Insolar Review (INS): platform dat Blockchain as a Service levert

Insolar (INS) is een project dat probeert gedistribueerde bedrijfsnetwerken te ontwikkelen die nieuwe innovaties in blockchain-technologie zullen gebruiken om ze veilig en interoperabel te maken.

Insolar streeft ernaar om veel meer te ontwikkelen dan een standaard protocollaag waarop anderen kunnen voortbouwen. Ze werken ook aan bedrijfsapplicaties die bovenop de Insolar-blockchain worden uitgevoerd. Ze hebben zelfs de stap genomen om Insolar te bestempelen als de “Blockchain 4.0”.

Zijn deze ambities echter te groots en kunnen ze die waarmaken?

In deze recensie van Insolar zullen we kijken naar het project en het potentieel voor acceptatie door bedrijven. We zullen ook ingaan op de technologie, de teamachtergrond en bredere INS-token-use-cases en marktpotentieel.

Wat is Insolar?

Insolar eigenlijk begon als een project genaamd de INS-ecosysteem die was gericht op het ontwikkelen van een gedecentraliseerde blockchain voor consumptiegoederen. In november 2018 kreeg het project echter een nieuwe visie en werd het omgedoopt tot Insolar.

Het was een interessante spil omdat het project voorheen gericht was op een business-to-consumer-model dat de kosten voor consumenten en fabrikanten zou verlagen. De nieuwe focus lijkt een business-to-business-focus te zijn, en zal alle soorten bedrijven omvatten.

Wat is Insolar

Overzicht van Insolar. Afbeeldingsbron: Insolar-presentatie

De opkomst van Insolar als oplossing kwam voort uit verschillende observaties die het ontwikkelteam deed tijdens het werken aan INS Ecosystem, namelijk:

  • Toenemende complexiteit en intensieve diversificatie van zakelijke interacties;
  • De opkomende rol van decentralisatie bij besluitvorming;
  • Het onvermogen om de complexiteit van bedrijfsprocessen door de meeste ontwikkelaars van DLT-platforms te begrijpen en te omarmen, wat het potentieel van gedecentraliseerde systemen in diskrediet brengt en ondermijnt en leidt tot onpraktische oplossingen.

Het INS-ecosysteem, en nu Insolar, werd ontwikkeld door hetzelfde team dat Instamart oprichtte, de grootste door ondernemingen ondersteunde bezorgdienst voor boodschappen in Rusland. Dit geeft het team van INS uitgebreide ervaring in logistiek en detailhandel, maar ook in e-commerce en het aantrekken van risicokapitaal.

Door deze ervaring heeft het team het gevoel dat ze grip hebben op de problemen met de huidige business-to-business-verkoopkanalen en geloven dat ze een marktverstorende oplossing kunnen bieden voor de wereldwijde business-to-business-verkoop..

Insolar-doelen

De rebranding van het platform naar Insolar brengt ook nieuwe doelen met zich mee. Het platform wordt nu gezien als een uniforme oplossing, waarbij zowel algemene als specifieke gevallen worden ontwikkeld door Insolar en externe ontwikkelaars. Hieronder staan ​​zes initiële doelen die zijn geïdentificeerd door het Insolar-team:

  1. Het ontwerp, de toepassing en de herbestemming van bedrijfoverschrijdende processen stroomlijnen;
  2. Automatisering van bedrijfoverschrijdende processen, waardoor ontwerpfouten in een vroeg stadium kunnen worden opgespoord;
  3. Zorg ervoor dat het platform compatibel is met bestaande systemen en oplossingen die worden gebruikt;
  4. Zorg ervoor dat het platform compatibel is met bestaande bedrijfsoplossingen en -systemen met vergelijkbare eigenschappen, zoals de verwerking van XML-documenten, horizontale schaalbaarheid en gegevensverwerking;
  5. Creëer generatie- en beheerprocedures die uniform en duidelijk zijn, en die verschillende standaarden omvatten, ook die tussen bedrijven;
  6. Verminder de kans op leveranciersvergrendelingen door centralisatie of het gebruik van gelicentieerde technologieën.

Insolar Basics

Het Insolar-platform zal worden gebouwd met behulp van drie sleutelelementen. Domeinen zullen worden gebruikt om de levenscyclus van contracten te beheren, evenals om de gegevens en beveiligingsaspecten van contracten te beheren. De contracten zelf zullen operabiliteit bieden voor de zakelijke verbindingen op het platform, en Clouds zullen worden gebruikt om opslag en rekenkracht te bieden..

Insolar-domeinen

Als het gaat om het beheren en aanpassen van de mogelijkheden van Insolar om met verschillende use-cases om te gaan, zullen domeinen het belangrijkste kenmerk van het Insolar-platform zijn. Door gebruik te maken van verschillende beleidsverklaringen die aan alle domeindeelnemers worden opgelegd, kunnen we een breed scala aan functies creëren.

Domeinen kunnen worden gebruikt bij het definiëren van procedures, dataformaten, werkregels, standaarden of processen om veranderingen door te voeren. Omdat elk domein veilig is en gescheiden is van alle andere domeinen, kunnen ze ook worden gebruikt bij het initiëren en beheren van datasets en voor het verstrekken en beheren van persoonlijke en beschermde gegevens.

Insolar-domeinen

Interoperabiliteit met andere blockchains

Ten slotte kunnen domeinen worden gebruikt om toegangsbeleid voor orakels te creëren, cryptografiestandaarden te creëren en de voorwaarden vast te stellen voor de berekening van het opslagvolume of de behoeften aan computervermogen..

Insolar registreert de domeinen en zorgt voor interoperabiliteit tussen de domeinen, maar ze hebben geen rol in het beheer van de domeinen. In plaats daarvan zal elk domein zijn eigen beheercriteria en -procedures definiëren. De regels die door elk domein worden gemaakt, bepalen hoe domeintransacties en gegevens worden opgeslagen en uitgevoerd.

Insolar-contracten

Contracten op Insolar zijn geen juridisch bindende serviceovereenkomsten, maar zijn verklaringen van een reeks functies op het platform die de naleving garanderen van de regels en procedures die op het platform zijn uiteengezet. Contracten kunnen gedecentraliseerde applicaties zijn, orakels die toegang bieden tot off-chain databronnen, een aggregator of andere systemen. Insolar is ontworpen met het principe dat alles-is-een-contract is.

Elk element op het platform kan als een contract worden beschouwd, waarbij de meest elementaire platformfuncties worden weergegeven door speciale systeemcontracten waarmee ontwikkelaars kunnen communiceren met de kernfuncties van het platform. Contracten kunnen worden gebruikt om het gedrag van het systeem aan te passen, uit te breiden en te veranderen.

Insolar Clouds

Insolarwolken zijn een ander element dat wordt gebruikt om bedrijfslogica te structureren en toe te passen. Een cloud in Insolar is een set knooppunten die wordt vertegenwoordigd door de rekenkracht- en opslagproviders.

Providers werken op basis van de regels die zijn gedefinieerd voor de cloud en het is mogelijk om verschillende rollen toe te wijzen aan individuele servers om verschillende bronnen te leveren, zoals bandbreedte, opslag of rekenkracht.

Insolar Federation of Clouds

De Insolar Federation of Clouds

Een van de belangrijkste functies van de cloud is om ervoor te zorgen dat er opslag is en om de uitvoering van de contracten mogelijk te maken in de domeinen die aan elke cloud zijn gebonden. De cloud zorgt er ook voor dat verzoeken die tussen contracten van verschillende domeinen worden verzonden, correct worden beheerd en afgeleverd.

Standaard cloudimplementaties op het Insolar-platform worden gedaan op de blockchain, maar gespecialiseerde implementaties kunnen worden uitgevoerd op een enkel knooppunt of DBMS.

Het Insolar-team

Het Insolar-project werd mede opgericht door Peter Fedchenkov en Dmitry Zhulin, die ook de vorige medeoprichters waren van de Russische bezorgdienst voor boodschappen Instamart. Het team heeft momenteel meer dan 30 leden met werkervaring in een breed scala van disciplines, waaronder investeringsbeheer en bankieren, risicokapitaal, cryptobeveiliging en meer..

Insolar-teamleden

Enkele van de Insolar-teamleden

Mede-oprichter Peter Fedchenkov is afgestudeerd aan de Harvard Business School en was voorheen CEO van Instamart, net als investment banking-analist bij Goldman Sachs. Dmitry Zhulin was ook een oprichter van Instamart en is een voormalig vice-president voor VTB Capital Private Equity en een Associate van Rothschild.

En laten we Dmitry Khovratovich niet vergeten, die de blockchain en slimme contractleider is voor INS Ecosystem. Hij heeft eerdere ervaring opgedaan met het ontwikkelen van slimme contracten voor verschillende blockchain-startups die met succes de ICO-fase hebben doorstaan.

Het INS-teken

Het INS-token zou aanvankelijk het belangrijkste middel zijn om gebruikers in het INS Ecosystem-platform te belonen, waardoor het INS-token een primair onderdeel van het hele ecosysteem zou worden. Er zullen uiteindelijk 50 miljoen tokens in omloop zijn, maar momenteel worden 10 miljoen gereserveerd en nog eens 7,5 miljoen wordt door het team vastgehouden om de operationele kosten en marketing te dekken..

Met een vast aanbod en een toenemend gebruik van het netwerk wordt verwacht dat de tokens in waarde zullen groeien naarmate de vraag toeneemt.

INS-tokengebruiksgevallen

INS-tokengebruiksgevallen

Gebaseerd op de informatie op de Insolar-website het lijkt erop dat INS zal worden gebruikt voor betalingen op het platform, waarschijnlijk voor diensten en middelen. Het lijkt er ook op dat de blockchain naar Proof-of-Stake gaat als een consensusmechanisme, en het INS-token zal worden gebruikt voor zowel uitzetten als stemmen.

Het token werd vrijgegeven in een ICO die in december 2017 werd afgesloten. Het team haalde $ 41,5 miljoen op en verkocht 30 miljoen INS-tokens voor $ 1,50 per stuk. Het token steeg hoger na de ICO en bereikte een recordhoogte van $ 10,93 op 15 januari 2018. Helaas heeft het sinds de bearmarkt van 2018 bijna 90% van zijn waarde verloren..

Naast de bearmarkt in cryptocurrencies, werd de INS-prijs negatief beïnvloed door vertragingen in de ontwikkeling en release van API’s, SDK’s, apps en interfaces. Dit kan echter het gevolg zijn van het feit dat het team prioriteit heeft gegeven aan de ontwikkeling van het nieuwe platform.

Binance INS

Registreer bij Binance en koop INS-tokens

Nu het platform is gewijzigd naar een andere focus, is het moeilijk te zeggen wat het token zou kunnen doen. Het kreeg een snelle pop hoger net voor de re-branding naar Insolar, maar is sindsdien lager en wordt verhandeld tegen $ 0,5162 vanaf 12 november 2018.Dat is ver onder de ICO-prijs van het token.

De belangrijkste beurs voor het kopen, verkopen en verhandelen van INS is Binance Exchange, maar er is een vergelijkbaar volume op Bithumb. De munt kan ook worden gekocht en verkocht op OKEx, KuCoin en Liqui.

INS is een ERC-20-token op het Ethereum-netwerk en kan worden opgeslagen in elke ERC-20-compatibele portemonnee. Wanneer Insolar echter de live-versie van hun nieuwe blockchain vrijgeeft, zullen ze de huidige ERC20 INS-tokens converteren naar een nieuw native token.

Ontwikkeling & Routekaart

Een van de meest cruciale dingen waar we naar zullen kijken als het gaat om de ontwikkeling van een blockchain-project, is de hoeveelheid activiteit in hun GitHub-repo. Hierdoor krijgt de gemeenschap een idee van hoe gemotiveerd het team is om de doelen te bereiken die ze in hun routekaarten hebben uiteengezet.

Als we kijken naar de Insolar GitHub activiteit is het inderdaad behoorlijk indrukwekkend. Insolar staat de afgelopen 6 maanden zelfs op nummer 1 in termen van totale commits en ze staan ​​net achter het 0x-protocol voor totale commits gedurende het jaar.

Insolar GitHub Commits

Insolar GitHub committeert in vergelijking met andere projecten. Bron: Cryptomiso

Als je de Roadmap voor Insolar je kunt begrijpen waarom er dit hectische tempo van code-commits is. De eerste grote mijlpaal voor Insolar is de lancering van hun Testnet v0.7 eind 2018 of begin 2019. Deze zal worden vrijgegeven zodat het testen kan beginnen op schaalbaarheid en transactiedoorvoer..

Niet lang daarna zijn ze van plan v1.0 van Testnet uit te brengen, die de functionaliteit zal bevatten om aangepaste contracten uit te voeren. Als alles volgens plan verloopt, zal Insolar hun live netwerk uitbrengen, zodat het door het grote publiek kan worden gebruikt.

Gevolgtrekking

Over het algemeen ziet Insolar eruit als een ambitieus project met een heel groot focusgebied. Ze proberen de manier waarop zakelijke netwerken werken volledig te veranderen. Ze proberen dit ook te doen door een blockchain v 4.0 te ontwikkelen waarvan ze denken dat het veel van de uitdagingen waarmee andere ecosystemen worden geconfronteerd, kan aanpakken.

Of ze zichzelf te brede doelen hebben gesteld, is aan jou. Het team is echter vrij groot, zeer betrokken en pusht actief code om hun deadlines te halen.

Het zal interessant zijn om te zien hoe het project vanaf hier vordert. Als ze hun Testnet en openbare netwerk op tijd kunnen lanceren, en deze blijken een succes te zijn, dan is het mogelijk dat er een hernieuwde interesse is voor het nieuwe INS native token.

Voorlopig moet u uw ogen op de ambtenaar houden Insolar-blog die het team actief bijwerkt. Dit zou u de laatste informatie over het project en belangrijke ontwikkelingsaankondigingen moeten geven.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia & Insolar.io

Disclaimer: dit zijn de meningen van de schrijver en mogen niet als beleggingsadvies worden beschouwd. Lezers zouden hun eigen onderzoek moeten doen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me