ICO Bounty-programma’s: complete beginnershandleiding

Telkens wanneer een nieuw product op de markt wordt gebracht, zal er een advertentie- of marketingplan worden ontwikkeld, en over het algemeen is de belangrijkste maatstaf de penetratie van de marketing.

Met andere woorden, hoeveel bekendheid kan er worden verspreid over het product of de dienst.

Door deze penetratie raken zoveel mogelijk mensen bekend met het bedrijf of project, weten ze wat er wordt aangeboden en hoe het nieuwe product of de nieuwe dienst hen ten goede zal komen. Het leidt ook tot extra mond-tot-mondreclame, wat gunstig is voor het bedrijf omdat het in wezen gratis reclame voor hen is.

Sinds de opkomst van internet en sociale media is de marketingstrategie voor sociale media een groot onderdeel geworden van de marketingplannen van de meeste bedrijven. Sommigen vertrouwen zelfs uitsluitend op sociale media om hun nieuwe bedrijf of product te promoten. Voer het ICO-bounty-programma in; een nieuwe draai aan een oud idee dat op grote schaal wordt gebruikt door nieuwe blockchain-startups.

Terwijl ik de rest van dit bericht doorneem, leer je hoe premieprogramma’s een integraal onderdeel zijn geworden van blockchain-projectmarketing, hoe de premieprogramma’s werken, hoe je kunt meedoen, als je zou moeten meedoen, risico’s van premieprogramma’s en de mogelijke toekomst van het premieprogramma.

klaar om te beginnen? Laten we gaan.

Wat zijn premieprogramma’s?

Premies zijn afgeleid van de digitale gamewereld, waar traditioneel gratis items of andere voordelen aan gamers worden aangeboden voor hun hulp bij het ontwikkelen van games, meestal in de vorm van het zoeken naar bugs..

In de breedste zin zijn premies gewoon een manier om klanten, of in het geval van investeerders in blockchainprojecten, te stimuleren om actie te ondernemen. Dit werkt doordat het project gebruikers een beloning biedt voor het voltooien van bepaalde eenvoudige taken. Het is een soort ruilhandel, waarbij het project een persoon beloont voor het uitvoeren van een taak, maar het is ook waardevolle reclame voor het blockchain-project dat het premieprogramma uitvoert.

Premies uitgelegd

Afbeelding via Fotolia

Premies zijn steeds nuttiger geworden als onderdeel van het ICO-proces van cryptocurrencies. In feite hebben veel van de nieuwe start-up blockchain-projecten een soort bounty-beloning in het ICO-programma opgenomen. Tijdens de premieperiode kunnen gebruikers beloningen ontvangen voor het verspreiden van het project, het vinden van bugs in de software of zelfs voor daadwerkelijke ontwikkeling.

In de meeste gevallen is de beloning in de vorm van cryptocurrency, waardoor bounty-programma’s een aantrekkelijk middel zijn om je cryptocurrency-portfolio te vergroten. Omdat de meeste liefhebbers van cryptocurrency jonger zijn, zijn ze behoorlijk gewend aan de spelpremies, en daarom zijn cryptocurrency bounty-programma’s een geweldige manier om het nieuws over nieuwe technologische projecten te verspreiden..

Bounties voor cryptocurrency werken omdat ze enorme waarde bieden aan de start-upprojecten en enorme prikkels voor liefhebbers van cryptocurrency.

Hoe premies aansluiten bij ICO’s

Bounty-programma’s voor cryptocurrency zijn zo geëvolueerd dat de meeste projecten een pre-ICO-premie en / of een post-ICO-premie zullen bevatten. In de meeste gevallen worden premies niet gedaan in samenwerking met de ICO.

Pre-ICO premieprogramma’s

Zoals je waarschijnlijk al uit de naam hebt geraden, vinden deze bounty-programma’s plaats voordat de daadwerkelijke munt-ICO plaatsvindt. Gewoonlijk wordt een pre-ICO-premie gehouden om buzz en hype rond het project te genereren. Ze richten zich vaak op sociale mediaplatforms en zijn ontworpen om bewustzijn te creëren over het project en de aanstaande ICO.

Naast sociale media kunnen andere niet-traditionele advertentiekanalen worden gebruikt om de marktpenetratie te vergroten. Het doel van deze premies is om mensen activiteiten te laten doen die de kennis van het project vergroten, en hopelijk ook mond-tot-mondreclame. Veel voorkomende pre-ICO bounty-activiteiten zijn onder meer:

1. Premies voor sociale media-campagnes

Dit zijn premies die gebruikers aanmoedigen om acties te ondernemen op hun eigen sociale media-accounts. De beloningen zijn vaak gekoppeld aan de betrokkenheid die door dergelijke berichten wordt gegenereerd. Bounty-beloningen kunnen gekoppeld zijn aan tweets en retweets op Twitter, posts of shares op Facebook, YouTube-video’s, commentaren en shares, of andere sociale media-acties. Twitter is een van de meer populaire sociale mediaplatforms waarop premieprogramma’s zijn gericht.

2. Artikel schrijven premies

Het schrijven van premies voor artikelen kan een zeer goede activiteit zijn voor degenen die blogs of andere online kanalen met veel volgers hebben. Een artikel over het schrijven van premies beloont makers voor het schrijven en plaatsen van een uitgelicht artikel op hun blog. Net als de premies op sociale media zijn de beloningen vaak gekoppeld aan de zichtbaarheid en betrokkenheid van de post, dus hogere premies kunnen worden betaald voor artikelen die een groot aantal weergaven of gedeelde sociale media hebben..

3. Bitcointalk-handtekeningpremies

Veel ICO’s bevatten dit populaire type premie, dat alleen toegankelijk is voor leden van het Bitcointalk-forum. Om in aanmerking te komen voor de premie moet de gebruiker een handtekening opnemen die is vrijgegeven door het ICO-project en die een speciale trackingcode bevat. Het ontvangen premiebedrag is afhankelijk van de rangschikking van de gebruiker op het Bitcointalk-forum. Normaal gesproken moeten gebruikers ten minste Jr.-leden op het forum zijn om aan deze premie deel te nemen.

Pro-tip: veel van deze premieprogramma’s zijn prima met één persoon die de handtekening op meerdere accounts plaatst. Dit betekent dat u zoveel Bitcointalk-accounts kunt hebben als u wilt, en van al deze accounts uitbetaalde premies kunt krijgen.

Post-ICO premieprogramma’s

Zodra de ICO is voltooid en er geld is opgehaald, ligt er een andere focus op de marketinginspanningen van het project. Dit vraagt ​​om een ​​andere reeks premieprogramma’s, die vaak zijn gebaseerd op het verbeteren van het project door middel van op de gemeenschap gebaseerde suggesties. Enkele veel voorkomende soorten post-ICO-premieprogramma’s zijn:

1. Premies voor vertaalcampagnes

Dit kunnen zeer goede premies zijn om bij betrokken te raken. Ze omvatten het vertalen van de projectdocumenten en bevatten vaak het modereren van discussies in forumgroepen in vreemde talen. Sprekers van veel verschillende talen kunnen enorm profiteren van dit soort premies, wat vaak het vertalen van de whitepaper en website van het project omvat, evenals de ANN-thread van het Bitcointalk-forum.

2. Bugrapportage premies

Degenen die bekend zijn met coderen, kunnen het project helpen en worden beloond wanneer beloningen voor bugrapportage worden aangeboden. Deze premies kunnen de ontwikkelaars van een blockchain-project helpen, omdat veel kleinere projecten behoorlijk krap zijn voor ontwikkelaars. Een goed bugrapport identificeert problemen met de software of het platform op een duidelijke en beknopte manier.

Hoewel het bovenstaande een aantal veelvoorkomende pre-ICO- en post-ICO-bounty-activiteiten identificeert, is het belangrijk om te begrijpen dat er geen regels zijn als het gaat om premieprogramma’s. Van de bovengenoemde campagnes is bekend dat ze succesvol zijn, daarom worden ze zo veel gebruikt, maar er zijn andere soorten premies die kunnen voorkomen. Kortom, eventuele premieprogramma’s zijn volledig ter beoordeling van het cryptocurrency-project.

Het is niet ongebruikelijk dat een start-up project een bepaald percentage van de totale muntenvoorraad reserveert voor de premieprogramma’s. Meestal kun je de informatie over dit bedrag vinden in de whitepaper van het project, op hun website of in de Bitcointalk ANN-thread.

Hoe u betrokken kunt raken bij ICO-premies

Voor iedereen die geïnteresseerd is in deelname aan nieuwe projecten en het uitbreiden van hun cryptocurrency-portefeuilles, zijn de ICO-premies een geweldige kans. Door eenvoudige taken uit te voeren, kunt u tokens verdienen en aanstaande projecten en ICO’s promoten.

De meeste premieactiviteiten zijn niet technisch van aard en kunnen worden uitgevoerd door iedereen met een internetverbinding en enkele online accounts en verbindingen. Als je meer wilt weten over aankomende premies, zijn twee geweldige bronnen de ICO-premiethreads op Bitcointalk en Praten over cryptovaluta.

ICO-premies op Bitcointalk

ICO Bounty Galore op BitoinTalk.org

Moeten investeerders deelnemen aan een premie?

Er is echt geen definitief antwoord op deze vraag. Het antwoord hangt af van elk individu en hangt af van één sleutelfactor: doe je eigen onderzoek (DYOR). Dit principe is van toepassing op bijna alles in blockchain-projecten. U kunt de whitepaper gemakkelijk vinden op de projectwebsite en u kunt ook meningen en analyses van anderen lezen op Bitcointalk-forums en op Reddit.

Lees en onderzoek en kom tot uw eigen conclusies over de verdiensten of nadelen van elk afzonderlijk project. Er zijn ook websites gewijd aan rapportage over aankomende ICO’s die nuttig kunnen zijn voor uw onderzoek. Uitchecken ICO-examinator en ICO-volglijst voor starters.

ICO-watchlijst

Nieuwste ICO’s op ICO Watchlist. Bron: icowatchlist.com

Misschien wil je de tijdsvereisten van het premieprogramma beschouwen als een van je bepalende factoren. Sommige premieprogramma’s vereisen wekelijkse taken die tijdrovend kunnen lijken en misschien meer zijn dan u wilt uitvoeren. Als je net begint met premies, wil je misschien zoeken naar premies die gemakkelijker en sneller uit te voeren zijn.

Je wilt niet dat je premieprogramma’s veranderen in een parttime baan. Streef er ook naar om de beste projecten te vinden om u aan te hechten. Als je jezelf beperkt tot alleen de beste projecten, kun je ook de hoeveelheid tijd die je besteedt aan premieprogramma’s beperken.

Pro-tip: je zult snel zien dat sommige projecten enorme aantallen tokens bieden, terwijl andere veel kleinere bedragen hebben om weg te geven, zelfs voor dezelfde taken. Vaak is het aantal weggegeven tokens een indicatie van de kwaliteit van het project en de toewijding van het ontwikkelteam.

Dit is je eerste hint terwijl je de geschiedenis van de uitvoering van het ontwikkelteam, de use case voor het project en de prototypes gaat onderzoeken. Onthoud dat 10 tokens van een waardevol project in de toekomst waarschijnlijk veel meer waard zullen zijn dan 1.000 shitcoins van een nutteloos project.

Potentiële premie-risico’s

Tot nu toe klinkt alles over premies geweldig, toch? Gratis tokens voor het uitvoeren van eenvoudige taken, wat kan er mis gaan?

Nou, er zijn een paar dingen. De eerste is dat je zou kunnen beginnen met het steunen van minder dan geweldige projecten, munten kunt verdienen die absoluut niets waard zijn, en jezelf een grap kunt maken op sociale media met je shilling van deze shitcoins.

Er is echter een meer verraderlijk risico, dat velen niet overwegen.

Bij het uitvoeren van een ICO worden zowel zachte als harde kappen aangebracht. In een toenemend aantal gevallen voldoet de ICO niet aan zijn soft-cap en gaat het ingezamelde geld terug naar de investeerders. Dit is een mislukte ICO en er worden geen tokens geproduceerd of gedistribueerd.

Softcap-beloning ICO-premie

ICO Softcap-terugbetalingsvoorbeeld. Ethino Crowdsale

Voor de premiejager betekent dit dat elke tijd die ze besteden aan het promoten op sociale media, het schrijven van artikelen of het zoeken naar bugs, tijdverspilling is. Geen uitgegeven munten betekent dat er ook geen premiemunten worden uitgegeven. U bent geen geld kwijtgeraakt, maar u bent iets kwijtgeraakt dat velen als kostbaarder beschouwen: uw tijd.

Nadat je door een dergelijke situatie bent getroffen, zelfs als je eenmaal bent geraakt, zul je snel je benadering van tijdinvestering in premieprogramma’s veranderen. Je zult voorzichtiger zijn bij het onderzoeken van projecten, waarbij je projecten vermijdt zonder ontwikkelingsplannen of geen product, maar met als doel $ 10 miljoen op te halen voor de creatie van een gedecentraliseerd, cloudgebaseerd type Airbnb-achtig reserveringssysteem waar premiedeelnemers 40 kunnen krijgen % van de totale muntvoorraad.

De toekomst van ICO Bounty-programma’s

Premieprogramma’s kenden een enorme groei in 2017 toen ICO’s enorm populair werden. Het is niet verrassend dat veel crypto-enthousiastelingen meer dan blij waren om deel te nemen aan iets dat het potentieel voor gratis tokens bood. Dat alleen al toont een grote belofte voor de voortzetting van premieprogramma’s.

Er zijn echter wolken aan de horizon. Premieprogramma’s zijn onder de loep genomen door financiële toezichthouders, zoals de Securities and Exchange Commission in de VS.De reden waarom de SEC geïnteresseerd is geraakt in premieprogramma’s, is omdat ze mensen actief aanmoedigen om deel te nemen in een actief waaraan financiële risico’s zijn verbonden..

De belangrijkste strekking van de SEC-controle komt van iets dat de Howey-test wordt genoemd, en hoe deze kan worden toegepast op premieprogramma’s. Omdat de blockchain-projecten winst behalen uit de inspanningen van derden (de bounty-deelnemers), postuleert de SEC dat een bounty-campagne een transactie met een investeringscontract is. Dit maakt dat alle bounty-gepromote tokens effecten zijn die onderhevig zijn aan effectenregelgeving.

Het zijn niet alleen Amerikaanse toezichthouders die tot deze conclusie komen. Financiële toezichthouders in het VK zijn ook tot dezelfde conclusie gekomen met betrekking tot premieprogramma’s. Dit betekent niet dat premieprogramma’s noodzakelijkerwijs zullen verdwijnen, maar ze kunnen steeds meer onder de loep worden genomen naarmate het regelgevingskader rond crytocurrencies beter wordt gedefinieerd.

Gevolgtrekking

Over het algemeen zijn de premieprogramma’s die worden aangeboden door cryptocurrency-projecten een goede zaak geweest voor liefhebbers van cryptocurrency, vooral degenen die bereid zijn om hun eigen onderzoek te doen in plaats van blindelings mee te doen aan een premieprogramma dat langskomt. Nu ICO’s en gerelateerde premieprogramma’s steeds populairder worden, moeten deelnemers steeds kritischer worden voor welke programma’s ze kiezen om mee te doen.

Met de druk van de regelgeving zullen toenemende premieprogramma’s waarschijnlijk meer aandacht krijgen, waardoor veel van de nutteloze programma’s die de afgelopen maanden zijn verschenen, kunnen verdwijnen. Dat ontslaat potentiële deelnemers niet van hun eigen onderzoek, maar hopelijk wordt het gemakkelijker om geldige en waardevolle premieprogramma’s te vinden.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me