Is Qtum een ​​levensvatbare concurrent, of zal het verdwalen in een zee van Ethereum-klonen?

Het kan zijn dat de volgende grote golf van blockchain-trends bestaat uit het creëren van projecten die vanaf het begin zijn ontworpen om grote bedrijven aan te spreken.

Hoewel veel projecten tegenwoordig lijken te zijn gemaakt door of voor mensen die vrijheid willen van gecentraliseerde bedrijven, monopolies en grote overheden, hebben anderen besloten een heel andere weg in te slaan in een poging zich te onderscheiden..

Qtum is een blockchain-project gevestigd in Singapore dat rechtstreeks gericht is op het gezicht van grote bedrijven. Lees verder terwijl we enkele basisprincipes van Qtum bespreken, wat het is en wat het probeert te zijn.

Qtum, blockchain voor bedrijven?

Qtum Zakelijke Blockchain

Afbeelding via Forbes.com

Sommige bedrijven hebben een negatief oordeel over cryptocurrency in het algemeen. Dit kan verschillende redenen hebben, maar een van de grootste klachten is dat ze vinden dat de gedecentraliseerde en ongecontroleerde aard ervan hen onbetrouwbaar en onvoorspelbaar maakt..

Sommige bedrijven associëren alle cryptocurrencies mogelijk zelfs ten onrechte met criminele activiteiten, of misschien zelfs met anti-overheidstrends.

Qtum is een cryptocurrency-project dat slimme contracten aanbiedt en tot doel heeft cross-blockchain-interoperabiliteit te bieden. Qtum lijkt ofwel een vork van Ethereum te zijn, of iets van een kloon. Terwijl Ethereum vandaag nog steeds puur op proof-of-work-mining draait, is Qtum al op proof-of-stake en is het van plan dat zo te blijven.

Omdat Qtum gericht is op bedrijven, zijn er enkele berichten online geweest die aangeven dat Qtum al zakelijke deals heeft gesloten met twee grote bedrijven. De eerste is het koffieconglomeraat, Starbucks, hoewel er geen details worden genoemd over wat dit partnerschap zou inhouden.

De tweede was met een Chinees bedrijf dat bekend staat als 360 Financiën die antivirus- en firewallsoftware biedt, en ook een Chinese taalzoekmachine uitvoert. Hoewel 360 bij lange na niet het marktaandeel heeft, vertegenwoordigt het naar verluidt tot 10% van de Chinese zoekmarkt, waardoor het behoorlijk waardevol is.

Qtum-tokens

Qtum had eerder dit jaar een wat vreemde start. Aanvankelijk werd een reeks Qtum-tokens vrijgegeven als ERC-20-tokens. Deze tokens waren echter niet bedoeld als de laatste cryptocurrency van Qtum.

In plaats daarvan werden ze gemaakt met de bedoeling om uiteindelijk te worden geruild voor wat later de Qtum-hoofdnet-tokens zouden worden. Vandaag de ruilen want de meeste mensen zijn al klaar en er zijn niet veel van de originele ERC-20-tokens over.

Helaas veroorzaken dergelijke swaps vaak veel verwarring, vooral onder degenen die het verschil tussen een ERC-20 en een niet-ERC-20-token niet noodzakelijk begrijpen. Het is denkbaar dat sommige mensen per ongeluk de nieuwe Qtum-tokens naar een ERC-20-compatibele Ethereum-portemonnee hebben gestuurd en niet naar een echte Qtum-hoofdnetportemonnee..

Huobi QTUM

Registreer bij Huobi en koop QTUM-tokens

Qtum-tokens zijn de afgelopen maanden gestaag gegroeid, maar hun prijs per bitcoin heeft een aantal wilde op en neer schommelingen gezien. Tegenwoordig kost één Qtum-token elk ongeveer $ 38. Dit betekent dat degenen die vroeg met Qtum zijn begonnen, op zijn minst een zekere mate van winst hebben verdiend.

Bovendien, aangezien Qtum een ​​proof-of-stake-model is, zullen vroege kopers waarschijnlijk veel gemakkelijker kunnen inzetten dan laatkomers die hogere instapkosten moeten betalen..

Een concurrent voor Ethereum?

Het lijkt erop dat het grootste verschil tussen Qtum en Ethereum voornamelijk is gebaseerd op marketing, en dat Qtum al een proof-of-stake-consensus heeft. Helaas voor Qtum heeft Ethereum al een enorme voorsprong en omvat het al vele honderden verschillende projecten, waarbij veel grote bedrijven zoals Microsoft betrokken.

Dit betekent echter niet dat alle hoop verloren is voor Qtum, aangezien hun aanbod zo verschillend is dat ze misschien genoeg zaken kunnen aantrekken om levensvatbaar te zijn. Er moet ook worden opgemerkt dat Qtum niet het enige slimme contractplatform is dat gericht is op grote bedrijven.

NEM volgt ook een vergelijkbare tactiek en richt zich op grote bedrijven als hun primaire focus op groei. NEM bestaat al een aantal jaren en kent ook een gestage groei. Als we de waarderingen van de twee valuta’s op coinmarketcap.com vergelijken, kunnen we zien dat Qtum dat is gewaardeerd op $ 2,7 miljard waar NEM een totaal heeft taxatie van $ 6,5 miljard.

Individuele eenheden van NEM gaan doorgaans voor minder dan een dollar, omdat er een totaal aanbod is van bijna 9 miljard eenheden, terwijl Qtum een ​​voorraad heeft van ongeveer 100 miljoen of zo.

Wie zit er achter Qtum?

Qtum-team

Het Qtum-team. Bron: Qtum.org

Qtum wordt gerund door de stichting Qtum die wordt geleid door Patrick Dai. Dai heeft een achtergrond bij het Chinese conglomeraat Alibaba en is afgestudeerd aan de Draper University in Silicon Valley. Draper University lijkt een technische hogeschool met winstoogmerk te zijn. Dai ook verscheen op Chinese staatsmedia om onlangs over Qtum te praten.

Andere leden van het team heeft ervaring in bedrijfskunde, softwareontwikkeling, webontwikkeling, mobiele ontwikkeling en verschillende andere projecten. Het team zelf bestaat uit mensen die meestal een achtergrond hebben op het vasteland van China, en een paar anderen van over de hele wereld.

Op de website van het bedrijf wordt Roger Ver ook vermeld als een “ondersteuner”. Voor degenen die het niet weten, Roger is vrij berucht in de bitcoin-gemeenschap. Hij maakt vaak extreem pro-bitcoin cash en anti-bitcoin core statements. Hoewel hij veel aanhangers heeft, is hij op zijn zachtst gezegd een omstreden figuur.

Heeft Qtum een ​​kans?

Hoewel het lijkt alsof er opeens een behoorlijk groot aantal Ethereum-klonen op de markt is die allemaal slimme contracten en andere bedrijfsgerichte oplossingen willen aanbieden, zal er zeker genoeg ruimte op de markt zijn voor meer dan één speler.

Wat een belangrijke doorslaggevende factor gaat zijn, is hoe deze projecten zich van elkaar kunnen onderscheiden. Omdat Ethereum als eerste op de markt kwam, is het al de gouden standaard geworden voor slimme contractplatforms.

Op dezelfde manier is bitcoin de gouden standaard van cryptocurrency geworden. Qtum kent best veel concurrentie, waaronder het bekende NEO-project dat ook uit China komt.

Qtum heeft een paar interessante functies, zoals het proof-of-stake-model en de focus op mobiele ondersteuning. Zal dit voldoende zijn om er een succes van te maken? Of zelfs maar een levensvatbare speler een paar jaar later? Het enige wat we kunnen zeggen is dat we enthousiast zijn om te zien hoe de dingen zich ontvouwen.

Uitgelichte afbeelding via Qtum.org

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me