Investeren in Bitcoin: 3 eenvoudige stappen

>

Als je dit leest, hoef je waarschijnlijk niet veel te overtuigen waarom je in Bitcoin zou moeten investeren. Het is waarschijnlijk dat u al weet dat de digitale valuta van Bitcoin revolutionair transparant, verantwoordelijk, betrouwbaar en gedecentraliseerd is.

Dus we slaan het veld over en gaan meteen in op de kern van hoe te investeren in Bitcoin. Klaar?

De gemakkelijke manier om Bitcoin te kopen is ook de meest directe. Nee, u hoeft niets speciaals te doen, zoals geld overboeken naar een geheime rekening. De meeste regeringen vinden het prima dat u Bitcoin koopt, zolang u uw belasting betaalt – tenzij u natuurlijk in Nepal woont, in welk geval het gebruik van Bitcoin helemaal verboden is..

Laten we in een paar eenvoudige stappen kijken hoe u Bitcoin kunt kopen. Afhankelijk van hoe snel u beweegt, duurt het hele proces slechts 20 tot 30 minuten – misschien zelfs minder!

1. Maak een Bitcoin Exchange-account aan

Eerst en vooral moet u beginnen met het aanmaken van een Bitcoin-uitwisselingsaccount.

Een Bitcoin-uitwisseling is minder ingewikkeld dan het klinkt – om er een te gebruiken, hebt u geen speciale handelaarspecifieke kennis nodig. Een Bitcoin-beurs lijkt ook niet op de handelsvloer van de Nasdaq.

In plaats daarvan zijn Bitcoin-uitwisselingen gewoon webgebaseerde dashboards en apps die de ervaring hebben vereenvoudigd met een klik op een paar knoppen. Tegenwoordig is het kopen van BTC vergelijkbaar met het plaatsen van een Amazon Prime-bestelling.

Er zijn een paar categorieën Bitcoin-uitwisselingen. De keuze voor u hangt af van het aantal opties dat u wilt om uw BTC-investering te creëren.

 1. Bitcoin Exchange voor beginners – Als u alleen maar in Bitcoin wilt investeren met zo min mogelijk complicaties, en de digitale valuta op lange termijn wilt opslaan, dan is dit de uitwisseling voor u. In feite ziet of voelt deze categorie van Bitcoin-uitwisseling helemaal niet aan als een uitwisseling, omdat deze voornamelijk app-gebaseerd is. Op zoek naar een Venmo- of PayPal-ervaring voor het kopen van BTC? Dit is het.

 2. Bitcoin Exchange voor handelaren – Ten eerste is er de Bitcoin-uitwisseling voor handelaren. Deze beurzen hebben eenvoudige versies met minder handelshulpmiddelen voor mensen die gemakkelijk Bitcoin willen kopen. Waar ze echter echt uitblinken, is het bieden TradingView grafieken, tal van technische analysehulpmiddelen en verschillende opties voor buy-types zoals stop loss, trailing stops en meer. Ga voor dit type Bitcoin-uitwisseling als u in BTC wilt investeren, en laat vervolgens uw vaardigheden als handelaar groeien.

 3. Bitcoin Exchange voor peers – Misschien heb je de gedecentraliseerde aard van blockchain bestudeerd en wil je trouw blijven aan de visie van Satoshi Nakamoto. In dat geval geeft u de voorkeur aan een gedecentraliseerde Bitcoin-uitwisseling waarmee peers met elkaar kunnen verbinden om Bitcoin rechtstreeks te kopen en verkopen, allemaal zonder tussenkomst. P2P Bitcoin-uitwisselingen stellen peers in staat om hun veilige Bitcoin-portefeuilles te verbinden en te handelen tegen de laagste kosten. Hoewel iets gecompliceerder dan opties # 1 en # 2, zijn gedecentraliseerde uitwisselingen de moeite waard.

Nadat u heeft besloten welke categorie het beste bij u past, is het tijd om een ​​Bitcoin-uitwisselingsaccount aan te maken. Ongeacht voor welke categorie-uitwisseling u kiest, het proces is meestal hetzelfde – ga gewoon naar de registratiepagina en vul de aanmeldingsformulieren in.

Er zijn een paar belangrijke punten om op te merken. Ten eerste heeft u voor de categorieën 1 en 2 basisidentificatiegegevens nodig om te bewijzen dat u bent wie u zegt dat u bent en dat de bankrekening die u koppelt van u is.

Voor categorie # 3 hoeft u helemaal geen identificerende informatie op te geven, maar u hebt een cryptocurrency-portemonnee nodig met daarin al cryptocurrency om tegen Bitcoin te handelen.

Bitcoin-uitwisselingen voor beginners

 • Square Cash-app – Een eenvoudige manier om Bitcoin te kopen met een vertrouwde app.

 • Coinbase – De Coinbase-app maakt investeren in Bitcoin eenvoudig.

 • Coinmama – Pionier in het kopen van Bitcoin met een creditcard.

Bitcoin-uitwisselingen voor handelaren

 • Binance – Wereldwijde, vertrouwde crypto-uitwisseling.

 • Huobi – Pro tools voor ervaren handelaren.

 • Tweelingen – Crypto-uitwisseling gerund door een Winklevoss-tweeling.

 • Kraken – Populaire Bitcoin-uitwisseling voor Europese investeerders.

 • eToro – Sociaal platform voor zowel het kopen als verkopen van Bitcoin.

Bitcoin-uitwisselingen voor peers (gedecentraliseerd)

 • Binance DEX – Een gedecentraliseerde Exchange gerund door Binance.

 • IDEX – Populaire DEX voor het verhandelen van ERC20-tokens.

 • Kyber-netwerk – Eenvoudige, gedecentraliseerde tool voor het wisselen van cryptocurrencies.

2. Koop Bitcoin met een creditcard, betaalpas, gekoppelde bankrekening of cryptovaluta

Nadat je een account hebt aangemaakt bij de Bitcoin-uitwisseling van je keuze, is de volgende stap om in Bitcoin te investeren door er een paar te kopen!

Dit deel is heel eenvoudig en duidelijk omdat de moeilijkste keuze nu achter je ligt (de juiste Bitcoin-uitwisseling kiezen).

Een advies is echter dat niet alle uitwisselingen in de vorige sectie werken met de betaalmethode naar keuze. Zoek dus uit welke manier van betalen voor u de beste methode is, ga dan dubbel terug en zorg ervoor dat de gekozen Bitcoin-uitwisseling correct is.

De Bitcoin-uitwisselingen voor beginners en handelaren hebben allemaal opties om in Bitcoin te investeren met een creditcard, betaalpas of gekoppelde bankrekening, terwijl de gedecentraliseerde uitwisselingen dat niet doen.

Als uw betalingsmethode strikt cryptocurrency is, dan zal een gedecentraliseerde crypto-uitwisseling of een Bitcoin-uitwisseling voor handelaren het beste bij u passen.

Laten we, met dat uit de weg, eens kijken hoe we in Bitcoin kunnen investeren met een creditcard, betaalpas of gekoppelde bankrekening.

Welke exchange u ook kiest, u moet verschillende verificatiestappen doorlopen voordat u Bitcoin koopt. Om uzelf tijd te besparen, moet u de volgende dingen gereed hebben voordat u het proces start:

 1. Een officieel identiteitsbewijs, zoals rijbewijs, paspoort of identiteitskaart.

 2. Uw creditcard-, betaalpas- of bankrekeninggegevens (rekeningnummer, routeringsnummer en naam van de bank).

 3. Bewijs van adres (een recente energierekening is voldoende).

Met deze items in de hand, bent u binnen enkele minuten klaar om in BTC te investeren.

Het is misschien de moeite waard om je te laten scheren voordat je je aanmeldt, omdat de uitwisseling soms om een ​​selfie vraagt ​​om er zeker van te zijn dat je echt jezelf bent!

Nadat u uw betalingsgegevens aan uw Bitcoin-uitwisselingsaccount heeft toegevoegd, bent u klaar om te beginnen. Bij de meeste beurzen is het proces voor het kopen van BTC supersnel en is het na een paar klikken voorbij.

In een notendop: specificeer eenvoudig het aantal BTC dat u koopt, of het bedrag aan fiat-valuta dat u wilt uitgeven. Bevestig het bedrag op het volgende scherm, dien de transactie in en voila!

Is het veilig om in Bitcoin te investeren met een creditcard, betaalpas of gekoppelde bankrekening??

U vraagt ​​zich misschien af ​​of het gebruik van uw creditcard / betaalpas of bankrekening veilig is bij het kopen van Bitcoin. Er zijn tenslotte genoeg slechte nieuwsverhalen over hackers en gecompromitteerde informatie om zelfs de meest zelfverzekerde koper bang te maken.

Het is echter volkomen veilig om Bitcoin te kopen met een creditcard, betaalpas of gekoppelde bankrekening zolang u doet dit via een vertrouwde Bitcoin-uitwisseling.

Vertrouwde Bitcoin-uitwisselingen delen verschillende kwaliteiten. Zij zijn:

 1. Gereguleerd – Volgens plaatselijke voorschriften & verordeningen

 2. Voldoet – Voldoen aan KYC- en AML-wetten

 3. Verzekerd – Gedekt door een verzekeringspolis die verliezen dekt

In de vorige sectie delen alle vermelde Bitcoin-uitwisselingen voor beginners en handelaren deze drie kwaliteiten, waardoor ze allemaal fenomenale keuzes zijn om veilig in Bitcoin te investeren..

Is het legaal om Bitcoin te kopen??

Het kopen van Bitcoin is legaal – heel legaal – in de meeste landen ter wereld, op een paar uitzonderingen na.

 • China

 • Vietnam

 • Colombia

 • Ecuador

 • Bolivia

 • Egypte

 • Pakistan

Afgezien van deze landen acht de rest van de wereld het legaal om Bitcoin te kopen, hoewel velen nog steeds Bitcoin-bankverboden handhaven.

Moet ik belasting betalen voor mijn Bitcoin-investering??

In één woord, ja. Investeren in Bitcoin is een belastbare gebeurtenis in de meeste landen waar het legaal is.

Gelukkig maken Bitcoin-uitwisselingen zoals Coinbase, Binance en anderen dit proces extra gemakkelijk voor u door afdrukbare belastingdocumenten met betrekking tot uw investeringen te verstrekken.

3. Bewaar Bitcoin in een vertrouwd & Beveiligde cryptocurrency-portemonnee

Kies een vertrouwde Bitcoin Exchange – controleren.

BTC gekocht met een creditcard, betaalpas, bankrekening of crypto – dubbel Check.

Wat is er over? Natuurlijk uw investering bewaren!

Nu heeft de conventionele wijsheid van de afgelopen jaren verklaard dat men dat zou moeten doen nooit bewaar Bitcoin in een uitwisselingsportefeuille. Is dat nog steeds zo? Het antwoord is … ja en nee.

Coinbase verzekert bijvoorbeeld het saldo van alle fondsen die overblijven in hot wallets op de beurs (ongeveer 2% van alle digitale valuta die door de beurs worden beheerd). Binance ondersteunt zijn digitale portefeuilles met een verzekeringsfonds genaamd SAFU.

Dus op de grotere beurzen is verzekering gebruikelijk. Maakt dit het oké om uw Bitcoin daar op te slaan? Potentieel, maar dat is verre van ideaal.

Dat komt omdat de portemonnee van de beurs is – niet van jou. De veiligste manier om Bitcoin op te slaan, is altijd een in een persoonlijke digitale valuta-portemonnee waarvan u de sleutels bezit.

Bovendien worden niet alle persoonlijke Bitcoin-portefeuilles gelijk gemaakt. Om het meeste uit portemonnee-beveiliging te halen, wilt u gaan met wat bekend staat als een hardware portemonnee.

Hardwareportefeuilles zijn USB-achtige fysieke apparaten die de privésleutels beschermen die uw Bitcoin-portemonnee ontgrendelen. Met een hardware wallet-opslag voor Bitcoin bent u de enige eigenaar van de privésleutels die er toegang toe hebben, waardoor u financieel onafhankelijk bent.

In ons boek is dat een geweldige manier om uw geld op te slaan, aangezien u niet afhankelijk hoeft te zijn van een externe bron om toegang te krijgen tot uw Bitcoin-investering..

Op dit moment heeft de hardware wallet-race eigenlijk maar twee paarden.

 1. Ledger Nano S

 2. Trezor Portemonnees

Er zijn andere merken die solide hardwareportefeuilles voor Bitcoin maken, maar Ledger en Trezor lopen voor op het veld op het gebied van beveiliging.

Conclusie

Investeren in Bitcoin is tegenwoordig veel gemakkelijker dan een paar jaar geleden, of zelfs vorig jaar! Bitcoin-uitwisselingen hebben vooruitgang geboekt bij het verzachten van de gebruikerservaring van een hackery, moeilijk te navigeren naar een proces dat vergelijkbaar is met het gebruik van Amazon Prime.

In de nabije toekomst zal dit proces waarschijnlijk nog gemakkelijker worden met Bitcoin-investeringsapps die met één klik online komen.

Ongeacht welke technologie de toekomst brengt, u kunt hier en nu in Bitcoin investeren door de eenvoudige stappen te volgen die in deze gids worden beschreven.

Extra goede resultaten

Casestudy: Machine Learning gebruiken voor portfoliobeheer

Cryptocurrency Trading Bots – De complete gids

Drempelherbalancering voor Crypto Portfolio Management

Crypto Trading 101: onderzoekstools

Crypto-gebruikers die diversifiëren, presteren beter

Ons sociale handelsplatform

Garnaal is een sociaal handelsplatform voor cryptocurrency. Het is ontworpen voor zowel professionele als beginnende handelaren om meer te weten te komen over de groeiende crypto-industrie. Op Shrimpy kunnen gebruikers de portefeuilles en handelsstrategieën van andere handelaren kopiëren.

In minder dan een paar minuten kunt u verbinding maken met de toonaangevende handelaren ter wereld. Door meerdere leiders tegelijk te volgen, kan elke gebruiker een gevarieerde portefeuille van strategieën en cryptocurrencies beheren.

Shrimpy ondersteunt 16 van de toonaangevende crypto-uitwisselingen, geautomatiseerde portfoliostrategieën en tools voor het volgen van markten. Lees meer over alles wat Shrimpy te bieden heeft door deze links te volgen:

Kenmerken

Studies

Tutorials

Volg ons op Twitter en Facebook voor updates en stel eventuele vragen aan onze geweldige, actieve gemeenschappen op Telegram & Onenigheid.

Bedankt voor het langskomen!

Het Shrimpy-team

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me