In een notendop gids voor Ethereum – Eenvoudige Ethereum-uitleg

>

Ethereum. De naam klinkt cool, nietwaar?

Achter de futuristische naam schuilt een opkomend technologie-ecosysteem dat zo geavanceerd is dat het leren ervan veel lijkt op het Matrix rode pil-moment.

Nadat je inzicht hebt gekregen in enkele dingen die Ethereum nu kan doen en waartoe Ethereum in de toekomst in staat zal zijn, zul je nooit meer terugkijken, omdat de toekomst er maar al te rooskleurig uit zal zien..

1. Wat is Ethereum?

Allereerst – wat is Ethereum?

Deze vraag, hoewel eenvoudig van buitenaf, is nogal ingewikkeld.

Ethereum kan echter worden samengevat als een schaalbaar blockchain-platform met slimme contracten. Oké, dat verklaart niet veel als je in de eerste plaats niet bekend bent met die termen.

Wil je weten wat Ethereum in eenvoudige bewoordingen is? In de kern is Ethereum een ​​platform voor het creëren van een gedecentraliseerde versie van internet waarin derden geen controle, bezit en beheer meer hebben van gegevens.

Laten we een snel voorbeeld gebruiken dat gemakkelijk te relateren is. Elke dag gebruik je internet. Misschien maak je documenten met Google Documenten, communiceer je met collega’s via de Slack-app, of koop je een paar snelle essentials op Amazon met behulp van in de browser opgeslagen creditcardgegevens.

Wanneer u een van deze dingen doet, beheert een derde partij, of het nu Google, Slack of Amazon is, de app zelf, samen met de machtigingen voor het gebruik van hun services en de gegevens die erin staan. Bovendien is dat alles zonder in een hogere mate van complexiteit te komen wanneer rekening wordt gehouden met de derde partijen die ze gebruiken.

Zoals je aan dit korte voorbeeld kunt zien, bestaat het internet uit eindeloze relaties met derden ruim voor je eerste muisklik of toetsaanslag.

Wat betekent dat voor jou? Het betekent dat u niet de eigenaar bent van uw gegevens en dat bij gebrek aan enige vorm van bestuursrechten voor deze netwerken, uw toestemming hiervoor op elk moment kan worden ingetrokken.

Om het laatste punt een beetje verder te gaan, is het mogelijk om je voor te stellen dat Slack besluit om hun app offline te halen, deze in jouw land te censureren of eenzijdig hun servicevoorwaarden te wijzigen.

Ethereum wil dit gecentraliseerde, van derden afhankelijke paradigma veranderen met zijn gedecentraliseerde platform waarop een gebruikersgericht internet kan stijgen.

Wat is DeFi?

Gedecentraliseerde financiering is iets waar crypto-insiders jarenlang hartstochtelijk over hebben gepest uitleggen het concept.

In plaats van gecentraliseerde apps die gebruikersgegevens beheren en de sleutels van het koninkrijk behouden, geven Ethereum-apps al die macht terug aan gebruikers door het mogelijk te maken dat apps zonder leider naar voren komen met regels op protocolniveau over hoe ze werken.

Zodra ze zijn ingesteld om te worden uitgevoerd, presteren deze apps precies zo ontworpen als gebruikers in- en uitschakelen, waarbij ze alleen de benodigde gegevens delen die nodig zijn om met die app te communiceren.

Denk bijvoorbeeld aan wanneer u voor het laatst een auto heeft gehuurd. Vorm na formulier vraagt ​​om gedetailleerde persoonlijke informatie, waarvan de meeste twijfelachtig relevant zijn voor het belangrijkste probleem – komt u in aanmerking om een ​​auto te huren en te besturen?

Wanneer u uw persoonsgegevens aan het verhuurbedrijf verstrekt, zijn zij daar nu in het bezit van en kunnen ze ermee doen wat ze willen. In een op Ethereum gebaseerd scenario met een gedecentraliseerde autoverhuur-app, u verstrekt alleen een attest het verifiëren van uw vermogen om een ​​auto te huren en te besturen zonder persoonlijke gegevens te verstrekken.

OK – cool, maar hoe werkt het allemaal?

2. Hoe Ethereum werkt

Ethereum is zelfs voor doorgewinterde computerwetenschappers ingewikkeld.

Laten we dus de kwantummechanica overslaan en concreet spreken, zullen we?

Als u bekend bent met Bitcoin of blockchains in het algemeen, werkt Ethereum in wezen op dezelfde manier. Onder de motorkap bevindt zich een proof of work consensus-algoritme dat vereist dat mijnwerkers nieuwe blokken valideren voordat ze extra ethertokens slaan (ook wel ETH genoemd).

Even terzijde: hoewel Ethereum momenteel bewijs van werk is, wordt er overgeschakeld naar een ander consensusalgoritme, dat ‘proof of stake’ wordt genoemd. De verhuizing, die nu elke dag moet plaatsvinden, zal resulteren in Ethereum 2.0, maar daarover later meer.

De echte afhaalmaaltijd om te begrijpen hoe Ethereum werkt, berust bij slimme contracten.

Een smart contract is een lichtgewicht programma dat een reeks functies precies uitvoert zoals bedoeld met tijdsintervallen die in het protocol zijn gespecificeerd.

Geen probleem, zegt u? Integendeel, mijn vriend, en hier is waarom.

Een slim contract maakt het mogelijk tussenpersonen volledig verwijderen van transacties, of ze nu financieel of anderszins zijn.

Stel je bijvoorbeeld voor dat je wat geld wilt lenen met cryptocurrency als onderpand.

Met behulp van een op Ethereum gebaseerd gedecentraliseerd financieringsprotocol zoals Compound, u maakt een leningsverzoek aan voor een lening met een aflossingsperiode van 1 jaar, 50% LTV, en maandelijkse termijnen. Een lener pikt uw leningaanvragen op en met behulp van de gedecentraliseerde samengestelde app wordt een slim contract gemaakt met de specifieke leninggegevens.

Het slimme contract neemt vervolgens uw onderpand over en geeft de lening uit, zet de overeenkomst in werking en gaat effectief van start. Mocht u een van de leningsvoorwaarden overtreden door niet op tijd terug te betalen of onder de 50% LTV-ratio te gaan, kan het slimme contract de overeenkomst ontbinden in het eerste geval, of uw onderpand in het laatste liquideren.

Als aan het einde van de contractperiode alles volgens plan is verlopen, retourneert het slimme contract uw onderpand en ontvangt de geldschieter hun terugbetaling plus rente.

Slimme contracten maken waar Peer naar peer transacties in zaken die verder gaan dan alleen het verzenden van betalingen, zoals het geval is met Bitcoin.

Nu kan één slim contract niet alle functies aan die nodig zijn om bijvoorbeeld een weddenschap te plaatsen op de uitslag van de presidentsverkiezingen van november 2020. Er zal een hele reeks slimme contracten nodig zijn, maar omdat slimme contracten dat kunnen "praten" aan elkaar kunnen Ethereum-applicaties alle slimme contracten activeren die nodig zijn om verschillende acties uit te voeren.

Geloof het of niet, we hebben niet eens de oppervlakte bekrast van alles waartoe Ethereum in staat is.

In 2016 noemden Ethereum-ontwikkelaars het een wereldcomputer – die beschrijving is vandaag nog toepasselijker. Door Ethereum een ​​wereldcomputer te noemen, trokken ontwikkelaars een eenvoudige analogie.

U gebruikt een personal computer om lokale taken uit te voeren, maar de Ethereum-wereldcomputer, die gedecentraliseerd en voor iedereen toegankelijk is (in die zin dat iedereen applicaties kan bouwen en die applicaties kan gebruiken), is een computer die de hele wereld kan gebruiken.

3. Het Ethereum-token (ETH) en Ethereum 2.0 uitgelegd

Het creëren en onderhouden van een wereldcomputer is moeilijk werk – vooral als de hele operatie gedecentraliseerd is.

Om de ontwikkeling, het onderhoud en het gebruik van netwerken te stimuleren, gebruikt Ethereum ETH, een native token dat zowel een digitale valuta als een digitaal hulpprogramma is.

ETH wordt op dezelfde manier beheerd en geslagen als Bitcoin – door mijnwerkers die gespecialiseerde computerhardware gebruiken om blokken te valideren.

Net als wanneer u een auto bestuurt, heeft u voor alles met het Ethereum-netwerk gas nodig. Behalve in plaats van dat destructieve fossiele brandstofspul te gebruiken, gebruikt Ethereum ETH om zichzelf vooruit te helpen.

Hoe groter de actie en hoe langer de duur, hoe meer gas in ETH wordt betaald. Naarmate de vraag naar olie fluctueert, stijgen ook de gasprijzen – en naarmate de vraag naar de Ethereum-blockchain verschuift, gaan de ETH-gasprijzen ook op en neer.

Om de ETH-gasprijzen te volgen, kunt u de ETH tankstation. Het is een geweldige gids om te berekenen hoeveel ETH u in uw portemonnee nodig heeft voordat u een transactie aangaat.

Binnenkort gaat Ethereum echter over naar het bewijs van consensus over de inzet, waarbij alles verandert over hoe netwerkbeheer wordt afgehandeld en de rol van ETH voor altijd verandert.

In plaats van te vertrouwen op mijnwerkers, zal Ethereum overgaan naar een veel meer gedecentraliseerd bestuurssysteem dat afhankelijk is van stakers.

Een staker is iemand die minimaal 32 ETH bezit en inzet om het Ethereum-netwerk te valideren.

Het minimum van 32 ETH is te wijten aan het plaatsen van een aanzienlijke hoeveelheid verhoogde waarde op bestaande ETH-tokens. Stakers ontvangen tussen 4% en 10% rendement op hun ingezette ETH, wat een genereuze stimulans vormt voor iedereen die geïnteresseerd is in het helpen van het Ethereum-netwerk..

Als blijkt dat een netwerkvalidator kwaadwillig handelt, wordt hun ETH-inzet verlaagd, wat betekent dat ze sommige of alle van hun ingezette ETH-tokens verliezen.

4. Hoe Ethereum (ETH) te bewaren

Ethereum opslaan is anders dan Bitcoin opslaan.

Het Ethereum-netwerk gebruikt een token-protocolstandaard genaamd ERC-20 – dus om ETH en alle op Ethereum gebaseerde tokens op te slaan, heb je een ERC-20-compatibele portemonnee nodig.

Tegenwoordig is de overgrote meerderheid van de beschikbare cryptocurrencies ERC-20. Dat komt omdat de enorme populariteit van Ethereum binnen de ontwikkelingsgemeenschap heeft geleid tot het creëren van duizenden ERC-20-tokens.

Om Ethereum op te slaan in een cryptocurrency-portemonnee, heb je twee opties:

  1. Ethereum Software Wallet – Softwareportefeuilles zijn portefeuilles voor mobiele apps of desktops die ERC-20-vriendelijk zijn. Ze zijn over het algemeen veilig zolang u kiest voor een vertrouwde Ethereum-portemonnee en bieden meer flexibiliteit in termen van een groot aantal opgeslagen activa dan hardwareportefeuilles..

  2. Ethereum Hardware Wallet – Als beveiliging is wat u zoekt, zoek dan niet verder dan een hardware wallet voor het opslaan van Ethereum. Hardware wallets lijken op kleine USB-sticks en stellen je in staat om je Ethereum offline en uit de buurt van live netwerken te bewaren – en de hackers die ervan afhankelijk zijn om cryptocurrency te stelen.

Ongeacht welke route je kiest om Ethereum op te slaan, het enige echte knelpunt is dat de portemonnee ERC-20-compatibel moet zijn, maar er zijn tal van opties om uit te kiezen.

Beste ETH-uitzetpools

Omdat uitzetten een relatief nieuw concept is, weet u misschien niet hoe het werkt. Spring in het artikel om erachter te komen.

Extra goede resultaten

Casestudy: Machine Learning gebruiken voor portfoliobeheer

Cryptocurrency Trading Bots – De complete gids

Threshold Rebalancing voor Crypto Portfolio Management

Python-scripts voor crypto-handelsbots

Script voor Bitcoin Price Live Ticker (met behulp van websockets)

Garnaal is een sociaal handelsplatform voor cryptocurrency. Maak verbinding met een van de top 16 toonaangevende crypto-uitwisselingen, automatiseer uw portfoliostrategie en kopieer de beste handelaren ter wereld.

Volg ons op Twitter en Facebook voor updates en stel eventuele vragen aan onze geweldige, actieve gemeenschappen op Telegram & Onenigheid.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me