Kraken werkt platform bij en introduceert nieuwe paren: de hoek om?

Kraken Exchange was vroeger een van de belangrijkste cryptocurrency-uitwisselingen ter wereld. Dit beeld heeft de laatste tijd echter nogal een klap gekregen, omdat het platform moeite had om aan de vraag te voldoen en de gebruikerservaring te lijden had.

Er was ook de fall-out eerder dit jaar, omdat gepland onderhoud aan de centrale het urenlang stilhield, wat gebruikers woedend maakte. Toen ze het bijgewerkte platform uitbrachten, ontdekten gebruikers dat er meer fouten waren dan voorheen.

Kraken lijkt de meeste van deze problemen echter onlangs te hebben gladgestreken en een aantal aanbevolen platforms te hebben bijgewerkt. Dit heeft het enige lof opgeleverd van loyale gebruikers en lijkt de uitstroom van klanten te hebben afgeremd.

Zou de Kraken Exchange eindelijk de hoek om kunnen gaan??

Geavanceerde bestellingen hersteld

Kraken Blog-aankondigingen

Afbeelding via kraken.com

Tijdens de sterke stijging van de vraag vorig jaar nam Kraken de stap om alle geavanceerde ordertypes te verwijderen. Dit waren in wezen de orders die andere parameters bevatten, zoals stopverliezen en winst nemen.

Dit was ongetwijfeld frustrerend voor die gebruikers die de munten dagelijks verhandelden en een manier wilden hebben om automatisch posities te sluiten. Dit was zelfs nog relevanter voor die gebruikers die crypto op de marge verhandelen.

Ze beweerden dat de eliminatie van deze orders was omdat er minder vraag naar was dan de andere ordertypes. Ze zeiden dat ze de druk op de middelen bij de beurs niet konden rechtvaardigen.

In een blogpost vandaag, Kraken zegt dat ze de twee belangrijkste geavanceerde ordertypes opnieuw zullen introduceren. Dat zijn de stop-loss en de take-profit.

Een stop-loss verkooporder voert bijvoorbeeld de verkooporder uit op de markt wanneer een eerdere transactie werd uitgevoerd tegen een prijs die lager was dan de verkooporder. In het geval van een Take Profit-verkoop, wordt de verkooporder uitgevoerd wanneer een eerdere transactie wordt uitgevoerd boven het take-profit-niveau.

Deze geavanceerde orders zullen ongetwijfeld van groot voordeel zijn voor die handelaren die gebruik hebben gemaakt van Kraken’s margehandel. Ook deze werden in januari 2 weken geschorst.

Extra paren toegevoegd

Tijdens de stijging van de vraag vorig jaar schrapt Kraken ook een aantal paren waarvan ze zagen dat ze te weinig liquiditeit hadden. In dezelfde aankondiging hebben ze vandaag echter gezegd dat een aantal van deze zal worden hersteld. Hieronder staat de lijst met cryptoparen die zullen worden toegevoegd:

  • XRP / CAD
  • XRP / JPY
  • EOS / EUR
  • EOS / USD
  • XLM / EUR
  • XLM / USD
  • GNO / EUR
  • GNO / USD
  • REP / USD
  • ZEC / JPY

Japanse investeerders zouden blij zijn met het ZEC / JPY-paar dat niet eerder genoteerd stond. Helaas voor Canadese en Britse gebruikers hebben ze nog steeds XBT / GBP, ETH / GBP en XRP / CAD weggelaten die eerder werden vermeld. Kraken heeft gezegd dat ze deze paren later kunnen toevoegen.

Tegenslagen voor het bankwezen

Het is natuurlijk niet helemaal eenvoudig voor Kraken. Vandaag hadden ze ook het nieuws gebracht dat hun bankrelatie bij Sumitomo Mitsui Financial Group (SMBC) zou worden beëindigd. Hieronder staat de aankondiging van Kraken over de beëindiging.

Het spijt ons u te moeten meedelen dat we vanwege verschillende omstandigheden de volgende SWIFT-bankrekeningen zullen sluiten, evenals onze binnenlandse JPY-financieringsrekeningen bij SMBC in Japan. Houd er rekening mee dat SEPA Euro-financiering niet wordt beïnvloed. De financiering van cryptocurrency gaat gewoon door.

Dit zal ongetwijfeld een groot ongemak zijn voor veel van die handelaren die op deze bank vertrouwden om Kraken hun vast geld te sturen. Handelaren kunnen de rekening de komende 2 maanden nog steeds financieren, maar stortingen die na 20 maart zijn ontvangen, worden niet bijgeschreven.

Dit is een verrassende zet, aangezien Japan wordt gezien als een van de meest cryptovriendelijke regio’s ter wereld. Er waren enkele theorieën over waarom dit was gebeurd, zoals die naar voren werden gebracht door twittergebruiker “Bitfinexe’d”.

Of de SMBC in de problemen zou kunnen komen door het gebruik van Tether, is onzeker. Dit was vorig jaar echter ook met Bitfinex gebeurd toen ze hun USD-bedradingscapaciteit bij Wells Fargo verloren.

Hoewel dit een tegenvaller kan zijn, zegt Kraken dat ze zo snel mogelijk een oplossing proberen te vinden. Dit heeft ook geen invloed op hun Euro SEPA-overschrijvingen die via hun Europese bankpartners verlopen.

Kan Kraken weer stijgen?

Hoewel deze veranderingen ongetwijfeld een stap in de goede richting zijn voor Kraken, moet er nog veel worden gedaan om het vertrouwen terug te winnen. De volumes op Kraken zijn het afgelopen jaar aanzienlijk gedaald omdat andere beurzen betere platforms hebben geïntroduceerd.

Kraken zal nu ook te maken krijgen met de grote wegversperringen die worden veroorzaakt door het ontbreken van een SWIFT-bedradingsbank. We kunnen alleen maar hopen dat ze een oplossing voor de korte termijn kunnen krijgen voordat meer klanten van het platform migreren.

Dit zijn echter problemen waar alle cryptocurrency-uitwisselingen in de loop der jaren tot op zekere hoogte mee te maken hebben gehad. Financiële instellingen hebben de cryptocurrency-revolutie niet bepaald met open armen omarmd.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia & Kraken

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me