Loom Network Review: Blockchain-platform voor gaming-dApps

Het Loom Network is een vrij uniek project dat wedijvert om het belangrijkste op Ethereum gebaseerde gaming- en sociale app-ontwikkelingsplatform te zijn.

Er zijn al een aantal ontwikkelaars die hun eigen gaming-dApps hebben gebouwd op het Loom Network. Dit heeft de bredere acceptatie van het netwerk vergroot, hoewel dit tot dusver niet heeft geleid tot koopvraag naar hun LOOM-token.

Dus, zou u het moeten overwegen?

In deze Loom Network-recensie zal ik je alles geven wat je moet weten over het project. Ik zal ook de use-cases en het acceptatiepotentieel van LOOM-tokens analyseren.

Wat is het Loom Network?

Het bedrijf beweert al een op Ethereum gebaseerde infrastructuur te hebben die schaalbaar, sneller en stabieler is dan alles wat eerder is ontwikkeld. Met behulp van het Loom-netwerk en de tools die door hun team worden ontwikkeld, kunnen ontwikkelaars wereldwijde sociale applicaties en enorme spelwerelden creëren die qua grootte en reikwijdte vergelijkbaar zijn met World of Warcraft en vergelijkbare MMORPG’s.

Wat is Loom

Afbeelding via Loom-netwerkwebsite

Het bouwen van DApps voor speldoeleinden is perfect geschikt voor verhandelbare tokens. Games die zijn gemaakt op basis van het Loom Network-platform, hebben deze functies:

  • Aantoonbaar schaarse items
  • Verhandelbare tokens
  • Eeuwige werelden
  • Universums voor meerdere games

Sociale apps die met dit platform zijn ontwikkeld, zouden ook uniek zijn ten opzichte van de traditionele sociale apps. Stel je de volgende kenmerken voor:

  • Geen reclame
  • Verdienen met karma-tokens
  • Uitbreidbaar via apps met meerdere clients
  • Minimalisatie van vertrouwen

Wie is het Loom-netwerk

The Loom Network is in 2017 opgericht door Matthew Campbell, Luke Zhang en James Duffy als Platform as a Service (PaaS). Hiermee kunnen gedecentraliseerde applicaties (DApps) gemaakt met behulp van de programmeertaal Solidity op de Ethereum-blockchain worden uitgevoerd.

Het bedrijf heeft al succes gezien met zijn CryptoZombies project. Dit is een gamified leermiddel dat wordt gebruikt door ontwikkelaars die slimme contracten willen schrijven. Door middel van een reeks interactieve tutorials bouwen de ontwikkelaars hun eigen crypto-verzamelbare Zombie-game (denk aan CryptoKitties maar dan met Zombies) en leren ze tegelijkertijd hoe ze slimme contracten kunnen schrijven.

Het project werd gelanceerd in september 2017 en binnen 6 maanden hadden meer dan 130.000 ontwikkelaars het gebruikt om te leren hoe ze slimme contracten konden schrijven met Solidity. Vanaf augustus 2019 hebben meer dan 300.000 ontwikkelaars CryptoZombies gebruikt om slimme contractprogrammering te leren.

Andere projecten die door het bedrijf zijn ontwikkeld, zijn onder meer:

DelegateCall: Verdien tokens door vragen te plaatsen en te beantwoorden!

EthFiddle: # 1 Solidity code-sharing-site

SolidityX: Secure-by-default programmeertaal die compileert naar Solidity

Meedogenloos: Relentless is een baanbrekend (digitaal) kaartspel waarmee je je kaarten kunt verzamelen, controleren en ECHT bezit – echt waar.

Snelheid en schaalbaarheid op Ethereum

Elk gedecentraliseerd blockchain-netwerk is afhankelijk van de snelheid waarmee informatie wordt verzonden. Met een wereldwijd netwerk van computers dat fraudebestendige en transparante archivering mogelijk maakt, is het van cruciaal belang dat het netwerk de snelheid en capaciteit heeft om een ​​steeds groter aantal transacties moeiteloos af te handelen.

Vanwege de manier waarop de meeste blockchains zijn ontwikkeld, hebben snelheid en schaalbaarheid een achterstand in de beveiliging gekregen, wat leidt tot problemen met snelheid en schaalbaarheid voor bijna alle huidige blockchain-netwerken.

We hebben dit allemaal gezien in december 2017, toen de lancering van de viraal populaire CryptoKitties-game het Ethereum-netwerk tot een vlucht bracht toen het aantal door het netwerk gevraagde transacties enorm steeg. Verificaties liepen steeds meer vertraging op en de transactiekosten voor het netwerk stegen als gevolg hiervan.

Weefgetouw Sidechain

Ethereum schalen met Plasma Sidechains. Afbeelding via Weefgetouw Netwerk Blog

The Loom Network heeft hun infrastructuur zo gemaakt dat deze problemen met snelheid en schaalbaarheid worden vermeden. Ze geloven dat ze ontwikkelaars kunnen stimuleren om nieuwe DAapps en slimme contracten te bouwen door meer rekenkracht, lagere kosten en een netwerkinfrastructuur te bieden die een onbeperkt aantal transacties aankan.

Een van deze use-cases zou ontwikkelaars in staat stellen API’s van derden te gebruiken die niet eens op de blockchain staan. Dit betekent dat een ontwikkelaar verbinding kan maken met Google Authenticator om zijn 2-factor authenticatieservice te gebruiken als onderdeel van de DApp die ze maken.

Op deze manier gebruikt, wordt de blockchain het opslagcentrum voor gebruikersgegevens. Omdat het een gedecentraliseerd netwerk is, is er geen kans dat servers worden afgesloten door een gecentraliseerde autoriteit. In plaats daarvan heeft de gemeenschap het laatste woord over alle DApp’s die op de blockchain draaien, waardoor een pure vorm van digitale democratie ontstaat.

In een recent interview met VentureBeat, Duffy zei dat hij een toekomst voorziet waarin het internet bestaat uit grootschalige gedecentraliseerde applicaties die eigendom zijn van de gemeenschap, die transparant en

immuun voor censuur of controle van één partij.

Loom Network DAppchain-ontwikkeling

Het netwerk heeft de schaalbaarheid van de blockchain drastisch kunnen vergroten door sidechains te maken voor elke DApp – die ze een DAppChain noemen – en het kan zij aan zij draaien met slimme Ethereum-contracten.

Loom Network Overzicht

Bron: Loomx.io

Volgens het Loom Network zou deze infrastructuur in staat zijn om tegelijkertijd een miljoen CryptoKitties te draaien. En het zou dit doen zonder de minste netwerkcongestie, snelheidsproblemen of impact op andere netwerktransacties.

Dit creëert de mogelijkheid om grootschalige Ethereum blockchain-gebaseerde apps uit te voeren zonder je zorgen te hoeven maken over het gedecentraliseerd houden van het netwerk, schaalbaarheid of zelfs censuur door derden..

Om het nog interessanter te maken, is de software-ontwikkelingskit (SDK) gemaakt door Loom Network, waarmee ontwikkelaars (en binnenkort niet-ontwikkelaars) snel een op Ethereum blockchain gebaseerde DApp kunnen coderen en implementeren zonder eerst een blockchain-expert te worden..

DApps die op het Loom-netwerk worden uitgevoerd

Het Loom Network voegt in 2019 in toenemende mate nieuwe games toe, dus misschien ben je geïnteresseerd in enkele van de games die op het Loom Network worden gelanceerd, die in ontwikkeling zijn of worden overgezet van andere blockchains naar Loom.

dApps op Loom Network

Alle dApps die momenteel worden gebouwd op Loom Network

Hieronder staan ​​enkele van de meest opwindende dApps die momenteel op het Loom Network worden gebouwd.

Neon District

Neon District wordt aangekondigd als een post-apocalyptisch turn-based strategiespel. Het is nog in ontwikkeling, dus er is niet veel bekend over de game. We weten dat de game zich in de toekomst afspeelt en een donker thema en ongelooflijke graphics heeft. Het wordt ontwikkeld door hetzelfde team dat heeft gemaakt Plasma beren en Pineapple Arcade, die allebei hits waren.

Axie Infinity

Axie Infinity is een verzamelbare vechtgame met de schattige Axie-wezens. Axies kunnen vechten en ze kunnen worden gefokt om nieuwe Axies te creëren. Het belangrijkste voor sommigen is dat ze ook kunnen worden verkocht op de Axie-markt, waar de best verkopende Axie een prijs had van 110 ETH! Er zijn al meer dan 88.000 Axies gemaakt en de ontwikkelaars zijn van plan nieuwe omgevingen, verhaalmodus en een knutselsysteem te creëren.

Munten & Staal

Munten & Staal is nog in ontwikkeling, maar is van plan een immense MMORPG te worden waar je kunt vechten, knutselen, huisdieren kunt fokken, avontuur en alles zal op de blockchain staan. Elk digitaal activum heeft een waarde en u kunt op de markt handelen, kopen en verkopen.

Het Loom Network Team

Er is geen informatie over het team op de Loom Network-website geplaatst, maar ze zijn wel aanwezig op LinkedIn, waar u 35 werknemers kunt zien. Mede-oprichter Matthew Campbell is nog steeds bij het project als CEO, en James Duffy is de Chief Marketing Officer bij het Loom Network.

LOOM Team

Matthew Campbell & James Duffy. Afbeeldingen via Twitter

Het is niet zo dat Loom hun teamleden probeert te verbergen, maar ze richten zich gewoon niet op het team en geven er de voorkeur aan de ontwikkeling van het project voor zichzelf te laten spreken. The Loom Network is gevestigd in Bangkok, Thailand en haalde eerder $ 25 miljoen aan financiering binnen van The Ventures, een in China gevestigde venture capital firma..

Het LOOM-teken

Het LOOM-token wordt gebruikt om de slimme contracten en dApps op het Loom-netwerk van stroom te voorzien. Het is een ERC-20-token en is ook geïntegreerd met Binance Chain, zodat het kan worden gebruikt als BEP-2-token. Er zijn op dit moment geen plannen om van LOOM een native token te maken.

Afgelopen februari 2019 is LOOM-staking live gegaan en gebruikers kunnen nu hun LOOM-tokens inzetten om een ​​deel van de netwerkkosten te ontvangen die zijn verdiend door de validerende knooppunten. De meest recente informatie geeft aan dat LOOM-houders jaarlijks tot 20% kunnen verdienen door hun LOOM uit te zetten. Een focus van het LOOM-team is om waardevol te blijven inzetten om de hoeveelheid totale LOOM die wordt ingezet te vergroten.

LOOM Price Peformance

Afbeelding via CoinMarketCap

LOOM is ook een beetje uniek omdat het team nooit een openbare ICO heeft gehouden. In plaats daarvan was er een particuliere financieringsronde gehouden in januari 2018, waarin het team 750 miljoen LOOM-tokens verkocht voor $ 0,076 elk en $ 45.810.000 ophaalde..

Hoewel LOOM op 4 mei 2018 een recordhoogte van $ 0,774454 bereikte, is het sindsdien sterk gedaald van die hoogtepunten. Vanaf 18 augustus 2019 bereikte het LOOM-token een historisch dieptepunt van $ 0,026082.

Kopen & LOOM

Het LOOM-token is beschikbaar op een groot aantal beurzen, waaronder Binance. Het grootste handelsvolume is op de LATOKEN-beurs, en er is ook een goede hoeveelheid handelsvolume op de Bilaxy-beurs.

Hoewel het LOOM-token op al deze beurzen wordt vermeld, was iets dat ik enigszins verontrustend vond, de relatief lage omzet op elk van deze orderboeken. Dit kan de liquiditeit voor het token beperken en het daardoor moeilijker maken om grotere blokorders uit te voeren.

Binance LOOM

Registreer bij Binance en koop LOOM-tokens

Omdat LOOM een ERC-20-token is, kan het worden opgeslagen in elke ERC-20-compatibele portemonnee. Het heeft ook ondersteuning voor BEP-2-portefeuilles indien geconverteerd, en zowel de Ledger- als de Trezor-hardwareportefeuilles ondersteunen LOOM. Bovendien heeft het team onlangs een native LOOM-portemonnee uitgebracht die kan worden gebruikt om LOOM op te slaan.

Weefgetouw ontwikkeling

Bepalen hoeveel werk er precies aan een project is gedaan, kan soms moeilijk vast te stellen zijn. Er is vaak een scheiding tussen wat wordt gerapporteerd en het werkelijke aantal.

Voor mij zit het bewijs vaak in de pudding.

Een van de beste manieren om een ​​globaal beeld te krijgen van ontwikkelingswerk, is door hun openbare codebronnen te bekijken en de coderingsactiviteit te observeren.

Daarom besloot ik om in de GitHub van Loom Network en bekijk hun recente commits. Hieronder staan ​​de totale commits naar hun top drie vastgezette repositories van het afgelopen jaar.

Loom Network GitHub

Commits voor geselecteerde opslagplaatsen in de afgelopen 12 maanden

Zoals u kunt zien, is er veel activiteit geweest in deze repositories. Het is ook de moeite waard erop te wijzen dat er meer dan 95 andere repositories in hun GitHub zijn – dus behoorlijk uitgebreid.

Dit is meer activiteit dan ik bij een aantal andere projecten heb gezien. Het laat zien dat de ontwikkelaars actief bezig zijn met het uitbouwen van het protocol en het verfijnen van de technologie.

Dit hectische tempo van ontwikkelingsactiviteiten is logisch in de context van het bredere project routekaart. Er zitten spannende dingen in de pijplijn, inclusief alles wat bij Plasmachain wordt geleverd.

Mocht je op de hoogte willen blijven van de ontwikkeling dan kan je die altijd volgen officiële blog of hun Twitter.

Gevolgtrekking

Net zoals schaalbaarheid een van de grootste problemen wordt in blockchain-technologie, ontwikkelt het Loom Network een oplossing en past deze toe op de enorm populaire gaming- en sociale netwerksferen..

Omdat gamen op de Ethereum-blockchain steeds populairder wordt, staat Loom Network klaar om de eenheid van blockchain-game-ontwikkeling te worden. Dit geldt vooral omdat ze al ondersteuning voor Ethereum en Tron dApps toevoegen en plannen hebben om EOS en meer toe te voegen om een ​​universele Layer 2-blockchain te worden.

Dit zou niet alleen de toekomst van op internet en blockchain gebaseerde gaming kunnen creëren, maar door de creatie van eeuwige universums mogelijk te maken met multi-game overspannende DApps en verzamelbare, aantoonbaar schaarse items, zou Loom Network kunnen creëren wat een immense financiële stimulans zal zijn om beide te ontwikkelen. en speel in deze nieuwe universums.

Overweeg ook de mogelijkheden van een sociaal netwerk dat zijn gebruikers betaalt in plaats van hen te laten betalen door hun persoonlijke gegevens op te geven om adverteerders tevreden te stellen. Dit is de nieuwe blockchain-aangedreven sociale netwerk- en gamingomgeving die we de komende jaren zouden kunnen zien.

Ten slotte heeft Loom Network onlangs aangekondigd dat ze de Decentralized Finance (DeFi) -ruimte betreden, en heeft het al verschillende applicaties op de tekentafel die het Loom Network steeds waardevoller zullen maken, niet alleen voor gaming, maar ook op het gebied van financiën..

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Disclaimer: dit zijn de meningen van de schrijver en mogen niet als beleggingsadvies worden beschouwd. Lezers zouden hun eigen onderzoek moeten doen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me