ICO Due Diligence – Waar u op moet letten bij een investering

De controverse rond Initial Coin Offerings (ICO’s) is nog steeds in volle gang en vertoont geen tekenen van afsterven.

In navolging van het besluit van de Peoples ‘Bank of China (PBoC) vorige maand om een ​​totaal verbod op ICO’s op te leggen, zag Zuid-Korea vorige week soortgelijke maatregelen doorvoeren. De vice-voorzitter van de Financial Services Commission (FSC) van Zuid-Korea heeft gezegd dat, met betrekking tot ICO’s, “er een situatie is waarin geld in een onproductieve en speculatieve richting is gestroomd.” Speculatie is wijdverbreid dat andere nationale toezichthouders hun eigen verboden overwegen.

ICO’s zijn in eerste instantie ontstaan ​​als financieringsbronnen voor nieuwe cryptocurrencies en zijn in veel gevallen spectaculair effectieve manieren gebleken om kapitaal aan te trekken. Ze werken door investeerders een deel van de nieuwe valuta aan te bieden in ruil voor een investering in wettig betaalmiddel en door hun succes zijn ze uitgegroeid tot fondsenwervers voor andere ondernemingen buiten de cryptocurrency-sfeer..

Beroemdheden, waaronder Paris Hilton, Floyd Mayweather en meer recentelijk Jamie Foxx, zijn enthousiaste donateurs van een breed scala aan ICO’s en gebruiken sociale media om hun investeringen te promoten.

ICO Mania grijpt de wereld in

Als de twijfels van financiële toezichthouders niet voldoende zijn om de alarmbellen te laten rinkelen, dan zou de betrokkenheid van deze en andere beroemdheden misschien het werk moeten doen. De waarheid is dat hoewel veel ICO’s legitieme ondernemingen kunnen zijn (en mogelijk gezonde investeringen), ze al de attenties van oplichters en criminelen.

ICO’s zijn niet gereguleerd en zijn daarom niet wettelijk verplicht om gedetailleerde bedrijfsplannen of zelfs beschrijvingen in te dienen van wat de start-up in kwestie feitelijk gaat doen. Ze zijn gedecentraliseerd, zonder externe dienstverlener of bemiddelaar om de investeringsstroom, hun dividenden of hun oorsprong te volgen. Voor niet-ingewijden vormen ze een zeer ernstig risico, waarbij verloren geld waarschijnlijk niet zal worden teruggevorderd gezien het gebrek aan regelgeving. Het is gemakkelijk in te zien waarom de gewetenloze mensen worden aangetrokken tot hun potentieel.

Voorspellingen van kampioenen: ik ga op 26 augustus een $ hit t $ n aan geld verdienen. Ik ga op 2 augustus een $ hit t $ n geld verdienen op de Stox.com ICO. #TMT #STOX #MAYWEATHER #TBE #CRYPTO #CRYPTOCURRENCY #BLOCKCHAIN ​​#ETHEREUM #BITCOIN

Een bericht gedeeld door Floyd Mayweather (@floydmayweather) op 27 juli 2017 om 11:46 uur PDT

Het gebruik van beroemdheden en andere ‘influencers’ om een ​​ICO of de valuta die deze aanbiedt te promoten, resulteert vaak in een zogenaamd ‘pump-and-dump’ -schema. Dit houdt in dat de influencer zijn invloed gebruikt om investeringen aan te trekken en daarmee de waarde van het aangeboden token opdrijft. Ze verkopen dan en verdienen een mooi bedrag, voordat de waarde daalt, meestal nooit om te herstellen. Ze kunnen er prat op gaan dat ze (naar waarheid) geld hebben verdiend en dat ze geen enkele regel of wet overtreden. Voor hen lijkt het simpelweg toevoegen van #NotaScam of iets dergelijks voldoende gemoedsrust te bieden aan potentiële investeerders. (Interessant is dat Hilton’s Twitter-goedkeuring van LydianCoin nu niet langer bestaat. Grappig dat.)

Uw ICO-due diligence uitvoeren

Dus, hoe herken je een frauduleuze ICO van een echte? Dit is niet gemakkelijk te doen, maar er zijn een paar handige aanwijzingen om op te letten.

Ten eerste: is er een echt product op de markt? Dit klinkt misschien belachelijk, maar in het geval van veel ICO’s is dit vaak vaag of misleidend. Bekijk twee van Mayweather’s aanbevelingen, Stox.com en Hubii-netwerk. Met flitsende websites en gezonde investeringen, blijven de definities van beide enigszins etherisch. Het is niet helemaal duidelijk wat ze beloven te doen, of hoe ze van plan zijn winst te maken. Dit wil niet zeggen dat het oplichting is, maar elke ervaren belegger zou zeker veel meer willen weten over het aanbod voordat hij afscheid neemt van geld..

Ten tweede is het de moeite waard om te onderzoeken wie er eigenlijk achter een ICO zit. Een beroemdheid als Mayweather of Hilton is geen goede indicator – ze worden vrijwel zeker betaald om het platform te promoten en hebben er misschien niet echt iets substantieel in geïnvesteerd. Maar als, zoals Iconomi er zijn mensen met een bewezen staat van dienst bij betrokken (in dit geval het team achter Cashila) dan kan enige mate van expertise worden verondersteld. Reputatie telt op dit gebied, net als overal elders.

In wezen moeten dezelfde vragen aan een ICO worden gesteld als aan elke andere onderneming die financiering zoekt. Is het product nodig? Wat beoogt het te doen? Biedt het een oplossing voor een probleem dat niet bestaat? Wie zit er achter en hoe zullen ze het bedrijf laten groeien? Als deze vragen geen bevredigende antwoorden opleveren, zouden alle beleggers, behalve de meest roekeloze beleggers, duidelijk blijven.

Investeer voorzichtig

De meeste ICO’s hebben simpelweg de vorming van een nieuwe cryptocurrency aangekondigd en laten investeerders erop grijpen in de hoop dat het de nieuwe Bitcoin zal blijken te zijn. De waarde van de valuta stijgt naarmate mensen investeren, maar gaat dan nergens heen. Voorspellen welke van deze de cursus zullen duren en zich zullen vestigen in een steeds drukker wordende markt is bijna onmogelijk.

De maatregelen van de Chinese en Zuid-Koreaanse regeringen zijn bedoeld om investeerders te beschermen – als een regering dit soort stap wil zetten, moet er een zeer duidelijk waargenomen dreiging zijn. Voor investeerders elders is due diligence met betrekking tot ICO’s een must. Hoewel cryptocurrencies nu echt een kenmerk zijn van het financiële landschap, is het de moeite waard om na te denken over wat ervoor zorgt dat een nieuwe zich onderscheidt van de massa.

Misschien is het beste adagium om te onthouden bij het evalueren van het potentieel van een ICO het oudste adagium: als het er te mooi uitziet om waar te zijn, dan is het dat waarschijnlijk ook.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me