Interview met Paul Schmitzer van Particl – The Privacy Focused Marketplace

Privacy is een onvervreemdbaar mensenrecht dat vaak als vanzelfsprekend wordt beschouwd.

Dit geldt met name als het gaat om financiën en uw recht om uw geld te besteden aan wat u wilt, wanneer u wilt en hoe u wilt.

Er zijn veel cryptocurrencies die van privacy hun centrale stelling hebben gemaakt. De meeste hiervan waren gericht op de noodzaak om een ​​niet-traceerbaar en gedecentraliseerd digitaal geld te creëren.

Particl (PART) is zo’n project, maar terwijl de meeste andere munten stoppen bij de cryptocurrency, heeft Particl een hele privémarktplaats ontwikkeld die ook crypto-agnostisch zal zijn.

We waren geïntrigeerd door het project en besloten contact op te nemen met het team om te kijken of ze enkele van de meer specifieke vragen konden beantwoorden die we over Particl hadden..

Interview met Paul Schmitzer

Paul Schmitzer Particl

Paul Schmitzer bij een recente Meetup. Afbeeldingsbron: YouTube

Paul Schmitzer is hoofd Projectmarketing en -strategie bij Particl. Hij is behoorlijk betrokken bij de gemeenschap en woont regelmatig evenementen bij om de bekendheid van het platform en het bredere project te vergroten.

Toen hij contact opnam met het Coin Bureau, beantwoordde hij graag onze vragenlijst. Deze gingen in op een aantal onderwerpen, van technische details van het protocol tot het bredere ecosysteem van privacymunten en cryptocurrency.

Hieronder vindt u het volledige interview:

Overzicht van jezelf, Particl

Kun je ons een beetje achtergrondinformatie geven over jezelf en hoe je betrokken raakte bij crypto en het Particl-project??

Ik ben een familieman. Ik heb een prachtige vrouw en 2 prachtige dochters. Ik ben eigenlijk architect van beroep en ontwerp al meer dan 20 jaar gebouwen.

In 2011 las ik een WIRED artikel door Benjamin Wallace getiteld “The Rise and Fall of Bitcoin” en dat is wat me in het konijnenhol bracht. Net als vele anderen toen en daarna, leidde het vroege bitcoin-ecosysteem van forums en IRC-kanalen me dieper en dieper in een volwaardige hobby.

Ik beoefen architectuur nu als een hobby en breng het grootste deel van mijn tijd door in de crypto-ruimte.

Ik heb mezelf nooit gedefinieerd als een Bitcoin Maximalist, maar beschouw dat project wel als top en het belangrijkste open source-project dat er bestaat. Mijn steun voor altcoin / open source-projecten is gericht op zinvolle ontwikkeling en privacygerichte applicaties. Ik heb de kans gehad om 8 jaar betrokken te zijn bij de crypto-ruimte en heb deelgenomen aan alle privacymuntprojecten van enige betekenis.

Ik raakte betrokken bij Particl ongeveer zes maanden voordat het project openbaar werd. Ik heb duidelijk geen technische achtergrond, maar door mijn diploma en bekendheid in de ruimte was ik geschikt om de marketing en communicatie van het project te leiden. Particl heeft het geluk gehad om veel van onze gepassioneerde vrijwilligers uit de gemeenschap in grotere rollen te krijgen en ik leid mede een team van 7 van de beste bijdragers in de ruimte..

Particl richt zich op een aantal verschillende initiatieven. Voor degenen die er net van hebben gehoord, kun je de drive achter Particl en zijn bredere visie uitleggen?

Particl is een ambitieus project, er is geen eenvoudige manier om het uit te leggen. In de simplistische definitie is Particl een privacymunt die wordt aangeduid als PART. De visie van het project wijst echter op een onafhankelijke economie van peers die privacygerichte gedecentraliseerde applicaties gebruiken.

2019 begint eigenlijk met een verschuiving in het project – van een privacymuntproject naar een privacyplatform met een verhandelbaar product. Onze Open Marktplaats is persoonlijk ontworpen en is een plek om dingen voor crypto te kopen of verkopen.

Zonder de intentie om een ​​zelfvoldaanheid uit te beelden, is de particuliere markt geworteld in een probleem waar Satoshi specifiek op wees in de Whitepaper over Bitcoin.

De handel op internet is bijna uitsluitend afhankelijk geworden van financiële instellingen die als vertrouwde derde partijen fungeren voor het verwerken van elektronische betalingen. Hoewel het systeem goed genoeg werkt voor de meeste transacties, lijdt het nog steeds aan de inherente zwakheden van het op vertrouwen gebaseerde model.

Terwijl de p2p ecash-oplossing van bitcoin mensen de controle over hun geld terug geeft. Onze p2p e-commerce oplossing geeft mensen weer controle over hoe ze online winkelen.

De crypto-ruimte is nog jong. Ieder van ons in deze ruimte heeft de verantwoordelijkheid om een ​​solide basis te leggen waarop toekomstige generaties kunnen bouwen. Dit is de reden waarom we op de hoogte blijven van elke Bitcoin Core-release en waarom we peer-reviewed privacyverbeteringen ontwikkelen bovenop de codebase. Daarom werken we aan gedecentraliseerd bestuur en betrouwbare escrow-mechanismen. Particl is niet verontschuldigend ambitieus en we genieten van de gelegenheid om onze hele toekomst vorm te geven.

Particl is relatief uniek in de zin dat je geen ICO hebt afgerond of een pre-mine hebt gedaan. Vind je dat dit je heeft geholpen om op te vallen tussen de drukte die dat wel heeft??

Het project kreeg een vliegende start met al een actieve gemeenschap. Projecten leven of sterven in deze ruimte vanwege actieve dagelijkse gebruikers. Als ik helemaal eerlijk ben, denk ik niet dat veel mensen in de totale crypto-ruimte Particl kennen. Ik zeg dat omdat de ruimte nog steeds grotendeels bestaat uit investeerders en ons sterke punt – ontwikkeling – geen populaire statistiek is onder die massa.

Voor degenen die erin zitten voor de technologie, denk ik dat we zeker opvallen. Hoewel het project slechts 1,5 jaar oud is, hebben we gemeenschapsleden die ons team al meer dan 4 jaar volgen. De integriteit van de ontwikkeling die het team in de geschiedenis van het samenwerken op afstand heeft getoond, is iets dat moeilijk te evenaren is.

Voor mij laat dit meer dan wat dan ook zien dat we op de goede weg zijn, de visie is goed en als we het bouwen, zullen ze komen.

Particl Technologie

Jullie hebben gezegd dat jullie in de laatste runs van Alpha v 1.2 van de Particl Open Marketplace zitten. Wanneer zouden we de release hiervan kunnen zien? Wanneer kunnen we een bèta-lancering van de markt verwachten??

Ja, onze laatste alfaversie van Open Marketplace komt eraan en de eerste bètaversie van de marktplaats begint zeer binnenkort. Vingers gekruist, het zal voor het einde van de maand zijn.

Open Marketplace (bèta) is gepland voor het einde van Q1, 2019-release of begin Q2. Met Beta geven we build-kandidaten vrij die functiereleases zijn. We voegen meer functionaliteit toe aan de verkoperskant van de markt met voorraadbeheer, communicatie, feedback, enzovoort, dat zijn individuele versie-releases.

De strategie is dat we met elke nieuwe leverancierstool meer verkopers zien die Open Marketplace uitproberen en onze productvermeldingen opbouwen.

Je hebt ook gezegd dat wanneer Alpha v1.2 wordt uitgebracht, iedereen er toegang toe zal hebben op testnet met een beperkte selecte groep die het mainnet draait. Heeft u meer nagedacht over hoe u deze gebruikers gaat selecteren??

Het is waar dat de laatste Alpha-build een stabiele testnetversie zal zijn en een grote verbetering ten opzichte van v1.1 die in mei 2018 werd uitgebracht. Niemand had ooit verwacht dat Alpha op mainnet zou staan, omdat het een proof of concept (PoC) was..

Het team heeft het barebone-concept de afgelopen 6 maanden echter tot een vrij stabiele en bruikbare gedecentraliseerde marktplaats-app gemaakt. Daartoe zal de laatste Alpha-release ook op mainnet staan ​​en voor iedereen beschikbaar zijn om dingen voor crypto te kopen en verkopen!

Houd uw lezers op de hoogte – zoals bij alle producten van de eerste generatie, dwz: bitcoin – Alpha Open Marketplace is een experimentele applicatie waarmee u echt geld kunt verliezen als u niet weet wat u doet.

Bovendien zullen de nieuwe bètafuncties nooit beschikbaar zijn op de Alpha-marktplaats. Gebruikers zullen tot maart-april moeten wachten op tools zoals productimport en gecodeerde communicatie tussen koper en verkoper.

Jullie hebben het bereik van leveranciers besproken wanneer Beta volledig functioneel is. Op wat voor soort leveranciers denkt u zich te richten? Is er een typisch leveranciersprofiel waarvan u denkt dat het het beste aansluit bij deze beginfase??

Onze doelgroep bestaat al vroeg uit crypto-gebruikers. De technologie is op dit moment nog steeds te ingewikkeld voor normale online shoppers. We zien dus veel leveranciers die al gedecentraliseerde marktplaatsen gebruiken om ook Particl te gebruiken. We zien online verkopers die al verkopen op Amazon of eBay, maar ook van crypto houden, en de Open Marketplace gebruiken als een manier om dingen voor crypto te verkopen. Dat kunnen ze niet doen op de gecentraliseerde marktplaatsen.

Particl Open Marketplace is een downloadbare app. Het is belangrijk om te begrijpen dat de meeste online verkopers en kopers niet graag software downloaden om te winkelen. Ze gebruiken meestal web- of mobiele applicaties. Het is dus belangrijk om dit in lijn te houden terwijl we leveranciers benaderen. Aanneming zal na verloop van tijd komen. De Open Marketplace biedt een aantrekkelijke keuze voor gebruikers die dingen hebben en crypto willen, maar is geen concurrerend product tegen beursgenoteerde e-commerce-giganten … tot nu toe.

Particl Open Marketplace Interview

Afbeeldingsbron: officieel Particl Blog

Particl-Proof-of-Stake (PPoS) is uniek voor jullie en maakt koud uitzetten mogelijk vanuit een hardware wallet. Je hebt ook net vrijgelaten koude poelen met een nieuwe gebruikersinterface. Hoe gaat dit? Is de gemeenschap actief betrokken geweest bij het uitzetproces??

Iedereen was erg enthousiast over de introductie van koude poelen. Vier gedecentraliseerde PART-pools zijn in het wild met momenteel meer dan 119.000 PART-pools.

Onze gemeenschap is altijd gelovig geweest in het grotere plaatje van het project. Je kunt dat zien aan de gierigheid die ze vertonen bij het wegwerken van hun vastgezette DEEL. Ons netwerk heeft consequent 40% -50% van de netwerkstaking vertegenwoordigd door meer dan 500 volledige knooppunten; een nu oneindig aantal anonieme knooppunten die naar koude poelen wijzen.

Uitzetpools zouden het uitzetnetwerk moeten vergroten omdat het 100% privé en gedecentraliseerd is en gebruikers met kleinere bedragen in staat stelt bij te dragen aan consensus en beloningen te verdienen voor het werk dat ze doen.

De hardfork en lancering van Ring CT is wordt vertraagd zodat ze volledig gelanceerd kunnen worden met Bulletproofs. Hoe verloopt de ontwikkeling hiervan?

Bulletproofs zit nu in de code, maar moet nog een goede code-audit en dubbele check-periode doorlopen. Als alles positief uitpakt, kunnen PART-gebruikers plannen dat ze op mainnet zijn met de volgende geplande hardfork.

Vroege indicaties tonen een significante vermindering van 70% in bereikbestendige formaten, evenals verbeterde privacy dankzij 64-bits dekking ten opzichte van de gemiddelde 32-bits. We hebben meer te bespreken wanneer een codeadviseur is beveiligd en de audit aan de gang is.

In je roadmap heb je ook de MAD escrow-systeem als een mogelijke oplossing voor geschillenbeslechting. Zal het niet moeilijk zijn om nieuwe gebruikers te overtuigen om een ​​functie te gebruiken waardoor ze geld kunnen verliezen buiten hun schuld?

Het MAD-escrow-systeem van Particl is gebaseerd op de speltheorie van wederzijds verzekerde vernietiging (MAD), waarbij vertrouwen niet aanwezig hoeft te zijn om 2 partijen tot een overeenkomst te laten komen. Dit is beslist geen normale manier om online zaken te doen tussen een koper en een verkoper en zal een andere ervaring zijn dan de meesten. Dat betekent niet dat het een slechte manier is om zaken te doen. We denken zelfs dat het bevrijdend zal zijn als mensen het gaan gebruiken.

Elke verkoop en aankoop op Open Marketplace creëert een 2-persoons trustless escrow-contract. We hebben het op deze manier gebouwd omdat 2 mensen in het echte leven kunnen handelen zonder tussenkomst van derde partijen en de voordelen voor de verkoper (meer geld verdienen) en koper (kopen tegen de goedkoopste prijs) het grootst zijn met slechts 2 betrokken mensen.

Het hele proces zal voor de meesten anders zijn wanneer ze het voor het eerst doorlopen. Er is meer eigendom en controle met de koopstroom gemodelleerd in Open Markeplace. Het mooie van het systeem is dat samenwerking, zelfs zonder elkaar te vertrouwen, noodzakelijk is, zodat beide gebruikers hun stortingsgeld niet verliezen.

Zou je liever iemand 5% van je verdiensten (verlies) geven of 5% van je verdiensten vastzetten in een wederzijds contract en het terugkrijgen?

U heeft zojuist uw governance-protocol met stemmen op muntgewicht vrijgegeven. Leden hebben hun bezorgdheid geuit over de mogelijkheid van manipulatie door grote verkopers. Heeft u, hoewel het nog in de kinderschoenen staat, eventuele tegengewichten hiervoor bedacht? Kunt u tweaks en wijzigingen lenen van andere governance-protocollen?

Ja, in onze Alpha Open Marketplace-builds zit v2 van ons governance-protocol. Deze versie wordt geleverd met stemmen tegen muntgewicht. Een ding om in gedachten te houden is dat alle gedecentraliseerde governance-protocollen correct moeten worden gebruikt voordat we kunnen zien hoe theorieën functioneel naar de echte wereld vertalen.

Om te beginnen hebben we 10% van het PART-aanbod getagd voor verwijdering. Een grote leverancier zou dus toegang moeten hebben tot 10,1% van het totale aanbod om de resultaten in de ene richting te manipuleren of 10% om in de andere richting te manipuleren (bijvoorbeeld om items van een concurrent te verwijderen).

De eerste persoon die een item markeert, registreert de eerste stem omlaag voor een item en gaat naar een speciaal venster waar andere gebruikers items kunnen goedkeuren of afkeuren. Wanneer een item de 10% overschrijdt, wordt het verwijderd en verliest de verkoper zijn listingkosten. Nogmaals, dit is ons governance v2-mechanisme dat kan worden aangepast, afhankelijk van hoe het gebruik in de echte wereld dicteert.

De onderzoekers van ons Particl-team zijn enthousiast over andere projecten die normen voor governance, privacy en veiligheid ontwikkelen. Flexibel en aanpasbaar zijn, zijn belangrijk in deze vroege PoC-apps.

Partnerschappen

Jullie zijn onlangs een partnerschap aangegaan met PIVX om deel uit te maken van hun lancering van zDEX-genesis. Zien jullie dat jullie deze alliantie op andere manieren versterken??

PIVX zal waarschijnlijk een van de eerste cryptomunten zijn die als betaalmethode wordt toegevoegd aan Particl’s Open Marketplace. Het zDEX-product dat PIVX heeft gebouwd, kan mogelijk worden verfijnd tot een gratis op privacy gerichte gedecentraliseerde app binnen de Particl Desktop.

Beide gemeenschappen rond PIVX en PART zijn dichtbij en vriendelijk, zelfs in een ruimte waar je normaal gesproken “concurrerende afgunst” ziet bij dagelijkse gebruikers. Dit zijn de soorten projectteams waarmee we willen werken en het soort gemeenschappen dat we in onze producten willen opnemen.

De ruimte is nog zo jong, we bouwen allemaal aan de toekomst, waarom zou je het verspillen aan gekibbel over wie de eerste is of wie er beter is als we kunnen samenwerken en leuke dingen kunnen maken voor iedereen.

U werkt samen met Mubiz om een ​​gebruikersvriendelijkere interface voor de markt te bieden. De jongens van Mubiz hebben zojuist hun nieuwe website. Wat vind je ervan? Denk je dat Mubiz de acceptatie onder meer traditionele gebruikers zal stimuleren??

Ik vind het mooi! Ik denk absoluut dat een clearnet-webinterface voor de Open Marketplace de acceptatie zal stimuleren. De meeste online aankopen vinden plaats via internet of mobiele apparaten, dus dat is echt de richting die we moeten inslaan voor een bredere acceptatie en meer dagelijkse gebruikersactiviteit.

Mubiz gebruikt Particl API-aanroepen om vermeldingen op de Open Marketplace te delen, te doorzoeken en weer te geven voor iedereen met een webbrowser. Het is een geweldig initiatief van een langdurige medewerker van de PART-gemeenschap. Ik zou graag zien dat dit jaar meer van dit soort projecten opduiken.

Mubiz Particl-partnerschap

Gebruikersinterface van Mubiz Marketplace. Afbeeldingsbron: officieel Mubiz

Zijn er in het verlengde hiervan nog andere potentiële samenwerkingsverbanden die u met andere projecten onderzoekt? Misschien alle projecten die interesse hebben getoond in het bouwen van een dApp?

We hebben goede relaties met een handvol projecten, waaronder Bitcoin, PIVX en Komodo. We behoren tot een kleine groep projecten die het belang inzien van ketenoverschrijdende oplossingen zoals die van Decred atomaire swaps.

Zowel PIVX als Komodo hebben gedecentraliseerde uitwisselingen waar we grote fans van zijn. Tijdens de consensus van vorig jaar in New York City bespraken Steve Lee van KMD en ik de use cases die een gratis gedecentraliseerde exchange-dapp zoals hun BarterDEX zou brengen voor dagelijkse gebruikers van Particl Desktop. Ons privacyplatform is bedoeld voor het bouwen van op privacy gerichte gedecentraliseerde applicaties, of het nu ons team is of een ander team.

Met een DEX en gedecentraliseerde marktplaats op hetzelfde platform kun je gebruikers hebben die graag ruilen met een DEX en vervolgens naar de markt komen om een ​​goede dag te vieren met een kleine aankoop. Dit is de onafhankelijke economie die ik zie groeien naarmate het project en de ruimte volwassen worden.

Ik zou op een bepaald moment in de toekomst een van deze partnerschappen kunnen zien plaatsvinden met een van deze of andere projecten. Een grote eerste stap bij het ondersteunen van meer ontwikkeling op Particl zal zijn wanneer onze Software Development Kit (SDK) wordt uitgebracht. Dat is een roadmap-item dat later deze zomer meer kracht en mankracht zal oppikken.

Algemene vragen

Jullie lijken erg actief te zijn als het gaat om ontwikkelaarsactiviteiten en GitHub commits. Je hebt meer commits gepusht dan projecten met veel grotere teams. Krijgen de ontwikkelaars slaap? Neem je actief technisch talent aan?

Ha! Ja, onze ontwikkelaars hebben een vol leven buiten Particl. Uw observatie kan vooral worden gekoppeld aan de hoeveelheid werk die wordt verricht in vergelijking met de visie en roadmap van het project. Zoals ik al eerder zei, is dit een ambitieus project en een project dat moeilijk in één simpele verklaring te omschrijven is. We hebben een duidelijk plan van waar we heen gaan en al het harde werk en de samenwerking is te zien in onze Github.

We zijn BUIDLers en alles wat we doen is open source – in zichtbare, openbare opslagplaatsen. In tegenstelling tot veel cryptoprojecten die codes splitsen en dan nooit meer terugkeren om te updaten, of die goede stukjes van hier of daar kopiëren, blijven we constant in de pas met Bitcoin Core-commits, wat een fulltime baan op zich is. Onze ontwikkelaars, met name Tecnovert, hebben veel ‘primeurs’ voor privacy bijgedragen aan de Bitcoin-codebase – zowel in het verleden als in het heden – zoals stealth-adressen, ringhandtekeningen, vertrouwelijke transacties, (aanstaande) bulletproofs, die andere projecten uiteindelijk ook overnemen.

Zelfs als de meeste jonge cryptoliefhebbers niet enthousiast worden over technologie, denk ik dat de ontwikkelingsgemeenschap in crypto, met name de privacyprojecten, het Particl-team respecteert en wat we bouwen – niet alleen voor PART-gebruikers, maar voor het hele ecosysteem..

We hebben in 2018 ongeveer 10 mensen aangenomen, waarvan de helft ontwikkelaarsfuncties waren. We nemen altijd applicaties en moedigen ook gemeenschapsontwikkeling aan en dragen ook bij in de traditie van open source-ontwikkeling.

PPoS wordt ondersteund op de Ledger Nano-hardware wallet. Jullie hebben ook gezegd dat de integratie van Trezor Wallet binnenkort onderweg zou kunnen zijn. Hoe gaat de ontwikkeling op dit front??

Het gaat goed. We hebben een werkende PoC op Particl Core en zitten in een wachtpatroon met het Trezor-team terwijl ze een pull-aanvraag beoordelen die we tijdens de vakantie hebben ingediend. Het verzoek is om het mogelijkheid om binnen te komen de pincode op het apparaat zelf, met alleen de twee knoppen. Een Bitcoin-ontwikkelaar heeft toegegeven dat zij deze functie ook leuk zouden vinden, omdat het Core-integratie veel gemakkelijker zou maken.

Ik heb ontdekt dat de ontwikkelaars van Ledger, Trezor en zelfs KeepKey geweldige medewerkers zijn die er altijd naar streven om de crypto van de gebruiker zo veilig en eenvoudig mogelijk te houden. Een gerelateerd verzoek is hier met ontwikkelaars van Bitcoin, Particl, Trezor en KeepKey die allemaal de suggestie doorwerken.

Uiteraard zijn uitwisselingen altijd een lastig onderwerp gezien de aard van aanbiedingen. Zijn er grote beurzen die interesse hebben getoond? Wat zoek je idealiter in een uitwisselingspartner?

Binance, Coinbase en Circle zijn de 3 belangrijkste serviceproviders waarop we ons hebben gericht, voornamelijk omdat ze de stappen hebben genomen om projecten correct te valideren volgens de huidige vereiste regelgeving. Niets is gegarandeerd wanneer u met providers praat, maar we zorgen ervoor dat ze de juridische beoordelingen en documenten hebben, zodat ze de best geïnformeerde beslissing kunnen nemen.

Met zoveel uitwisselingen die de ruimte binnenkomen, krijgen we wekelijks e-mails voor nieuwe mogelijkheden voor PART om toe te voegen. Als deze bedrijven gratis PART willen toevoegen, helpen we een handje met de integratie – als ze om een ​​vergoeding vragen, wijzen we ze beleefd af.

PART is direct beschikbaar bij bijna 2 dozijn services. Er is geen logisch voordeel voor het project om een ​​nieuwe dienst te betalen als we 1) geen controle hebben over de muntvoorraad en 2) mensen al veel keuzes hebben waar ze vandaag PART kunnen krijgen.

Plaatsen om PART te kopen

Enkele van de uitwisselingen en diensten om PART te kopen

Hoe vierkant je de cirkel als het gaat om regelgevend toezicht en het faciliteren van anonieme particuliere marktplaatsen??

Het Particl Project wordt ondersteund door de non-profit Stichting Particl. Het doel van de Foundation is het promoten en ontwikkelen van nieuwe technologieën en applicaties, vooral op het gebied van nieuwe open en gedecentraliseerde softwarearchitecturen.

Particl Open Marketplace is een op privacy gerichte gedecentraliseerde applicatie die gebruikmaakt van industriestandaard encryptie op dezelfde manier als een app als Signal encryptie gebruikt. Door onze code open te houden, blijven we transparant over hoe die cryptografie is geïntegreerd. Zoals bij alle dingen die we dagelijks gebruiken, moet de gebruiker zelf bepalen hoe ze gebruiken het product.

We geven onze software gratis vrij, maar we werken op verantwoorde wijze met een paar juridische teams die helpen met gebruiksvoorwaarden, disclaimers, berichtenuitwisseling en al het andere waar advocaten zich zorgen over maken, kunnen terugkomen op het project of de stichting.

Als een product dat we bouwen niet alle vakjes aanvinkt die nodig zijn om de gebruiker de volledige controle te geven, stoppen we er onmiddellijk mee. De visie van het project is duidelijk en we doen geen concessies aan het bouwen van ethische, empowerende privésoftware als dat betekent dat we de soevereiniteit van het individu opofferen.

Waar ben je persoonlijk het meest trots op het Particl-project? Wat je het meest opwindt aan het project nu we 2019 en daarna ingaan?

Er zijn twee dingen waar ik het meest trots op ben met Particl. Ten eerste ben ik trots op wat we hebben gecreëerd met minimale financiën en kleine teams (vergeleken met door durfkapitaal gesteunde startups) in ongeveer 18 maanden tijd. Een snelle blik op ons jaar in recensies voor zowel 2017 als 2018 geeft uw lezers een overzicht van de BUIDL-mentaliteit van de vrijwilligers en het ondersteunde team. We hebben een van de weinige werkende producten in de ruimte geleverd, en het is een broodnodige – niet alleen voor PART-gebruikers, maar ook een use-case voor andere cryptocurrencies wanneer ze worden toegevoegd.

Ten tweede ben ik trots op ons eerste verkoopbare product, de Open Marketplace. De meesten van ons werden aangetrokken door de Bitcoin van Satoshi Nakamoto omdat het ons controle gaf over ons geld. Dit was een openbaring die tot een revolutie heeft geleid.

De trieste waarheid is dat wanneer mensen hun crypto willen gebruiken om dingen te kopen of verkopen, ze meestal de controle over hun geld moeten teruggeven aan betalingsproviders zoals hun bank of PayPal of Visa. Ik zie de Open Marketplace als een product dat gebruikers de controle houdt over hun crypto. Hiermee hoeven ze de crypto niet te verlaten. Hopelijk nooit meer.

Gevolgtrekking

Het lijkt erop dat 2019 inderdaad een behoorlijk druk jaar wordt voor het Particl-project. Te beginnen met de afronding van hun Open Marketplace-alfa en de daaropvolgende lancering van hun bèta, lijkt het erop dat de zaken in een hogere versnelling gaan.

Het zal ook interessant zijn om te zien of er andere partnerschappen zijn die ze kunnen aangaan met andere projecten en of ze in staat zijn om meer uitwisselingsvermeldingen binnen te halen. Dit laatste hangt natuurlijk in hoge mate af van een uitwisselingspartner die met het Particl-team wil samenwerken.

Als je op de hoogte wilt blijven van het Particl-project, houd dan hun in de gaten officiële blog evenals op hun Twitter-account. Het team is behoorlijk actief als het gaat om het updaten van hun communityleden. Als u PART wilt kopen, kunt u deze op Bittrex krijgen.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia & Particl

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me