Hoe u 2018 Crypto-verliezen omzet in belastingbesparingen

Laten we eerlijk zijn, 2018 was een behoorlijk moeilijk jaar voor cryptocurrency-markten.

Nu we het einde van het jaar snel naderen, likken veel handelaren hun wonden en proberen ze te verzoenen welke munten Hodling waard zijn en welke allemaal samen moeten worden opgegeven. Moeilijke keuzes inderdaad!

Er is echter een zilveren voering.

Deze verliezen die u op uw cryptoportefeuille heeft geleden, kunnen worden gebruikt om winsten op andere activa die u bezit, te compenseren. Met andere woorden, u kunt ze gebruiken om geld te besparen op uw belastingaanslag.

Dit artikel behandelt hoe u met uw verliezen om kunt gaan en geld kunt besparen op uw crypto-belastingen in de VS..

Crypto-verliezen kunnen kapitaalwinsten compenseren

Zoals verklaard door de IRS, Bitcoin en andere cryptocurrencies moeten voor belastingdoeleinden als eigendom worden behandeld. Dit betekent dat u een meerwaarde wanneer u uw crypto verkoopt / verhandelt voor meer dan waarvoor u deze oorspronkelijk hebt gekocht, en een kapitaalverlies als u deze voor minder verkoopt.

Dit is ook hoe andere vormen van eigendom, zoals aandelen en obligaties, worden behandeld. Wanneer handelaren een meerwaarde behalen, zijn ze een belasting over die winst verschuldigd aan Uncle Sam. Wanneer ze echter een kapitaalverlies lijden, kan dat verlies worden gebruikt om winsten uit andere transacties of zelfs winsten uit de verkoop van andere vormen van onroerend goed te verminderen of te compenseren..

Belastingen op cryptocurrency

Afbeelding via Fotolia

Helaas zijn er in het cryptolandschap dat we momenteel doormaken, genoeg verliezen om rond te gaan. Het is verstandig om deze vermogensverliezen bij uw jaarlijkse belastingaangifte in te dienen om uw belastbaar inkomen te verlagen en geld te besparen.

Netto kapitaalverliezen & Belastbaar inkomen

Telkens wanneer uw totale vermogenswinst en -verlies voor het jaar optelt bij een negatief getal, loopt u een netto vermogensverlies. Als het netto vermogensverlies kleiner is dan of gelijk is aan $ 3.000 ($ 1.500 als u getrouwd bent en een afzonderlijke belastingaangifte indient), dan kan dat volledige vermogensverlies worden gebruikt om andere soorten inkomsten te compenseren, zoals het inkomen uit uw baan.

Als uw verliezen hoger zijn dan $ 3.000, wordt het bedrag van meer dan $ 3.000 doorgerold naar het volgende belastingjaar.

Oké, dit is verwarrend. Mag ik een voorbeeld uit het echte leven krijgen??

Praktisch voorbeeld

Stel dat u in 2018 goed bezig bent geweest met uw cryptohandel. Je kocht $ 3.000 aan Bitcoin en Ethereum en veranderde dat in $ 8.000 via veel verschillende crypto’s en veel verschillende transacties.

Toen augustus eenmaal rolde en de markten een slechte wending namen, werd u hard geraakt en daalde de waarde van uw portefeuille aanzienlijk. Je hebt uiteindelijk al je posities uitverkocht en bent weggelopen met slechts $ 1.000.

U heeft een nettoverlies van € 2.000 geleden. Omdat dit nettoverlies minder is dan $ 3.000, wordt het volledige verlies in mindering gebracht op uw belastbaar inkomen voor het jaar. Als u voor het jaar $ 50.000 aan vast inkomen zou verdienen, zou slechts $ 48.000 van dat inkomen belastbaar zijn.

Afhankelijk van hoe zwaar uw verliezen zijn, kunt u een aanzienlijk bedrag besparen door uw verliezen correct in te dienen, vooral als u andere meerwaarden moet compenseren ten opzichte van een traditionele aandelenportefeuille.

Hoe u dit over uw belastingen kunt rapporteren

Om uw verliezen te rapporteren, moet u elke transactie die u het hele jaar door doet op de IRS-formulier 8949. De 8949 is het formulier dat alle belastingbetalers moeten invullen met een opsomming van hun kapitaaltransacties (in dit geval is het kapitaalgoed Bitcoin en cryptocurrency).

Geef voor elke transactie die u in het kalenderjaar heeft gedaan het aantal verhandelde cryptovaluta, de prijs (in dollars) op, de verhandelde datum, de kostenbasis voor de transactie, en de meerwaarde of het verlies dat u heeft geleden.

IRS Crypto-belastingen

Afbeeldingsbron: Politiek

Ga verder met het vermelden van elke transactie van het jaar op dit formulier en tel de nettoverliezen onderaan op. Zodra u de 8949 heeft voltooid, kunt u dit nettoverlies overboeken naar uw 1040 Schema D, en voeg het toe aan uw belastingaangifte.

Wat als ik honderden transacties heb uitgevoerd??

Geautomatiseerde oplossingen

Veel cryptoliefhebbers handelen vrij vaak. Als u de datums van uw transacties, de bedragen in dollars waarvoor u uw cryptovaluta hebt gekocht en verkocht en de vermogenswinsten / verliezen van die transacties niet goed hebt bijgehouden, kan dit rapportageproces en het maken van uw 8949-formulier hoofdpijn worden voor mensen met veel beroepen.

Als dit een scenario is waarmee u wordt geconfronteerd, kan het de moeite waard zijn om crypto-belastingsoftware te gebruiken om automatisch uw rapporten voor u te genereren.

Hoe zit het met “Crypto Accountants”?

Veel handelaren wenden zich tot dure ‘crypto-accountants’ om hun 8949’s voor hen te creëren en om het hele belastingrapportageproces af te handelen. Hoewel het hebben van een goede CPA belangrijk is, gebruiken de meeste CPA-bedrijven dezelfde geautomatiseerde crypto-belastingdiensten om de intense vermogenswinsten en verliesberekeningen uit te voeren.

Aan de andere kant brengen ze de klant veel meer in rekening. Doe je onderzoek voordat je honderden dollars verdient. Een geldbesparende optie is om uw cryptowinsten en -verliesberekeningen zelf uit te voeren (de 8949), en deze gegevens vervolgens over te dragen aan uw traditionele CPA of deze te uploaden naar een site zoals TurboTax.

Op deze manier ontwijk je het dure deel van de vergelijking. De situatie van iedereen is echter uniek, en soms kan het zeker de moeite waard zijn om met een professioneel.

Eerdere belastingaangiften wijzigen

Veel handelaren realiseren zich nu pas dat ze belasting moeten betalen over hun cryptowinsten.

Als dit de situatie is waarin u zich bevindt, moet u uw eerdere belastingaangiften wijzigen van de jaren dat u crypto hebt gekocht en verkocht, maar dit niet hebt gemeld. U heeft drie jaar de tijd om een ​​belastingaangifte te wijzigen, dus zorg ervoor dat u dit eerder dan later doet.

Hopelijk bent u een tovenaar van een cryptohandelaar en hoeft u geen verliezen te oogsten uit uw handelsactiviteiten. Als u echter verliezen lijdt, zorg er dan voor dat u hiervan profiteert en geld spaart waar de wet dit toestaat.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me