Loopring Review: Dex-protocol met hoge doorvoer

Loopring (LRC) heeft de laatste tijd behoorlijk wat grip gekregen. Het token was tijdens de tweede helft van 2019 en begin 2020 onder druk, maar sinds half mei wordt er meer in rekening gebracht nadat het project eindelijk zijn gedecentraliseerde uitwisseling (DEX) ongeveer twee maanden eerder lanceerde.

Het enthousiasme voor het project is vanwege de altijd dringende behoefte aan gedecentraliseerde uitwisselingen en de voordelen die deze zouden moeten opleveren voor gebruikers van cryptocurrency. Lagere kosten, veiligere uitwisselingen en meer transparantie zijn slechts enkele van de redenen waarom veel projecten DEX-oplossingen proberen te ontwikkelen.

Loopring is echter de oplossing en moet u erover nadenken?

In deze recensie van Loopring zullen we dieper ingaan op het project, inclusief de technologie, de teamleden en de competitie. We zullen ook kijken naar de vooruitzichten op lange termijn voor LRC-tokens in een steeds volatielere en sceptischer wordende gemeenschap.

Wat is Loopring?

Loopring is een op Ethereum gebaseerd gedecentraliseerd uitwisselingsprotocol dat wordt gemaakt om gebruikers in staat te stellen activa uit te wisselen tussen verschillende beurzen. Loopring is op zichzelf geen gedecentraliseerde uitwisseling, maar zal in plaats daarvan gedecentraliseerde uitwisseling vergemakkelijken met behulp van technologieën voor het matchen van orders en het delen van ringen. Kortom, het stelt iedereen in staat om high-throughput, niet-bewarende, orderboek-gebaseerde uitwisselingen op Ethereum te bouwen door gebruik te maken van Zero-Knowledge Proofs.

Dus, in plaats van gewoon als een andere gedecentraliseerde beurs te staan, probeert Loopring orders van zoveel mogelijk beurzen samen te voegen en deze bestellingen vervolgens te vullen door ze te matchen met de orderboeken van alle beurzen die deelnemen aan het Loopring-netwerk..

Voordelen van Loopring LRC

Voordelen van Loopring. Bron: Loopring

Met Loopring kunnen zowel gedecentraliseerde als gecentraliseerde beurzen deelnemen aan het Loopring-netwerk, waardoor alle beurzen toegang krijgen tot verhoogde liquiditeit van een aantal blockchains. Het geeft beleggers ook toegang tot de best mogelijke prijzen zonder dat ze verschillende beurzen hoeven te controleren.

Het beste van alles is dat Loopring blockchain-agnostisch is, en dit betekent dat elk platform waarop slimme contracten zijn geïmplementeerd, kan worden geïntegreerd met Loopring. Tot dusver zijn Ethereum en NEO geïntegreerd, en hoewel er plannen waren om extra platforms te integreren, zijn die plannen in de wacht gezet terwijl het team werkt aan de ontwikkeling van de kern van de Loopring DEX.

Hoe Loopring werkt


Een voordeel van het gebruik van Loopring voor handelaren is dat ze de controle behouden over hun geld, dat wordt vergrendeld in een slim contract wanneer bestellingen worden geplaatst. Dit is een wijziging in versie 3.0 van Loopring en deze is geïmplementeerd om de beveiliging van het platform te vergroten.

Online LoopRing-portemonnee

Online Loopring-portemonnee. Bron: Loopring.io

Dit systeem geeft gebruikers volledige controle over hun fondsen en orders, en maakt het mogelijk om een ​​order op elk moment te verhogen, bij te snijden of zelfs te annuleren voordat deze wordt uitgevoerd. Het is ook vergelijkbaar met de orderstroom die wordt gezien vanaf gecentraliseerde beurzen, waardoor het voor handelaren vertrouwder is.

Laten we eens nader bekijken hoe bestellingen werken met Loopring en je meer details geven over de ringminers en off-chain relais.

Een Loopring Order plaatsen

Wanneer gebruikers klaar zijn om een ​​transactie te plaatsen, wordt dit gedaan via de loopring.io-portemonnee en wordt ondertekend met de persoonlijke sleutel van de gebruiker. De bestelling wordt vervolgens doorgestuurd naar de slimme contracten van het Loopring-netwerk en naar de relaisknooppunten buiten de keten.

DEX Online portemonnee

Loopring gedecentraliseerde online uitwisseling. Bron: Loopring.io

De slimme contracten zorgen ervoor dat het geld in uw portemonnee op de juiste manier wordt ingewisseld voor de munten die u verhandelt, terwijl de off-chain nodes het orderboek bijhouden en naar de ringminers verzenden..

Ring Miners uitgelegd

De ringminers hebben de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat bestellingen kunnen worden uitgevoerd totdat de bestelling daadwerkelijk is uitgevoerd of geannuleerd. Ringminers worden voor het uitvoeren van deze dienst gecompenseerd met een vergoeding in LRC of een gedeelde marge op het bedrag van de bestelling.

Dit systeem zorgt ervoor dat miners eerlijk worden betaald voor hun service en stimuleert hen om het beste tarief voor traders te vinden, aangezien ze hun marge kunnen verhogen als ze een betere wisselkoers vinden. Het vermindert theoretisch ook alle arbitragemogelijkheden, aangezien het protocol altijd de beste handelswaarde zou moeten hebben.

Marge Split Loopring

Vertegenwoordiging van 60% margesplitsing. Bron: Loopring Whitepaper

Zodra de mijnwerker een bestelling heeft voltooid, controleert de Loopring smart contract of de bestelling kan worden uitgevoerd. Zolang alles aan beide kanten van de transactie klopt, draagt ​​het slimme contract de juiste munten over aan elke kant van de transactie. Deze swap is een atomaire swap en vindt rechtstreeks plaats van smart contract naar wallet.

Ringen bestellen en bestellingen delen

Deze twee functies onderscheiden Loopring van andere gedecentraliseerde uitwisselingsplatforms zoals OpenLedger, Waves, IDEX en Stellar. De orderring vergemakkelijkt het proces van ringmatching, de methode die wordt gebruikt om bestellingen uit te voeren door ze aan elkaar te rijgen.

Het maakt het ook mogelijk om bestellingen te delen wanneer een bestelling niet kan worden voltooid met een enkele transactie. Dit delen van bestellingen verdeelt bestellingen indien nodig in delen totdat het volledige oorspronkelijke bestelbedrag definitief is vervuld.

Om beter te illustreren hoe dit werkt, kunt u een groep handelaren overwegen die bestellingen op het Loopring-netwerk plaatsen. Bob, Sarah en Earl willen allemaal transacties plaatsen. Bob wil 2 OMG ruilen voor 10 ARK, Sarah wil 21 EOS ruilen voor 1,5 OMG en Earl wil 20 ARK ruilen voor 40 EOS.

Ring-matching-technologie zou deze drie bestellingen in een enkele bestelring vormen en elk van de bestellingen vervullen. Zodra de slimme contracten op Loopring de bestellingen goedkeuren, ontvangt iedereen de munten die ze zoeken.

Nu denk je misschien dat niet iedereen de munten heeft ontvangen waarnaar ze op zoek waren, omdat Bob zijn 10 ARK heeft gekregen< maar heeft nog steeds 0,5 OMG over en Earl heeft zijn bestelling van 10 ARK voor 19 EOS niet ingevuld. Sarah is de enige handelaar die haar bestelling volledig heeft ingevuld. Geen zorgen, de restjes worden allemaal opnieuw verwerkt door het systeem voor het delen van bestellingen en toegevoegd aan een andere bestelring totdat de deelbestellingen volledig zijn gevuld.

LOOPRING 3.0

Loopring 3.0 is de nieuwste versie van het protocol en biedt veel betere prestaties zonder in te boeten aan beveiliging. Het is ontworpen met twee hoofddoelstellingen voor ogen: prestaties en beveiliging. Het zorgt ervoor dat gebruikers altijd hun kapitaal kunnen opnemen, wat er ook gebeurt.

Zelfs in de ergste scenario’s kunnen gebruikers hun kapitaal opnemen met Merkle Proofs die zijn gegenereerd op basis van on-chain-gegevens, zolang de beschikbaarheid van on-chain-gegevens is ingeschakeld. Hierdoor hoeft u geen enkele centrale partij te vertrouwen of hulp te vragen bij het recupereren van activa.

Loopring 3.0 heeft de meeste berekeningen off-chain gemigreerd, waardoor de doorvoer en kosten aanzienlijk zijn verbeterd. Saldi van gebruikersaccounts en transactiegeschiedenis zijn allemaal off-chain georganiseerd in een Quad-Merkle Tree. Alle gebruikerstransacties en verzoeken worden in batches verwerkt en verwerkt in grote batches buiten de keten met de state root na elk batchproces en vervolgens gepubliceerd naar de blockchain. Dit maakt de herconstructie en verificatie van staatswortels mogelijk.

Loopring v 3.0

Loopring 3.0 Stats vs. versie 2 met & Zonder beschikbaarheid van gegevens. Bron

Deze wijzigingen vereisen enkele afwegingen. Een daarvan was dat bestellingen niet langer worden gedeeld tussen meerdere beurzen en nu moeten worden gematcht door een speciale relayer. En gebruikers moeten hun activa nu daadwerkelijk in een slim contract storten om ze beschikbaar te maken voor het orderboek.

Met Loopring 3.0 en OCDA ingeschakeld kunnen maar liefst 2.025 transacties per seconde worden afgehandeld. Als OCDA is uitgeschakeld, wat ook tot gevolg heeft dat de beveiliging wordt gedegradeerd naar het consortium dat de gegevens bijhoudt, wordt de doorvoer verhoogd tot 16.400 transacties per seconde.

Ter vergelijking: de eerdere versies van Loopring, en de meeste huidige DEX-protocollen, kunnen maximaal 3 transacties per seconde afhandelen. Met Loopring 3.0 kan een DEX de prestaties van gecentraliseerde uitwisselingen evenaren.

U kunt meer leren over het Loopring 3-protocol door het Loopring ontwerpdocument.

Loopring’s superieure DEX-prestaties

Het idee van een gedecentraliseerde uitwisseling is niet nieuw. Er zijn er de afgelopen jaren nogal wat gemaakt, zowel op als buiten Ethereum. De belangrijkste problemen waarmee al deze DEX’s worden geconfronteerd, zijn een gebrek aan doorvoer en hoge kosten.

Deze schaalbaarheidsproblemen hebben verhinderd dat het DEX-model op grote schaal werd toegepast, aangezien professionele handelaren en marktmakers een DEX niet als belangrijkste handelsplatform kunnen gebruiken. Loopring is in staat geweest om de schaalbaarheidsproblemen op te lossen zonder de beveiliging in gevaar te brengen.

Loopring 3 doorvoer

Doorvoer op Loopring 3.0 met & zonder OCDA. Beeld Bron

Door eindelijk de zkRollup-benadering naar een DEX Loopring te brengen, worden de problemen opgelost die bijna elke andere DEX tegenkomt. Het gebruik van zkRollup verplaatst berekeningen van de blockchain en zendt alleen staatswortels en de bijbehorende bewijzen naar de blockchain.

Dit maakt de Ethereum-blockchain een datalaag voor Loopring en maakt een doorvoer mogelijk van maar liefst 2.025 transacties per seconde met On-Chain Data Availability (OCDA), of tot 16.400 transacties per seconde zonder OCDA. Dit geeft ook de handelskosten van Loopring zo laag als $ 0,00015, wat volgens het team verder kan worden geoptimaliseerd tot slechts $ 0,000075 op korte termijn..

Het team is van mening dat dit Loopring geschikt maakt voor professionele handelaren en instellingen die misschien handelsbots en algoritmische handelsmethoden willen gebruiken. Loopring zal de eerste DEX zijn die deze functionaliteit aanbiedt, en zij geloven dat dit eindelijk de op orderboek gebaseerde DEX’s commercieel levensvatbaar zal maken. Dit zou spoedig moeten leiden tot de verplaatsing van gecentraliseerde uitwisselingen.

Het Loopring-team

Daniel Wang is de oprichter en CEO van Loopring. Hij leidde eerder Coin Port, een gecentraliseerde beurs, in 2014. Gedurende die tijd probeerde hij de problemen van gecentraliseerde uitwisselingen op te lossen, maar kwam tot de conclusie dat de problemen niet konden worden opgelost omdat ze inherent waren aan het gecentraliseerde uitwisselingsmodel.

Loopring teamleden

Senior Loopring-teamleden

Dit leidde tot de conceptvorming en de uiteindelijke oprichting van Loopring. Hij was ook de mede-oprichter en vice-president van Yunrang Technology in het verleden, en bekleedde ook een functie als Google Tech Lead.

De CMO van Loopring is Jay Zhou, die eerder in de Risk Operation Unit bij Paypal werkte en ook eerder in dienst was van Ernst & Jong. Daarnaast was hij een van de belangrijkste oprichters van SJ Consulting.

Het derde lid van het kernteam is Steve Gou, die de titel van CTO bij Loopring heeft. Hij werkt nauw samen met de projecten Hoofdarchitect Brecht Devos.

Loopring’s routekaart

Loopring heeft een Routekaart 2018 aan het einde van 2017 en ze boekten trage vooruitgang bij het bereiken van de in dat document uiteengezette doelstellingen. Items zoals het vrijgeven van de Loopr-portefeuilles en mobiele portefeuilles werden volgens planning voltooid.

Loopring begon ook met de implementatie van andere blockchains, waarbij NEO halverwege het jaar 2018 werd toegevoegd. Sindsdien zijn er echter geen andere blockchains meer toegevoegd en is de push om nieuwe blockchains toe te voegen in de wacht gezet. Er waren ooit plannen om QTUM-ondersteuning toe te voegen met een LRQ-token, maar die plannen zijn geschrapt.

De lancering van de Loopring DEX werd sterk vertraagd ten opzichte van de oorspronkelijke plannen, maar de bètaversie werd uiteindelijk eind februari 2020 gelanceerd. Er zijn nog enkele mijlpalen die nog moeten worden bereikt, bijvoorbeeld ondersteuning voor ERC223 en de handel tussen ERC2230- en ERC20-tokens. Ze waren ook in staat om gedecentraliseerd bestuur te implementeren via de dxDAO en hebben nog steeds plannen om hun eigen native DAO te creëren, die zal worden gefinancierd via de geïnde handelskosten.

Een verbetering achter de schermen is de verbetering van de ring-mining-algoritmen. Omdat de ringen zijn verfijnd om meer dan drie orders te bevatten, is er een grotere liquiditeit, kleinere koersverschillen en een algemeen beter functionerende markt mogelijk..

Loopring-competitie

Nu Loopring de sfeer van gecentraliseerde en gedecentraliseerde uitwisselingen betreedt, kan het lijken alsof de concurrentie voor hen hevig zal zijn. Als je echter dieper nadenkt, zul je zien dat Loopring, in plaats van een concurrent van de beurzen te zijn, een partner wil worden met alle beurzen door ze iets te bieden dat ze allemaal nodig hebben: liquiditeit.

Loopring Vs. 0x-protocol

Loopring Vs. 0x-protocol

Op het eerste gezicht lijkt het alsof 0x op hetzelfde doel mikt als Loopring, maar er is een belangrijk verschil tussen de twee. Waar 0x iedereen in staat stelt een knooppunt als een gedecentraliseerde centrale te runnen, en alle bestellingen buiten de keten worden verwerkt, maar on-chain worden afgerekend, krijgt 0x zijn liquiditeit alleen van uitwisselingen die op het 0x-platform zijn gevestigd. Dit is een enorm verschil met Loopring, waar liquiditeit afkomstig is van elke beurs die verbinding maakt met het Loopring-netwerk.

Er zijn enkele andere concurrenten zoals Kyber Network, Blocknet en Bancor. Met Kyber Network en Bancor zijn er liquiditeitspools en ordermatching die ervoor zorgen dat transacties worden uitgevoerd via slimme contracten, en Blocknet werkt op een vergelijkbare manier, alleen met ordermatching. Er is geen concurrent die de ringopdrachten kan aanbieden die zijn gemaakt door ringmatching op het Loopring-protocol.

LRC-prijsgeschiedenis

Net als elk ander actief in het cryptocurrency-ecosysteem, kreeg het LRC-token van Loopring een enorme hit in 2018.Nadat de prijs op 9 januari een recordhoogte van $ 2,19 bereikte, daalde de prijs, stuiterde in april en daalde gestaag in 2018 en in 2019.

Vanaf het begin van 2020 was de prijs van het token helemaal gedaald tot $ 0,0225, wat net onder het laagste punt ooit van $ 0,019861 lag op 18 december 2019. De prijs begon aanzienlijk te stijgen na de bèta-lancering van de DEX echter, en vanaf begin juni 2020 wordt het LRC-token verhandeld tegen $ 0,087895, voor een winst van bijna 300% in de eerste helft van 2020.

LRC-prijsprestaties

LRC-prijsprestaties. Afbeelding via CMC

Het LRN-token dat is gemaakt voor de NEO-blockchain is in nog slechtere staat. Na het bereiken van een hoogste punt van $ 3,32 net na de release in mei 2018, daalde het LRN-token tot $ 0,009917 vanaf begin 2020. En het bleef dalen tot het gebied van $ 0,007 in mei 2020. In tegenstelling tot het native LRC-token is het herstel in het LRN-token is meer gedempt, waarbij LRN vanaf juni 2020 wordt verhandeld tegen $ 0,017040.

Een positief teken is de hoeveelheid ETH die wordt opgesloten in slimme contracten van Loopring. Gebaseerd op gegevens van Defipulse.com dat bedrag is gestegen van $ 767.000 op 12 maart 2020 naar $ 7.994 miljoen op 9 juni 2020.

Hoewel een deel hiervan het gevolg is van toegenomen handelsvolumes, is een groot deel ook te wijten aan de uitzetfunctie die is toegevoegd aan Loopring 3.0. Deze uitzetfunctie stelt gebruikers in staat om hun LRC in te zetten (minimaal 90 dagen), en vereist ook uitwisselingen om overal tussen de 250.000 en 1.000.000 LRC in te zetten.

Waar LRC kopen en opslaan

Loopring LRC staat op nogal wat beurzen genoteerd, maar het grootste volume is op Bithumb, gevolgd door DragonEX. U kunt LRC ook kopen op de Binance Exchange. Dit betekent dat u eerst een andere cryptocurrency van een fiat gateway moet kopen voordat u deze kunt kopen.

De NEO Loopring LRN wordt alleen vermeld op Gate.io en DragonEX, met bijna al het volume op Gate.io. Zowel LRC als LRN kunnen worden gekocht met ETH en USDT, en LRC kan ook worden gekocht met BTC.

Binance LRC

Registreer bij Binance en koop LRC-tokens

Omdat LRC een ERC20-token is, kan het worden opgeslagen in elke ERC20-compatibele portemonnee, zoals MyEtherWallet of MyCrypto. Je kunt ook naar de Loopring-website gaan en de officiële portemonnee downloaden.

Conclusie

Het feit dat Loopring een gedecentraliseerd uitwisselingsprotocol aanbiedt waarmee elke uitwisseling kan deelnemen, is een groot verschil en een voordeel voor Loopring. Er is geen concurrentie om de gevestigde gecentraliseerde beurzen of de opkomende gedecentraliseerde beurzen te verslaan.

In plaats daarvan probeert Loopring zich bij alle beurzen aan te sluiten en meer liquiditeit te bieden op de hele cryptocurrency-markt. Naast het vergroten van de liquiditeit heeft het ook het potentieel om arbitrage op cryptocurrency-markten af ​​te schaffen dankzij de laagste orderprijsafstemming die deel uitmaakt van het protocol..

Het nadeel was de enorme vertraging bij het lanceren van de Loopring DEX. Zelfs nu is het alleen in bèta, en die vertraging had ertoe kunnen leiden dat Loopring kostbaar momentum verliest. Het is natuurlijk nog heel vroeg in de DeFi-ruimte, dus misschien is de vertraging op de lange termijn niet al te schadelijk.

Het gebruik van ringmatching en ringorders onderscheidt Loopring van andere gedecentraliseerde beurzen, en naarmate ze ringmatching blijven verfijnen, kunnen we een nog grotere toename van de marktliquiditeit zien naarmate drie of meer orders gepaard gaan. Bovendien is Loopring’s model voor het delen van bestellingen een verbetering ten opzichte van het traditionele afstemmen van bestellingen, waardoor het kopen en verkopen flexibeler kan worden.

Misschien wel een van de grootste sterke punten is de blockchain-agnostische flexibiliteit waarvan Loopring kan profiteren. Zolang een blockchain slimme contracten bevat, kan deze het Loopring-netwerk gebruiken, waardoor bestellingen via verschillende wegen kunnen worden uitgevoerd. Helaas heeft Loopring dit aspect van het project in de wacht gezet.

Nu Loopring liquiditeit toevoegt en het speelveld egaliseert, zouden gedecentraliseerde uitwisselingen een grotere acceptatie moeten kunnen zien, en Loopring zelf zal profiteren van extra uitwisselingen die zich bij zijn netwerk voegen.

Uitgelichte afbeelding via Shutterstock

Disclaimer: dit zijn de meningen van de schrijver en mogen niet als beleggingsadvies worden beschouwd. Lezers zouden hun eigen onderzoek moeten doen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map