Hoe we in een week van idee naar product gingen

>

Als kleine startup is elke dag nieuw en opwindend. De ene dag werken we aan het uitbrengen van een nieuwe functie, de volgende dag herontwerpen we ons logo. We zijn altijd goed bezig. Dit keer was ons doel om een ​​volledig nieuw project te lanceren.

We besloten om de CoinOrderBook project omdat het team zich realiseerde dat er een aanzienlijke vraag is naar realtime marktgegevens voor cryptocurrency-handel. Hoewel vergelijkbare gegevens beschikbaar zijn uit verschillende bronnen, mist de branche nog steeds nauwkeurige real-time gegevens die gemakkelijk te consumeren zijn. Dit is precies wat ons in staat stelde anders te denken met alle gegevens die we tot onze beschikking hebben.

We wilden dat dit een snelle hackathon zou worden. Alles met betrekking tot het project moest worden gedaan in een enkele sprint van 1 week.

Vandaag zal ik het proces delen dat we hebben doorlopen vanuit het perspectief van een ontwerper. Dit is anders omdat het niet alleen een ontwerpproject is, maar een real-world product dat binnen een korte periode beschikbaar moet zijn voor onze gebruikers.

Het ontwerpen van een nieuwe website kost niet-triviale tijd en moeite om onderzoek te doen, ideeën te brainstormen en concepten te onderzoeken. De productspecificaties moeten worden geschreven, wireframes gemaakt, site ontworpen en de implementaties moeten worden getest en snel worden herhaald.

Voor dit project moesten we al deze stappen onderbrengen binnen een agressieve tijdlijn, maar er tegelijkertijd voor zorgen dat geen van de stappen werd overgeslagen.

Werkwijze

Ik begon met een gesprek met Michael (de CEO van Shrimpy) over de vereisten, verwachtingen, inhoud en doelstelling van het project. Ik probeerde een duidelijk beeld te krijgen van de visie achter het project. Vragen stellen als “hoe past CoinOrderBook in ons productecosysteem?”, “Welke functies zullen onze dataservice onderscheiden van andere vergelijkbare producten op de markt?” En “welke ervaring proberen we te promoten met deze website?”

Michael legde uit dat hoewel er vergelijkbare websites op de markt zijn, we ons volledig zullen concentreren op het realtime aspect van marktgegevens voor cryptocurrency. Tot nu toe in de crypto-ruimte was het voor handelaren en actieve beleggers moeilijk om inzicht te krijgen in hoe de markt zich gedraagt ​​op korte tijdschalen. CoinOrderBook zal optreden als de liaison tussen beurzen en deze cryptohandelaren. In plaats van van beurs naar beurs te springen om de meest up-to-date marktgegevens te krijgen, kunnen ze beschikken over een enkele geaggregeerde bron die alle gegevens levert die ze nodig hebben.

Naast de voordelen van dit project voor de gemeenschap, versterkt het ook het ecosysteem van Shrimpy. CoinOrderBook demonstreert de mogelijkheden van onze API’s voor ontwikkelaars terwijl het tegelijkertijd een andere bron biedt voor de handelaren die onze applicatie voor portfoliobeheer gebruiken. Omdat het een openbare website is, betekent dit ook dat we dit project kunnen gebruiken om verkeer naar onze andere producten en diensten te leiden.

Nadat ik alle informatie had verzameld, begon ik naar vergelijkbare websites te kijken. Omdat we niet veel tijd hadden om een ​​creatieve ontwerplay-out voor de site te bedenken, hebben we besloten om voor de meer traditionele lay-out te gaan, wat anderen al hebben gedaan voor vergelijkbare sites. De datalay-out was vergelijkbaar, maar de datavisualisatie was anders dan bij andere concurrenten. We hadden het moeilijk om de visuals te ontwerpen op een manier die zowel informatief als aantrekkelijk was.

In plaats van in te gaan op schetsen op papier of low fidelity wireframing, ben ik direct naar XD gesprongen en heb ik het high fidelity wireframe gedaan om een ​​duidelijk idee te hebben van het ontwerp. Dit keer zijn we niet ingegaan op het lange proces van iteraties en feedback; in plaats daarvan hebben we het whiteboard en directe feedback gebruikt om elk probleem tijdens het proces op te lossen. Na een paar iteraties waren we in staat om redelijke oplossingen te vinden voor onze zorgen met de datavisualisatie.

We wilden dat onze eerste versie van het CoinOrderBook nuttig en eenvoudig zou zijn. We wilden geen ingewikkeld ontwerp, dus het is gemakkelijker om in korte tijd te ontwikkelen.

Voor het logo hebben we geïmproviseerd. Velen van jullie weten dat we onlangs het Shrimpy-logo opnieuw hebben ontworpen. Als je dat niet hebt gedaan, kun je erover lezen hier.

Shrimpy: herontwerp van logo

Bij het herontwerpen van het nieuwe logo hebben we veel iteraties gedaan voor het uiteindelijke logo. We hebben zelfs het perfecte logo voor CoinOrderBook gevonden in een van de alternatieven die we toen al ontwierpen. We hebben voor het logo gekozen, niet alleen omdat we vonden dat het logo goed zou passen bij CoinOrderBook, maar het heeft ook een inherente eigenschap die de essentie van het product overbrengt. Het heeft een halfcirkelvormig netwerk van verbonden knooppunten die lijkt op de vorm van de letter “C”; C gaat vooraf aan zowel Crypto als CoinOrderBook.

Nadat ik alles had afgerond, moest ik snel werken aan de responsiviteit van de website. Het is absoluut noodzakelijk dat de sites correct functioneren op elk schermformaat zonder de kwaliteit van de gebruikerservaring op te offeren.

Tegen het einde van de week waren we misschien allemaal uitgeput, maar het was het zeker waard. CoinOrderBook precies 1 week na de start van de hackathon gelanceerd. Hoewel er verbeteringen zijn die het project kunnen verbeteren, is iedereen trots op de eerste versie van de website. Het is eenvoudig en strak. Er zijn niet veel toeters en bellen, dus het is gemakkelijk te gebruiken. Over het algemeen was het een leuke en unieke ervaring. U kunt het live eindproduct zien op coinorderbook.com.

Bedankt voor het langskomen. Waardeer je tijd echt!

~ Sumaya

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me