Hoe slimme contracten kunnen worden gebruikt in voorspellingsmarkten

Tegenwoordig heeft de Ethereum-blockchain slimme contracten effectief gemaakt. Er worden momenteel duizenden oproepen per dag gedaan naar deze contracten, met mogelijkheden die alles omvatten, van verzekeringsschattingen en tokenuitgifte tot tijdvergrendelde uitwisselingen, standaard escrows en meer.

Wat de voorspellingsmarkt biedt, is de mogelijkheid voor een individu om te wedden op de uitkomst van een aanstaande gebeurtenis. Bitcoin wordt steeds vaker gebruikt om dit soort weddenschappen te plaatsen, en nieuwe en gevestigde voorspellingsmarktsystemen integreren dit type Bitcoin-weddenschappen..

Een overzicht van voorspellingsmarkten

Een voorspellingsmarkt bestaat uit marktmakers in combinatie met voorspellers. De market maker zal een vraag stellen als: Zal ​​de waarde van Bitcoin op 22 december 2017 om 9 uur CST hoger zijn dan $ 3.575? Deelnemers kunnen hierop inzetten door aandelen te kopen die zijn gebaseerd op hun voorspelling (ja of nee).

In veel gevallen ontvangt de market maker een deel van de geplaatste weddenschappen. Nadat het daadwerkelijke evenement is voltooid, worden degenen die het nauwkeurig voorspelde aandeel hebben gekocht, gecompenseerd met een evenredig bedrag van het totale ingezamelde prijzengeld.

Bitcoin-voorspellingsmarkten worden als binair van aard beschouwd. Moderne technologieën beperken deelnemers tot het plaatsen van alleen ‘ja’ of ‘nee’ weddenschappen. Meer uitgebreide weddenschappen zijn niet compatibel, omdat ze te veel besluiteloosheid binnen het systeem veroorzaken.

Wanneer een markt is ontwikkeld, kunnen deelnemers ja of nee-aandelen kopen, waarbij elk een deel van de totale prijsuitbetaling veiligstelt als hun selectie correct blijkt te zijn. Aandelen die op deze markten zijn verworven, kunnen op dat moment worden bewaard, verkocht of ingewisseld voor contanten nadat de markt is gesloten.

Door uitwisselingen in de vorm van aandelen te doen, zijn er ook aanvullende markten waar deelnemers hun aandelen op een bepaalde marktplaats kunnen verkopen. De aandelen kunnen een extra waarde hebben als de markt niet langer beschikbaar is voor anderen, maar er blijft een wens om weddenschappen te plaatsen. De beperking van de marktomvang is bijvoorbeeld bereikt, of de marktmaker neemt een besluit om de markt af te sluiten voor nieuwe inzetten.

Voorspellingsmarkten met slimme contracten

Ethereum slimme contractenVoor degenen die niet bekend zijn met slimme contracten, is het idee vrij eenvoudig. Een slim contract bestaat uit regels code die invoer en uitvoer opnemen. De programmacode die deze bestellingen verwerkt, is absoluut en kan niet worden gewijzigd, zodat gebruikers altijd weten wat ze moeten verwachten. De programmacode is ook openlijk beschikbaar via de Ethereum-blockchain en de inhoud kan worden herzien om te garanderen dat het contract op de juiste manier functioneert.

Zelfs met alle haalbare voordelen en toepassingen van slimme contracten, blijven er enkele obstakels. De start van een digitale gebeurtenis vanuit een fysieke wereld is misschien wel een van de belangrijkste uitdagingen. Hoewel het een relatief eenvoudige taak is met betrekking tot digitale transacties, doet het probleem zich voor wanneer het betrekking heeft op het begin van een digitale actie vanuit de echte wereld. Er zijn drie mogelijke oplossingen, waaronder aankopen met meerdere handtekeningen, voorspel markten en orakels.

Wat transacties met meerdere handtekeningen vereisen, is een trustagent die moet worden ingeschakeld om ervoor te zorgen dat aan de voorwaarden voor activering van het contract tussen de partijen is voldaan en dat het contract kan worden uitgevoerd. Met voorspellingsmarkten is het primaire idee dat de massa tot een nauwkeurigere voorspelling van gebeurtenissen kan komen dan een solo-expert.

Bij het maken van voorspellingen over bepaalde gebeurtenissen, met enige financiële motivatie, kunnen groepen worden betrokken bij het geven van een echte mening. De financiële prikkel kan zo worden geconstrueerd dat deze de meest nauwkeurige voorspelling beloont. Bijgevolg zal de groep worden beloond omdat ze zo nauwkeurig mogelijk zijn.

De laatste mogelijke oplossing is Orakel. De deskundige services van Oracle worden beschreven als derden die het eindresultaat van de gebeurtenissen valideren en vervolgens de gegevens aan dataservices leveren.

Dat gezegd hebbende, is er een probleem met orakels in het algemeen. Wie zal er werken om de betrouwbaarheid van het orakel te garanderen? Hoewel het Oracle het resultaat uit een onbeperkt netwerk kan halen, moet er toch enige zekerheid zijn dat elk knooppunt kan worden vertrouwd en dat het eindresultaat inderdaad correct is..

Opstandige gokmarkten

Het belangrijkste probleem met de Bitcoin-voorspellingsmarkt is de enorme populariteit van het platform. Het goede nieuws is dat dit probleem de komende jaren zeer waarschijnlijk zal worden opgelost naarmate meer fondsen overstappen op voorspellingsmarktplatforms. Voorlopig zal het volumeniveau van dergelijke markten of het totale aantal weddenschappen dat op elke markt wordt geplaatst waarschijnlijk lager zijn.

Hierdoor is de verscheidenheid aan gokopties en winstpotentieel waarschijnlijk beperkt. Toch voorspellen veel experts nu dat deze platforms binnenkort enorm populair zullen worden, wat zal bijdragen aan een opmerkelijke toename van het totale aantal gokmarkten en het totale beschikbare prijzengeld..

Afbeeldingen via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me