Loki Review: privétransacties, gedecentraliseerde communicatie

Loki is een andere privacymunt die onlangs behoorlijk wat interesse heeft gewekt in cryptokringen.

Dit is een privacybewuste cryptocurrency die zich aansluit bij een lange lijst van vergelijkbare munten die proberen te profiteren van het gebrek aan privacy van Bitcoin. Het zou inderdaad kunnen worden vergeven dat je je enigszins overweldigd voelt door het enorme aantal projecten dat privacygerichte blockchains ontwikkelt.

Kan Loki in deze omgeving echt opvallen en een plekje voor zichzelf veroveren? Of zal het komen en gaan zoals vergelijkbare andere privacymunten?

In deze Loki-review gaan we dieper in op het project. We zullen de onderliggende privacyprotocollen en -technologie analyseren en ons verdiepen in de teamervaring, het gebruikersacceptatiepotentieel en de LOKI-tokenvooruitzichten op de lange termijn..

Wat is Loki?

Loki is gemaakt als een vork van Monero, wat al een van de meest anonieme en privé cryptocurrencies is. Met Loki, de ontwikkelaars zijn op zoek naar een volledig anoniem, privé, beveiligd netwerk voor communicatie en handel.

Handel en communiceer met absolute vrijheid

Dus hoe onderscheidt Loki zich dan van Monero? Op verschillende manieren eigenlijk.

Allereerst concurreert het Loki-team niet met Monero. Het gebruikt eenvoudig de privacymogelijkheden van Monero om een ​​basis te leggen voor de tweede servicelaag van serviceknooppunten. De serviceknooppunten gebruiken een architectuur die vergelijkbaar is met andere privé-internetprotocollen om privécommunicatie op het Loki-netwerk mogelijk te maken.

Loki-functies

Hoofdkenmerken van Loki. Bron: Loki-website

Het zijn deze peer-to-peer-protocollen die helpen bij het creëren van een gedecentraliseerd netwerk voor het op een privé-manier routeren van verkeer via internet. Monero gebruikt ringhandtekeningen en stealth-adressen om een ​​plausibele ontkenning voor zijn gebruikers te creëren bij het ondertekenen van transacties.

Een ringsignatuur werkt door een ring van ondertekenaars te creëren, waarbij alles op één na slechts een lokaas is. Hoewel Loki ringhandtekeningen op dezelfde manier gebruikt als Monero, verbetert het ook Monero door een minimale ringmaat van 10 af te dwingen, waarbij Monero een minimale ringmaat van 5 heeft..

Stealth-adressen zorgen er ook voor dat de openbare sleutel van de ontvanger van een transactie nooit wordt gekoppeld aan hun transacties. Deze werken door een eenmalig stealth-adres aan te maken telkens wanneer een transactie op het Loki-netwerk wordt verzonden.

Het geld wordt naar dit adres gestuurd en de ontvanger berekent een privé-bestedingssleutel voor dit adres, waardoor ze eigenaar kunnen worden van het geld zonder hun eigen openbare adres te onthullen. Deze anonimiteit voor ontvangers is een van de kernkenmerken van het Loki-netwerk.

Loki-technologie

Om ervoor te zorgen dat Loki zich adequaat onderscheidt van andere privacymunten, moet het natuurlijk over zijn eigen unieke technologie beschikken. Hieronder staan ​​enkele van de functies die exclusief in het Loki-netwerk waren opgenomen.

Mixin-distributie

Zoals hierboven vermeld, bevatten ringsignaturen doorgaans de werkelijk niet-bestede output die wordt verzonden en een aantal lokvogels. Deze lokvogels worden mixins genoemd. Ze zien eruit als niet-bestede opbrengsten, maar zijn dat niet noodzakelijk.

Ring handtekeningen Mixin

Ringhandtekeningen met “Mixins” inbegrepen in Transactie. Bron: Cryptonote

Loki samplet mixins op basis van bestedingsgedrag van gebruikers, wat betekent dat een derde partij nooit kan aannemen dat de oudste mixin een lokvogel is, omdat de distributie van de gekozen outputs de mogelijkheid weerspiegelt dat een oudere niet-bestede mixin wordt opgenomen in de ringsignatuur. Deze steekproeven zijn opgenomen om de netwerkverdediging tegen een tijdelijke associatieaanval te vergroten.

Serviceknooppunten

Een groot deel van de functionaliteit en netwerkschaalbaarheid wordt mogelijk gemaakt door het gebruik van de serviceknooppunten. Dit zijn de uitzetcomponenten van het hybride Proof-of-Work en Proof-of-Stake consensusmodel op het Loki-netwerk.

Om een ​​van deze serviceknooppunten te bedienen, moet de knooppuntoperator een bepaald aantal van zijn LOKI-tokens in de tijd vergrendelen in ruil voor een deel van de blokbeloningen. Dit biedt het Loki-netwerk bescherming tegen Sybil-aanvallen met behulp van marktgebaseerde prikkels.

Het idee om marktgebaseerde prikkels te gebruiken om Sybil-aanvallen te voorkomen, werd voor het eerst getheoretiseerd door DASH en het gebruik van hun masternodes. In wezen, als een aanvaller probeert meer munten te verzamelen om het netwerk te controleren, zal de prijs van het uitstaande aanbod stijgen en de aanval onbetaalbaar duur maken..

Om het uitstaande aanbod te verminderen, moedigt Loki daarom het gebruik van deze serviceknooppunten aan. Er zijn aanzienlijke uitzetvereisten om een ​​serviceknooppunt te worden, wat niet alleen eerlijk gedrag aanmoedigt, maar ook het uitstaande aanbod vermindert.

De serviceknooppunten vervullen ook een andere belangrijke functie op het Loki-netwerk, omdat ze in staat zijn om serviceknooppunttoepassingen (SNApps) te maken om privéberichten te bedienen en op te slaan.

Loki Boodschapper

De allereerste SNApp die gepland is voor het Loki-netwerk is een gedecentraliseerde, private, versleutelde berichtenservice genaamd Loki Messenger. Hoewel er al privéberichttoepassingen zijn, worden deze allemaal gebouwd met behulp van gecentraliseerde servers die het doelwit kunnen zijn van een aanval van een derde partij. In het geval van Loki Messenger wordt cryptografie met een publiek-private sleutel gebruikt om de privacy te behouden.

Het ontvangende adres is de openbare sleutel van een Loki-houder. De afzender zendt zijn bericht uit naar drie willekeurig geselecteerde serviceknooppunten, en het wordt ondertekend met het openbare adres van de ontvanger. Elk serviceknooppunt kan berichten tot 24 uur bewaren in hun “berichtenpool”. De berichtfunctionaliteit is gepland om beschikbaar te zijn in de Loki-portefeuillesoftware, evenals via een mobiele applicatie.

Loki Online berichten

Online routering in het Loki-netwerk waar Alice met Bob communiceert. Bron: Wit papier

U vindt twee unieke versleutelingsfuncties als onderdeel van Loki Messenger:

  1. Perfecte voorwaartse geheimhouding: Loki Messenger gebruikt een gloednieuwe gedeelde coderingssleutel voor elk verzonden bericht. Dit vermijdt aanvallen waarbij een sleutel op lange termijn wordt blootgesteld, omdat het onthullen van één sleutel van Loki Messenger de hele berichtenketen niet in gevaar brengt. Om de versleuteling van een berichtenketen te doorbreken, moet een aanvaller de sleutel voor elk afzonderlijk bericht vinden, wat buitengewoon moeilijk en onwaarschijnlijk is.
  2. Ontkenbare authenticatie: Hiermee kunnen twee partijen bewijzen dat ze de afzender en ontvanger zijn, maar kan een derde partij de echte afzender of ontvanger van een bericht niet ontdekken.

Lokinet voor anoniem browsen

Loki heeft ook een nieuw type mixnet gemaakt, iets dat in sommige opzichten lijkt op Tor of I2P, om Sybil-aanvallen te voorkomen en noemt het Lokinet. Dit nieuwe type mixnet maakt gebruik van een marktgebaseerde Sybil-aanvalsweerstand. Lokinet combineert dat met uienroutering om een ​​nieuwe privétunnel te creëren voor toegang tot internet.

Ui-routing betekent dat elk knooppunt alleen weet waar ze een datapakket vandaan hebben en waar ze het naartoe hebben gestuurd. Ze weten niet waar het pakket vandaan komt, wat betekent dat ze uw locatie of wie u bent niet weten. Door Lokinet te gebruiken, hebt u toegang tot de Loki SNApps en elke gewenste website zonder uw IP-adres en locatie te onthullen.

De beslissing werd genomen om een ​​gloednieuw mixnet te creëren in plaats van bestaande mixnets te gebruiken, omdat noch Tor noch I2P Sybil-aanvallen volledig hebben kunnen beperken. Bovendien is het Tor-netwerk behoorlijk gecentraliseerd, terwijl I2P een zwak consensusmodel heeft en geen formele manier om anoniem toegang te krijgen tot internet.

Lokinet zal gedistribueerde hashtabellen gebruiken die zijn opgebouwd uit stakingstransacties, die Service Nodes toestemming geven om als routers op het netwerk te fungeren. Lokinet zal hoge servicenormen handhaven door zijn gedecentraliseerde registratie en uitschrijving, waarbij serviceknooppunten worden geëvalueerd bij consensus en kunnen worden verwijderd, zo niet aan de minimumnormen met betrekking tot bandbreedte, berichtopslag en blockchain-opslag..

U kunt meer te weten komen over Lokinet hier.

Het Loki-team

De Loki-website bevat 4 leden van het executive team, 10 ontwikkelaars en 8 ondersteunende organisaties.

Loki Executive Team-leden

Leden van het Executive Team van Loki

Volgens sommige accounts is het meest indrukwekkende teamlid de hoofdontwikkelaar Tom Winget, die eerder een grote bijdrage leverde aan Monero in 2014 en 2015. Zijn ervaring is essentieel geweest voor de ontwikkeling van Loki.

De oprichter van Loki is Simon Harman, die een achtergrond heeft in webontwikkeling en projectmanagement. Hij is ook lid van het Blockchain Centre in Australië, de grootste gemeenschap van blockchain-ondernemers, experts, mentoren en investeerders in het land..

LOKI-tokengeschiedenis

Loki voerde een privéverkoop van tokens uit in maart 2018, waarbij 15% van de totale tokenvoorraad van 150 miljoen dollar werd verkocht voor $ 0,68 en $ 9 miljoen werd opgehaald. De resterende tokens zullen worden vastgehouden voor mijnbeloningen, maar er was ook een grote airdrop na de privéverkoop. Er was nooit een openbare ICO voor Loki.

Na de airdrop daalde de prijs van LOKI gedurende het grootste deel van 2018 en bereikte een dieptepunt rond $ 0,13 in augustus 2018. Het is sindsdien aan het stijgen en wordt vanaf eind oktober 2018 verhandeld tegen $ 0,4433 per LOKI. Dat geeft het een marktkapitalisatie van bijna $ 13 miljoen en is daarmee de 301e grootste munt op basis van marktkapitalisatie.

LOKI-tokenprestaties

Prijsprestaties van LOKI-token sinds lancering. Afbeeldingsbron: CoinMarketCap

Als u LOKI wilt kopen, kunt u dit alleen doen bij Cryptopia of TradeOgre. Er zijn momenteel geen andere beurzen die LOKI ondersteunen.

Het opslaan van LOKI moet gebeuren in de officiële Loki-portemonnee die beschikbaar is op hun website voor Windows, MacOS en Linux. De portemonnee maakt niet alleen opslag van LOKI mogelijk, maar opent ook de mogelijkheid om LOKI te delven en het systeem te gaan gebruiken voor handel en uiteindelijk het verzenden en ontvangen van privéberichten.

Gevolgtrekking

Als privacymunt heeft Loki verschillende verbeteringen aangebracht ten opzichte van Monero, maar ik weet niet zeker of dat genoeg is om de Monero-gelovigen te rekruteren. Inderdaad, je kunt zien hoe de prijs van LOKI-tokens leed na het sluiten van de airdrop, hoewel ze de laatste tijd een sterke comeback maken.

Degenen die geïnteresseerd zijn in privéberichten zullen zeker geïnteresseerd zijn in Loki Messenger, maar totdat het platform meer SNApps kan gaan leveren, weet ik niet zeker of de messenger alleen voldoende is om een ​​brede acceptatie te krijgen.

Er is ook de kwestie van uitwisselingsondersteuning. Met slechts twee beurzen die LOKI aanbieden, is het erg moeilijk voor de munt om grip te krijgen. Tenzij enkele van de grote beurzen zoals Binance, OKEx en Huobi LOKI oppikken, kan ik niet zien hoe het extra grip zal krijgen.

Ik hou van het concept en de plannen van het team, maar het token heeft betere marketing nodig, anders zou het heel goed verloren kunnen gaan in de onduidelijkheid van de vele andere privacy- en berichtenmunten die worden ontwikkeld.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me