Hodly Review: is het veilig om cryptoCurrency te kopen?

Update 15 mei 2019: Hodly is gesloten voor nieuwe gebruikers. Overweeg het gebruik van IQ Option voor uw crypto-handelsdoeleinden.

Hodly is een gloednieuwe mobiele portemonnee voor cryptocurrency die net te veel tamtam is gelanceerd en de nieuwste service is die een ‘fiat gateway’ biedt.

Dit zijn in wezen cryptocurrency-uitwisselingen die u de mogelijkheid bieden om cryptocurrency te kopen met uw Fiat-valuta. In het geval van Hodly gebeurt dit door het gebruik van uw persoonlijke creditcard / betaalpas.

Hodly werd ook gestart door hetzelfde team dat IQ Option had gemaakt. Het is gemaakt als een alternatief voor hun CFD- en optieproducten voor die handelaren die de fysieke munten wilden kopen.

Toch is de belangrijkste vraag: kan zo’n nieuwe uitwisseling worden vertrouwd?

In deze complete Hodly-recensie bekijken we het bedrijf en de stappen die nodig zijn om munten op Hodly te kopen. We zullen ingaan op de beveiliging, klantenondersteuning en vergoedingen enz.

Overzicht Hodly Company

Hodly IQ Option Merk

Zoals vermeld, werd Hodly gestart door hetzelfde team dat draait IQ Option. IQ Option is een van Europa’s grootste CFD- en Option-makelaars en wordt volledig gereguleerd door Europese agentschappen.

IQ Option Ltd is opgericht in 2013 en heeft het merk aanzienlijk laten groeien. Ze hebben Hodly gelanceerd omdat ze een optie wilden bieden aan cryptocurrenvy-handelaren om de fysieke munten te kopen. Dit is iets dat u niet doet als u een CFD-product koopt.

Ze wilden ook een portemonnee maken die relatief eenvoudig en gemakkelijk te begrijpen was. De portemonnee is ontworpen als een methode om met een klik op de knop cryptocurrency te kopen en gebruikt deze regelmatig voor aankopen.

Dit is iets dat we goedkeuren.

Door gebruikers de middelen te bieden om dagelijks cryptocurrencies te kopen en uit te geven, verhoogt Hodly de massale acceptatie van cryptocurrencies in het algemeen.


Hodly stap-voor-stap handleiding

Om de beoordeling te starten, nemen we u mee door onze beoordeling van het proces dat nodig is om cryptocurrency op Hodly te kopen. We zullen dan dieper ingaan op bepaalde zorgen of observaties die we hadden.

Uw portemonnee maken

Om cryptovaluta op Hodly te kunnen kopen en ontvangen, heb je een portemonnee nodig. Uw portemonnee wordt automatisch aangemaakt wanneer u zich aanmeldt met een nieuw account.

Registreer op Hodly

Maak een account aan op Hodly

Als je eenmaal je Hodly-account hebt, is er niets dat je ervan weerhoudt om je munten te kopen, verkopen en ontvangen. Als u ze echter wilt uitgeven of opnemen, moet u uw account verifiëren.

Verificatie is een vrij eenvoudig proces en vereist slechts één vorm van identificatie. Het is niet nodig om andere documenten te uploaden die sommige uitwisselingen nodig hebben, zoals een bewijs van adres enz.

Hodly maakt gebruik van geautomatiseerde verificatiesoftware van net Verify die het verificatieproces zal uitvoeren. Dit betekent dat de verificatietijden ongeveer 20 minuten duren.

Hodly-verificatie

Verifieer uw account met Net Verify

Zodra u bent ingelogd op uw portemonnee, heeft u een compleet overzicht van uw account inclusief al uw posities. De standaardinstelling voor de portemonnee is om u het bedrag te laten zien dat u heeft in Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en OTN-tokens (meer hierover hieronder).

Daarboven heb je ook het Fiat-saldo van je munten. U kunt ervoor kiezen om de saldi van uw andere munten in uw portemonnee weer te geven door ‘Saldi kiezen’ te selecteren.

Er is ook een basisgrafiek die hieronder wordt weergegeven met de prijs van de munt. Dit is niets bijzonders en is vergelijkbaar met het in kaart brengen van grotere fiat-gateways zoals Coinbase.

Cryptocurrency kopen

Nu je je account op Hodly hebt ingesteld, kun je doorgaan met het kopen van munten naar keuze. De enige financieringsopties die u verrassend genoeg kunt gebruiken, zijn creditcards / betaalpassen. Ze accepteren Visa en Mastercard.

Creditcard bestelformulier op Hodly

Creditcard bestelformulier

Het minimumbedrag dat u kunt kopen is $ 10 en het maximum is $ 100.000. Dit zou voldoende moeten zijn voor de behoeften van de meeste gebruikers. Als u overweegt om meer dan $ 100.000 aan munten te kopen, wilt u waarschijnlijk een andere exchange gebruiken met opties voor overschrijving.

Nadat u de munten heeft geselecteerd die u wilt kopen, gaat u gewoon verder met creditcardgegevens enz. Ervan uitgaande dat alles is gewist, wordt de cryptocurrency onmiddellijk aan uw account toegevoegd. We hebben $ 50 gekocht voor ons testbedrag.

Je munten gebruiken

Nadat u uw munten heeft gekocht, wilt u ze misschien verzenden of meer cryptocurrency ontvangen uit een andere portemonnee. Bij ontvangst toont uw portemonnee u uw openbare adres dat u kunt gebruiken om de transactie te starten. Er is ook een QR-code die het hele proces stroomlijnt.

Bitcoin ontvangen in Hodly

Bitcoin ontvangen in Hodly

Verzenden is net zo eenvoudig en u hoeft alleen het adres in te voeren waarnaar u probeert te verzenden. Toen we dit probeerden, wilden ze dat we de opname bevestigden. Dit wordt meestal op de meeste beurzen gedaan om te voorkomen dat iemand zijn munten gestolen krijgt.

Daarom zullen ze u elke keer dat u een nieuwe portemonnee invoert, vragen om deze per e-mail te bevestigen.

Hodly-beveiliging

Een van de belangrijkste vragen voor elke cryptocurrency-gebruiker is natuurlijk hoe veilig de exchange of portemonnee is. Exchange-hacks en phishing-pogingen kwamen de laatste tijd veel te vaak voor.

Met dat gezegd zijnde, lijkt het erop dat Hodly de standaardbeveiliging van de industrie gebruikt als het gaat om het beschermen van de munten bij uitwisseling. Ze gebruiken bijvoorbeeld koude opslag, een techniek die munten offline haalt en ze “luchtspleet” maakt.

Wat betekent dit precies??

Vanaf het moment dat je een account aanmaakt op hodly, wordt je informatie versleuteld en naar een veilige offline locatie gestuurd. Zodra dit is voltooid, worden back-upkopieën gemaakt en opgeslagen op harde schijven en papieren portemonnees. Ze nemen vervolgens deze papieren vormen van de portefeuilles en slaan ze op in meerdere bankkluizen op geheime locaties.

Procedure voor koude opslag Hodly

Procedure voor koude opslag bij Hodly

Uiteraard is er ook een risico op diefstal van creditcard / gegevens. Voor veilige communicatie maken ze gebruik van Secure Socket Layer (SSL) -technologie. Ze gebruiken ook geavanceerde PCI DSS voor hun creditcardbetalingen. Om ervoor te zorgen dat al onze communicatie met het platform veilig is, gebruiken ze AES 256 gecodeerde communicatie.

Bescherming van creditcardgegevens op Hodly

Bescherming van creditcardgegevens op Hodly

Ten slotte is er ook bescherming aan de gebruikerszijde in de vorm van tweefactorauthenticatie. Dit kan de gebruiker beschermen tegen phishing-pogingen die kunnen plaatsvinden door externe actoren. Dit wordt afgehandeld via een sms-bevestiging.

Ze beweren dat ze ook interne procedures hebben om het aantal personeelsleden dat toegang heeft tot belangrijke informatie te beperken. Dit is inderdaad een verstandige zet, gezien de social engineering-aanvallen die eerdere zwakke plekken bij uitwisselingsmedewerkers hebben gebruikt.

Hodly klantenondersteuning

Reactie van de klantenondersteuning van Hodly

Klantenservice

Dit is iets waar we vooral in geïnteresseerd zijn als we naar een nieuwe uitwisseling kijken. Uit ervaring weten we hoe frustrerend het kan zijn als we dagen moeten wachten op een bevestiging van iemand in het team.

Hodly heeft de instant chat-optie die zich direct op het dashboard bevindt. We wilden dit uitproberen, dus namen we contact op met het chatvenster voor klantenondersteuning toen we de beoordeling voltooiden. We namen op zaterdagavond om 22.00 uur contact met hen op en wilden de claim voor 24/7 klantenondersteuning testen.

De reactietijd was letterlijk binnen een paar seconden. Dit wijkt nogal af van de daglange responstijden die we op andere beurzen hebben gezien. Dit kan natuurlijk het gevolg zijn van een nieuwe dienst, maar we kunnen ze het voordeel van de twijfel geven.

Aangezien ze hun verificaties voltooien met NetVerify-algoritmen, betekent dit dat u niet hoeft te wachten op menselijke verificatie. Dit is meestal waarmee de meeste beurzen te maken hebben met knelpunten.

Natuurlijk is er altijd een kans dat de software om de een of andere reden uw ID niet kan lezen en in dit geval kunnen ze om meer informatie vragen of deze handmatig laten verifiëren.

Muntdekking en vergoedingen

De Hodly-app omvat 13 cryptocurrencies. Hieronder vindt u een lijst met alle munten die u in de portemonnee kunt kopen.

Munten verkrijgbaar bij Hodly

Munten verkrijgbaar bij Hodly

Hoewel dit de meeste mensen tevreden zal stellen die direct cryptocurrencies willen kopen, waren we verrast dat er nogal wat munten waren die werden uitgesloten. U kunt bijvoorbeeld geen EOS, Monero (XMR), Cardano, IOTA of DASH kopen. Dit zijn munten die veel mensen gebruiken en waar ze misschien teleurgesteld over zijn.

Er is natuurlijk niets dat hen ervan weerhoudt Hodly als hun Fiat-gateway te gebruiken en de munten naar een andere centrale te verplaatsen zodat ze de bovenstaande munten kunnen kopen..

Hodly-vergoedingen voor kopen

In termen van vergoedingen worden deze niet op de website vermeld. We hebben echter via de chat contact opgenomen om wat meer informatie te krijgen. Ze reageerden onmiddellijk op ons verzoek en bevestigden dat er geen kosten zijn voor het storten met uw kaart.

Als u echter munten koopt, wordt er een commissie van 4,9% in rekening gebracht. We hebben dit ook bevestigd toen we de hoeveelheid Bitcoin berekenden die we na onze aankoop ontvingen. Dit is aan de bovenkant van de dingen, maar ligt nog steeds onder de commissie van 5% van Bitstamp.

Hoewel de koop- / verkoopkosten aan de hoge kant zijn, zijn er geen kosten die in rekening worden gebracht voor opname en storting op de beurs met Crypto. Wanneer u een transactie uitvoert, worden er alleen netwerkkosten in rekening gebracht, dit zijn de mijnwerkersvergoeding.

Wat zijn OTN-tokens?

Je zult ook merken dat je de mogelijkheid hebt om OTN-tokens op Hodly te kopen. Heel eenvoudig, OTN-tokens zijn de native tokens van het Open Trading Network. Dit is in wezen een 100% gedecentraliseerde beurs met onderpand.

OTN maakt gebruik van slimme contracttechnologie die uitwisseling tussen twee incompatibele blockchains mogelijk maakt. Als u bijvoorbeeld Ethereum (ETH) voor Bitcoin met iemand anders wilt uitwisselen, kan het OTN-token fungeren als een intermediair liquiditeitstoken.

OTN Trading Network Overzicht

OTN-tokenoverzicht. Bron: otn.org

In tegenstelling tot veel andere standaard ERC20-tokens, was er geen crowd-sale voor de OTN-tokens. Ze werden gedistribueerd via een aantal kanalen, waaronder via het IQ Option-handelsplatform en onder bestaande OTN-houders. Dit worden ‘Airdrops’ genoemd.

Hodly Chat-opties

Behalve dat je de klantenservice kunt bereiken via het chatvenster, heb je ook de mogelijkheid om te chatten met een aantal andere handelaren in de betreffende muntgroepen. Dit kan geweldig zijn als je wilt dat iemand ideeën uitzet.

Deze optie om met de groep te chatten staat helaas alleen open voor handelaren die meer dan $ 300 hebben geïnvesteerd op het Hodly-platform. We konden dus niet deelnemen aan een van de gesprekken. We konden echter observeren waarover de andere handelaren praatten.

De gesprekken gingen meestal over vragen met betrekking tot betalingen, opnames etc. Er was niet veel grensverleggend en verhelderend gesprek. Misschien komt dit omdat het nog steeds een nieuw platform is en de handelaren nog steeds nieuwkomers zijn.

Daarom zou u enkele andere handelstelegramgroepen moeten overwegen als u meer diepgaande analyse en meningen wilt.

De mobiele app van Hodly

Een van de vele voordelen van de Hodly-portemonnee is natuurlijk dat er een mobiele versie is. Dit zou geweldig kunnen zijn voor die gebruikers die hun cryptocurrency-portefeuilles willen gebruiken om items op het verkooppunt te betalen.

De Hodly-webportemonnee is nu beschikbaar op iOS en Android. Hieronder staan ​​de screenshots van de itunes store voor de iOS-app. We hebben de app gedownload om een ​​idee te krijgen van de UX. Het is goed ontworpen vanuit een interfaceperspectief.

Schermafbeeldingen van Hodly Mobile

Schermafbeeldingen van Hodly Mobile Wallet iOS. Bron: iStore

Het is inderdaad gemakkelijk genoeg voor nieuwe gebruikers om de belangrijkste informatie op het account te vinden, inclusief kopen / verkopen, portfolio-verkenner en transactieoverzicht.

Een ding waar we ons zorgen over maakten, was de beoordeling van de app op de iStore. Bij nader onderzoek merkten we echter dat deze beoordelingen alleen van 9 gebruikers waren die vooral klagen over de kosten. Zoals we al zeiden, zijn de kosten hoger dan normaal, maar niet de duurste op de markt.

Het was ook prettig om te zien dat elk van de klachten werd opgevolgd door klantenondersteuning die geïnteresseerd was in het rechtzetten van de situatie. Net als bij onze online chatervaring, lijken ze te reageren op zorgen van de gemeenschap.

Bovendien, als je de recensies zou bekijken die in de Google Play Store werden gepresenteerd, waren ze een stuk positiever. De feedback was zowel gericht op de klantenservice als op de gebruikersinterface.

Google Play Store-recensies

Google Play Store-recensies. Bron: Play Store

Wat ook interessant voor ons was, was het feit dat er aanzienlijk meer reviews en downloads waren op Google play (281). Misschien zijn meer gebruikers in de Crypto-ruimte Android-gebruikers en hebben ze daarom ervoor gekozen.

Andere mogelijkheden

Er zijn nog enkele andere interessante functies die we de moeite waard vonden om onder uw aandacht te brengen over de Hodly cryptocurrency-portemonnee. Een daarvan is het feit dat ze beweren dat ze cryptocurrency-forks zullen ondersteunen. Dit is iets dat niet veel uitwisselingen definitief zullen zeggen.

We hadden bijvoorbeeld onlangs het drama met handelaren die probeerden hun Zclassic uit Cryptopia te halen om te proberen de Bitcoin Private-vork te verhandelen. Ze deden dit omdat Cryptopia liet weten dat ze het niet zouden ondersteunen.

Hodly-app

Natuurlijk zouden we willen zien hoe deze belofte met een echte vork in de koffer uitpakt. Er vinden vandaag talloze forks plaats en het kan best moeilijk zijn om ze bij te houden voor het Hodly-team.

In de app is er een functie die de “ultieme verkenner” wordt genoemd. Dit is in feite een overzicht van alle marktbewegingen in cryptocurrency, evenals nieuws, informatie en grafieken die betrekking hebben op die munt van de afgelopen dag.

Sommige dingen die we niet leuk vonden

Er waren een paar dingen die we niet leuk vonden aan de Hodly-portemonnee en waarvan we dachten dat ze moesten worden verbeterd.

Het kaartpakket op Hodly is bijvoorbeeld ongelooflijk eenvoudig. De grafieken zijn slechts om te zien waar de prijs de afgelopen uren / weken / maanden is gebleven. Er zijn geen opties om trendlijnen in kaart te brengen of studies te plaatsen.

Hoewel deze grafiek net zo eenvoudig is als die op Coinbase, verwachtten we een veel geavanceerder grafiekpakket van hetzelfde bedrijf dat het IQ Option handelsplatform produceerde. Dat platform maakte gebruik van de vele kaartfuncties die momenteel op de markt zijn.

Iets anders dat we nogal jammer vonden, is dat men alleen de mogelijkheid had om met een kaart te kopen. Hoewel dit de snelste manier lijkt te zijn, is het veel goedkoper om gebruik te maken van overschrijving. Voor die gebruikers die zich in de EU bevinden, hebben ze misschien ook SEPA willen gebruiken, dat meestal binnen een dag wordt gewist.

Gevolgtrekking

Het doel van het maken van Hodly was om een ​​eenvoudige en gemakkelijk te begrijpen cryptocurrency-portemonnee te ontwikkelen. Naar onze mening is dit iets dat de ontwikkelaars bij IQ Option hebben weten te bereiken.

De gebruikersinterface is schoon en de app is goed ingedeeld. Dit maakt het gemakkelijk om te navigeren en de handel kan veilig en binnen enkele minuten worden gedaan. Als u munten wilt opnemen, is verificatie vereist, maar dit gebeurt in ongeveer 15-20 minuten.

Hoewel de handelskosten vrij hoog waren, waren er geen kosten om de munten op te nemen. We hadden graag gezien dat een aantal andere cryptocurrency-activa beschikbaar waren om te kopen, evenals andere financieringsopties zoals.

Met dat gezegd zijnde, was de klantenondersteuning ongeëvenaard in termen van snelheid. We hopen dat het Hodly-team dit de komende maanden vol kan houden naarmate het aantal handelaren op het platform toeneemt.

Dus, is Hodly de cryptocurrency-portemonnee voor jou? Nou, dat hangt van een paar factoren af.

Als u op zoek bent naar een geavanceerd handelsplatform met talloze cryptocurrency-paren en een uitgebreid volume, dan bent u waarschijnlijk beter bediend door een van de andere meer gevestigde cryptocurrency-uitwisselingen zoals Poloniex of Kraken te gebruiken..

Als u echter op zoek bent naar een eenvoudige en veilige manier om direct de beste cryptoparen te kopen, dan is Hodly wellicht uw beste keuze..

Uitgelichte afbeelding via Hodly

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me