Icon (ICX) Review: Blockchain om de wereld “Hyperconnect” te geven

ICON wordt in de volksmond het Ethereum van Zuid-Korea genoemd en is een ambitieus project dat tot doel heeft “de wereld te hyperverbinden”. Er is veel veranderd sinds we voor het laatst waren behandelde het project.

In de afgelopen maanden heeft ICON eindelijk zijn blockchain-interoperabiliteitsprotocol onthuld en vele andere sprongen in de ontwikkeling gemaakt. Deze hebben het project aanzienlijk dichter bij het netwerk gebracht dat alle blockchains over de hele wereld verbindt, zowel binnen als buiten cryptocurrency..

Meer recentelijk is ICON begonnen zijn aandacht te richten op het tokeniseren van fysieke activa zoals onroerend goed op zijn blockchain. Hoewel deze ontwikkeling niet noodzakelijk nieuw of baanbrekend is in de cryptocurrency-ruimte, heeft ICON één heel belangrijk ding dat de meeste andere cryptocurrency-projecten niet.

Het wordt ondersteund door tientallen gevestigde instellingen in zowel de publieke als de private sector, waaronder de Zuid-Koreaanse regering zelf. ICON heeft ook een van de hoogst bevestigd transacties per seconde (TPS) van elke cryptocurrency blockchain: meer dan 9000.

Wat is ICON?

ICON is een gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO) die elke blockchain in de wereld met elkaar wil verbinden, ongeacht het ontwerp of het consensusmechanisme (bijvoorbeeld proof of stake, proof of work, etc.).

Icon Netwerk

Een visualisatie van het ICON-netwerk. Afbeelding via Medium

De native blockchain van ICON staat bekend als de loopchain en kan worden opgevat als een digitale sleutelhanger waarmee je meerdere blockchains kunt koppelen aan een enkele hub, de Nexus genaamd, waardoor ze met elkaar kunnen communiceren. Deelnemende blockchains zal uiteindelijk in staat zijn om zowel vervangbare als niet-vervangbare tokens te slaan die worden ondersteund door ICON’s ICX-token en / of real-world assets.

ICON is gemaakt door Zuid-Koreaans DAYLI Financiële Groep, die werd “gebouwd” door Koreaans-Amerikaan Min Kim. Kim is ook een van de medeoprichters van de in Zwitserland gevestigde ICON-stichting die “toezicht houdt op de kernactiviteiten van het ICON-project, waaronder de promotie en ontwikkeling van het ICON-protocol”.

Het bedrijf dat door DAYLI Financial Group werd opgericht om daadwerkelijk het ICON-netwerk te creëren, is ICONLOOP, een Zuid-Koreaans softwarebedrijf dat zich richt op de acceptatie van de loopchain van ICON en maatwerkoplossingen creëert voor publieke en private ondernemingen, waaronder de Zuid-Koreaanse overheid.

Icoon Loop

ICONLOOP, het bedrijf dat het ICON Network ontwikkelt. Afbeelding via IconLoop

Hoewel elke ontwikkelaar gedecentraliseerde applicaties kan maken op de ICON-loopchain, is het ICON-netwerk nog niet open source. Bijna alle ontwikkeling en onderhoud van blockchain wordt gedaan door ICONLOOP onder toezicht van de ICON Foundation. De ICON Foundation stelt zich een wereld voor die bestaat uit digitale landen die worden gedefinieerd door blockchains waar houders van tokens burgers zijn.

Als zodanig is de ontwikkeling van op blockchain gebaseerde ID-technologieën zoals MyID en gedecentraliseerde ID (DID) is een van de centrale pijlers van ICON. ICON biedt ook PICTOGRAM, een bijnaam die kan worden gebruikt in plaats van een portemonnee-adres om de overdracht van geld tussen gebruikers op het netwerk te vergemakkelijken.

Hoe werkt ICON?

Zoals je misschien al geraden hebt, is ICON een extreem ingewikkeld protocol. Elk onderdeel ervan zou een heel artikel nodig hebben om goed uit te leggen. Omwille van de leesbaarheid (en gezond verstand) behandelen we de volgende elementen die de kern van het ICON-netwerk vormen: ICON’s consensusmechanisme, ICON’s Incentive Scoring System (IISS), ICON’s governance-structuur, ICON’s Dapp-ecosysteem en ICON’s Blockchain Transmission Protocol (BTP) ), hun recent uitgebrachte technologie die blockchain-interoperabiliteit officieel mogelijk maakt.

ICON-consensus

ICON gebruikt een consensusmechanisme genaamd Loop Fault Tolerance (LFT). Het is een aangepaste versie van de Byzantijnse fouttolerantie (BFT) consensus. Voor degenen die niet vertrouwd zijn, omvat BFT een reeks knooppunten die transacties op de blockchain verifiëren en nieuwe blokken genereren.

Pictogram consensusmechanisme

Een technische visualisatie van het LFT-consensusmechanisme van ICON:. Afbeelding via Wit papier

Hoewel er veel verschillende manieren zijn waarop BFT-systemen kunnen worden ontworpen, zijn de belangrijkste functies ervan om te beschermen tegen de acties van kwaadwillende knooppunten op het netwerk en om het te laten blijven werken in het geval dat sommige knooppunten niet kunnen communiceren. Vanaf september 2019 gebruikt ICON Delegated Proof of Stake (DPoS) om blokgenererende knooppunten te selecteren.

Er is een aanzienlijke overlap tussen de onderliggende consensus van ICON en zijn bestuursstructuur. Het is niet helemaal duidelijk welke spelers binnen de governancestructuur momenteel betrokken zijn bij het genereren en valideren van blokken, vooral met de voortdurende ontwikkelingen van ICON.

Van wat we hebben kunnen verzamelen, runnen openbare vertegenwoordigers (P-Reps) de knooppunten die blokken genereren, Citizen Nodes (C-Nodes) creëren transacties en Citizen Representatives (C-Reps) zijn de transactie validators (later meer over deze categorieën) . Ongeveer elke 2 seconden wordt een blok gegenereerd en transactiekosten op het ICON-netwerk kosten een fractie van een cent (ongeveer 0,01 ICX).

ICON Incentive Scoring System (IISS)

De IISS is de methode van ICON om gebruikers te stimuleren om bij te dragen aan het ICON-netwerk. Gebruikers op het ICON-netwerk worden ICONists genoemd. Er zijn twee manieren waarop ICONisten kunnen deelnemen: direct of indirect.

Directe bijdragen aan het ICON-netwerk omvatten het maken van een gedecentraliseerde applicatie (Dapp), het draaien van een blokgenererende node of het kickstarten van een Ecosystem Expansion Project (EEP). Indirecte bijdragen omvatten het uitzetten en delegeren van ICX aan ICONisten die rechtstreeks bijdragen aan het ICON-netwerk (hierover later meer).

Icon Incentive Scoring

Een technische uitleg van de distributie van incentive-beloningen op het ICON-netwerk. Afbeelding via Technisch document

Het document die bedoeld is om een ​​eenvoudig overzicht te geven van hoe het IISS precies werkt, is bijna 40 pagina’s lang. De belangrijkste afhaalmaaltijd is dit: de beloningen voor elk gegenereerd blok worden niet simpelweg gegeven aan de knooppunten die ze genereren, noch aan de partijen die de transacties valideren.

In plaats daarvan worden ze uitgegeven aan ICONisten op het netwerk in ruil voor de I-Score die ze hebben opgebouwd door direct of indirect bij te dragen aan het netwerk. U kunt I-Score zien als een numeriek gemeten reputatie die op elk moment in de ICON-schatkist kan worden ingewisseld voor ICX-tokens met een snelheid van 1000 I-Score tot 1 ICX.

Het Dapp-ecosysteem van ICON

Hoewel ICONisten geen wijzigingen kunnen voorstellen aan de onderliggende ICON-blockchain, kunnen ze wel de ontwikkeling van Dapps op het netwerk voorstellen met behulp van iets dat de Dapp Booster-programma. Een ICONist moet minimaal 500 ICX inzetten om een ​​voorstel in te dienen en moet de Dapp zelf ontwikkelen.

Alle ICONisten op het netwerk kunnen hun ICX gebruiken om op het project te stemmen. Ten minste 10% van alle ingezette ICX moet deelnemen aan de stemming, anders wordt het project afgewezen en wordt de ICX die is ingezet door de ICONist die de Dapp heeft voorgesteld, verbrand.

Dapps op Icon

Een technische uitleg van de distributie van incentive-beloningen op het ICON-netwerk. Afbeelding via Wit papier

Ervan uitgaande dat meer dan 10% van de ingezette ICX heeft deelgenomen aan de stemming, moet 66% voor de Dapp stemmen, anders wordt het project opnieuw afgewezen, maar dit keer zonder de oorspronkelijke 500 ICX-inzet te verbranden. Als de Dapp wordt goedgekeurd voor ontwikkeling, wordt de ICX die door de indiener is ingezet, bevroren in een smart contract.

De indiener heeft dan 90 dagen om het product te leveren voor controle en implementatie door ICONLOOP. ICON hoopt uiteindelijk een soort “Dapp store” aan te bieden waar elke aangesloten blockchain Dapps in kan opnemen en indienen. Op het moment van schrijven zijn er ongeveer een dozijn apps op het ICON-netwerk met betrekking tot reclame, gokken, reizen en zelfs karaoke.

ICON Governance-structuur

De bestuursstructuur van ICON is vrij complex. Dit komt omdat het niet alleen het ICON-netwerk zelf moet beheren, maar elke extra blockchain die verbinding maakt met de Nexus.

Een gemakkelijke manier om je hoofd hieromheen te wikkelen, is door ICON’s governance-protocol niet alleen als een stemmechanisme voor te stellen, maar als een soort digitale instelling met verschillende gemeenschappen die vertegenwoordigers kiezen, waarbij elke gemeenschap overeenkomt met een andere blockchain die aan de ICON Nexus is bevestigd. De mogelijkheid om op verschillende vertegenwoordigers te stemmen werd geïntroduceerd in augustus / september vorig jaar, waardoor ICON in een DAO werd veranderd.

Icoon Governance

Een visualisatie van de bestuursstructuur van ICON. Afbeelding via Witboek

Citizen-knooppunten (C-Nodes) zijn gebruikers op een willekeurige blockchain die aan de ICON Nexus is gekoppeld. Ze kiezen Community Representatives (C-Reps) die de belangen vertegenwoordigen van de blockchain waarvan ze deel uitmaken. Public Representatives (P-Reps) kunnen worden gezien als het parlement van het ICON Network.

Het bestaat van de 22 belangrijkste P-Reps en 88 sub P-Reps waarover is gestemd door gebruikers binnen het ICON Network en zijn verschillende gemeenschappen. 1 ICX telt voor één stem en P-Reps worden ongeveer elke 24 uur gestemd. De 22 belangrijkste P-Reps kunnen stemmen op 7 verschillende bestuursvariabelen, waaronder transactiekosten en blokbeloningen.

ICON Blockchain-transmissieprotocol (BTP)

Om ICON te citeren: “Het BTP (Blockchain Transmission Protocol) is een standaard die heterogene blockchains interoperabel maakt, inclusief blockchains die totaal verschillende consensusmodellen en algoritmen met zich meebrengen.”

BTP-pictogram Blockchain

Een visualisatie van ICON’s blockchain-interoperabiliteitsprotocol, waarbij het relais het verbindingspunt is naar de ICON-loopchain. Afbeelding via Medium

In tegenstelling tot de andere infrastructuur van ICON, is BTP verrassend eenvoudig te begrijpen en bestaat het fundamenteel uit 3 “plug-ins” die andere blockchains in hun code moeten opnemen om te communiceren en deel te nemen aan het ICON-netwerk. Dit zijn het BTP Message Center, de BTP Message Verifier en de BTP Service Handler. Hierover leest u meer hier.

Wat is ICX-cryptocurrency?

Hoewel de ICX-cryptocurrency van ICON oorspronkelijk werd uitgebracht als een ERC-20-token op de Ethereum-blockchain in 2017, zijn alle tokens werden in 2018 gemigreerd toen het ICON-hoofdnet werd gelanceerd. Houd er rekening mee dat als u uw ICX naar een ERC-20-adres overbrengt, u deze kwijtraakt (veel bronnen over ICON vermelden het nog steeds als een ERC-20-token!).

ICX is de cryptocurrency die op de ICON-loopchain wordt gebruikt voor alle economische activiteiten. Deze omvatten staking, het betalen van vergoedingen voor slimme contracten en transacties, het belonen van gebruikers voor deelname aan het ICON-netwerk en zullen uiteindelijk worden gebruikt om tokens te ondersteunen die op het ICON-netwerk zijn uitgegeven..

De ICON ICX ICO

ICON’s initiële muntenaanbieding (ICO) vond plaats in september 2017. Er werden iets meer dan 400 miljoen ERC-20 ICX’s verkocht voor een prijs van ongeveer 11 cent USD per token. Het is belangrijk op te merken dat dit slechts 50% was van de aanvankelijk geslagen 800 miljoen ICX.

ICO-toewijzing

De distributie van het ICX-token en het gebruik van ICO-fondsen door ICON. Afbeelding via ICO Drops

Van de resterende 400 miljoen ICX werd 16% gegeven aan het team, vroege bijdragers en adviseurs, 20% ging naar de gemeenschap van het project en zijn partners, en 14% ging naar de ICON Foundation. De ICX-cryptocurrency heeft geen aanbodlimiet.

ICX cryptocurrency uitzetten

ICOON introduceerde uitzetten aan het netwerk eind augustus 2019, toen het begon met het voorselectieproces voor P-Reps. Eind september 2019 waren 22 belangrijke P-Reps met succes gekozen, wat de integratie van staking op ICON versterkte. Uitzetten wordt gedaan via ICON’s ICONex-portemonnee en is ook beschikbaar met de Ledger Nano X.

ICX Staking Returns

ICX-uitzetdetails en rekenmachine. Afbeelding via ICX Stakr

De uitzetbeloningen voor ICX variëren tussen 6% en 36% per jaar, afhankelijk van het totale aantal ingezette ICX, waarbij een groter aantal ingezette ICX overeenkomt met kleinere jaarlijkse opbrengsten. In mei van dit jaar kondigde de ICON Foundation LICX aan, een nieuw protocol dat ICONisten uiteindelijk in staat zal stellen om ingezette ICX-tokens binnen het netwerk over te dragen en toch staking-beloningen te ontvangen.

Beloningen inzetten op het ICON-netwerk worden niet rechtstreeks in ICX betaald, maar in plaats daarvan betaald in I-Score, die direct vanuit de schatkist kan worden omgezet in ICX. Wanneer u ICX inzet, wordt uw geld vergrendeld voor een periode die wordt aangeduid als de “Uitzetperiode” die 5 tot 20 dagen kan duren.

ICX-vrijstellingsperiode

De grafiek van de ICX-periode voor het uitzetten. Afbeelding via IISS Paper

Deze periode kan voor onbepaalde tijd worden verlengd en hangt ook af van de hoeveelheid ICX die op het netwerk wordt ingezet (hoe minder ICX wordt ingezet, hoe langer u uw geld moet vergrendelen). Staken op het ICX-netwerk houdt in wezen in dat u op een P-Rep stemt en tegelijkertijd uw ICX delegeert zodat zij kunnen stemmen over wijzigingen in bestuursvariabelen. ICON-documentatie noemt dit Delegated Proof of Contribution (DPC).

Een interessant ding om op te merken over ICX-uitzetten is dat het wordt gezien door sommige doorgewinterde stakers als een betrouwbare plaats voor HODL-crypto. Dit komt omdat de prijs van ICX de afgelopen maanden (of zelfs jaren, afhankelijk van uw definitie van stabiel) zowel stabiel als laag is gebleven..

Aangezien staking-beloningen worden uitbetaald in ICX, betekent dit dat u er zeker van kunt zijn dat u een consistent rendement in USD-waarde zult hebben en tegelijkertijd goed gepositioneerd bent voor eventuele aankomende bull-runs. Het huidige jaarlijkse rendement voor het uitzetten van ICX is ongeveer 13%.

ICX-prijsanalyse

ICX heeft een redelijk voorspelbare prijsgeschiedenis. Het kwam eind 2017 op de cryptomarkten voor een prijs van ongeveer 40 cent USD per munt (4x de ICO-prijs) en zag begin 2018 een spectaculaire stijging tot bijna 13 $ USD..

ICX-prijsgeschiedenis

De prijsgeschiedenis van ICX-cryptocurrency. Afbeelding via CoinMarketCap

In de maanden die volgden daalde het tot de helft van zijn oorspronkelijke marktprijs en daalde het effectief rond 10 cent USD tegen het einde van 2019. De prijs steeg echter tot bijna 50 cent USD in februari 2020 en stuiterde tussen 20 en 40 cent. USD sindsdien.

ICX Exchange-vermeldingen

ICX heeft een enorme uitbreiding in marktparen gezien sinds we ICON voor het laatst behandelden. ICX is nu beschikbaar op een hele reeks gerenommeerde beurzen, waaronder Binance, OKEx, Kraken en Huobi. De liquiditeit lijkt vrij gelijkmatig te zijn verdeeld over de top 10-koppelingen en beurzen.

Binance ICX

Registreer bij Binance en koop ICX

Het dagelijkse handelsvolume is ook redelijk goed gezien het feit dat ICX een uitwisselbare cryptocurrency is. Vanaf mei van dit jaar kunt u ICX ook rechtstreeks met fiat kopen met een pinpas of creditcard via Simplex.

ICX-portefeuilles voor cryptocurrency

Helaas, als u uw ICX-cryptocurrency veilig wilt opslaan, zijn uw opties beperkt. De enige wallets van derden die ICX ondersteunen, zijn Trust Wallet (mobiel) en de Ledger Nano X hardware wallet.

IconEx-portemonnee

ICON’s ICX-portemonnee, ICONex. Afbeelding via Icon Foundation

Het leuke is dat je dit laatste kunt gebruiken voor ICX-staking. ICON biedt hun eigen native wallet aan genaamd de ICONex. Het is beschikbaar als Google Chrome-extensie en als mobiele app voor Android- en iOS-apparaten. Beide ondersteunen ICX-uitzetten. Leuk weetje: je kunt Ethereum ook opslaan op ICONex.

De ICON Roadmap

Ondanks de sombere prijsactie van ICX, heeft het ICON-ontwikkelingsteam achter de schermen hard gewerkt. De ICON Foundation heeft uitstekend werk verricht door de ICON-gemeenschap op de hoogte te houden van veranderingen in de roadmap en prestaties via Medium.

ICON-routekaart

De roadmap voor 2020 voor het ICON-netwerk. Afbeelding via Icon Blog

In februari van dit jaar hebben ze gedetailleerd een roadmap voor heel 2020 en bieden sindsdien maandelijkse updates. De post van februari belichtte vier belangrijke ‘thema’s’: netwerkverbetering, open source-verbetering, updates van het governancesysteem en de implementatie van de BTP, evenals een zijketen.

ICON Open Source-ontwikkeling

In maart, ICON nam een ​​kleine stap om open source te worden door een ander Zuid-Koreaans blockchain / fintech-bedrijf genaamd VELIC toe te staan ​​de ontwikkeling van ICONex en ICON Tracker. Bedenk dat de vorige ICON’s native cryptocurrency-portemonnee is.

Velic PICTOGRAM

VELIC wordt een ontwikkelaar op het ICON-netwerk. Afbeelding via Icoon Blog

De laatste is de blockchain-verkenner van ICON. Vreemd genoeg merkte de ICON Foundation op dat deze wijziging in de eerste plaats werd geïmplementeerd om ICONLOOP in staat te stellen zich meer te concentreren op de ontwikkeling en acceptatie van zijn andere technologieën, zoals MyID en DID.

ICON Netwerkontwikkeling

Om het ICON-netwerk te versterken, in april het ontwikkelingsteam onthulde een nieuwe consensus mechanisme bekend als LFT2. Momenteel in ontwikkeling, kan het eenvoudig worden begrepen als een efficiëntere versie van de huidige consensus van ICON.

Icon LFT2-mechanisme

Een technische visualisatie van het LFT2-consensusmechanisme van ICON. Afbeelding via Pictogram Blog

Eenmaal geïmplementeerd, zal het drie dingen doen: de TPS van het ICON-netwerk verhogen, de efficiëntie van slimme contracten die op het netwerk zijn gebouwd, verbeteren en de beveiliging van het netwerk vergroten. Het is vermeldenswaard dat LFT2 is gecontroleerd door KAIST, een toonaangevende onderzoeksuniversiteit in Zuid-Korea.

ICON Governance-ontwikkeling

Om het bestuur te verbeteren, heeft ICON in april en mei een reeks wijzigingen in zijn ecosysteem naar voren gebracht. De twee meest opvallende waren de introductie van de P-Rep delegatieprogramma en een wijziging in het distributiemechanisme voor blokbeloningen.

Icon Governance Ontwikkeling

Wijzigingen in de blokbeloningen van ICON. Afbeelding via Icon Blog

Het belangrijkste hoogtepunt van het P-Rep-delegatieprogramma is dat de ICON Foundation een deel van de ICX-schatkistfondsen zal delegeren aan partijen op het netwerk die actief bijdragen aan gemeenschapsopbouw, netwerkontwikkeling en / of marketing..

Blokkeer beloningen waren ook veranderd zodat de beloning die voor elk gegenereerd blok wordt verdiend, 17,5% tot 82,5% Validator / Kiezer wordt verdeeld in plaats van de vorige 36% tot 65%. Dit werd gewijzigd om de deelname van kiezers te stimuleren.

ICON BTP & sidechain-ontwikkeling

Het BTP Was onthuld eind mei en u herinnert zich misschien dat de innerlijke werking ervan eerder in dit artikel werd beschreven. Een sidechain moet nog worden geïmplementeerd, maar er zijn de afgelopen maanden een paar details over vrijgegeven. Het zal functioneren als een virtuele machine genaamd de Java Virtual Machine (JVM) die ontwikkelaars zal stimuleren om slimme contracten op te bouwen.

Het doel van de zijketen is om de schaalbaarheid te vergroten en de ICON-loopchain in staat te stellen zich te concentreren op blockchain-interoperabiliteit en transactieverwerking. Hoewel de sidechain fundamenteel afhankelijk zal zijn van de root chain, zal de sidechain zijn eigen unieke governance-model en incentivestructuur hebben..

ICON’s toekomstige ontwikkelingen

De roadmap voor de lange termijn van ICON is te vinden op de ICON Foundation website en is onderverdeeld in 3 secties: Blockchain, Governance en Services. Elk heeft een pictogram ernaast dat aangeeft of het is voltooid, of het momenteel wordt geoptimaliseerd, of het momenteel in onderzoek is of momenteel in ontwikkeling is.

Pictogram Roadmap

Pictogram Roadmap. Afbeelding via Icon Foundation

Hoewel er veel te veel mijlpalen zijn om hier op te noemen, is misschien wel de meest interessante een recente update over de niet-vervangbare token (NFT) -standaard genaamd IRC-3, die voor het eerst werd voorgesteld in 2018. Equivalent aan de ERC-721-tokens van Ethereum, IRC- Met 3 tokens kunnen gebruikers verzamelobjecten maken en uiteindelijk activa uit de echte wereld op de ICON-blockchain tokeniseren.

Onze kijk op ICON en ICX

ICON is gemakkelijk een van de grootste projecten in de cryptocurrency-ruimte. Hoewel de verschillende teams en individuen achter het ICON-netwerk serieus legitiem zijn, maakt de bijna ondoorgrondelijke omvang van het project het echt moeilijk uit te leggen of zelfs bij te houden.

Pictogram Netwerkoverzicht

ICON in één oogopslag. Afbeelding via Icon Foundation

Het lijkt erop dat ICONLOOP de afgelopen maanden echt hun neus op de slijpsteen heeft gezet, wat absoluut fantastisch is, maar ze gaan zo snel dat het onwaarschijnlijk lijkt dat meer dan een handvol mensen die nauw bij het project betrokken zijn, je echt een uitgebreide uitleg zouden kunnen geven van wat er precies aan de hand is. We hebben nog maar net het oppervlak bekrast!

ICON’s onduidelijkheid

In ons vorige artikel over ICON in 2018 uitten we onze frustratie over het gebrek aan duidelijkheid en slechte communicatie van het project, namelijk in het woord salade dat de eerste whitepaper was..

Sinds die tijd lijkt de ICON Foundation serieuze inspanningen te hebben geleverd om opheldering te geven over het ICON-netwerk. Het beste bewijs hiervan is in de verschillende Yellow papers die ze hebben gepubliceerd over de kernfuncties van hun blockchain, met name de consensus-, bestuurs- en stimuleringsstructuren..

Pictogram interview

Min en Ricky van ICON Foundation worden gegrild door Blockchain Brad. Afbeelding via YouTube

Toch is een groot deel van de bestaande documentatie nog steeds iets te technisch voor de gemiddelde persoon, en de tegenstrijdige terminologie die in belangrijke documentatie in het verleden en het heden wordt gebruikt, maakt het echt moeilijk om te begrijpen hoe het ICON-netwerk in de kern functioneert..

Dit lijkt niet met opzet te zijn, maar slechts een gevolg van een project dat niets minder is dan een wolkenkrabber van computercode. Voor wat het waard is, Min Kim’s frequente optredens en Sollicitatiegesprekken hebben geholpen te begrijpen wat er de afgelopen maanden achter de schermen gebeurt.

Problemen met de consensus en het bestuur van ICON

Er zijn een hele reeks problemen in het consensusmechanisme en de bestuursstructuur van ICON. Het meest voor de hand liggende is dit: in een systeem waar 1 stem = “” 1 ICX, hebben degenen met de meeste ICX de grootste invloed in het netwerk. Periode.

Het maakt niet uit welk fraai acroniem u voor het woord ‘consensus’ plaatst, dit is nog steeds waar en creëert een pay-to-play-systeem dat vanaf het begin effectief wordt gemanipuleerd, aangezien een aanzienlijk aantal tokens door de spelers in het ICON Network, inclusief ICONLOOP en de ICON Foundation.

Icoon Tracker

De top 5 P-Reps in het bestuurssysteem van ICON. Afbeelding via Icoon Tracker

ICON is ook verre van een echt gedecentraliseerde autonome organisatie te worden. Te ver, Min Kim heeft dit toegegeven en specificeerde dat het een relatief langzame overdracht aan de ICON-gemeenschap zal zijn.

Tot die tijd lijkt de ICON Foundation het laatste woord te hebben via ICONLOOP, die verschillende ontwikkelingen zelfstandig lijkt te implementeren, aangezien andere ICONisten alleen voorstellen kunnen indienen voor Dapps die opnieuw worden doorgelicht door ICONLOOP.

Zelfs als de ICON-gemeenschap zeggenschap zou hebben over meer onderliggende elementen binnen de blockchain, zouden de ICON Foundation en andere geassocieerde partijen nog steeds een aanzienlijke invloed hebben op de stemresultaten.

Blockchain is niet gelijk aan cryptocurrency

Of het nu opzettelijk is of niet, er lijkt een samensmelting te bestaan ​​tussen blockchain en cryptocurrency in dagelijkse discussies over crypto. Het feit is dat een land als China zijn eigen land ontwikkelt interne blockchain zal niets doen om de acceptatie van cryptocurrency te versterken. China’s experimenten met blockchain kunnen zelfs meer als een negatieve dan als positieve worden gezien.

Blockchain van China

Het gebruik van blockchain door China zou kunnen leiden tot meer totalitaire praktijken door de Chinese regering. Afbeelding via Shutterstock

ICON lijkt deze dunne lijn te bewandelen, aangezien het nauw samenwerkt met oude instellingen en de Zuid-Koreaanse regering. Bedenk nu dat ICONLOOP blockchain-ID’s ontwikkelt. Het implementeren van dit soort technologie kan heel snel van iets goeds naar iets onpeilbaar slechts gaan.

Bovendien moet worden opgemerkt dat het BTP-interoperabiliteitsprotocol noch betrouwbaar noch privé is. Vergelijk dit met een project als Ren’s RenVM, dat betrouwbare interoperabiliteit tussen blockchains mogelijk maakt.

Hoewel deze interoperabiliteit voorlopig beperkt is tot een handvol cryptocurrency-blockchains, zal het aantal ondersteunde blockchains toenemen naarmate de tijd verstrijkt en in theorie op een bepaald moment anderen buiten de cryptocurrency-ruimte kunnen ondersteunen. Ten slotte is het de vraag of legacy-instructies de BTP-componenten die nodig zijn voor interoperabiliteit met het ICON-netwerk welwillend zouden implementeren.

Gevolgtrekking

Bezorgdheid terzijde, ICON lijkt de wind royaal in de richting van zijn zeilen te laten waaien. De ontwikkeling is dit jaar meedogenloos geweest en vertoont geen tekenen van vertraging. Het belangrijkste is dat ICON extra werk heeft verzet om verbindingen te leggen met entiteiten buiten Zuid-Korea en Azië.

Zelfs iets eenvoudigs als vermeldingen op meer beurzen helpt het project op het internationale toneel te zetten. Hoewel er nog een lange weg te gaan is, heeft ICON bewezen dat het het uithoudingsvermogen en de kracht heeft om zijn doelstellingen te bereiken.

Of het andere soortgelijke projecten zoals Ethereum en eventuele andere nieuwe concurrenten die de komende jaren kunnen verschijnen, beter kan presteren, is iets dat alleen de tijd zal leren.

Uitgelichte afbeelding via Shutterstock

Disclaimer: dit zijn de meningen van de schrijver en mogen niet als beleggingsadvies worden beschouwd. Lezers zouden hun eigen onderzoek moeten doen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me