IOStoken (IOST) Review: Blockchain voor het internet van services

IOStoken heeft de markt stormenderhand veroverd en tot voor kort hadden maar weinigen in de gemeenschap van het project gehoord.

IOST bevindt zich momenteel echter net buiten de top 50 valuta’s op basis van marktkapitalisatie. IOStoken is een blockchain-platform uit Singapore, gericht op het verkrijgen van gebruik in de echte wereld en het oplossen van de bestaande problemen met betrekking tot schaalbaarheid, transactiedoorvoer en beveiliging die momenteel wijdverspreide integratie en massale acceptatie belemmeren.

In deze IOStoken-review zullen we het project, team, technologie en token bekijken. Laten we erin springen!

Wat is IOStoken (IOST)?

IOSToken-logo

Bron: iost.io

IOStoken draait om het Internet of Services en heeft tot doel een solide infrastructuur te bieden voor nieuwe online serviceproviders. Het team achter het project heeft zich gericht op het leveren van een hoge TPS-snelheid en het creëren van een zeer schaalbare, privé en veilige blockchain. Ze beweren ook graag dat de IOS (Internet of Service) blockchain een veilige, schaalbare blockchain is die echt werkt.

Het team belooft ook dat het IOS-platform tot 100.000 transacties per seconde kan verwerken, waardoor het veel van de meer gevestigde blockchains zoals Bitcoin en Ethereum ver vooruit ligt..

Interessant is dat IOStoken bovenop het Ethereum-netwerk is gebouwd; maar in tegenstelling tot veel platforms die op Ethereum werken, heeft IOStoken geen initiële muntenaanbieding (ICO) uitgevoerd en geld ingezameld via privéverkopen aan institutionele beleggers.

Hoe is IOStoken Special?

IOStoken maakt gebruik van een innovatieve Efficient Distributed Sharding-technologie, die het netwerk dynamisch verdeelt in subruimten door willekeurig verschillende knooppunten toe te wijzen om samen te werken. Dit resulteert in een systeem dat sneller en efficiënter werkt dan veel van zijn concurrenten.

Het project maakt ook gebruik van een gloednieuw consensusmechanisme dat bekend staat als bewijs van geloofwaardigheid (PoB), met dit mechanisme worden knooppunten gevalideerd op basis van bijdragen uit het verleden en gedragspatronen. Dit systeem bevat ook een ‘fairness’-algoritme dat willekeurig gegevens naar verschillende knooppunten distribueert om een ​​redelijk gedecentraliseerd blockchain-protocol te helpen garanderen.

IOSToken-team


Oprichters van The IOSToken Project. Bron: iost.io

Het team achter dit project is ook buitengewoon indrukwekkend en bestaat uit zeer gedecoreerde individuen die kwalificaties van topniveau combineren met een aanzienlijke hoeveelheid branchespecifieke ervaring. IOStoken is opgericht door het kwartet van Terence Wang, Jimmy Zhong, Kelvin Tan en Ray Xiao.

Ze leiden een team met promovendi en afgestudeerden van instellingen als Harvard, Princeton en de University of California, terwijl een aantal teamleden ervaring heeft met werken voor organisaties als Google, Deloitte en Morgan Stanley.

Hoe levensvatbaar is het project?

IOS bevat een aantal functies die het een haalbare optie maken als blockchain voor ondernemingen; Het protocol is ontwikkeld om servicegerichte producten en diensten te ondersteunen die een groot klantenbestand behouden.

Naast hun sharding-technologie en consensusmechanisme heeft het IOS-team ook een Hyper Universe Distributed System (HUDS) gebruikt, dat fungeert als een gedecentraliseerde, veilige manier om informatie op te slaan. Met HUDS kan het IOS-platform ook worden gebruikt door een breed scala aan verschillende services, die in grootte kunnen variëren van een kleine onderneming tot een enorme organisatie als Amazon..

IOSToken-technologie

Bron: iost.io

IOStoken maakt ook gebruik van een aantal methoden die zijn gericht op het helpen bereiken van schaalbaarheid, waaronder Atomix, een snel vastleggingsprotocol om consistentie tussen cross-shard-transacties te garanderen, en Scaleout, een perfecte partitioneringsstatus voor meerdere parallel afgehandelde groepen. Het Bias Resistant Distributed Randomness (BDR) -mechanisme helpt bij het introduceren van onbevooroordeelde willekeur in het netwerk, zowel effectief als veilig.

Gedistribueerde Sharding-technologie

Gedistribueerde Sharding-technologie. Bron: iost.io

Het IOS-team heeft zich gericht op schaalbaarheid en hoge transactiedoorvoer als tastbare manieren om de blockchain en staat in hun wit papier dat:

De IOS is een blockchain-technologie van de volgende generatie die de netwerkinfrastructuur biedt om een ​​servicegericht ecosysteem te ondersteunen.

IOS heeft ook ruimte voor de implementatie van gedecentraliseerde applicaties (dApps) en slimme contracten die cruciaal zullen blijken zodra het platform door bestaande bedrijven wordt overgenomen.

IOSToken-adviseurs

IOSToken-adviseurs. Bron: iost.io

Bovendien werd IOS goed ondersteund door institutionele beleggers en voerde het in januari een privé-token-verkoop uit waarbij zestien bedrijven publiekelijk verklaarden dat ze in het IOStoken-project hebben geïnvesteerd. Deze investeerders zijn meestal blockchain-georiënteerde bedrijven en risicokapitaalfondsen zoals Matrix en Sequoia.

Is IOStoken de moeite waard om in te investeren?

Routekaart voor IOSToken-ontwikkeling

Routekaart voor IOSToken-ontwikkeling. Bron: iost.io

IOStoken heeft veel aandacht getrokken vanwege zijn recente prestaties, maar of het token goed zal blijven presteren, hangt veel af van de ontwikkelingsroadmap.

Het MVP private testnet zou in Q1 gelanceerd worden, terwijl de implementatie en testen van EDS en PoB gepland staan ​​voor Q2. De release van het IOS smart contract document concept en de inzet van HUDS zijn beide gepland voor eind dit jaar.

Hoewel het IOS-team een ​​geweldig idee heeft, is er momenteel geen werkend prototype, wat kan leiden tot twijfel of het project echt kan uitgroeien tot meer dan alleen een indrukwekkende whitepaper..

Dat gezegd hebbende, veroorzaakte IOST nogal wat opschudding toen het eenmaal op de Binance-beurs werd genoteerd en erin slaagde om naar de top te gaan om de meest verhandelde munt te worden op basis van volume op het toonaangevende beursplatform.

Toen het voor het eerst werd gelanceerd, presteerde het token in korte tijd buitengewoon goed en is het ook aanzienlijk in waarde gestegen tijdens een bearmarkt. Het digitale token werd gelanceerd op 16 januari en begon te handelen bij ongeveer $ 0,02, maar binnen tien dagen steeg de prijs tot een hoge prijs van ongeveer $ 0,12, waardoor het token een marktkapitalisatie van ongeveer $ 927 miljoen kreeg..

IOST behaalde ook een 24-uurs handelsvolume van meer dan $ 770 miljoen, waarmee het medio januari beter presteerde dan de meeste munten op de markt. Ondanks de plotselinge waardestijging begon het token echter snel terug te trekken en bereikte al snel een prijs van $ 0,03.

Echter, gezien de enorme uitverkoop in cryptocurrency-markten sinds februari, is IOST samen met het grootste deel van de markt gedaald. Het token wordt momenteel verhandeld tegen $ 0,027, wat niet zo ver verwijderd is van de prijs waartegen het oorspronkelijk begon te handelen. Momenteel heeft IOST een marktkapitalisatie van ongeveer $ 230 miljoen.

Er zijn ook ongeveer 8.400.000.000 IOST in omloop, terwijl het totale aanbod 21.000.000.000 bedraagt, wat betekent dat beleggers een natuurlijke waardevermindering moeten verwachten naarmate er meer tokens in het ecosysteem worden geïntroduceerd.

De vroege statistieken zijn eigenlijk behoorlijk verontrustend, aangezien investeerders moeten proberen erachter te komen wat heeft geleid tot een enorme prijsstijging en een enorme hoeveelheid handel in IOST. Hoewel het project goed wordt ondersteund, is het niet een van de meest gehypte blockchain-platforms en vloog het eigenlijk onder de radar in vergelijking met projecten zoals Zilliqa, POA en Wanchain.

Helaas lijkt de IOStoken-grafiek op die van een pump-and-dump-token en alleen de tijd zal uitwijzen hoe betrouwbaar en degelijk een investering IOST kan zijn.

VC-investeringen & Exchange-vermeldingen

Ondanks de zorgen over de prestaties van de token, heeft het project een geweldig team en heeft het een goede hoeveelheid investeringen aangetrokken van gevestigde entiteiten zoals Sequoia, Nirvana Capital en Matrix..

Het token is ook al beschikbaar op een aantal toonaangevende beurzen met Binance, Huobi Exchange en OKEx die allemaal IOST noteren, dit leidt tot een grote hoeveelheid liquiditeit, maar er is ook minder kans dat het token in prijs stijgt zodra een grote beursnotering is bekend gemaakt.

IOSToken Exchange-vermeldingen

IOSToken Exchange-vermeldingen. Bron: iost.io

IOStoken heeft een zeer sterke community en beheert meer dan 212K Twitter-volgers, en 39K Telegram-leden, en de IOStoken Reddit-gemeenschap heeft momenteel iets meer dan 2.300 abonnees.

Dit belooft veel goeds voor de toekomst, en het team staat ook open voor interactie met de gemeenschap via hun sociale mediakanalen en potentiële investeerders kunnen de ontwikkelingen bijhouden door actief te blijven in een van de groepen..

Gevolgtrekking

Het is nog erg vroeg voor dit project, en de explosieve prijsactie in januari heeft er niet verrassend toe geleid dat IOST veel aandacht heeft gekregen. Op dit punt hangt veel af van hoe goed het team zich aan hun beloften kan houden en door kan gaan met het uitvoeren van alle stappen die in de whitepaper en roadmap zijn uiteengezet..

Zodra de hype wegvalt, moet IOST concurreren met een aantal internetservicetokens zoals IOTA (MIOTA), IOTChain (ITC) en Internet Node Token (INT). Bovendien zijn er ook een aantal krachtige platforms zoals EOS (EOS), Zilliqa (ZIL) en High Performance Blockchain (HPB) die ook indrukwekkende transactiedoorvoersnelheden bieden..

IOST heeft een flinke hoeveelheid hype ontwikkeld die cruciaal is in de wereld van digitale valuta en heeft een indrukwekkend team dat wordt ondersteund door gevestigde financiële entiteiten, maar vanwege de vroege volatiliteit van IOST is het misschien het beste om in de gaten te houden de algemene ontwikkeling van het project en spring erin zodra het een solide basis heeft ontwikkeld en zich begint te stabiliseren.

Disclaimer: dit zijn meningen van schrijvers en mogen niet als beleggingsadvies worden beschouwd

Uitgelichte afbeelding via Fototlia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me