Huobi Exchange Review: handelskosten, functies en beveiliging in 2020

>

Deze recensie maakt deel uit van een serie beoordelingen over crypto-uitwisselingen. Onze laatste vijf beoordelingen zijn geëvalueerd KuCoin, Kraken, Bittrex, Binance, en Coinbase Pro. We publiceren recensies voor elk van de beste beurzen, dus mis geen enkele van deze updates op toetreden tot onze Telegram-groep.

In de cryptowereld is geheugen van korte duur. Een week kan aanvoelen als een maand, en een maand, een jaar. Gewoon terugdenken aan de diepten van de bearmarkt 2017-2019 voelt als een herinnering aan de oude geschiedenis. Als we bedenken hoe lang Huobi de rol van underdog-supersterruil heeft gespeeld, komen we in de verleiding om te zeggen dat het decennia geleden is.

Hoewel er al decennia niets in crypto bestaat, is het al genoeg om slechts een paar jaar te duren om de OG-status te krijgen. Huobi heeft de echte crypto-tand des tijds doorstaan, omdat hij online kwam rond het tijdperk van dinosaurussen zoals Mt. Gox ver terug in 2013. Je leest het goed, 2013. YouTube-video’s uit 2013 zien eruit als oude PBS-documentaires gefilmd op 8mm-film – dus bedenk eens hoe de Bitcoin-handelsomgeving er toen uitzag..

Het feit dat bijna iedereen die in die jaren crypto heeft gebruikt, is weggespoeld door het zand van de tijd, spreekt boekdelen over iedereen die niet alleen nog staat, maar ook bloeit. Huobi is zo’n zeldzaam voorbeeld. Omdat Huobi jaar na jaar de stormachtige aard van crypto heeft doorstaan ​​om kracht te winnen, winsten te consolideren en een steeds bevredigender uitwisselingservaring te bieden, is Huobi stevig verankerd en het overwegen waard.

Het verhaal van Huobi begint met Leon Li, een voormalige Oracle-ingenieur die in 2013 besloot dat genoeg genoeg was en het Huobi-domein kocht voordat hij later in datzelfde jaar de BTC-handel live nam. Snel op de been en klaar om te profiteren van de stoom die wordt gewonnen rond de opkomende Bitcoin-markt, Huobi Angel-investeringen van opmerkelijke plaatsen, waaronder de nu legendarische Sequoia Capital-groep.

Door te bewijzen dat het niet traag was om marktaandeel te veroveren van mensen als Mt. Gox, haalde Huobi meer dan $ 4 miljard aan omzet drie maanden nadat hij live was gegaan. Tegen 2014 had het zijn omzet meer dan verviervoudigd en bewees het dat Azië een echte behoefte had aan digitale uitwisseling van activa, waaraan eindelijk werd voldaan.

Voor velen bleek de bearmarkt voor cryptocurrency van 2014-2015 te veel te zijn. Uitwisselingen zoals Mt. Gox vouwde zich in een hoop drama terwijl andere nieuwelingen moeite hadden om de juiste formule te vinden om handelaren aan te trekken. Huobi was ondertussen druk bezig zijn concurrentie te overschaduwen. In 2016 rapporteerde de beurs een omzet van $ 247 miljard – ja, u leest het goed – waardoor het iets meer dan de helft van het wereldwijde marktaandeel voor de uitwisseling van digitale activa heeft..

Crypto is natuurlijk niets anders dan onvoorspelbaar. Als je lang genoeg in de branche bent geweest, zul je je zeker herinneren dat China, net toen de zomer aan het aflopen was in 2017, de banhammer op crypto-uitwisselingen liet vallen. In een plotselinge beweging besloot ‘s werelds meest bevolkte land zich terug te trekken uit alle cryptohandel, wat betekende dat in China gevestigde beurzen zoals Huobi op pauze moesten staan ​​en een plan moesten bedenken..

Het was toen dat de uitwisseling naar Singapore verhuisde en een beetje zielonderzoek leek te ondergaan. Huobi had zich tot dat moment altijd exclusief op de Chinese markt gericht. Nu China uit was, moest het zichzelf opnieuw uitvinden als het het moment wilde overleven. Bij dat besef begon Huobi zijn platform te globaliseren, te beginnen met Japan, Korea, Rusland en een internationale hoofdbeurs.

Zijn inspanningen waren niet voor niets. Het team van Huobi wist dat het een winnende formule had: de handelsmotor was snel, de gebruikersinterface was schoon en responsief en de uitwisselingsbeveiliging was optimaal. Het probleem was dat het publiek buiten Azië weinig vertrouwen had in de uitwisseling en er nooit een kans op had gemaakt.

Het succes van Binance vertaalde zich waarschijnlijk in een opening naar de internationale markt voor Huobi. Binance, aanvankelijk zelf een Chinese beurs, werd zo populair en vertrouwd dat andere Chinese beurzen minder verdacht leken. De naamsbekendheid van Huobi omdat hij zo lang in de ruimte was, heeft het zeker geholpen om het internationale publiek te bereiken. Bovendien heeft de introductie van zowel Huobi Token als, meer recentelijk, Huobi’s IEO-platform Spotlight, geholpen de uitwisseling meer aandacht te trekken dan ooit tevoren..

Huobi’s renaissance sinds het raadsel van 2017 heeft de ultieme bevestiging gezien – tegen het einde van 2018 bedroeg de omzet van de beurs meer dan $ 1 biljoen, waarmee hij zijn positie als een van ‘s werelds top drie crypto-beurzen veiligstelde. Door de jaren heen heeft de bijna ongeëvenaarde groei van de beurzen het in een strijd met Binance gekatapulteerd voor aanwijzing als het beste cryptoplatform ter wereld. Huobi heeft echter een groot voordeel van de rest – sinds de oprichting heeft Huobi nog nooit een grote hack gehad, zoals bijna alle andere uitwisselingen..

Dus alles bij elkaar maakt Huobi’s illustere cryptogeschiedenis in combinatie met eersteklas beveiliging, een eenvoudige en elegante gebruikersinterface en internationaal gerichte verpakking het een essentiële uitwisseling voor de huidige cryptohandelaar. Huobi is zeker meer dan op het eerste gezicht lijkt, dus laten we dieper ingaan op het aanbod van de beurs.

Een rekening openen

Zoals je zou verwachten, is het openen van een account bij Huobi eenvoudig en duidelijk. Het enige waar u in het begin speciaal op moet letten, is welke versie van Huobi u nodig heeft. Dat wordt bepaald door het land waar u woont. Voor de meesten is het antwoord de internationale site van Huobi, maar voor Amerikanen is Huobi US of HBUS het antwoord. Welke site u ook kiest, zorg er altijd voor dat u dubbel en driemaal controleert of het webadres correct is om phishing te voorkomen.

Toegegeven, het kiezen van de juiste Huobi-site kan een beetje ingewikkeld zijn. Er is huobi.com, hbus.com, huobi.pro en hbg.com – wat is de juiste site? Het antwoord is ze allemaal. Hopelijk ruimt het Huobi-management het huidige overschot aan domeinnamen op, waardoor gebruikers ook niet kunnen inloggen op oplichtingssites.

Als je eenmaal de versie van Huobi hebt die het beste overeenkomt met je burgerschap, hoef je alleen maar op de knop ‘Aanmelden’ rechtsboven te tikken. Dat zal de gebruikelijke prompt voor uw basisinformatie oproepen:

Nadat u de vereiste informatie heeft ingevoerd, vindt u een verificatie-e-mail in uw inbox waarvoor u moet klikken. Als u klaar bent, wordt u teruggestuurd naar Huobi waar uw account klaar is voor actie. Een paar dingen waar u op moet letten, zijn uw eigen persoonlijke veiligheid en het kiezen van een wachtwoord dat zowel robuust als gemakkelijk te onthouden is. OK – geen probleem – als je eenmaal 2FA voor je account en handelswachtwoorden hebt geconfigureerd om jezelf te beschermen, ben je klaar om te rocken.

Ga naar de markten van Huobi en je zult een handige functie vinden die geweldig is voor beginners. Kortom, bij elk activum dat u incheckt, wordt een nette samenvatting toegevoegd. Hoe de voorraad van een munt is, wat het doel is – dat alles wordt snel behandeld door Huobi om een ​​begeleide crypto-winkelervaring te bieden. Je moet natuurlijk nog steeds je eigen onderzoek doen, maar het kan geen kwaad om deze waypoints te hebben.

Functies en services

  • Grote verscheidenheid aan handelsparen – Met Huobi hoef je bijna nooit hetzelfde digitale item twee keer te zien als je dat niet wilt. Dat komt omdat de beurs beschikt over een indrukwekkende reeks handelsparen waarmee u als westerling waarschijnlijk niet bekend bent. De selectie van Huobi legt een grote nadruk op projecten uit Azië en is als zodanig meestal de eerste landing voor veel opkomende munten uit Korea, Singapore en China.

  • Klantenservice ter plaatse – Het is gek hoe snel Huobi reageert op claims van klanten. Als u contact opneemt met Huobi over accountproblemen, betekent dit vaak dat u binnen een uur een reactie kunt verwachten. Die snelle reactietijd plaatst het ver boven elke andere uitwisseling.

  • Huobi-gebruikersbeschermingsfonds – Net als bij Binance’s SAFU, leidt Huobi de winst naar zijn User Protection Fund als een verzekering tegen hacks, diefstallen en andere onvoorziene gebeurtenissen die de portemonnee van gebruikers beïnvloeden. Als klant is dit een enorm pluspunt, omdat het betekent dat u er relatief zeker van kunt zijn dat als er iets misgaat buiten uw controle, u veilig en gezond zult zijn en dat Huobi u vermoedelijk terugbrengt naar uw rechten.

  • Institutionele handelsrekeningen – Als een van de grootste beurzen ter wereld, jaar na jaar, heeft Huobi de aandacht getrokken van institutionele handelaren en accounts over de hele wereld. Als zodanig heeft Huobi een aparte tradingdesk gecreëerd voor gebruikers van institutionele en firma’s die zowel OTC- als dark pool-handel omvat.

  • Derivatenhandel – Na druk van andere grote beurzen heeft Huobi ook hun eigen derivatenproducten gelanceerd voor zowel futures- als swap-handelsmarkten.

  • Margehandel – Naast de handel in derivaten is Huobi ook een van de leiders geworden die ondersteuning biedt voor Margin- en C2C-leningen.

Vergoedingen

Huobi is supercompetitief als het gaat om handelskosten en dat komt vooral door zijn wijze beslissing om over te stappen naar een native token-gebaseerde economie vergelijkbaar met KuCoin, Binance en Bibox. Huobi Token, of kortweg HT, geeft gebruikers het recht om handelskosten te halveren, bestuursbeslissingen met betrekking tot het platform te nemen en deel te nemen aan IEO’s.

Verlaging van de kosten op het platform met HT is eenvoudig. Houd HT gewoon in uw portemonnee en selecteer in uw gebruikersconfiguratiepaneel de optie om HT te gebruiken voor handelskosten. Nu profiteert u van een grote korting op het standaardtarief dat neerkomt op:

  • Maker vergoeding, 0,2%

  • Taker fee, 0,2%

Met HT wordt elk van deze vergoedingen gehalveerd. Bovendien zijn er VIP-lidmaatschappen die u kunt boeken die dezelfde kosten tot 65% verlagen.

Het goede en het slechte

Over het algemeen biedt Huobi een verhoogde uitwisselingservaring die zijn hoogvliegende reputatie als een van de beste uitwisselingen van crypto’s waarmaakt. Het is niet gemakkelijk om indruk te maken als het gaat om uitwisselingen, maar Huobi doet precies dat met zijn directe klantenservice, snelle en soepele gebruikersinterface en zeer veilige uitwisseling met een hele reeks opties om je account te beschermen..

Over het enige dat niet leuk is, is dat sommige aspecten van de uitwisseling behoorlijk verwarrend zijn. Het teveel aan domeinnamen en de gecompliceerde presentatie van zijn VIP-lidmaatschappen tegen Huobi Token maken het moeilijk om te achterhalen welke de beste optie is. Het is vreemd dat Huobi überhaupt stoort aan VIP-lidmaatschap als het simpelweg al die voordelen kan gebruiken om HT op verschillende niveaus te bezitten (zoals Binance doet).

Ondanks die tekortkomingen levert Huobi waar het telt en geeft ons toegang tot tokens van de Aziatische markt die we anders niet prettig zouden vinden om te handelen.

Beoordeling

Totale beoordeling – 4,3

Huobi is al jaren een wereldwijde leider op het gebied van crypto-uitwisselingen. Met uitzonderlijke beveiliging, klantenondersteuning, activabonnementen en handelskosten is Huobi een geweldige optie voor elke serieuze cryptohandelaar.

Garnaal is een handelsbot en applicatie voor portfoliobeheer. Door uw Huobi-account aan Shrimpy te koppelen, worden handige handelsfuncties ontgrendeld die u kunnen helpen bij het automatiseren van uw cryptostrategie. Probeer het vandaag nog uit!

Volg ons op Twitter en Facebook voor updates en stel eventuele vragen aan onze geweldige, actieve gemeenschappen op Telegram & Onenigheid.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me