Jaxx Liberty Wallet Review: complete beginnershandleiding

Jaxx werd voor het eerst uitgebracht in 2014 en werd in de loop der jaren enorm populair als een crypto-portemonnee met meerdere valuta’s.

Het is een geweldige keuze voor mensen die nieuw zijn in de wereld van cryptocurrencies, en toch blijft het rijk genoeg voor ervaren crypto-gebruikers. Gemaakt door Decentraal, het toonaangevende Canadese blockchain-bedrijf opgericht door Anthony Di Iorio, die ook mede-oprichter was van Ethereum, Jaxx is de keuze geweest van miljoenen cryptocurrency-gebruikers.

Sinds juli 2018 hebben gebruikers nog meer om enthousiast over te zijn toen de nieuwe en verbeterde Jaxx Liberty werd uitgebracht, met een groot aantal nieuwe functies om de portemonnee nog krachtiger te maken.

In deze Jaxx Wallet recensie, Ik zal u alles geven wat u moet weten over de beveiliging, bruikbaarheid en functies. Ik zal je ook een aantal toptips geven als het gaat om het gebruik van de portemonnee.

Wat is de Jaxx Liberty?

Jaxx Liberty is beschreven als de 2.0-versie van cryptocurrency-wallets. Het is een portemonnee met meerdere valuta’s en kan meer dan 85 verschillende digitale activa bevatten. Het is ook gamified om nieuwe gebruikers te helpen de blockchain-ervaring gemakkelijk te ervaren en ervan te genieten.

Jaxx Liberty Device-ondersteuning

Ondersteuning voor meerdere apparaten op de Jaxx Liberty

De Jaxx Liberty wordt geleverd met een groot aantal nieuwe functies die hem onderscheiden van zijn concurrenten. Een daarvan is ShapeShift-integratie, waardoor gebruikers gemakkelijk kunnen schakelen tussen verschillende cryptocurrencies zonder wisselkosten of vertragingen.

Er zijn nog veel meer nieuwe functies waar ik hieronder dieper op in ga.

Nieuwe functies van Jaxx Liberty Wallet

Een van de favoriete functies van de Jaxx Liberty-portemonnee is de mogelijkheid om met zoveel verschillende cryptocurrencies op te slaan en transacties uit te voeren. Met duizenden cryptocurrencies om uit te kiezen, hebben de meeste gebruikers er tegenwoordig meerdere en het is een echt gemak om ze allemaal in dezelfde portemonnee te kunnen houden..

De munten die u in Jaxx Liberty kunt opslaan, zijn onder meer: ​​Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Dogecoin, Qtum, EOS, Bitcoin Cash en nog veel meer. Een volledige lijst is te vinden hier.

Sommige gebruikers hebben geklaagd dat er geen ondersteuning is voor Ripple (XRP), en er is geen enkele aanwijzing van het Jaxx-team dat dergelijke ondersteuning zal worden toegevoegd. Dat gezegd hebbende, is het ontwikkelingsteam erg betrokken bij de gebruikers en accepteert het graag verzoeken om nieuwe munten toe te voegen aan de portemonnee, hetzij via het ondersteunende ticketsysteem of op hun actieve sub-Reddit.

De andere functies die gebruikers enthousiast hebben gemaakt, zijn als volgt:

  • Uniform dashboard – Het Jaxx Liberty-dashboard geeft je één plek om al je portefeuilles te zien en geeft je een compleet beeld van je holdings.
  • Portefeuille – Blijf in realtime op de hoogte van de waarde van uw posities met de portfoliomodule.
  • Nieuwsviewer – Nu geïntegreerd in de Jaxx-portemonnee is een blockchain-nieuwsviewer, zodat u op de hoogte kunt blijven van alle nieuwe ontwikkelingen en het laatste nieuws uit de blockchain- en cryptocurrency-wereld.
  • Marktgegevens – Krijg prijs, trends en marktkapitalisaties van al uw favoriete cryptocurrencies met een klik of tik.
  • Blockexplorers – Werk rechtstreeks samen met de blockchain en bekijk transactiegegevens en andere onbewerkte gegevenspunten voor meerdere blockchains.
  • Cross-platform – Met ondersteuning voor zowel desktop als mobiel kunt u thuis of onderweg communiceren met uw middelen.
  • ShapeShift – Ingebouwde ondersteuning voor ShapeShift stelt u in staat de ene cryptocurrency in te wisselen voor een andere zonder ooit uw portemonnee te hoeven verlaten, waardoor zowel het gemak als de veiligheid toenemen.

Jaxx Liberty downloaden

Jaxx Liberty is helemaal gratis om te downloaden en te gebruiken. U kunt de desktopversie (Mac, Windows, Linux) en de Chrome-browserextensie rechtstreeks downloaden van de Jaxx Liberty-website hier. De Android-versie is beschikbaar op de Google Play Store, en de iOS-versie is beschikbaar via de Apple iTunes Store.

Als u extra voorzichtig bent met de authenticiteit van de pc-portemonnee, dan kunt u altijd een zogenaamde “checksum” invullen op de installatiebestanden van de portemonnee. Dit zijn terminalopdrachten die u op uw lokale computer kunt uitvoeren en die de opdrachten van de Jaxx-website zouden moeten uitvoeren. Hieronder staan ​​de Windows- en Mac-voorbeelden.

Wallet Checksums Jaxx Liberty

Wallet-bestand downloaden en checksums

Er is geen vereiste voor persoonlijke informatie en zodra u de portefeuille heeft gedownload, kunt u deze snel installeren en gebruiken.

Jaxx Liberty-beveiliging

Beveiliging is erg belangrijk voor Jaxx- en Jaxx-gebruikers nadat een hack van de oude Jaxx Classic-portemonnee in juni 2017 leidde tot het verlies van $ 400.000 aan verschillende cryptocurrencies uit gebruikersportefeuilles. Het grootste deel van dat verlies was afkomstig van de portemonnee van een enkele gebruiker, en in dat geval had het voorkomen kunnen worden omdat de gebruiker zijn Jaxx beheerde op een geroot Android-apparaat.

De nieuwe Jaxx Liberty heeft zowel wachtwoord- als pincodebescherming, en de portemonnee-generatie creëert een veilige back-up-seed-zin van 12 woorden die op uw eigen apparaat wordt gecodeerd. Jaxx heeft nooit toegang aan die zin of uw privésleutels, staan ​​ze altijd veilig op uw eigen apparaat. U kunt dit zaad van 12 woorden ook gebruiken om de portemonnee op verschillende apparaten te synchroniseren.

Jaxx Liberty 12 Word Seed

Toegang krijgen tot uw 12-woord Seed op mobiel

Waarschuwing ⚠️: Maak back-ups van deze startwoorden. Alleen jij hebt er controle over en zonder hen kun je geen wallets herstellen

Er is ook een verbeterd nieuw beveiligingsmodel dat uw gevoelige informatie beschermt met een sterk wachtwoord, met behulp van AES-256-codering verbeterd met 5000 rondes van PBKDF2 wachtwoord hashing.

Twee dingen die ontbreken zijn 2-factor authenticatie en open source code. Dat gezegd hebbende, ze maken alle code zichtbaar, met uitzondering van de code voor de gebruikersinterface. Hierdoor kan de code worden gecontroleerd, maar wordt voorkomen dat anderen de code onzorgvuldig gebruiken waar de Jaxx-ontwikkelaars zo hard aan hebben gewerkt. Het is een balans die zoveel privé houdt als nodig is en toch voldoet aan de behoeften van de gebruikers.

Omdat de code zichtbaar is, is deze meerdere keren gecontroleerd door deskundige gebruikers en organisaties en is deze stabiel, veilig en beveiligd bevonden.

Jaxx Desktop of Jaxx Mobile App?

Vroeger was er een verschil tussen de Jaxx mobiele app en het Jaxx desktopplatform waardoor de mobiele app superieur was. In het verleden was het laden van de mobiele app erg traag, wat een klacht was van sommige gebruikers. En zowel de mobiele app als het desktopplatform hadden een bug waardoor ze soms transacties misten, waardoor gebruikers transacties moesten herhalen.

Onnodig te zeggen dat beide situaties frustrerend waren voor gebruikers en in de nieuwe Jaxx Liberty lijkt het erop dat het ontwikkelteam beide problemen heeft opgelost. Er zijn enkele resterende bugs, maar deze lijken een beperkte reikwijdte te hebben en hebben vaak invloed op afzonderlijke gebruikers, wat duidt op een gebruikersfout of een probleem met specifieke hardware.

Over het algemeen werken zowel de mobiele app als het desktopplatform goed, en aangezien ze kunnen worden gesynchroniseerd, kunt u beide gebruiken om toegang te krijgen tot uw geld.

Jaxx Liberty papieren portemonnees

Jaxx Liberty heeft de optie om uw privésleutels te bekijken en te kopiëren, waardoor u desgewenst een papieren portemonnee van die sleutels kunt maken. Het biedt ook ondersteuning voor het importeren van privésleutels uit een papieren portemonnee.

Private Keys Papieren portemonnee

Privésleutels exporteren voor Paper Wallet

Als u een papieren portemonnee maakt, kunt u uw cryptocurrency in een koude opslag bewaren. Dit betekent in feite dat uw privésleutels worden bewaard in een offline omgeving die ‘luchtgaps’ is. Dit wordt over het algemeen als vrij veilig beschouwd, omdat uw munten niet toegankelijk zijn voor hackers.

Als u besluit om een ​​papieren portemonnee te maken van uw privésleutels, onthoud dan dat deze zo veilig mogelijk moet worden bewaard. Iedereen die controle krijgt over de papieren portemonnee, heeft ook controle over al het geld dat in die portemonnee is opgeslagen. En als u de papieren portemonnee verliest, gaat het geld ermee verloren.

Jaxx gebruikersondersteuning

Iets dat ik heel blij was om te zien, was de uitgebreide ondersteuning die wordt geboden door het Decentral-team voor de Jaxx Liberty- en Jaxx Classic-wallets. Hoewel ze gebruikers niet kunnen helpen verloren sleutels te herstellen, kunnen ze wel hulp bieden bij tal van andere vragen en problemen die gebruikers hebben met de wallets – dit ondanks het feit dat het gratis is.

Uw eerste aanloophaven is waarschijnlijk om door te gaan naar het Decentrale ondersteuningspagina. Ze hebben deze documenten gevuld met een compendium van gebruikershandleidingen en hints / tips. U kunt ofwel naar de meer algemene gebruikershandleidingen gaan of u kunt een bron zoeken in hun veelgestelde vragen.

Als u op deze pagina’s geen oplossing voor uw probleem kunt vinden, kunt u een verzoek indienen via hun online contactformulier. Als je een meer directe toegang wilde hebben om tickets te haasten, dan is het Jaxx-team ook behoorlijk actief op hun sociale media-accounts, zoals Twitter.

Waarschuwing ⚠️: Ze zullen geen contact met je opnemen via e-mail of telefoon, dus geef geen informatie door aan degenen die zich voordoen als agenten

Het lijkt er inderdaad op dat de Jaxx-ontwikkelaars en klantondersteuningsteams vrij openstaan ​​voor feedback van gebruikers. Als je de opmerkingen bekijkt die in de Play Store worden gemaakt, volgen de ontwikkelaars snel en met concrete actiestappen op.

Jaxx Hardware Portemonnee

Decentral zei ooit dat ze van plan zijn een hardwareportefeuille uit te brengen, die de Cube Ice zal heten en zal worden gekoppeld aan een groter hardwareapparaat genaamd de Cube. De apparaten werden voor het eerst aangekondigd in mei 2016 en de Cube is bedoeld als aanvulling op home entertainment-systemen en zal vooraf worden geladen met een aantal blockchain-knooppunten.

Jaxx IJsblokje

Aankondiging van de Jaxx Ic Cube Wallet. Beeld Bron

De Ice Cube wordt een offline portemonnee voor koude opslag die zowel waterdicht als brandbestendig is. Er werd verwacht dat het zowel kabel- als verbindingsvrij zou zijn en kan synchroniseren met de Cube of elk ander apparaat dat Jaxx ondersteunt.

Helaas is er door het team geen update geweest over de voortgang van de Ice Cube-hardware wallet. Gezien het feit dat dit bijna drie jaar geleden is, is het de vraag of Decentral de hardware heeft geplaatst portemonnee op ijs.

Jaxx Unity Tokens

Op hetzelfde moment dat de Jaxx Liberty werd aangekondigd in mei 2018, kondigde het Decentral-team ook het aanstaande lancering van Decentral Unity-tokens, die bedoeld zijn als loyaliteitssysteem en token voor de Jaxx Liberty en alle andere aankomende Jaxx / Decentral-producten. Het zal gebruikers belonen voor interactie met Jaxx-partners.

Unity-tokens zullen aan gebruikers worden gedistribueerd als beloning voor het omgaan met verschillende aspecten van het Jaxx Liberty-platform. Door een grotere betrokkenheid kunnen gebruikers een hoger niveau bereiken, waardoor grotere beloningen en kortingen op partnerdiensten worden ontgrendeld.

Decentral Unity-tokens zouden kort na de Jaxx Liberty worden vrijgegeven, maar er is geen nieuws over het loyaliteitstoken. Gezien het feit dat de portemonnee in juli 2018 werd uitgebracht, zou dit ertoe kunnen leiden dat men denkt dat deze token-lancering ook is opgeschort. Dit zou best jammer zijn gezien de mislukte lancering van de Ice Cube-portemonnee.

Als deze tokens echter nog in de pijplijn zitten en u het laatste nieuws over de mogelijke release wilt volgen, kunt u naar hun officiële blog.

Gevolgtrekking

Decentral heeft de Jaxx-portemonnee verbeterd sinds de release in 2014, en de 2.0-versie Jaxx Liberty heeft de beste versie van een portemonnee gemaakt die al door miljoenen gebruikers is gedownload. De visie van de ontwikkelaars is om een ​​cryptocurrency-portemonnee te maken die elk aspect van cryptocurrencies ontgrendelt, en Jaxx Liberty lijkt een stap in die richting te zijn.

De portemonnee is goed ontworpen, met een goede gebruikersinterface, en zodra Unity-tokens worden toegevoegd, kan de acceptatie van de Jaxx Liberty omhoogschieten.

Het is een goede portemonnee voor zowel nieuwe cryptocurrency-gebruikers als ervaren gebruikers, en het zal spannend zijn om te zien waar het ontwikkelingsteam Jaxx de komende jaren naartoe brengt. Gezien hun ervaring en het toch al sterke product waarmee ze samenwerken, zou de Jaxx Liberty wel eens de standaard kunnen zetten voor cryptocurrency-portefeuilles van de toekomst.

Uitgelichte afbeelding via Jaxx.io

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me