Is Puerto Rico het ideale huis voor The Crypto Hodler?

In de afgelopen maanden is het eiland Puerto Rico een brandpunt geworden voor de Crypto-gemeenschap.

Investeerders, bedrijven en rijke speculanten komen allemaal massaal naar het eiland dat zichzelf presenteert als een belastingparadijs waarvoor ze een crypto-utopie of ‘puertopia’ kunnen bouwen..

Deze relatie is niet eenzijdig, aangezien Puerto Rico al een adviesraad heeft opgericht om de ontwikkeling van nieuwe Blockchain-bedrijven op het eiland te vergemakkelijken..

IQ Option Handel met creditcard

Waarom Puerto Rico? Welnu, het eiland biedt een verscheidenheid aan voordelen waar de cryptogemeenschap van kan profiteren.

De belastingcode

Ten eerste heeft Puerto Rico zichzelf gepositioneerd als een gunstige locatie voor nieuwe bedrijven; een fiscaal vriendelijke extensie van de VS..

Als een Amerikaans gemenebest wordt Puerto Rico beschouwd als onderdeel van de VS, maar is het nog steeds enigszins onafhankelijk. Hun belastingstelsel combineert daarom elementen van de Amerikaanse belastingwetgeving met die van henzelf.

In 2012 werd een wetgevingshandeling (Handeling 22 of de wet op individuele investeerders) werd aangenomen die in feite voorziet in belastingvrijstellingen voor in aanmerking komende individuen die in Puerto Rico wonen. Om deze voordelen te ontvangen, moet een persoon inwoner van Puerto Rico worden en een belastingvrijstellingsbesluit aanvragen.

Puerto Rico belast Bitcoin

Afbeelding via Fotolia

Voordelen omvatten een inkomstenbelasting van slechts 4%, evenals nulbelasting op dividenden en vermogenswinst.

Dit klinkt misschien allemaal perfect, maar het voorbehoud is dat als je inwoner van Puerto Rico wordt, je daar daadwerkelijk naartoe moet verhuizen.

Velen die ervoor kiezen om naar Puerto Rico te verhuizen, verbinden zich volledig door hun huis te verkopen, hun gezin te verhuizen en lidmaatschappen bij lokale clubs of sportscholen op te zeggen, allemaal om een ​​duidelijke boodschap naar de IRS te sturen dat ze, hoewel ze nog steeds hun Amerikaanse paspoort hebben, dat wel zijn. nu inwoners van Puerto Rico, en begunstigden van hun belastingwetten.

Bovendien mogen aanvragers de afgelopen 15 jaar geen inwoner van Puerto Rico zijn geweest, moeten ze daar 183 dagen van het jaar verblijven en moeten ze het aanvraagproces voor december 2035 voltooien.

Puerto Rico heeft deze nieuwe belastingvoordelen gecreëerd om bedrijven ertoe aan te zetten zich op het eiland te vestigen, maar het is niet de eerste keer dat ze proberen nieuwe klanten aan te trekken door fiscale clementie aan te bieden.

Een economie in verval

Belastingwetten hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in de economische welvaart van Puerto Rico.

In de jaren ’40 en ’50 was de landbouw de belangrijkste economische sector van het eiland, waarbij een groot deel van hun suikerriet naar de VS werd geëxporteerd. Deze sector had 43% van de werknemers in Puerto Rico in dienst.

In de jaren 60 en 70 werd de grootste economische sector van Puerto Rico de productie. ‘Operation Bootstrap’ opende het land voor het accepteren van externe investeringen, terwijl de lokale beroepsbevolking groeide. Vervolgens Section 936 van de Amerikaanse belastingcode gaf belastingkredieten aan Amerikaanse bedrijven die zaken deden in Puerto Rico. Deze belastingverminderingen waren verantwoordelijk voor het aannemen van meer dan 100.000 mensen en hielpen de economie van het eiland decennia lang in stand te houden.

In 1993 ontwikkelde president Clinton echter een plan om sectie 936 langzaam te verminderen en tegen 2006 te vervangen door sectie 30A. Sectie 30A was een meer gematigde vorm van belastingvermindering die bedrijven in staat stelde 60% van de lonen en kapitaalinvesteringen als niet-belastbaar te claimen. inkomen.

Door het op winst gebaseerde belastingstelsel te vervangen door een loon- en investeringsstelsel, verloren veel bedrijven die actief zijn in Puerto Rico de voordelen die aanvankelijk aan hen waren beloofd, en besloten ze de winkel te sluiten, wat resulteerde in het verlies van de helft van alle productiebanen tegen 2014.

Het huidige werkloosheidspercentage in Puerto Rico is 11%, wat meer is dan het dubbele van dat van de VS, waar de economie van het eiland tegenwoordig meer dan ooit op vertrouwt. Toerisme blijft de meest stabiele bijdrage van het land aan het bbp, maar is ook negatief beïnvloed door de recente orkanen.

Orkaan Irma en Maria

In september 2017 verwoestten orkaan Irma en Maria grote delen van de infrastructuur van de eilanden, waardoor 1,5 miljoen mensen geen stroom meer kregen en tot wel $ 100 miljard aan schade werd aangericht..

De teleurstellende hulpinspanningen van de VS voedden alleen maar de noodzaak om meer bedrijven aan te trekken om te investeren en het eiland te helpen een schijn van onafhankelijkheid te ontwikkelen..

Zoals het lot zou hebben, begon net rond deze verwoestende tijd de prijs van cryptocurrencies te stijgen, wat een kans creëerde voor nieuwe rijke individuen om naar het eiland te trekken en te beginnen met de wederopbouw volgens hun visie.

Nieuwkomers

Een handvol spraakmakende crypto-ondernemers maakten de eerste migratie, kochten onroerend goed, herbouwden wat beschadigd onroerend goed en onderhandelden zelfs met de Puerto Ricaanse regering om een ​​crypto-valutabank te openen.

Enkele van deze mensen zijn:

  • Brock Pierce, voormalig kindacteur, nu voorzitter van Bitcoin Foundation en adviseur voor Block.one.
  • Halsey Minor, oprichter van Blockchain-bedrijf Videocoin, die de mogelijkheid om in Puerto Rico te verblijven een ‘godsgeschenk’ noemt vanwege de perfecte timing van de storm
  • Matt Clemenson, medeoprichter van lottery.com, dat Blockchain gebruikt in loterijen
  • Bryan Larkin – CTO van Blockchain Industries, een beursgenoteerd bedrijf dat nu in Puerto Rico is gevestigd

Wat deze mensen met elkaar verbond, was hun vermogen om het potentieel van de Blockchain en Crypto-valuta’s te zien voor het grootste deel van de technische gemeenschap. Vanzelfsprekend zijn dergelijke mensen meestal libertaire idealisten die fantaseren over het leven in samenlevingen van zelfbestuur en de puurste vorm van individuele vrijheid..

Hoewel hun rijkdom werd gecreëerd terwijl ze in de VS woonden, hebben bepaalde acties de cryptogemeenschap ertoe gebracht te geloven dat de VS geen ideale locatie is voor pioniers van een gedecentraliseerde revolutie om te floreren in.

Uitdagingen

Ondanks de schijnbare voordelen, zullen crypto Hodlers die zich in Puerto Rico vestigen, voor een aantal uitdagingen komen te staan.

Gemak van zaken doen

Volgens de Wereldbankgroep staat Puerto Rico op plaats 64 van de 190 economieën vanwege het gemak van zakendoen.

Gemakkelijk zakendoen Puerto Rico

Beeld Bron.

Voor Distance to the Frontier (wat de beste prestatie vertegenwoordigt die is waargenomen op elk van de indicatoren in alle economieën in de Doing Business-steekproef sinds 2005) scoort Puerto Rico een score van 68,85, wat neerkomt op 10 punten boven het regionale gemiddelde (Latijns-Amerika & Caraïben)

Gebrek aan infrastructuur

De recente orkaan had niet alleen een grote impact op de elektriciteit, maar ook op de internetverbinding. Volgens Oracles Internet Intelligence-blog, DNS-queryvolumes (die het internetgebruik nauwkeurig meten) van het eiland zijn nog maar een fractie van wat ze waren op 19 september 2017.

Blockchain-bedrijven zullen zwaar moeten investeren in het repareren van dit gebied om te voorkomen dat ze een groot nadeel ondervinden op het wereldtoneel.

Acceptatie door de lokale bevolking

De lokale bevolking is verscheurd over wat ze van de nieuwkomers kunnen verwachten, sommigen zien het als een potentiële stimulans voor de economie die nieuwe banen zal creëren, en anderen zien het als gewoon een andere vorm van uitbuiting door de rijken, wiens mijnbouwactiviteiten mogelijk voor spanningen zorgen. op de beperkte stroomvoorziening van Puerto Rico.

Uiteindelijk komt het neer op verwachtingen versus realiteit. De realiteit van deze situatie is dat de Crypto-gemeenschap niet voor Puerto Rico kiest omdat het een humanitaire inspanning wil leveren om de bevolking van de eilanden te redden. Het is ook niet bedoeld om een ​​situatie te creëren die hen opzettelijk slechter af zal laten.

Crypto Hodlers zijn er in de eerste plaats voor de belastingvoordelen, en het zou aan de overheidsfunctionarissen van Puerto Rico moeten zijn om de behoeften van deze technische ondernemers te benutten op een manier die de mensen ten goede komt.

Deze situatie is (net als vele andere waar rijke investeerders proberen verarmde gebieden te ‘herbouwen’) een onderhandelingsproces tussen twee partijen met tegengestelde agenda’s, maar wordt veel te vaak verkeerd voorgesteld als een gezamenlijke humanitaire inspanning..

Een ongelukkige realiteit is dat lokale overheden in een rampsituatie vaak slecht zullen onderhandelen met inkomende bedrijven om het merendeel van de voordelen van deze bedrijven voor zichzelf te ontvangen, terwijl ze hun mensen loze beloftes achterlaten..

Staat van Puerto Rico Economie

Beeld Bron

De belofte van banengroei in een zeer gespecialiseerde Blockchain-industrie is bijvoorbeeld simpelweg niet logisch voor de meerderheid van de Puerto Ricanen die in de productie werken. In het beste geval kan de cryptogemeenschap een boost geven aan werknemers in de dienstensector, maar slechts een paar lokale bewoners zullen daadwerkelijk iets van waarde kunnen bijdragen wat betreft ‘technisch kapitaal’ aan Blockchain-bedrijven op het eiland..

Als de regering echt een plan wil maken dat een lange weg zou gaan naar het toevoegen van waarde op lokaal niveau, zouden ze de komende 10 jaar de kosten moeten subsidiëren van lokale bewoners die leren coderen en expert Blockchain-ontwikkelaars worden, en vervolgens die vaardigheden exporteren aan inkomende en lokale Blockchain-bedrijven.

Een dergelijk plan zou tijd kosten, maar zou in ieder geval aantonen dat de leiders van de eilanden op de lange termijn nadenken over manieren om de bevolking economisch te verheffen, de afhankelijkheid van Amerikaanse hulp te verminderen en Blockchain-bedrijven te ondersteunen die toegang zoeken tot goedkopere codeurs.

2 vogels met één steen doden

Het beste van Blockchain-technologie is het potentieel om verarmde gemeenschappen te verheffen door op tokens gebaseerde ecosystemen te creëren die de prikkels van mensen afstemmen op het uitvoeren van elke soort taak die nodig is om die tokens te verdienen..

In navolging van deze gedachte is de grootste troef die Crypto-ondernemers naar Puerto Rico kunnen brengen, hun kennis van het bouwen van een Blockchain-platform dat tokens zou gebruiken om lokale bewoners (evenals individuen of entiteiten die buiten het Gemenebest wonen) te betalen om het land te repareren en herbouw zijn infrastructuur.

Ze zouden het het ‘Tokenized disaster relief program’ kunnen noemen.

De huidige Crypto-pioniers zouden kunnen samenwerken met de lokale Puerto Ricaanse regering om de applicatie te ontwikkelen en te lanceren, de ‘TDRP’-tokens te laten luisteren op openbare uitwisselingen en miljoenen mensen in staat te stellen het eiland opnieuw op te bouwen. Dit alles terwijl de zware belastingdruk van het Amerikaanse vasteland wordt vermeden.

Deze oplossing zou vooral nuttig kunnen zijn voor de eerder genoemde 11% van de werkloze inwoners van Puerto Rico. Bovendien zou de waarde van TDRP-tokens kunnen worden gekoppeld aan het bbp van de eilanden, waardoor een nog grotere prikkel op de lange termijn ontstaat om ze te kopen, of om ze te verdienen door bij te dragen aan de rampenbestrijding en de wederopbouw van de infrastructuur.

Er is geen reden waarom een ​​technologie die klaar staat om alle industrieën te ontwrichten en het volgende internet te worden, niet ook zou moeten worden gebruikt om de eeuwenoude problemen van rampenbestrijding en herontwikkeling van infrastructuur aan te pakken.

Bovendien is er waarschijnlijk geen passender manier om de lokale bevolking kennis te laten maken met hoe een crypto-utopie eigenlijk zou moeten functioneren.

Gevolgtrekking

Puerto Rico Bitcoin

Afbeelding via Fotolia

Het antwoord op de vraag of Puerto Rico het ideale huis is voor de Crypto Hodler, hangt af van wat elk individu wil bereiken.

Als het verlagen van uw belastingaanslag het primaire doel is, zal het strikt volgen van de regels in Wet 22 van de belastingwet (wat betekent dat u naar Puerto Rico verhuist en 183 dagen per jaar op het eiland verblijft) u succesvol zal maken.

Maar als het uw doel is om een ​​Crypto Utopia te vestigen, bedenk dan eerst welke rol de lokale bevolking moet spelen in deze Utopia.

Worden ze uitgenodigd om deel te nemen en de voordelen te ervaren van een symbolisch economisch model dat financiële prikkels creëert om hun eiland opnieuw op te bouwen? Of is Puerto Rico niets meer dan een vaartuig voor de nieuwe klasse van Blockchain-elite om gated communities te vormen onder het mom van vrijdenkende libertaire idealen??

Als dat laatste waar is, stel ik voor om de Hodler-mentaliteit te omarmen, aangezien je met een aantal uitdagingen te maken zult krijgen, van een slechte infrastructuur die resulteert in ondermaatse internetconnectiviteit, tot weerstand van sommige lokale bewoners die zullen schreeuwen ‘neer met cryptokolonialisme!’

Al deze problemen kunt u alleen oplossen, zolang de lokale bevolking onwetend blijft over en uitgesloten wordt van de voordelen van Blockchain-technologie voor hun leven..

Het valt nog te bezien hoe de toestroom van crypto-rijken degenen aan de onderkant van de samenleving van Puerto Rico zal ondersteunen, en of de vroege vogels van deze revolutionaire technologie de vooruitziende blik kunnen verzamelen om het toe te passen op de rampenbestrijding en infrastructuurproblemen waarmee het eiland momenteel wordt geconfronteerd..

Een ding is zeker; er is niet veel dat een huidige of aspirant-cryptomiljonair ervan weerhoudt een weekendtrip te maken naar het zonnige belastingparadijs Puerto Rico.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me