Maak geen grapjes, dit is nog steeds de vroege adoptiefase

Draag je nog steeds een klaptelefoon of stop je een cassettebandje in het deck als je achter het stuur schuift voor je ochtendrit? Als dat het geval is, bestaat de kans dat u aan de rechterkant van de technologie-adoptiecurve terechtkomt, liefkozend een ‘achterblijver’ genoemd.

Waar praten we over?

Er is een bekende belcurve die de verschillende stadia illustreert van hoe nieuwe technologie op het toneel verschijnt en uiteindelijk de grotere markt binnendringt.

Stadia van adoptie Crypto

Waar op de curve is Cryptocurrency?

Het kleine percentage zeer vroege gebruikers staat bekend als ‘innovators’ en vormt slechts ongeveer 2,5% van de bevolking, terwijl ‘achterblijvers de laatste 16% zijn.

Dus … waar stel je je voor dat we als samenleving zijn in relatie tot deze vreemde nieuweling die bekend staat als cryptocurrency, en ben je klaar voor de volgende kwantumsprong voorwaarts??

Waar cryptocurrency nu zit

Toegegeven, de toetsaanslagen achter dit artikel worden mogelijk gemaakt door mensen die deel uitmaken van een heel klein deel van de innovatiefase, dus crypto lijkt ons een oude pet, maar als we een stap achteruit doen en rondkijken, is dit er een heel, HEEL jonge baby.

Zie het als equivalent aan het internet uit het 1994-tijdperk, gekenmerkt door 56k inbelmodems en een Microsoft-startpagina die eruitzag als de afbeelding hieronder. Zou je willen dat je toen een paar duizend dollar in het bedrijf had gestoken??

Vroege Microsoft-startpagina

De vroege webpagina van Microsoft


En om het punt nog verder naar huis te brengen, Facebook en Twitter waren nog een decennium verwijderd van hun bestaan.

Gezien de technologische versnelling, kunt u verwachten dat de equivalente mega-cryptocurrency-bedrijven binnen vijf jaar zichtbaar zullen worden. We hebben al meer dan duizend officiële varianten van digitale munten, allemaal voortgestuwd door degenen die geen grenzen zien in deze dappere nieuwe gedecentraliseerde wereld.

Het probleem op dit moment is dat het veld zo vol is dat het lijkt op een digitaal spelletje Pin the Tail on the Donkey, dat probeert uit te zoeken welke het in zich hebben om te overleven en te gedijen op de lange termijn.

Dit is Niet de eerste financiële revolutie

Tot ongeveer 20.000 jaar geleden was er geen geld.

Uiteindelijk ontwikkelden geïsoleerde stammen van de mensheid een ruw grootboeksysteem om bij te houden hoeveel yakvlees Grunt Growl verschuldigd was na een succesvolle jacht. Dit werkte totdat de stammen tegen elkaar aan begonnen te botsen, elk met totaal verschillende grootboekmethoden.

Ongeveer vijfduizend jaar geleden kwamen we op het idee om goud te gebruiken als een middel om waarde over te dragen, wat best interessant is omdat het metaal op zichzelf niet veel functionaliteit biedt. Het heeft en houdt alleen waarde omdat er een schaars aanbod is. Het is ook zwaar en een beetje lastig om er veel mee te dragen.

Tegen de tijd dat de 17e eeuw arriveerde, brachten sommige denkers het idee naar voren dat we moesten overschakelen op papieren certificaten die het bewijs leverden dat een bepaalde hoeveelheid goud ergens was opgeborgen. Mensen verloren hun verstand bij deze radicale suggestie, en het duurde nog 400 jaar voordat de wereldwijde valutareserve (de Amerikaanse dollar) eindelijk van de goudstandaard afging..

Naarmate de technologie zich ontwikkelt, verloopt de acceptatie exponentieel sneller. Bedenk dat het tientallen jaren duurde voordat de telefoon en de elektriciteit van het huishouden 60% van de bevolking bereikten.

Het gaat nu een stuk sneller.

Kinderen die vandaag worden geboren, zullen vrij comfortabel opgroeien met het idee van cryptocurrency als een legitiem financieel systeem.

Waar cryptocurrency nu zit

Investeren in een fiatvaluta zoals de Amerikaanse dollar, dankzij het voortdurend devaluerende effect van inflatie, is een oefening in nutteloosheid. Er is een meer dan gemiddelde kans dat het binnen een paar jaar minder waard zal zijn (in termen van de goederen en diensten die het zal kopen) dan nu.

Economist prijzen

Veel omhoog

Maar dit cryptocurrency-ding is dat wel beginnen te voelen als een daadwerkelijke investeringsstrategie, vooral gezien de stratosferische stijging van de prijs van Bitcoin sinds de conceptie.

Het begon zijn leven met een waarde van slechts centen per munt, schoot omhoog naar bijna $ 20.000, en is nu aanzienlijk teruggetrokken in het bereik van $ 5.000. Geloof ons, er zijn miljonairs gemaakt tijdens die run.

Hoewel Bitcoin op dit moment misschien onbetaalbaar is voor uw budget, zijn er tal van alternatieve munten (ook wel altcoins genoemd) die officieel op beurzen worden verhandeld..

U mag natuurlijk alleen geld investeren dat u zich kunt veroorloven te verliezen. Er is te veel onzekerheid om te profiteren van het studiefonds van de kinderen, de hypotheek van deze maand of voedsel- en gasgeld.

Betalen voor de toekomst

Misschien heb je er nooit over nagedacht, maar dit is wat er gebeurt als je in cryptocurrency investeert – naast het nemen van de misschien oneindig kleine kans om smerig rijk te worden.

De investeringen die u doet, leveren werkkapitaal op voor de industrie om niet alleen meer geavanceerde versies van uw favoriete munt te ontwikkelen, maar ook om geheel nieuwe producten te creëren. Momenteel heeft Bitcoin een marktkapitalisatie van ongeveer $ 112 miljard. Dat is geen onbeduidend aantal!

Waar Bitcoin behoorlijk gefocust lijkt op cryptocurrency, is een bedrijf als Ethereum (de op een na grootste cryptocurrency) een andere richting ingeslagen door een blockchain-platform te bieden waarop ontwikkelaars elke soort applicatie kunnen maken die ze maar kunnen bedenken. Dit is waar de toekomst wordt gebouwd en waar dit hele ding spannend wordt.

Het komt neer op

Terwijl er nieuw geld in de cryptocurrency-industrie stroomt via zowel individuele investeerders als vooruitstrevende bedrijven zoals IBM, kunt u de kansen verwachten om deel te nemen aan deze hausse zullen vormen aannemen die we nooit hebben overwogen.

Begin nu serieus over dit soort dingen na te denken, want je wilt niet de slowpoke zijn die te laat bij deze revolutie komt.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me