Hicky ICO Review: gedecentraliseerde online dating op de blockchain

Als het gaat om het online vinden van de liefde van je leven, zijn er een aantal apps die in je opkomen. Je zou Tinder, Bumble, Happn of een andere variant kunnen proberen.

Dit zijn allemaal goed en wel als het gaat om het gestelde doel om een ​​partner te vinden, maar ze komen met een paar belangrijke disclaimers. Dit zijn gecentraliseerde applicaties waarbij ontwikkeling en opslag plaatsvindt op servers die beheerd worden door het betreffende bedrijf.

Waarom zouden uw intieme gesprekken en seksuele voorkeuren onderworpen moeten zijn aan de algemene voorwaarden die aanwezig zijn op een van deze sites? Dit is waar Hicky binnenkomt als een op blockchain gebaseerde datingapp die de online dating-industrie wil opschudden.

Hicky ondergaat momenteel een ICO en neemt bijdragen van investeerders. We zullen zowel het platform als de ICO grondig onderzoeken en onze visie geven op het potentiële rendement voor de investeerder.

Wat is Hicky?

Hicky is een datingapplicatie die een gedecentraliseerd datingecosysteem wil creëren. Ze willen proberen veel van de zwendel en chatbots te overwinnen waarmee mensen vaak te maken krijgen in de nieuwste datingapplicaties.

Volgens een verklaring van het bedrijf wil de Hicky-app de kwaliteit van de interacties verhogen en had deze kijk op de huidige datingapplicaties:

Zonder te zien wat er op hun scherm staat, kan iemand die op Tinder veegt, in feite gemakkelijk worden verward met iemand die boze vogels slingert. Beide vereisen ongeveer evenveel aandacht, en beide leveren ongeveer evenveel voldoening op

Hicky ontwikkelt niet alleen een applicatie die op de blockchain kan worden gebruikt, maar ze halen ook ontwikkelingsgeld op door de verkoop van hun eigen native token. Of deze tokens kunnen worden gezien als “Utility tokens”, moet nog worden bepaald.

Het bedrijf begon met deze ICO-fondsenwerving op 14 februari. Voor degenen met een scherp oog voor dates: dit was Valentijnsdag.

Cupido zou trots zijn!

In tegenstelling tot veel andere ICO’s die proberen veel geld in te zamelen zonder echt een product te hebben om over te praten, heeft Hicky al een werkende applicatie. Dit is geweldig voor mensen die een idee willen krijgen van hoe de applicatie zal worden gebruikt.


Hoe Hicky werkt

Hicky Overzicht Gebruik

Hicky maakt gebruik van Blockchain-technologie om een ​​zeer veilige en volledig vertrouwde datingapplicatie te bouwen. Dit is iets waar veel andere dating-apps moeite mee hebben, omdat ze moeten vertrouwen op handmatige verificaties als ze volledige authenticatie willen.

Hoewel de mobiele applicatie er in UX vrij gelijkaardig uitziet als veel van de andere die online zijn, verschilt het aanzienlijk in hoe de algoritmen overeenkomen met mensen. Hicky maakt bijvoorbeeld gebruik van bepaalde “categorieën”. Dit helpt om de zoekopdracht van die gebruikers op het Hicky-platform te verfijnen.

Een ander probleem waarmee gebruikers tegenwoordig vaak worden geconfronteerd, zijn valse informatie of verkeerde voorstellingen. Veel mensen gebruiken vaak misleidende plaatjes, liegen over zichzelf of erger nog, maken nepprofielen.

Dit komt zelfs zo vaak voor bij online dating-apps dat ze zelfs een naam hebben gekregen: Meerval.

Om de Catfish uit de online datingvijver te verwijderen, maakt Hicky gebruik van geavanceerde algoritmen die de nepprofielen kunnen verwijderen. Ze zijn in staat om u op de meest effectieve manier te matchen met echte gebruikers die verifieerbare informatie hebben gegeven.

Ze hebben hun datingnetwerk zelfs bestempeld als een gedecentraliseerd autonoom datingnetwerk. Ze hebben gekozen voor het eigenzinnige acroniem “DAD” om dit te vertegenwoordigen. Daarom kunnen gebruikers die geschillen hebben op het platform, deze naar de DAD brengen om op een autonome manier te arbitreren.

Hicky gebruiken

Nadat u de applicatie heeft gedownload, moet u een aantal stappen doorlopen om uw profiel aan te maken en uzelf te verifiëren. Hieronder staan ​​enkele stappen die u moet nemen om uw profiel aan te maken.

Gezichtsverificatie:

Net als bij veel van de andere online datingapplicaties, moet je een profiel voor jezelf maken en al je foto’s uploaden. Zodra dit is gebeurd, vraagt ​​de applicatie u echter om een ​​selfie te maken.

Dit wordt gebruikt voor gezichtsverificatie. Ze hebben ook een soort nationaal identiteitsbewijs nodig. Zij vergelijken de afbeelding die u als selfie heeft aangeleverd met die van het identiteitsbewijs.

Spraakverificatie

Dit is echt iets heel unieks met het Hicky-platform. Ze gebruiken stemverificatie om er zeker van te zijn dat er inderdaad een persoon is die het account aan het opzetten is. Dit wordt gedaan om ervoor te zorgen dat geen bots of oplichters de accounts met valse informatie opzetten.

Veeg naar links of rechts

Net als bij traditionele applicaties, zullen de gebruikers dan beginnen aan het proces om hun potentiële partners te vinden. Zodra ze iemand hebben gevonden die ook geïnteresseerd is om met hen te praten, kunnen de gesprekken beginnen.

Deze gesprekken worden niet opgeslagen in een gecentraliseerde database, maar worden rechtstreeks naar de persoon in kwestie gestuurd via een peer-to-peer-bericht. Ze zullen ook de Whisper VS-protocol om ervoor te zorgen dat deze gesprekken versleuteld en veilig worden bewaard.

Ze eerlijk houden

Dit is waar het native token in het spel komt. Als de gebruikers zijn overeengekomen dat ze op een date willen gaan, kunnen ze hun tokens inzetten in een fonds dat de “date deposit” wordt genoemd. Dit zal in deze slimme contracten worden vastgehouden totdat de datum is verstreken.

Zodra de datum is verstreken en beide gebruikers er tevreden mee zijn, krijgen ze de tokens terug en kunnen ze doorgaan met het opbouwen van hun relatie. Als er aan de andere kant een soort conflict is (no-show of grof gedrag), dan kan de partij klagen en zal de DAD ingrijpen om het op te lossen.

De voordelen van Hicky

Voordelen van Hicky

Er zijn een aantal voordelen die Hicky heeft ten opzichte van de andere gevestigde datingapplicaties. Het belangrijkste daarvan is de manier waarop uw gegevens worden opgeslagen en gebruikt. Dit is ook bijzonder relevant in het geval van de laatste Facebook-onthullingen.

Wanneer u uw informatie uploadt naar een dienst zoals Tinder, worden al uw afbeeldingen, informatie, berichten en relatievoorkeuren op hun servers opgeslagen. Dit betekent dat ze een belangrijk doelwit zijn voor een hacker om deze informatie te stelen. Dit is gebeurd met een aantal andere datingsites, waaronder een van de grootste, Adult Friend Finder.

Een ander voordeel van het gebruik van een applicatie die in staat is om de informatie van gebruikers te verifiëren, is dat het de kans op nepprofielen verkleint. Deze nepprofielen kunnen mensen zijn die je willen ontmoeten voor snode doeleinden of het kunnen oplichters zijn die geld van je willen werven.

Door de groeperingsalgoritmen bij Hicky worden gebruikers het meest effectief afgestemd op potentiële vrijers. Er zijn minder ontmoedigende ervaringen dan mensen op andere platforms zoals Tinder en dergelijke hebben.

Technologie op het Hicky-platform

Hicky gebruikt blockchain-technologie om gebruikersinformatie correct te verifiëren en hun gegevens veilig te houden. Zodra een gebruiker een profiel heeft aangemaakt, wordt zijn informatie opgeslagen op de blockchain. Dit is een onveranderlijke opslag van de gebruikersinformatie en kan niet worden gewijzigd.

Er zijn inderdaad veel mensen die zich realiseren welke voordelen de blockchain voor persoonlijke identificatiegegevens oplevert. Bedrijven zoals Civic.com gebruiken de blockchain al om deze gegevens op te slaan voor belangrijke KYC-praktijken.

Andere voordelen van het blockchain-ecosysteem zijn dat het platform geen centrale autoriteit heeft die de richting bepaalt die het moet inslaan. Het zal organisch evolueren en groeien volgens de hoeveelheid gebruikersinteractie met een systeem dat wordt bestuurd door pure code.

Bovendien, aangezien de blockchain een openbaar grootboek is met een record van alle transacties die erop hebben plaatsgevonden, is deze volledig transparant. Er is geen mogelijkheid voor de ontwikkelaars om iets op het platform te veranderen zonder dat degenen die het gebruiken het merken.

Je kunt meer lezen over de technologie achter Hicky in hun wit papier.

Overzicht van Hicky Team

Het Hicky-project wordt geleid door Julian Fuchs, Patrck Schwetlick. Beiden hebben uitgebreide ervaring in internetbedrijven en digitale startups. Ze hebben ook vergelijkbare eerdere financiële ervaring en hebben beiden in het bankwezen gewerkt.

Hicky-teamleden

Hicky-teamleden.

Hoewel het team in Berlijn is gevestigd, is het bedrijf zelf geregistreerd op de Britse Maagdeneilanden. Ze hebben ook een aantal zeer ervaren adviseurs die in vergelijkbare bedrijven hebben gewerkt. Ze hebben bijvoorbeeld Hermoine Way, het ex-hoofd communicatie bij Tinder, en Timothy Galebach, de mede-oprichter van Blockmason.

Het Hicky Token (HKY)

Zoals gezegd bevindt Hicky zich momenteel midden in een symbolische verkoop. Ze verkopen ERC20-tokens genaamd Hicky-tokens (HKY). Hieronder staan ​​enkele van de belangrijkste details van de tokenverkoop:

  • Teken: HKY
  • Pre ICO: voltooid
  • ICO Crowd Sale: 14 februari 2018 – 14 maart 2018
  • Crowdsale-prijs: 1 ETH: 7.500 HKY-tokens
  • Tokentype: ERC20
  • Platform: Ethereum
  • Harde dop: 36.000 ETH
  • Zachte dop: 3.000 ETH

Mogelijke uitdagingen en zorgen

Hoewel het project inderdaad een interessante draai biedt aan traditionele online datingapplicaties, is het nog steeds een zeer competitieve markt. Hoewel ze het voordeel bieden dat ze gedecentraliseerd zijn, is het niet direct duidelijk dat mensen hierdoor zullen overstappen op een alternatief.

Het is ook vrij moeilijk om te zien hoe het native token zal worden gebruikt, afgezien van alleen uitzetten. Het is logisch om geldkosten op te leggen aan degenen die daten vanwege slecht gedrag, maar er zullen meer gebruiksscenario’s moeten zijn om het token te laten waarderen.

Veel mensen hebben ook opmerkingen gemaakt over de opdringerige marketingtactieken van de ICO door sommige leden van het team. Hoewel we de ergernis van sommigen kunnen begrijpen, lijkt het erop dat dit momenteel vrij gebruikelijk is in de ICO-ruimte. Het team moet de boodschap verspreiden.

Moet u bijdragen?

Het Hicky-concept is best interessant. Als het gaat om online daten, zijn er veel te vaak mensen die vervelende ervaringen hebben. Apps zoals Tinder hebben in het verleden nogal wat negatieve pers gekregen vanwege hun vele tekortkomingen.

Het idee om de blockchain te gebruiken om onze matchmaking te decentraliseren en onze gegevens te beveiligen, is vooruitstrevend. Bovendien zorgt ervoor dat de persoon die het account opzet, is geverifieerd, een extra stimulans voor anderen om zich bij het platform aan te sluiten. Dit zou een positieve feedbacklus kunnen creëren voor adoptie.

Hoewel er enkele vragen kunnen zijn over de mate van acceptatie die de app waarschijnlijk zal ontvangen, kan men hopen dat het Hicky-team een ​​uitgebreide marketingstrategie zal hebben. Om het token in waarde te laten stijgen, is deze acceptatie de sleutel.

Mocht u Hicky-tokens kopen?

Hoewel we geen investeringsadvies kunnen geven, kunnen we wel zeggen dat het Hicky-project een goede reputatie lijkt te hebben. Als de app in staat is om het acceptatieniveau te krijgen dat het team beweert, kunnen de tokens het overwegen waard zijn. Het is aan het individu om te bepalen of deze adoptie waarschijnlijk is.

Disclaimer: dit zijn meningen van schrijvers en mogen niet als beleggingsadvies worden beschouwd

Afbeeldingen via Hicky.io

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map