Machine learning voor Crypto Portfolio Management Case Study: Week 4

>

De markt heeft een plotselinge heropleving meegemaakt. Terwijl Bitcoin blijft stijgen, zijn strategieën zoals Nomics ML omgedraaid van warm en koud.

Laten we niet nog een moment wachten. Hier zijn de resultaten van de afgelopen week en wat we de komende week mogen verwachten!

Herinnering: de methodologie voor deze studie werd voor het eerst beschreven in ons vorige artikel.

Volg de voortgang van deze studie over Shrimpy.

Resultaten week 3

Het onderzoek loopt tot nu toe pas drie weken, maar tot nu toe was elke week een schok! Terwijl de eerste week een sterke voorkeur voor Bitcoin vertoonde, was vorige week het tegenovergestelde waar.

# 1 Bitcoin

Bitcoin kende de afgelopen week een aantal indrukwekkende winsten. Dit was een abrupte verandering ten opzichte van de vorige week, toen Bitcoin gestage verliezen leed.

Na de derde week van onze studie heeft Bitcoin de laagste prestatie van elke strategie die we testen.

Uiteindelijke waarde van de Bitcoin-portefeuille: $ 1.186,71.

# 2 Top 10-index

Vanwege de bescheiden winsten van Bitcoin, werd verwacht dat een portefeuille op basis van een marktgewogen index ook vergelijkbare winsten zou boeken in de loop van de afgelopen week, aangezien Bitcoin ongeveer 77% van de waarde in de portefeuille.

Naarmate de portefeuille in evenwicht blijft, zullen we beter kunnen begrijpen hoe de portefeuille zal afwijken van de eenvoudige Bitcoin HODL-portefeuille.

Definitieve waarde van de portefeuille in de Top 10 Index: $ 1.194,99.

# 3 Muntgekko

De portefeuille van Coin Gecko kende in de loop van deze derde week een gestage waardegroei. Elk activum dat door de Coin Gecko-strategie werd geselecteerd, kende deze week een positief rendement.

De grootste winnaars die zijn geselecteerd door de Coin Gecko-strategie zijn:

 • NEO (NEO): +27,68% Laatste 7 dagen

 • Ethereum (ETH): +19,56% Laatste 7 dagen

Uiteindelijke waarde van de Coin Gecko-portefeuille: $ 1.188,51.

# 4 Nomics ML

De Nomics Machine Learning-strategie heeft een gezonde voorsprong op de concurrentie behouden. De verwachte winst van vorige week was +37,28% voor alle geselecteerde items. Met een uiteindelijke portfolioprestatie van +3,03%, de portefeuille presteerde aanzienlijk slechter dan de projecties.

De grootste winnaars die zijn geselecteerd door de Nomics ML-strategie zijn:

 • VeChain (VET): +33,84% Laatste 7 dagen

 • IOST (IOST): +13,03% Laatste 7 dagen

De grootste verliezers die zijn geselecteerd door de Nomics ML-strategie zijn:

 • Theta-teken (THETA): -23,11% Laatste 7 dagen

 • Ren (REN): -7,15% Laatste 7 dagen

Over het algemeen was deze week een mix van sterke en slechte keuzes uit de Nomics ML-strategie.

Uiteindelijke waarde van de Nomics ML-portefeuille: $ 1.278,91

Conclusies

Hoewel de Nomics ML-portefeuille in staat was om een ​​gezonde voorsprong op de concurrentie te behouden, zagen we vorige week een mix van goede en slechte assetkeuzes van Nomics. Als Nomics zijn voorsprong wil behouden, zullen we de komende weken meer koppelingshaken van Nomics moeten zien, anders kan de voorsprong beginnen te slippen.

Opmerking: het doel van deze studie is om elk van deze strategieën op lange termijn te evalueren. We kunnen nog geen conclusies trekken over het potentieel van deze strategieën op lange termijn na slechts twee weken. Daarom moeten we deze resultaten met een korreltje zout nemen. Desalniettemin waren het een interessante eerste weken!

Week 4 Strategiewijzigingen

Nu we de resultaten van de afgelopen week hebben besproken, is het tijd om uit te splitsen hoe we elk van deze portefeuilles de komende week zullen wijzigen.

Nomics ML-strategie

De Nomics ML-strategie maakt gebruik van de 7-daagse prijsvoorspellingen die worden gegenereerd door de Nomics ML-engine. Deze prijsvoorspellingen worden vervolgens gebruikt om te bepalen welke activa deze week in onze portefeuille moeten worden geplaatst. Aanvullende informatie over de methodologie is te vinden in ons vorige artikel.

Portefeuilletoekenningen

De volgende activa kregen precies 10% van de portefeuillewaarde toegewezen voor de tweede week van dit onderzoek.

1. Zilliqa (ZIL)

 • Verwachte winst van 7 dagen: +38,66%

2. Cardano (ADA)

 • Verwachte winst van 7 dagen: +31,08%

3. VeChain (VET)

 • Verwachte winst van 7 dagen: +30,48%

4. Enjin Coin (ENJ)

 • Verwachte winst van 7 dagen: +17,73%

5. Chiliz (CHZ)

 • Verwachte winst van 7 dagen: +13,2%

6. IOST (IOST)

 • Verwachte winst van 7 dagen: +12,57%

7. NEM (XEM)

 • Verwachte winst van 7 dagen: +11,31%

8. Ethereum (ETH)

 • Verwachte winst van 7 dagen: +10,53%

9. ontologie (ONT)

 • Verwachte winst van 7 dagen: +10,25%

10. Steem (STEEM)

 • Verwachte winst van 7 dagen: +10,23%

Herinnering: we nemen alleen de activa die beschikbaar zijn op Binance op in deze portefeuille.

De gemiddelde prestatieschatting is 18,6% voor de komende 7 dagen voor dit portfolio.

Coin Gecko Score-strategie

De Coin Gecko Score Strategie maakt gebruik van de “Gecko” score die wordt berekend door de populaire datasite “CoinGecko”. Deze activascores worden gebruikt om de meest veelbelovende activa op lange termijn te bepalen die in een portefeuille moeten worden opgenomen. Aanvullende informatie over de methodologie is te vinden in ons vorige artikel.

Portefeuilletoekenningen

De volgende activa kregen precies 10% van de portefeuillewaarde toegewezen voor de eerste week van dit onderzoek.

1. Bitcoin (BTC) – score: 87%

2. Ethereum (ETH) – score: 79%

3. XRP (XRP) – Score: 71%

4. Bitcoin Cash (BCH) – score: 70%

5. TRON (TRX) – Score: 69%

6. Stellar (XLM) – Score: 68%

7. Litecoin (LTC) – Score: 68%

8. NEO (NEO) – Score: 67%

9. Monero (XMR) – Score: 67%

10. EOS (EOS) – Score: 67%

Opmerking: er waren geen wijzigingen in de portefeuille van vorige week, hoewel de Gecko-scores wel veranderden ten opzichte van de vorige week. Dat betekent dat we de allocaties voor elk van de bovenstaande activa op 10% laten staan ​​en de portefeuille gewoon één keer opnieuw in evenwicht brengen.

Coin Market Cap Index-strategie

De Coin Market Cap Index-strategie gebruikt de asset market caps die worden berekend door “CoinMarketCap” om te bepalen welke activa in de portefeuille moeten worden opgenomen. Aanvullende informatie over de methodologie is te vinden in ons vorige artikel.

Portefeuilletoekenningen

De allocaties voor de portefeuillestrategie van de Top 10 Index zullen in de tweede week als volgt zijn.

1. Bitcoin (BTC): 76,88% toewijzing

2. Ethereum (ETH): 11,3% toewijzing

3. XRP (XRP): 4% toewijzing

4. Bitcoin Cash (BCH): toewijzing van 1,94%

5. Litecoin (LTC): 1,28% toewijzing

6. Binance Coin (BNB): toewijzing van 1,15%

7. EOS (EOS): toewijzing van 1,08%

8. Cardano (ADA): 0,87% toewijzing

9. Tezos (XTZ): 0,86% toewijzing

10. Stellar (XLM): 0,64% toewijzing (* nieuw in index)

Let op: Chainlink was de enige asset die deze week aan de index is toegevoegd. Stellar (XML) werd uit de top tien gestoten en vervangen door Chainlink. We zullen ook de toewijzingen aanpassen aan de nieuwe percentages en een enkele herverdelingsoperatie uitvoeren.

Bitcoin Hold-strategie

De meest eenvoudige van de strategieën die we zullen onderzoeken, is een eenvoudige Bitcoin HODL. De Bitcoin HODL-strategie stelt ons in staat om deze andere strategieën te vergelijken met de prijsprestaties van Bitcoin. Aanvullende informatie over de methodologie is te vinden in ons vorige artikel.

Portefeuilletoekenningen

100% Bitcoin

Opmerking: er zullen geen wijzigingen of herschikkingen zijn voor de Bitcoin HODL-portfolio.

Volg samen met Shrimpy

Iedereen kan dit onderzoek volgen door de portfoliowijzigingen en prestaties in de Shrimpy-applicatie bij te houden. We hebben een leider gecreëerd op de Binance-beurs genaamd MLCaseStudy. Deze leider zal wekelijks worden bijgewerkt met de laatste portefeuilletoewijzingen.

Volg MLCaseStudy op Shrimpy.

Disclaimer

De inhoud is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden, u mag dergelijke informatie of ander materiaal niet interpreteren als juridisch, fiscaal, investerings-, financieel of ander advies. Niets op onze site vormt een verzoek, aanbeveling, goedkeuring of aanbod door Shrimpy of een externe dienstverlener om effecten of andere financiële instrumenten te kopen of verkopen in dit of in enig ander rechtsgebied waarin een dergelijk verzoek of aanbod onwettig zou zijn onder de effectenwetgeving van een dergelijk rechtsgebied.

Alle inhoud op deze site is informatie van algemene aard en heeft geen betrekking op de omstandigheden van een bepaalde persoon of entiteit. Niets op de site vormt professioneel en / of financieel advies, noch vormt enige informatie op de site een alomvattende of volledige verklaring van de besproken zaken of de wetgeving die daarmee verband houdt. U bent als enige verantwoordelijk voor het evalueren van de verdiensten en risico’s verbonden aan het gebruik van informatie of andere inhoud op de site voordat u beslissingen neemt op basis van dergelijke informatie of andere inhoud. In ruil voor het gebruik van de site, gaat u ermee akkoord Shrimpy, zijn gelieerde ondernemingen of enige externe dienstverlener niet aansprakelijk te stellen voor enige mogelijke schadeclaim die voortvloeit uit een beslissing die u neemt op basis van informatie of andere inhoud die via de site aan u beschikbaar is gesteld..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me