Kava Review: DeFi voor Crypto & Cross Chain CDP-platform

Kava heeft de laatste tijd nogal wat interesse gewekt in de DeFi-industrie. Velen denken dat het het hele cryptocurrency-ecosysteem kan opschudden.

Het project wil ‘s werelds eerste speciale DeFi-platform creëren dat verzamelde schulden en stablecoins aanbiedt voor alle belangrijke crypto-activa. Gebouwd op tendermint-kern en aangedreven door Cosmos, komt het project ook in 2019 uit een succesvolle Binance IEO.

Het is echter echt alles wat het wordt genoemd?

In deze Kava-recensie zal ik proberen daar antwoord op te geven door je alles te geven wat je moet weten. Ik zal ook kijken naar de use-cases op de lange termijn en het acceptatiepotentieel van het Kava-token.

Wat is Kava?

De Kava platform wordt “DeFi for Crypto” genoemd, omdat het is ontworpen om leningen met onderpand aan te bieden op basis van een verscheidenheid aan verschillende cryptocurrencies.

Het is een cross-chain platform dat een service biedt die vergelijkbaar is met die van Maker DAO, maar waar Maker ETH en uiteindelijk ERC-20 ondersteunt, is Kava theoretisch in staat om schuldposities met onderpand te bieden op elke cryptocurrency..

Het platform heeft al de steun gekregen van veel grote spelers binnen het crypto-ecosysteem, waaronder projecten als Cosmos en Ripple, en hedgefondsen zoals Arrington Capital..

Om zijn service te verlenen, gebruikt Kava zowel een stablecoin (USDX) ondersteund door crypto-asset collateral als een staking token (KAVA) dat wordt gebruikt voor stemmen en governance..

Kava gebruikt Interledger om diverse blockchain-netwerken te integreren, waardoor nieuwe gebruikers toegang hebben tot deze groep van diverse netwerken. Via Kava kan een portefeuillegebruiker betalingen cross-chain verzenden en naadloze activawisselingen rechtstreeks binnen de portefeuille voltooien.

Voordelen van Kava Platform

Enkele voordelen van het Kava-platform

Bovendien kunnen beurzen ook de Kava-oplossing gebruiken om gebruikers in staat te stellen controle te houden over hun blockchain-activa terwijl ze rechtstreeks transacties uitvoeren met het orderboek van de beurs..

Het is deze applicatie waar Kava momenteel het meest bekend om is. Hun cryptocurrency swap-applicatie genaamd Switch maakt het mogelijk om vrijwel onmiddellijk cryptocurrencies te wisselen, zelfs die gebaseerd zijn op verschillende blockchains.

Kava ontwikkelt een stablecoin die wordt ondersteund door Ripple, die zal worden gebruikt om de collateralized debt posities (CDP) van Kava aan te drijven. Net als Maker stelt het Kava-platform gebruikers in staat om hun cryptocurrencies in een CDP te vergrendelen en in ruil daarvoor USDX stablecoins te ontvangen.

Bovendien heeft de Proof-of-Stake Kava-blockchain onlangs zijn mainnet gelanceerd. Deze blockchain zal naar verwachting veel verschillende Cosmos-gebaseerde cryptocurrencies bevatten en is bedoeld om de DeFi-services die beschikbaar zijn voor gebruikers te verbeteren.

Kava is nauw verwant aan Cosmos omdat het wordt aangedreven door de consensus-engine van Tendermint, dezelfde als Cosmos.

Aanvullende crypto-ondersteuning

De eerste hindernis die door Kava wordt overwonnen, is om de Cosmos DeFi uit te breiden naar Ripple, maar er is al vooruitgang geboekt bij het ondersteunen van Bitcoin en andere cryptocurrencies..

Die vooruitgang is in de vorm van de eerder genoemde Interledger-gebaseerde Switch-applicatie, waarmee gebruikers naadloos en vrijwel onmiddellijk cryptocurrencies van verschillende blockchains kunnen wisselen..

Natuurlijk is Kava herkenbaar in zijn gelijkenis met MakerDAO, met zijn Dai stablecoin en het gebruik van onderpand schuldposities om stabiliteit, bestuur en hefboomwerking te bieden uit een aantal onderpandbronnen..

Voordelen van Cosmos voor Kava

Voordelen van Cosmos voor het Kava-platform

Kava is op Cosmos gebouwd als een Proof-of-Stake-blockchain waarmee gebruikers tokens kunnen uitzetten en als validators in het netwerk kunnen deelnemen, waardoor het netwerk wordt bestuurd. Het voegt de USDX stablecoin toe, die wordt uitgegeven door de CDP en kan worden ondersteund door een willekeurig aantal digitale activa.

Het Kava-project heeft eerder verklaard dat een van hun belangrijkste doelen is om DeFi-voordelen te bieden aan activa die anders geen toegang zouden hebben gehad tot DeFi..

Kava is van plan de DeFi-mogelijkheden uit te breiden door middel van gedecentraliseerde hefboomwerking en hedging. Om deze visie te realiseren, gebruiken ze de USDX stablecoin als de opslag van waarde die kan worden ondersteund door veel verschillende activa.

Het door Kava gebruikte multi-chain framework geeft gebruikers toegang tot liquiditeit van een groot aantal ondersteunende activa. Het Kava-platform heeft een gebruiksvriendelijke interface, waardoor toegang tot DeFi voor een aantal verschillende items veel triviaal is. De enige zorg bij gebruikers is dat er een aantal afwegingen kunnen zijn tussen gebruiksgemak en beveiliging.

Gebruik cases voor Kava

Gebruik cases voor het Kava-netwerk. Afbeelding via Steemit

Zoals het geval is met de meeste stablecoins, zal het succes van Kava in veel opzichten te maken hebben met het vermogen om decentralisatie te handhaven via een groot aantal validators en het vermogen om voldoende liquiditeit aan te trekken om de peg-zone voor USDX te behouden..

Kava heeft zijn mainnet gelanceerd en verwacht het testnet voor het CDP-platform te lanceren. Ze hebben al meer dan 100 validators voor het netwerk ingebouwd, wat zal helpen de decentralisatie waar we hierboven naar verwezen te behouden.

CDP-platformproces

Het primaire product voor Kava is het CDP-platform, dat naar verwachting in het eerste kwartaal van 2020 op zijn testnet wordt gelanceerd. Hier kunnen gebruikers crypto-activa onderpand krijgen en in ruil daarvoor USDX ontvangen..

Het CDP-platform werkt op dezelfde manier als MakerDAO, maar verschilt daarin dat het Kava CDP-platform gebruikers in staat stelt om veel verschillende activa te onderpand, niet alleen Ethereum.

Hoe CDP werkt bij Kava

Hoe het CDP-proces werkt bij Kava

Er zijn vijf stappen in het CDP-proces en een mogelijke zesde stap als de schuld-tot-onderpandwaarde onder de gespecificeerde drempel daalt. Deze stappen zijn als volgt:

  1. De gebruiker stort zijn cryptocurrency door deze naar het Kava-platform te sturen.
  2. Het Kava-platform accepteert de cryptocurrency en vergrendelt deze in een slim contract als onderpand.
  3. Het slimme contract geeft de USDX stablecoin aan de gebruiker uit als een lening op basis van de waarde van de gestorte cryptocurrency.
  4. De gebruiker kan de schuld, plus een stabiliteitsvergoeding, op elk moment terugbetalen, zijn onderpand ontgrendelen en aan hem teruggeven.
  5. Wanneer het onderpand wordt geretourneerd, verbrandt het systeem automatisch de USDX stablecoins.
  6. De zesde stap is optioneel en treedt alleen op als de schuld / onderpandratio onder een vooraf bepaalde drempel komt. Als dit gebeurt, zal het systeem automatisch het onderpand liquideren om de lening terug te betalen.

Nu u een goed idee heeft van hoe het Kava-platform werkt, gaan we eens kijken naar het team achter het project.

Het KAVA-team

Het Kava-team werkt sinds 2017 aan het platform en hoewel het in die tijd veranderingen heeft ondergaan, blijven enkele van de oorspronkelijke leden de leiding over het project.

De CEO van Kava, en een van de mede-oprichters, is Brian Kerr. Nadat hij was afgestudeerd aan de San Francisco State University met een bachelordiploma in bedrijfskunde, richtte hij Fnatic Gear op, het eerste bedrijf dat Esports-hardware en -kleding maakte ontworpen door Esports-spelers voor Esports-fans.

Kava-teamleden

Kava-team, van links: Brian Kerr (CEO), Scott Stuart (productmanager) & Ruaridh O’Donnel.

Naast zijn rol bij Kava, is hij ook adviseur voor DMarket.io, een op blockchain gebaseerde gedecentraliseerde markt voor digitale activa, en Snowball, ‘s werelds eerste slimme automatiseringsplatform voor crypto-investeringen..

De leider van de blockchain-ontwikkeling, en een tweede mede-oprichter van Kava, is Ruaridh O’Donnell. Na het behalen van een masterdiploma in natuurkunde aan de Universiteit van Glasgow in 2015 bracht hij tijd door als ingenieur en data-analist bij Levelworks voordat hij hielp bij de oprichting van Kava.

Het team is vrij open met hun gemeenschap, dus als je meer informatie over het project wilt krijgen, kun je altijd in de Kava Labs springen telegram groep. Als je meer algemene updates van het team wilde hebben, dan hebben ze ook een officiële Twitter.

Het KAVA-teken

Het KAVA-token is het native token achter het netwerk. Er zal een totale voorraad zijn van 100 miljoen KAVA die zal worden geslagen met het genesisblok. Er zijn twee belangrijke use-cases voor het KAVA-token en die zijn voor governance en staking / validatie.

In termen van governance werkt KAVA ongeveer hetzelfde als het MKR-token in het Maker Dao Ecosystem. KAVA-houders kunnen stemmen op voorstellen om de blockchain of de systeemparameters te wijzigen. Deze omvatten parameters zoals het totale bedrag van USDX, geaccepteerde soorten onderpand, onderpand-schuldratio’s enz.

Gezien het feit dat KAVA het consensusmechanisme van tendermint gebruikt, is het een staking blockchain. Dit betekent dat gebruikers hun stemrechten kunnen delegeren aan validators die het netwerk zullen beveiligen. In ruil hiervoor ontvangen ze vergoedingen uit de transacties en stabiliteitsvergoedingen die door gebruikers worden betaald bij het sluiten van de CDP’s.

KAVA Validators Mintscan

Validators op het Kava-platform. Afbeelding via Mintscan

De hoeveelheid uitbetalingen die een gebruiker kan verdienen, hangt echt af van de hoeveelheid KAVA die is ingezet. Als het ingezette bedrag laag is, stijgt de APR voor een KAVA-validator tot maximaal 20%. Omgekeerd, als er veel gebruikers zijn die inzetten, zullen de beloningen dalen tot minimaal 3%.

Het belangrijkste punt om hier ook op te merken is dat degenen die de validatorknooppunten uitvoeren, een extra commissie voor hun diensten in rekening kunnen brengen. Dit zijn dus extra kosten waarmee u rekening moet houden bij het zoeken naar een validator.

Misschien is uw beste gok voor validatie het gebruik van die uitzetpool-opstelling door de Binance Exchange. Momenteel biedt deze pool ongeveer 14% – 16% jaarlijkse opbrengst voor degenen die erop inzetten. Aangezien ze bij Binance zijn opgeslagen, is het over het algemeen veiliger dan de meeste andere alternatieven.

Binance IEO & Token Trading

Onlangs heeft Kava een eerste ruilaanbieding op Binance uitgevoerd en het was redelijk succesvol. Beter dan andere recente Binance IEO’s, maar lang niet de prestaties van de eerste Binance IEO’s.

Een mogelijke reden voor het vroege rendement – KAVA-munten stegen 180% binnen enkele dagen na uitgave – was de golf van shilling op Twitter en andere sociale mediaplatforms. Het was bijna alsof we teruggingen naar 2017, met tonnen anonieme gebruikers die hype en FOMO verspreidden over de nieuwste Binance IEO.

De IEO werd gehouden op 23 en 24 oktober en de prijs voor KAVA-tokens was $ 0,46. Het project kon 6,52 miljoen KAVA-tokens verkopen, waarmee $ 3 miljoen werd opgehaald. Dat is slechts 6,52% van het totale aanbod van 100 miljoen KAVA.

KAVA-prijsprestaties

Prijsprestaties van KAVA-token. Afbeelding via CMC

De munt schoot omhoog na de IEO en gaf de vroege investeerders een rendement van ongeveer 250% in slechts 24 uur. Na onmiddellijk van die hoogtepunten te zijn gedaald, handelde de munt de volgende drie weken hoger in schokkerige handel en bereikte uiteindelijk op 19 november 2019 een hoogste punt ooit van $ 1,29..

Na op 10 december 2019 terug te zijn gevallen tot $ 0,80, is de munt sindsdien weer gestegen en vanaf 30 december 2019 wordt hij verhandeld tegen $ 1,16, voor een rendement van 250%. Hoewel dat misschien niet zo goed is als de vroege IEO’s die op Binance worden gehost, is het beter dan de meest recente tokenverkopen en is er zeker niets om over te klagen.

Het is opmerkelijk dat de munt niet alleen zijn waarde heeft behouden, maar ook vroege winsten heeft behaald. Dat geeft aan dat het project op zijn minst als echte waarde wordt beschouwd.

KAVA uitwisselingen & Opslag

Als het gaat om beursnoteringen, doet KAVA eigenlijk maar een aanzienlijk volume op twee beurzen. Dit zijn Binance en Bilaxy. Op Binance kun je het verhandelen tegen Bitcoin, Binance Coin en USDT, terwijl je op Bilaxy het alleen kunt verhandelen tegen Tether.

Dit is niet echt het beste beeld voor de algemene marktliquiditeit. Met 50% van het handelsvolume gelijkmatig verdeeld over deze twee beurzen, betekent dit dat als de token-handel ooit op één zou stoppen, de liquiditeit van KAVA zou kunnen instorten.

Binanace KAVA

Registreer bij Binance en koop KAVA-tokens

Het maakt het ook moeilijker voor algemene prijsvorming om zijn gang te gaan. Omdat er minder uitwisselingen zijn om verkeerde prijzen uit de wereld te helpen, betekent dit dat de prijs van KAVA relatief gemakkelijk kan afwijken van een ‘echte’ waarde.

Als het gaat om portemonnee-ondersteuning, werkt het Kava-team aan een Trust Wallet-integratie die nog niet is vrijgegeven. Aangezien KAVA echter op Cosmos is gebouwd, kunt u de meeste portefeuilles gebruiken die ATOM ondersteunen.

Dit zijn onder meer Lunie en Cosmostation, waarbij je beide je KAVA kunt delegeren en de inzet kunt verdienen. We hebben een lijst gemaakt met de beste Cosmos ATOM-portefeuilles waar u ook een kijkje kunt nemen.

Ontwikkeling & Routekaart

Een van de beste manieren om de voortgang van de ontwikkeling van een project te bepalen, is door te kijken naar hun open source-opslagplaatsen. Door codeeractiviteit te observeren, kunt u een mooie benchmark krijgen.

Daarom besloot ik om in het Kava Labs GitHub en observeer hun totale activiteit. Hieronder vindt u de totale commits naar de top 3 van meest actieve repo’s van de afgelopen 12 maanden.

KAVA Labs GitHub

Totaal aantal vastleggingen om opslagplaatsen te selecteren in het afgelopen jaar

Zoals je kunt zien, is er nogal wat ontwikkeling geweest, hoewel dit aan de vrij lichte kant was. Dit is ook verrassend voor een project dat net zijn mainnet heeft gelanceerd.

Misschien is er nog wat werk dat plaatsvindt in privé-repositories dat nog moet worden gepusht. Inderdaad, deze blogpost lijkt een aantal belangrijke op te sommen mijlpalen in de ontwikkeling die zijn bereikt.

Wat de roadmap betreft, is het volgende belangrijkste om naar uit te kijken de lancering van het CDP Testnet in de eerste weken van januari. Dit zijn de plannen voor de rest van het jaar:

  • Q2: Cross-chain assets in CDP-systeem op mainnet
  • Q2: Integreer bewarende BTC Peg in het testnet van het CDP-systeem
  • Q3: Integreer zowel bewarende als niet-bewarende BTC Peg in het systeembeheer van CDP

Het zal interessant zijn om te zien of ze deze mijlpalen kunnen halen. Alle ogen zullen begin dit jaar gericht zijn op het CDP-testnet. Als u op de hoogte wilt blijven van de ontwikkelingen dan kunt u deze volgen officiële blog.

Gevolgtrekking

Kava is een interessant DeFi-project, maar ik weet niet zeker of we een ander project nodig hebben dat vergelijkbaar is met MakerDAO. Aan de andere kant is het goed om toegang te hebben tot een platform voor schuldpositie met onderpand dat alle crypto-activa kan gebruiken.

Tijdens mijn onderzoek voor dit stuk, kwam het me voor dat details over het project, de oprichters en de adviseurs op zijn best schaars waren. De website heeft weinig informatie en de wit papier is iets beter. Het project beweert te bestaan ​​sinds 2017, maar er is bijna niets over hen voorafgaand aan de aankondiging van de Binance IEO.

Positief voor beleggers in de KAVA-munt is dat het rendement tot nu toe goed is geweest en dat de munt zijn waarde behoudt.

Tot de lancering van het CDP-platform in het eerste kwartaal van 2020 blijf ik enigszins sceptisch over het project. Zelfs daarna zou ik heel graag meer details willen weten over het project en het team achter het project. Tot die tijd zijn er gewoon te veel lege ruimtes naar mijn smaak.

Uitgelichte afbeelding via Shutterstock

Disclaimer: dit zijn meningen van schrijvers en mogen niet als beleggingsadvies worden beschouwd. Lezers zouden hun eigen onderzoek moeten doen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me