveilingen (het Polkadot ICO-equivalent).

Cosmos neigt al jaren naar zijn IBC-protocol (inter-blockchain-communicatie) voor blockchain-interoperabiliteit. In 2021 hoopt Cosmos dat ontwikkelaars de voorkeur zullen geven aan soevereine blockchains die zijn gebouwd op zijn protocol in plaats van de relay chain-verbonden parachains die beschikbaar zijn via Polkadot.

Opmerkelijke projecten zoals Band Protocol en Terra zijn al overgestapt naar Cosmos. Met de komst van Dfinity naar verwachting ergens in het eerste kwartaal van 2021, kan zijn marktaandeel enigszins worden uitgehold, samen met dat van Ethereum. Hoe dan ook, de blockchain-ruimte van laag 1 warmt op nu concurrenten de fase 1+ -ontwikkelingen van Ethereum 2.0 willen overtreffen.

MOET U ETH 2.0?

Laten we eerlijk zijn – iedereen wil beloningen. Dat is misschien wel de grootste afhaalmaaltijd van de DeFi-rage van dit jaar.

6. Facebook’s Diem-lancering zal een stormloop op stablecoins veroorzaken & CBDC’s

Facebook heeft zijn stablecoin crypto-activum omgedoopt tot Diem na tonnen regelgevende pushback op zijn vorige versie als Libra. Met meerdere miljard Facebook-gebruikers wereldwijd, is het platform klaar om een ​​enorm publiek te trekken op het moment dat Diem wordt gelanceerd.

Hoewel je niet kunt verwachten dat gebruikers Diem dubbelzinnig maken met minder bekende stablecoins zoals DAI, USDC en RSR, zal het ze waarschijnlijk een volumineuze boost geven. Stablecoin-activa zoals Diem worden misschien wel het op één na bekendste gezicht van crypto na Bitcoin.

Verwacht dat Stellar ($ XLM) grote stappen zet als XRP opzij gaat vanwege een SEC-rechtszaak. De Oekraïense regering kondigde aan het was een MOU-overeenkomst aangegaan met Stellar om digitale valutaoplossingen voor centrale banken te ontwikkelen.

Extra voortstuwing zal naar de top schuimen nu digitale valuta van de centrale bank, zoals de digitale yuan van China, eindelijk verschijnen.

7. Regelgevers zullen proberen om crypto in te perken, maar decentralisatie wint de dag

In de staart van 2020 probeerden toezichthouders de cryptocurrency-ruimte te markeren – en niet op een goede manier. Nieuwe regels voor zelf-gehoste portefeuilles kwamen naar voren, evenals SEC-rechtszaken tegen Ripple en BitMex.

Gelukkig is geen van beide gedecentraliseerd, wat duidt op een lage tolerantie van regulatoren voor gecentraliseerde organisaties die zich voordoen als iets anders. De onzekerheid die is ontstaan ​​door de recente interesse van de SEC in crypto, samen met pijlers zoals Coinbase die de IPO-route volgen, betekent echter dat gecentraliseerde crypto-instellingen met enige onzekerheid zullen worden geconfronteerd in termen van hoe te opereren..

Nieuwe tokenvermeldingen zullen als nooit tevoren worden onderzocht, en sommige van de huidige selecties van vandaag zullen waarschijnlijk worden gehaald uit de orderboeken bij Coinbase, Kraken en Bitfinex. Als zodanig zullen gedecentraliseerde beurzen, liquiditeitsprotocollen en AMM’s perfect gepositioneerd zijn om in het vacuüm te handelen.

In september overtrof Uniswap voor het eerst het volume van Coinbase. In 2021 zullen meer flipperende gebeurtenissen plaatsvinden waarin we opnieuw ontdekken dat decentralisatie de juiste oplossing is.

Ons sociale handelsplatform

Garnaal is een sociaal handelsplatform voor cryptocurrency. Het is ontworpen voor zowel professionele als beginnende handelaren om te komen leren over de groeiende crypto-industrie. Op Shrimpy kunnen gebruikers de portefeuilles en handelsstrategieën van andere handelaren kopiëren.

Volg ons op Twitter en Facebook voor updates en stel eventuele vragen aan onze geweldige, actieve gemeenschappen op Telegram & Onenigheid.

Bedankt voor het langskomen!

Het Shrimpy-team

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me