Koppeling voor koude opslag voor het opnieuw in evenwicht brengen van de portefeuille in Crypto

>

De cryptocurrency-ruimte voorziet een toekomst die open en gedecentraliseerd is. Hoewel er toepassingen zijn die naar deze visie navigeren met handelen, zijn we nog ver verwijderd van betrouwbare oplossingen. Lage liquiditeit, trage transactietijden en ingewikkelde gebruikerservaringen zorgen voor niet-ideale situaties. Dit wil niet zeggen dat deze problemen uiteindelijk niet zullen worden opgelost, maar op dit moment zijn gecentraliseerde platforms gewoon logisch voor de meeste investeerders. Daarom moeten we nadenken over oplossingen om de veiligheid van portefeuilles die gebruikmaken van gecentraliseerde systemen te waarborgen.

Helaas waren er tot nu toe geen goede oplossingen. Een epidemie van hacks heeft de crypto-ruimte geteisterd. Beleggers staan ​​voor een raadsel. Of ze nu hun activa op een beurs moeten beheren, waar ze het potentieel van hun portefeuille kunnen maximaliseren of ze offline en gewoon HODL opslaan. Geen van beide antwoorden is optimaal, dus het nemen van een beslissende beslissing is nog steeds een strijd voor de meeste beleggers.

Strijd vandaag niet meer. Er is een oplossing voor deze moeilijke beslissing.

Herbalancering via koppeling voor koude opslag

Koude-opslagkoppeling voor herbalancering is het antwoord op dit probleem. Wanneer een portefeuille opnieuw in evenwicht wordt gebracht, wordt alleen de delta tussen de huidige en de beoogde allocatie verhandeld. Aangezien dit over het algemeen een klein bedrag is, hoeft slechts een beperkt percentage van de portefeuille online te worden onderhouden om volledig opnieuw in evenwicht te worden gebracht. De rest van de items kan offline blijven. Deze activa die in koude opslag worden gehouden, kunnen vervolgens worden beschouwd als onderdeel van de portefeuille tijdens de berekeningen voor herbalancering. In wezen doen alsof de activa online zijn, zodat alle activa worden opgenomen tijdens een herschikking. Dit zorgt voor een eerlijke afweging tussen veiligheid, liquiditeit en gebruiksgemak.

Als u meer wilt weten over het opnieuw in evenwicht brengen, moet u beginnen met de twee volgende artikelen:

Portfolio opnieuw in evenwicht brengen voor cryptocurrency

Rebalance vs. HODL: een technische analyse

Een grafisch voorbeeld

In de volgende sectie zullen we twee verschillende soorten activa definiëren. Er zijn middelen die online zijn en er zijn er die offline zijn. Online activa worden gehouden op een beurs. Deze activa zijn liquide en kunnen gemakkelijk worden verhandeld tussen verschillende activa. Offline activa worden bewaard in koude opslag of een andere externe dienst. Deze activa zijn niet liquide. Deze activa kunnen niet worden verhandeld door het instrument voor het opnieuw in evenwicht brengen.

In de volgende figuren worden zowel online als offline items weergegeven. Online middelen worden weergegeven als oranje. Offline middelen worden weergegeven als blauw. De grootte van elk staafdiagram wordt bepaald door de waarde van het activum. Dus wanneer een activum in prijs stijgt, wordt de balk voor dat activum groter omdat de totale waarde is gestegen. Wanneer de prijs van een activum daalt, wordt de balk kleiner omdat de waarde van dat activum is gedaald. Dit betekent dat als twee staven dezelfde grootte hebben, ze dezelfde waarde hebben.

Deze figuur toont een portefeuille van 5 gelijkmatig verdeelde activa. De beoogde allocatie van elk actief is daarom 20% van de portefeuille.

In dit voorbeeldportfolio hebben we 5 verschillende activa geselecteerd. Deze items zijn eenvoudig gelabeld van 1 tot en met 5 voor de eenvoud. Het staafdiagram geeft aan dat elk van de 5 activa gelijkmatig op waarde is verdeeld, dus er moet voor elk activum een ​​toewijzing van 20% worden geselecteerd. Omdat we zelfs allocaties hebben, kan de streefwaarde voor elke allocatie eenvoudig worden gedefinieerd als het gemiddelde. De donkere lijn die in de grafiek wordt weergegeven, is de doeltoewijzingslijn. Dit is de gewenste verdeling voor de portefeuille over elk activum.

De staafdiagrammen geven door de grote blauwe segmenten aan dat het grootste deel van de waarde van elk activum offline wordt gehouden. Deze blauwe secties kunnen niet op de beurs worden verhandeld, dus om de doeltoewijzingslijn te bereiken tijdens een herschikking, moet de blauwe balk altijd onder de doeltoewijzingslijn blijven..

Deze figuur laat zien hoe de portefeuille is afgeweken sinds de initiële allocatie. De doeltoewijzing voor elk activum wordt weergegeven door de donkere lijn die elk staafdiagram snijdt.

In dit voorbeeld kan, nadat de portefeuille is gemaakt, elke allocatie afwijken naarmate de marktwaarde voor elk actief stijgt of daalt. Dit is te zien in de bovenstaande afbeelding. Wanneer een activum in waarde toeneemt, worden de blauwe en oranje segmenten in het staafdiagram groter. In dit geval heeft asset 2 het beter gedaan dan de rest van de portefeuille. Hierdoor is het blauwe segment van de balk voor deze asset dichter bij de beoogde allocatie gekomen.

Deze figuur laat zien hoe de portefeuille eruitziet wanneer deze opnieuw in evenwicht wordt gebracht na een periode van prijsbewegingen. De doeltoewijzing voor elk activum wordt weergegeven door de donkere lijn die elk staafdiagram snijdt.

Nu zullen we een evenwichtsherstel simuleren nadat de activa enige tijd hebben gediversifieerd. De bovenstaande afbeelding illustreert hoe de activa zouden worden verdeeld na deze herschikking. Hoewel de allocaties zijn afgeweken, was er op de beurs voldoende liquide middelen van elk actief om het evenwicht volledig te herstellen. Opgemerkt moet echter worden dat het blauwe staafdiagram voor activum 2 de beoogde allocatie nadert.

In dit voorbeeld wordt geen tussenkomst geboden om te voorkomen dat de waarde van de offline activa (gedeelte met blauwe staafdiagram) de beoogde allocatielijn overschrijdt. In een echt scenario is dit het moment waarop een belegger een deel van zijn nummer 2-asset uit de koude opslag moet halen en online moet verplaatsen. Dit verhoogt de online holdings (grootte van het oranje gedeelte van het staafdiagram) en zorgt ervoor dat de offline activa (blauw gedeelte van het staafdiagram) nooit de beoogde allocatielijn overschrijden..

Ook kan worden opgemerkt dat asset nummer 1 in waarde is gedaald. Naarmate het in waarde blijft dalen, zal het actief zich op de beurs ophopen. Dit biedt de mogelijkheid om een ​​deel van activum nummer 1 uit de centrale te verwijderen en naar de koude opslag te sturen. Dit minimaliseerde het bedrag op de beurs en verplaatst het blauwe staafdiagramgedeelte dichter naar de doeltoewijzingslijn.

Deze figuur laat zien hoe de portefeuille is afgeweken sinds de eerste herschikking. De doeltoewijzing voor elk activum wordt weergegeven door de donkere lijn die elk staafdiagram snijdt.

Zodra de eerste herschikking is voltooid, begint elk activum opnieuw af te wijken. Dit heeft tot gevolg dat elk activum steeds verder afdrijft van zijn oorspronkelijke distributie. De illustratie laat zien hoe het tweede activum voorbij de beoogde allocatielijn is geklommen. Dit betekent dat de huidige waarde van het actief dat offline wordt gehouden, hoger is dan de beoogde allocatie. Om dit probleem op te lossen, moeten enkele van de offline bezittingen van activum nummer 2 online worden gebracht, zodat de volgende herschikking correct kan worden uitgevoerd.

Deze figuur laat zien hoe de portefeuille eruitziet wanneer deze opnieuw in evenwicht wordt gebracht na een tweede periode van prijsbewegingen. De doeltoewijzing voor elk activum wordt weergegeven door de donkere lijn die elk staafdiagram snijdt.

Na een tweede herschikking is het blauwe gedeelte van het staafdiagram duidelijk voorbij de beoogde toewijzingslijn geklommen. De afbeelding hierboven laat zien dat nadat de herschikking is uitgevoerd, de blauwe balk boven de doeltoewijzingslijn blijft. De reden is dat dit bedrag van de portefeuille niet liquide is. Het bevindt zich in een koelcel die niet op een beurs kan worden verhandeld. Als gevolg hiervan kan het niet alleen zijn beoogde allocatie bereiken, maar kan geen enkel ander activum zijn beoogde allocatie bereiken. Dit wordt aangetoond door de witte openingen die worden gezien tussen elk oranje staafdiagramsegment en de beoogde toewijzingslijn. Om dit probleem aan te pakken, moet een deel van het asset 2 dat zich in de koelcel bevindt, online worden gebracht. Door de volgende herschikking zou de portefeuille dan de beoogde allocaties voor elk activum kunnen bereiken.

Tolerantiebanden

Het integreren van koude opslag voor het opnieuw in evenwicht brengen kan worden bevorderd door tolerantiebanden op te nemen. Het hierboven besproken voorbeeld implementeerde een strategie waarbij 85% van de oorspronkelijke waarde in koude opslag werd bewaard. Omdat de afwijking groot was, leidde dit tot onvolledige herbalanceringen wanneer er te veel waarde offline werd opgeslagen voor een individueel activum.

De oplossing voor dit probleem zijn tolerantiebanden. De manier waarop dit zou werken, is door een doelpercentage te selecteren dat in koude opslag moet worden gehouden en het toegestane percentage voor een bepaald activum. Een voorbeeld van redelijke aantallen is een streefcijfer van 90% voor koude opslag met een tolerantie van 5%. Dus wanneer een activum meer dan 95% van de beoogde allocatie overschrijdt en offline wordt gehouden, moet de belegger 5% van de beoogde allocatie in dat activum online brengen. Telkens wanneer de offline posities 85% van de beoogde allocatie overschrijden, moet 5% van de beoogde allocatie in dat activum offline worden gehaald. De reden dat de waarde wordt berekend op basis van de beoogde allocatie en niet de totale waarde van het activum dat in de portefeuille wordt gehouden, is omdat het opnieuw in evenwicht brengen zal proberen om de beoogde allocatie te bereiken.

Koude opslag met garnalen

Shrimpy zal blijven innoveren op de manier waarop het gebruikers in staat stelt hun activa te beveiligen. Hoewel de huidige implementatie eenvoudig is, is het optimaliseren van het percentage activa dat offline wordt onderhouden een belangrijk aspect van het beleggingsproces. Of u nu een institutionele belegger bent of een particulier, veiligheid is voor u belangrijk.

Dit cijfer is een screenshot van een Shrimpy-portfolio dat deze koude opslagstrategie gebruikt.

Shrimpy implementeert deze ideeën via de functie “Koude opslag” op de zijbalk van het dashboard in de applicatie. Als we naar dit voorbeeldportfolio kijken, zien we hetzelfde patroon als de blauwe en oranje staafdiagrammen die hierboven zijn besproken. In Shrimpy zijn deze staafdiagrammen grijs voor “Cold Storage” -activa en oranje voor activa op de beurs. Aangezien het oranje gedeelte van het staafdiagram verdwijnt, moeten er extra activa online worden gebracht om voldoende liquiditeit mogelijk te maken. Naarmate het oranje gedeelte van de balk groter wordt, kunnen er meer activa offline worden gehaald. In het bovenstaande voorbeeld kunnen we zien dat ongeveer 80% van de activa offline wordt opgeslagen.

Deze afbeelding laat zien hoe weegschalen voor “koude opslag” worden toegevoegd aan de Shrimpy-applicatie. Voer gewoon het bedrag in van elk activum dat zich in de koelcel bevindt en het wordt onmiddellijk in uw portefeuille opgenomen.

Deze afbeelding illustreert de eenvoudige manier waarop u “Cold Storage” -middelen in Shrimpy kunt toevoegen. Selecteer eenvoudig het activum dat in koude opslag wordt gehouden en specificeer vervolgens het bedrag van dat activum. Als u bijvoorbeeld 1 DASH in een hardwareportefeuille hebt, selecteert u DASH en voert u vervolgens 1 in het veld in en DASH wordt toegevoegd aan uw koude opslag.

Extra lezen

De whitepaper voor het opnieuw in evenwicht brengen van portfolio’s in Crypto

Crypto-gebruikers die diversifiëren, presteren beter

De Crypto Portfolio Rebalancing Backtest Tool

10 tips voor het maken van een geweldige cryptocurrency-portfolio

Hoe u oplichting kunt vermijden met deze 24 rode vlaggen voor cryptocurrency

Vergeet niet de Shrimpy-website te bezoeken, volg ons Twitter en Facebook voor updates en stel eventuele vragen aan onze geweldige, actieve gemeenschappen op Telegram & Onenigheid.

Laat een reactie achter om ons uw ervaringen met rebalancing te laten weten!

Het Shrimpy-team

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me