Hoe u uw eigen onderzoek kunt doen (DYOR)

>

Als de meest herhaalde en gerespecteerde zin van de cryptocurrency ter wereld, doe je eigen onderzoek, vaak afgekort als DYOR, komt het dichtst in de buurt van een gouden regel.

Kortom, de DYOR-filosofie probeert zoveel mogelijk geïnformeerde en goed opgeleide beleggers in cryptocurrency te creëren.

Ondanks het feit dat het een duidelijk gebod lijkt, is het misschien niet meteen duidelijk wat DYOR werkelijk betekent en hoe het moet.

Dit artikel zal het DYOR-proces voor je demystificeren, zodat de volgende keer dat een Redditor DYOR !!! – je weet precies wat je moet doen.

De oorsprong van doe je eigen onderzoek

Toen Bitcoin eindelijk uit de schaduw van de Mt. Gox Bitcoin Exchange hack en daaropvolgende marktcrash voor cryptocurrency, begon de belangstelling voor het ontluikende digitale activum te stijgen. Reddit-forums, BitcoinTalk en Twitter begonnen veel nieuwe gezichten te zien die Bitcoin, Ethereum en Ripple bespraken.

Toen de ICO-rage begon toe te nemen, nam ook het enorme aantal mensen toe dat op zoek was naar prijsvoorspellingen voor cryptocurrency en Bitcoin-investeringsadvies. Natuurlijk waren er veel gebruikers die overtuigende argumenten voerden over waarom u zou moeten kopen X cryptocurrency.

Maar het werd al snel duidelijk dat veel van degenen die advies uitdelen dit deden om hun eigen koffers te pompen (verhoog de waarde van hun investeringen door anderen te overtuigen hetzelfde token te kopen).

In feite zou een Redditor vragen naar de waarde of redenen dat OMG-token (of een ander token) mogelijk de moeite waard was om te kopen voordat tientallen zouden beluisteren met hun analyses waarom tokenprijzen op elk moment omhoog zouden schieten.

Soms kwamen deze prijsvoorspellingen voor cryptocurrency uit, terwijl in veel andere gevallen gebruikers die in cryptocurrency-tokens investeerden uitsluitend op advies van anderen geld verloren..

De onverantwoordelijkheid van het nemen van investeringsbeslissingen op basis van het advies van anderen die in zichzelf geïnteresseerd zijn, leidde tot het idee dat de enige manier om te beslissen hoe te investeren in cryptocurrency is doe je eigen onderzoek.

Investeerders in cryptocurrency hebben DYOR echter niet bedacht. Academici, complottheoretici en degenen die te lui zijn om hun grondgedachte aan anderen uit te leggen, vertellen anderen al lang dat ze hun eigen onderzoek moeten doen. Crypto-investeerders zijn echter de eersten die de uitdrukking in een principiële mantra veranderen.

Hoe u uw eigen onderzoek kunt doen (DYOR)

De # 1 reden waarom je je eigen onderzoek moet doen, is dat uiteindelijk, je kunt het advies van anderen niet vertrouwen als het gaat om investeren in cryptocurrency, of wat dan ook.

Aan het eind van de dag is het uw geld om te winnen, maar ook uw geld om te verliezen. Dit laatste is natuurlijk iets dat u koste wat het kost tot een minimum moet beperken, en dat begint met uzelf te informeren over uw potentiële investering.

Dus als u wilt investeren in Bitcoin of een ander cryptocurrency, digitaal activum of blockchain-platform, moet u beginnen met uw eigen onderzoek te doen. Hier is hoe u DYOR.

Identificeer potentiële investeringen

Weet u welke cryptocurrency-tokens en digitale activa u het meest aanspreken? Maak een grote lijst met potentiële investeringen die u vervolgens zult gebruiken om later een shortlist te maken.

Om te bepalen welke cryptocurrencies de lijst maken en welke niet, moet u eerst overwegen of u een gezonde hoeveelheid transparante informatie over het project kunt vinden. Hoe meer informatie u kunt vinden over een bepaald digitaal activum, vooral uit onafhankelijke bronnen, hoe beter.

Als, aan de andere kant, de meeste informatie die u vindt op de website van het project zelf staat of afkomstig is van wankele bronnen die verdacht optimistisch lijken over de vooruitzichten van het project, ga dan in de tegenovergestelde richting.

Maak een lijst met investeringsdoelen

Maak vervolgens een lijst met investeringsdoelen. Richt u zich op lange, middellange of korte termijn termijnen voor uw investering? Wat is uw eetlust voor risico? Dit zijn essentiële vragen om over na te denken.

Als u op zoek bent naar kortetermijninvesteringen, is het nuttiger om prijsgrafieken voor cryptocurrency te raadplegen dan om de projectliteratuur te lezen. Kortetermijninvesteringen staan ​​echter op uw to-do-lijst, zorg er dan voor dat uw geschiktheid als daghandelaar geschikt is voor de taak.

Trades op middellange en lange termijn brengen doorgaans minder risico met zich mee en zijn beter voor degenen met meer conservatieve beleggingsdoelen. Terwijl beleggers in cryptocurrency graag praten over naar de maan gaan, is de realiteit dat buitensporige winsten zeldzaam zijn, onmogelijk te voorspellen en het beste aan gokkers worden overgelaten.

Daarom moet u een lijst met doelen maken waarmee u uw lange prospectlijst kunt verkleinen tot een kortere door risicovolle cryptoprojecten te elimineren die niet in overeenstemming zijn met uw waarden..

Bepaal hoeveel u zich kunt veroorloven te verliezen

Dit lijkt misschien contra-intuïtief, maar beslis in feite hoeveel geld u zich kunt veroorloven te verliezen. De andere manier om hiernaar te kijken is dat terwijl geld verliezen altijd prikt, zal het verlies je kwaliteit van leven maken of breken?

Investeer uw huurgeld, kruideniersgeld of collegegeld niet. In feite benadert u uw investering in cryptocurrency met de gedachte dat u alles kunt verliezen – dit zal u helpen het terug te brengen tot een intelligent bedrag dat, mocht het verloren gaan, niet meer pijn doet dan zou moeten.

Zelfs beleggers en handelaars van wereldklasse slingeren zelden meer dan 1% van hun totale portefeuilleomvang naar een nieuwe investeringspositie, dus handel dienovereenkomstig. Door te voorkomen dat u teveel geïnvesteerd wordt, kunt u ook het hoofd helder houden over uw investeringskeuzes, aangezien het uw emotionele betrokkenheid vermindert.

Technische Analyse

Technische Analyse is een vorm van onderzoek die het meest gunstig is voor diegenen die kortere posities binnenkomen, maar het kan ook toelichten en ondersteuning bieden voor longposities.

Als je aan onderzoek denkt, betekent dit over het algemeen dat je moet kijken naar het cryptocurrency-projectteam, de roadmap, de financiering en de prestaties tot nu toe. Technische analyse geeft echter helemaal niets om die dingen.

In plaats daarvan draait TA helemaal om het lezen van live prijsgrafieken voor cryptocurrency om informatie over trends te verzamelen en af ​​te leiden waar de markten naartoe gaan. TA is een vorm van eigen onderzoek dat hardcore analytisch en verre van objectief is, aangezien het allemaal neerkomt op hoe u grafiektools gebruikt om te interpreteren wat de prijstrends proberen aan te geven..

Het leren gebruiken van technische analyse kost enorm veel tijd, maar is even lonend als het correct wordt uitgevoerd. Als u op de lange termijn in de cryptocurrency-handelsruimte wilt blijven, zal het leren van ten minste de meest elementaire technische analysevaardigheden u enorm ten goede komen..

Fundamentele analyse

De yin voor technische analyse ‘yang is fundamentele analyse. FA is veel dichter bij wat iedereen die ooit op school een onderzoeksartikel heeft geschreven, gewend is.

Eerst identificeer je een onderwerp, dan verzamel je bronnen over dat onderwerp en onderzoek je ze, en vervolgens maak je een conclusie over dat onderwerp die wordt geleid door een prompt.

Fundamentele analyse werkt vrijwel op dezelfde manier, behalve dat u in plaats van een cijfer te ontvangen, een mooie geldelijke beloning kunt krijgen voor uw goed uitgevoerde onderzoek.

Maak een weloverwogen beslissing

Na een aanzienlijke hoeveelheid tijd te hebben besteed aan het onderzoeken van uw investeringsopties in cryptocurrency, is het tijd om beslissingen te nemen en af ​​te trekken van uw shortlist.

Onthoud dat als een project gaat uitchecken, ze alle juiste ingrediënten nodig hebben. Een geweldig en bekwaam team, krachtige middelen en een haalbaar plan zijn allemaal vereisten om een ​​project te laten slagen. Er zijn nog andere factoren, zoals het hebben van een proof of concept of all-start adviseurs, die ook in hoge mate kunnen bijdragen aan het succes van een project.

Als u tijdens uw onderzoek merkt dat een project aan deze vakjes voldoet, zal dit zich hoogstwaarschijnlijk vertalen in een solide investering. Bij de handel in cryptocurrency is echter niets zeker, en zelfs de beste projecten zullen vaak mislukken.

Bronnen voor het doen van uw eigen onderzoek

Inmiddels ben je waarschijnlijk klaar om je eigen onderzoek te gaan doen. Waar te beginnen? Hier zijn een paar bronnen voor het onderzoeken van cryptocurrency-investeringen waarmee u sterk kunt beginnen.

  • Binance Academy – Een geweldige tool om alles te leren over blockchain

  • Coursera – Blockchain- en cryptocurrency-cursussen voor beginners

  • CoinDesk – Het laatste nieuws over cryptocurrency en live Bitcoin-prijzen

  • ICO Drops – Historische prijsgegevens voor ICO’s voor cryptocurrency

  • Het blok – Een diepgaand cryptocurrency-tijdschrift dat rijk is aan analyse

  • TradingView – Een sociaal netwerk voor het volgen van cryptomarktprijzen en grafiekweergaven

Met deze bronnen in de hand en goede oude Google, zul je versteld staan ​​hoeveel informatie je kunt opsnuiven zonder ooit in een sub-Reddit- of Telegram-kanaal te hoeven landen.

Vanaf nu ben jij het die luid naar anderen typt DYOR.

Extra goede resultaten

Casestudy: Machine Learning gebruiken voor portfoliobeheer

Cryptocurrency Trading Bots – De complete gids

Drempelherbalancering voor Crypto Portfolio Management

Python-scripts voor crypto-handelsbots

Script voor Bitcoin Price Live Ticker (met behulp van websockets)

Ons sociale handelsplatform

Garnaal is een sociaal handelsplatform voor cryptocurrency. Het is ontworpen voor zowel professionele als beginnende handelaren om meer te weten te komen over de groeiende crypto-industrie. Op Shrimpy kunnen gebruikers de portefeuilles en handelsstrategieën van andere handelaren kopiëren.

In minder dan een paar minuten kunt u verbinding maken met de toonaangevende handelaren ter wereld. Door meerdere leiders tegelijk te volgen, kan elke gebruiker een gevarieerd portfolio van strategieën en cryptocurrencies beheren.

Shrimpy ondersteunt 16 van de toonaangevende crypto-uitwisselingen, geautomatiseerde portfoliostrategieën en markttraceringstools. Lees meer over alles wat Shrimpy te bieden heeft door deze links te volgen:

Kenmerken

Studies

Tutorials

Volg ons op Twitter en Facebook voor updates en stel eventuele vragen aan onze geweldige, actieve gemeenschappen op Telegram & Onenigheid.

Bedankt voor het langskomen!

Het Shrimpy-team

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me