Hoe investeerders hun Crypto-belastingrapportage kunnen automatiseren

>

Belastingrapportage over winsten en verliezen in cryptovaluta is een gevoelig onderwerp onder handelaren. Met een groot aantal geruchten die rondvliegen, dacht ik dat het nuttig zou zijn om precies uit te leggen hoe winsten en verliezen in cryptovaluta worden belast en hoe handelaren die geautomatiseerde handelstools zoals Shimpy gebruiken het belastingrapportageproces kunnen automatiseren door het gebruik van crypto-belastingsoftware en crypto-belastingcalculators Leuk vinden CryptoTrader.Tax.

Hoe wordt Crypto belast?

Van hen behandelt cryptocurrencies als onroerend goed voor belastingdoeleinden, niet als valuta. Net als bij andere vormen van eigendom – aandelen, obligaties, onroerend goed – bent u belast met belastingaangiftes wanneer u uw cryptocurrency verkoopt, verhandelt of anderszins van de hand doet voor meer of minder dan waarvoor u deze hebt verworven..

In die zin lijkt cryptocurrency-handel op het handelen in aandelen voor belastingdoeleinden.

Als u bijvoorbeeld in april 2018 0,2 Bitcoin voor $ 2.000 hebt gekocht en deze twee maanden later voor $ 4.000 hebt verkocht, hebt u een meerwaarde van $ 2.000. U vermeldt deze winst op uw belastingaangifte en afhankelijk van de belastingschijf waar u onder valt, betaalt u een bepaald percentage aan belasting over de winst. De tarieven fluctueren op basis van uw belastingschijf en ook afhankelijk van of het een winst op korte of lange termijn was.

Als je daarentegen je cryptocurrency hebt verkocht voor minder dan waarvoor je hem hebt aangeschaft (je hebt geld verloren), dan kan dat afschrijven dat kapitaalverlies om geld te besparen op uw crypto-belastingen.

De uitdaging voor belastingaangifte

Helaas wordt het een beetje ingewikkelder als het gaat om het invullen van de vereiste belastingformulieren voor uw winsten en verliezen op cryptovaluta, zoals IRS-formulier 8949. Form 8949 is het IRS-belastingformulier dat wordt gebruikt om vermogenswinsten en -verliezen te rapporteren voor alle soorten onroerend goed, inclusief cryptocurrency.

Hieronder ziet u een voorbeeld 8949 gegenereerd door CryptoTrader.Tax.

Zoals u kunt zien, moet u elke keer dat u een crypto-crypto-transactie doet of anderszins een belastbare gebeurtenis oploopt, een invoer op 8949 invullen. Een belastbare gebeurtenis is gewoon een specifieke actie die een vermogenswinst of -verlies veroorzaakt. In de wereld van crypto veroorzaakt het verkopen van cryptocurrency, het verhandelen van de ene crypto voor de andere en het gebruik van crypto om een ​​goed of dienst te kopen, belastbare gebeurtenissen.

Laten we een voorbeeld eens bekijken

Stel dat u 0,05 BTC koopt voor $ 100. Een maand later ruilt u die 0,05 BTC in voor 0,25 ETH.

Zoals eerder vermeld, veroorzaakt het verhandelen van de ene cryptocurrency voor een andere een belastbare gebeurtenis, dus hoe berekent u uw winst uit deze transactie??

Het antwoord is dat u de reële marktwaarde in USD van Ethereum op het moment van de transactie gebruikt. Laten we in dit voorbeeld zeggen dat 0,25 ETH handelde voor $ 150. In dit geval is uw meerwaarde $ 50 (150 – 100).

Als u deze transactie op formulier 8949 wilt rapporteren, voert u dit in

  • De beschrijving van de verkoop – 0,05 BTC

  • De datum waarop het werd verworven en de datum waarop het werd verhandeld voor ETH

  • De opbrengst van de handel – $ 150 (waarde van 0,25 ETH op dat moment)

  • Uw kostenbasis in de woning – $ 100 (oorspronkelijke kosten van 0,05 BTC)

  • Uw winst of verlies – $ 50

Belastingrapportage voor gebruikers van Shrimpy

Zoals u kunt zien, kan dit belastingrapportageproces buitengewoon vervelend worden, en het is geen wonder dat accountants en consumenten zich doorgaans tot belastingsoftware wenden om dit proces af te handelen.

Voor Shrimpy-gebruikers die gebruikmaken van geautomatiseerde handelsstrategieën die transacties uitvoeren op een aantal verschillende cryptocurrency-uitwisselingen, wordt belastingrapportage nog complexer. In plaats van de bovenstaande berekeningen met de hand uit te voeren voor elke afzonderlijke transactie, wil ik demonstreren hoe u het volledige belastingrapportageproces kunt automatiseren door simpelweg uw handelsgeschiedenis te uploaden naar CryptoTrader..

1. Importeer uw handelsgeschiedenis

De eerste stap voor Shrimpy-gebruikers is het importeren van hun handelsgeschiedenis in het CryptoTrader.Tax platform. Om dit te doen, account aanmaken en upload eenvoudig uw CSV-bestand met handelsgeschiedenis dat u van uw beurs ontvangt of verbind uw uitwisselingsaccount rechtstreeks met “Alleen-lezen” API-toegang.

Elk van deze opties werkt, en beide zullen al uw historische aankopen, verkopen, transacties en andere transacties binnenhalen en automatisch de historische Amerikaanse dollarprijs op het moment van de transacties ophalen. Zodra u uw handelsgeschiedenis heeft geïmporteerd van al uw beurzen die u gebruikt, bent u klaar om verder te gaan!

2. Voeg elke vorm van crypto-inkomen toe

Nadat u uw uitwisselingsgegevens heeft geïmporteerd, kunt u alle vormen van inkomsten uit cryptovaluta die u had rechtstreeks aan de app toevoegen. Dit omvat cryptocurrency die is ontvangen via mining of staking. Nadat uw inkomen binnen is, bent u klaar om uw belastingaangiften te genereren!

3. Genereer uw belastingrapporten met 1 klik

Zodra al uw handelsgeschiedenis en cryptocurrency-inkomsten in het CryptoTrader.Tax-platform zijn opgenomen, kunt u met één klik automatisch uw belastingrapporten genereren. U hoeft nu alleen nog maar te betalen voor uw belastingrapporten en deze te downloaden.

Omdat we samenwerken met het Shrimpy-team, kunt u de code gebruiken Shrimpy2019 om 20% te krijgen van al uw CryptoTrader.Tax-rapporten!

Wat nu?

Zodra u uw belastingaangiften bij de hand heeft, kunt u gebruik maken van het partnerschap van CryptoTrader.Tax met Intuit TurboTax om uw belastingaangiften rechtstreeks te uploaden naar uw TurboTax-profiel. U kunt ze ook naar uw boekhouder sturen of zelf deponeren.

Ten slotte

Het rapporteren van uw cryptocurrency-transacties over uw belastingen hoeft niet ondraaglijk te zijn. Hier bij CryptoTrader.Tax zijn we verheugd om samen te werken met het Shrimpy-team om gebruikers eenvoudige belastingrapportage te bieden. Zorg ervoor dat u de Garnaal 2019 kortingscode voor 20% korting op uw belastingaangiften!

U kunt er meer over leren hoe cryptocurrency hier wordt belast. Voel je ook vrij om mezelf of mijn team een ​​bericht / e-mail te sturen met alle vragen die je hebt over crypto-belastingaangifte. Wij helpen u graag verder!

David Kemmerer is de CEO en medeoprichter van CryptoTrader.Tax, op cryptocurrency gerichte belastingsoftware voor het automatiseren van uw belastingaangifte.

Disclaimer: de meningen, meningen en standpunten die in deze gastpost worden uitgedrukt, zijn die van de auteur alleen en vertegenwoordigen niet die van Shrimpy. De nauwkeurigheid, volledigheid en geldigheid van enige verklaringen in dit artikel zijn niet gegarandeerd. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele fouten, weglatingen of representaties. Het copyright van deze inhoud berust bij de auteur en elke aansprakelijkheid met betrekking tot inbreuk op intellectuele eigendomsrechten blijft bij hem.

De informatie op deze website vormt geen beleggingsadvies, financieel advies of handelsadvies. Voer uw eigen due diligence uit en raadpleeg uw financieel adviseur voordat u investeringsbeslissingen neemt. Shrimpy kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de investeringsbeslissingen die u neemt op basis van de informatie op de website.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me