Hyperspace Cloud Storage: overzicht en interview met de oprichter

Het team van Luxor had het geluk de gelegenheid te krijgen om met Mark Huetsch, de oprichter van Hyperspace, aan de slag te gaan. Hij gaf verschillende inzichtelijke opmerkingen over Hyperspace en waar het naartoe gaat.

Als een korte introductie zijn we dat Luxor-technologie en we bouwen infrastructuur om de volgende generatie digitale activa te ondersteunen. Wij geloven dat digitale activa de manier waarop waardecreatie en waardeoverdracht zullen functioneren in onze nieuwe digitale samenleving fundamenteel zullen verstoren.

Voordat we in het interview ingaan, laten we eerst de basis van Hyperspace bespreken. Voor een meer gedetailleerd overzicht van de technologie kun je de hyperspace bekijken website.

Projectoverzicht

Hyperspace-logo

Afbeelding via Hyperspace.app

Hyperspace-netwerk is een gedecentraliseerde wereldwijde opslagmarkt die wordt aangedreven door Space Cash-cryptocurrency. Grote aanbieders van cloudopslag hebben over het algemeen maar een paar grote datacenters die kwetsbaar zijn voor aanvallen, black-outs en vele andere bedreigingen. Terwijl Hyperspace private, gedecentraliseerde, gedistribueerde cloudopslag mogelijk maakt tegen een lagere prijs.

Met Hyperspace behoudt de gebruiker de controle over zijn persoonlijke gegevens – alles wat naar het Hyperspace-protocol wordt geüpload, is end-to-end versleuteld en vergrendeld door contracten. Daarom zijn al uw bestanden privé en veilig.

Hoe uw gegevens worden opgeslagen?

Elke keer dat u inhoud of gegevens uploadt naar het netwerk, wordt elk bestand versleuteld en opgesplitst in kleinere stukjes. Het wordt vervolgens geüpload naar meerdere servers (hosts) om redundantie te bereiken. Vanwege het aantal keren dat uw bestand wordt gerepliceerd, kan 66,66% van de hosts verdwijnen, uw gegevens verliezen of offline gaan en kunt u nog steeds al uw bestanden herstellen.

Aangezien uw gegevens in tientallen stukken zijn opgesplitst en elk stuk is versleuteld, heeft één host geen toegang tot uw bestanden. Bovendien heeft de host geen manier om te bepalen welk type gegevens het is, of wiens gegevens ze opslaan. Dit geeft zekerheid aan beide partijen: privacy voor de huurder en aansprakelijkheid voor de verhuurder.

De opslagservice werkt vergelijkbaar met een torrent-systeem, aangezien je meerdere stukken tegelijk van verschillende hosts pakt. Dit maakt extreem hoge upload- en downloadoverdrachtssnelheden mogelijk.

Verhuur en hosting

Iedereen kan opslagruimte huren of hosten. Momenteel kost een TB $ 2 USD per maand. Dit is gebaseerd op 1000 SPACE tegen een huidige OTC-prijs van 0,002 USD / SPACE (SPACE wordt nog niet verhandeld op een beurs, dus de werkelijke waarde moet nog worden bepaald). Deze prijs is erg laag in vergelijking met andere aanbieders van cloudopslag.

Hyperspace.app afbeeldingen

Andere huurvergoedingen zijn inclusief contract- en bandbreedtevergoedingen: contractkosten zijn eenmalige kosten om het opslagcontract op de blockchain (1-5 SPACE) te creëren en zijn verwaarloosbaar. Hosts kunnen de prijzen instellen voor zowel upload- als downloadbandbreedte naar hun server. Vanaf 15 augustus is 80 SPACE de gemiddelde prijs voor het downloaden of uploaden van een volledige TB.

Onderpand is de hoeveelheid RUIMTE die de host bereid is te riskeren voor het geval ze gegevens verliezen of niet voldoen aan het contract (bijvoorbeeld uptime%) per terabyte. Dit wordt geregeld via slimme contracten. Hoe hoger het onderpand van de verhuurder, hoe groter het vertrouwen dat ze hebben verdiend bij de huurders.

Toeslag is het maximale bedrag aan RUIMTE dat de huurder bereid is te besteden. Uw mogelijkheid om bestanden te downloaden en te uploaden wordt dus beperkt tot uw toegestane hoeveelheid. Toeslag kan te allen tijde worden gewijzigd.

De standaardduur van het opslagcontract is 3 maanden. Vanwege de kinderschoenen van het netwerk zijn er maar heel weinig hosts en huurders.

Beveiligd door PoW consensus-algoritme

Hyperspace vertrouwt op proof-of-work wat het enige betrouwbare en vertrouwde consensusmechanisme is gebleken. Alternatieven zoals proof-of-stake zijn nog grotendeels ongetest en hebben veel beveiligingsproblemen.

ASIC’s die zijn gebouwd voor de Blake2B-algo hashen op het Hyperspace-netwerk, waardoor de moeilijkheid wordt vergroot en daarom een ​​aanval van 51% erg duur is om uit te voeren, zelfs in de vroege stadia van het project.

De blockchain is verantwoordelijk voor het beveiligen van transacties en slimme opslagcontracten die op het netwerk plaatsvinden. Gegevens worden niet opgeslagen in de blockchain, waardoor de blockchain te groot zou worden voor iemand om een ​​node te draaien en veel te traag om transacties uit te voeren.

Er zijn meerdere mijnpools beschikbaar om te helpen de netwerk hashrate gedecentraliseerd te houden. https://miningpoolstats.stream/hyperspace

Airdrop en munttoevoer

3 miljard Space Cash is gereserveerd voor de beloning van de oprichters en wordt gedurende 3 jaar opgesloten. 3,5 miljard Space Cash werd gegenereerd voor een 10 op 1 airdrop naar huidige houders van Siacoin. Als u niet zeker weet hoe u munten kunt claimen die via de lucht zijn gedropt, zijn er een aantal handleidingen die de basisprincipes van airdrops behandelen.

De bloktijd is 10 minuten en er zijn 144 blokken per dag. 90% van elke blokbeloning gaat naar de PoW-mijnwerkers en 10% gaat naar het hyperspace-gemeenschapsfonds. Dit fonds zal worden gebruikt om de ontwikkeling van Hyperspace verder te helpen, zoals een beursnotering.

Op het moment van lancering was de blokbeloning 60K Space Cash per blok. Elk blok wordt verminderd met 0,2 Space Cash totdat de blokbeloning 6000 bereikt. Dan is het gefixeerd in de toekomst.

Space Cash wordt momenteel niet vermeld op beurzen. Er is echter een actieve OTC-markt op Discord.

Interview met Mark Huetsch

Mark Huetsch

Mark Huetsch, Hyperspace-projectleider

We hadden de kans om met Mark, de oprichter van Hyperspace, om de tafel te zitten en zijn persoonlijke kijk op het project te krijgen.

Luxor Tech (LT): Wat probeert Hyperspace te bereiken??

Mark Huetsch (MH): Goedkope, snelle, eigen opslag. We willen AirBnB zijn voor ruimte op de harde schijf. Hyperspace biedt een platform waarop iedereen gemakkelijk zijn computer op het netwerk kan aansluiten en zijn extra harde schijfruimte en bandbreedte te huur kan aanbieden. Op dezelfde manier kunnen huurders hun gegevens eenvoudig uploaden via een interface die lijkt op Dropbox of Google Drive. In tegenstelling tot Dropbox of Google Drive worden de gegevens van alle gebruikers lokaal versleuteld voordat ze worden geüpload, zodat opslaghosts er geen toegang toe hebben.

LT: Waar zie je het project over een paar jaar? Wat gaat Hyperspace mogelijk maken dat niet mogelijk is met bestaande oplossingen?

MH: We willen graag een begrip zijn. Zodra het hostingnetwerk is opgebouwd en we de gebruikerservaring hebben geoptimaliseerd, denken we dat mensen zich meteen thuis zullen voelen bij het uploaden en downloaden via het netwerk. We zijn vooral enthousiast over videostreaming, die al gecodeerd en functioneel is.

Omdat Hyperspace een beetje onder de motorkap functioneert als Bittorrent – waar bestanden in stukjes worden gehakt en gelijktijdig worden geüpload of gedownload via meerdere p2p-knooppunten – moeten gebruikers kunnen genieten van snelle videostreaming via het netwerk. Dit is een andere architectuur dan zowel gecentraliseerde opslagproviders zoals Dropbox als videoserviceproviders zoals Netflix. We denken dat er dwingende technische, economische en privacyredenen zijn om dit nieuwe soort platform te implementeren.

LT: Hoe onderscheidt Hyperspace zich van het Sia-project? Waarom heb je besloten om bij Sia te splitsen??

MH: Sia richt zich expliciet op zakelijke gebruikers. Ze willen dat gebruikers een volledig knooppunt gebruiken en dat knooppunt verantwoordelijk is voor cryptocurrency-betalingen aan de hosts en het repareren van de bestanden op het netwerk als sommige hosts offline gaan. Het idee daar is dat een service als Dropbox of Netflix Sia als een backend kan gebruiken en dat, wanneer een eindgebruiker een gegevensverzoek doet, die zakelijke klanten gegevens van Sia naar hun lokale servers halen en de verzamelde gegevens vervolgens doorsturen naar het einde -gebruiker.

Hyperspace begint door zich rechtstreeks op consumentengebruikers te richten. Het lijkt ons inefficiënt dat de gegevens die worden opgeslagen, eerst naar een bedrijf moeten worden gerouteerd dat een volledig knooppunt onderhoudt, en vervolgens moeten worden doorgegeven aan het gedistribueerde opslagnetwerk. Het is beter als een laptop of mobiele telefoon gegevens rechtstreeks heen en weer kan verzenden met het gedistribueerde netwerk. Maar tegelijkertijd zal het downloaden en synchroniseren van een volledig knooppunt gewoon nooit vliegen voor een gemiddelde gebruiker. Bovendien zal het vereisen van typische gebruikers dat ze vaak online zijn en cryptocurrency aan hosts betalen om hun bestanden consistent gerepareerd te houden, ons nooit in staat stellen om massale acceptatie door de consument te bereiken..

Dus de eerste opdracht van Hyperspace is het toevoegen van lichte portemonnee-ondersteuning (SPV-knooppunten) aan het netwerk. Dit is historisch gezien iets geweest dat het Sia-team niet bereid leek te doen. Van daaruit zullen we officiële mobiele apps publiceren. En dan gaan we werken aan de zwaardere taak om externe serviceproviders in staat te stellen slimme contractvorming en cryptocurrency-betalingen met hosts namens een eindgebruiker af te handelen, terwijl de eindgebruiker nog steeds opslaggegevens rechtstreeks met hosts kan overdragen.

Daarna werken we eraan om hosts het netwerk automatisch te laten repareren wanneer een host offline gaat of gegevens verliest, in plaats van de eindgebruiker te dwingen om regelmatig online te zijn om het netwerk te controleren op verliezen en reparaties uit te voeren. En de eindgebruiker moet regelmatig online zijn om het netwerk op verliezen te controleren en reparaties uit te voeren. En tot slot willen we hosts toestaan ​​te delen in de cryptocurrency block-beloning van het netwerk, net zoals de miners die de transacties van het netwerk verifiëren..

We hebben enkele andere belangrijke filosofische en praktische verschillen met Sia – we hebben bijvoorbeeld een ontwikkelingsfonds via de mijnwerkers van het netwerk, terwijl Sia in plaats daarvan de transacties tussen huurders en verhuurders belast – maar dit is het belangrijkste verschil in de projectvisie.

LT: Hoe fiat-prijzen en gratis opslag zullen worden geïmplementeerd? Bent u van plan om een ​​”gecentraliseerde” hostingfaciliteit te runnen?

MH: Zoals ik al zei, willen we ondersteuning voor beheer van opslagcontracten door derden toestaan. Hyperspace, het bedrijf wil graag een serviceprovider op het netwerk zijn. Als gebruikers bereid zijn ons toe te staan ​​hun cryptocurrency-betalingen te doen en namens hen te onderhandelen met netwerkhosts, zouden we in staat zijn om bandbreedte- en opslagcontracten voor hen te genereren – in feite hen het netwerk te laten gebruiken – in ruil voor een fiat-vergoeding.

De meeste bedrijven in deze markt hebben een gratis of proefperiode, dus we denken dat het ook nodig is om er een aan te bieden om gebruikers te kunnen verleiden. Het bedrijf heeft een ontwikkelingsfonds dat wordt aangevuld via de blokbeloning van de cryptocurrency van het netwerk, Space Cash, dus we verwachten dat we dat kunnen gebruiken om de acceptatie van het netwerk via gratis services te stimuleren, vooral in het begin..

Ik wil benadrukken dat het bedrijf een extra servicelaag zou bieden bovenop het netwerk en dat mensen altijd het netwerk kunnen gebruiken zonder tussen onze servers te gaan. Wij als bedrijf willen alleen gemak bieden aan degenen die denken dat de afwegingen juist zijn. Nogmaals, zelfs als u onze servers gebruikte voor contractbeheer, zullen we uw opslaggegevens nooit ontvangen of zien.

LT: Bent u van plan het team uit te breiden? Welke rollen heb je nodig en wanneer ben je van plan om aan te nemen?

MH: Momenteel zijn we slechts twee ingenieurs die worden geholpen door een ontwerper. We zoeken nieuwe medewerkers! Ontwikkeling is momenteel het grootste knelpunt in projecten. We hebben blockchain-ingenieurs nodig om ons te helpen bij het uitwerken van de wijzigingen in het kernprotocol, en in de toekomst hebben we ook front-end-ingenieurs en marketeers nodig. Als je geïnteresseerd bent in een baan, neem dan contact met me op via [email protected]!

Uitgelichte afbeelding via Fotolia & Hyperspace

Disclaimer: dit zijn de meningen van de schrijver en mogen niet als beleggingsadvies worden beschouwd. Lezers zouden hun eigen onderzoek moeten doen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me