Mainframe-beoordeling: gedecentraliseerd app-ontwikkelingsplatform

Mainframe (MFT) is een blockchain-project met als doel een platform te creëren voor gedistribueerde apps dat de gaten in de privacy en beveiliging van de huidige internetarchitectuur zal dichten.

Het biedt verschillende nieuwe tools, waaronder censuurbestendigheid, bewakingsweerstand en gegevensprivacy, allemaal gebaseerd op een volledig functioneel platform waar protocollen worden geabstraheerd, zodat ontwikkelaars zich kunnen concentreren op het bouwen van hun dApp zonder compromissen..

Kunnen ze hun ambitieuze plannen echter echt uitvoeren?

In deze Mainframe review zal ik proberen daar antwoord op te geven door in hun technologie, use cases en ontwikkelingsdoelen te duiken. Ik zal ook het acceptatiepotentieel van de MFT-tokens op lange termijn analyseren en of ze überhaupt in overweging moeten worden genomen.

Idee achter mainframe

De drijvende reden achter de ontwikkeling van Mainframe was om de vrijheden en privacy van internetgebruikers te herstellen door centralisatie op te heffen. Het mainframeteam is er diep van overtuigd dat gebruikers de toegang tot hun online gegevens moeten kunnen beheren en dat er tools beschikbaar moeten zijn waarmee u alleen die dingen over uzelf die u openbaar wilt maken, kunt delen en onthullen..

Voordelen van het bouwen van een mainframe

Voordelen van voortbouwen op MainFrame

Het mainframeteam realiseert zich dat burgers voortdurend het vertrouwen van hun regeringen zien afnemen, evenals het vertrouwen in de media en bedrijven. In het afgelopen decennium hebben we miljarden gebruikersgegevens gezien die zijn geopend via tientallen beveiligingsinbreuken bij bedrijven zoals Yahoo en Equifax.

Gebruikers zien dat internetgebruik enorme risico’s met zich meebrengt, en het afnemende vertrouwen in onze regeringen en bedrijven heeft geleid tot protesten zoals onder meer de Arabische Lente en Occupy Wall Street..

Mainframe wil een einde maken aan inbreuken op de beveiliging door een volledig gedecentraliseerd web3-communicatienetwerk te creëren. Het geeft de gebruikersprivacy en controle over persoonlijke gegevens terug.

Mainframe-technologie

Mainframe creëert een platform dat onder meer veilige datadiensten en bestandsopslag biedt. Een van de manieren waarop het dit mogelijk maakt, is door een peer-to-peer-netwerk te creëren dat bovenop de Internet Protocol Suite is gebouwd als een virtueel netwerk. Deze configuratie maakt het onmogelijk om knooppuntlocaties te bepalen en voorkomt dat hackers zich richten op een van de mainframeknooppunten.

De knooppunten maken communicatie mogelijk tussen lagen van het netwerk. Dit omvat basispakketroutering en -opslag, maar omvat ook datadiensten, bestandsopslag en blockchain-transacties. Dit alles wordt gedaan met behulp van een niet-gehoste, gedecentraliseerde service.

Mainframe-netwerkarchitectuur

Mainframe’s web3-infrastructuur

Het mainframe-netwerk is opgebouwd met vijf onderliggende fundamentele principes:

  1. Versleuteling: Een van de sleutels tot het verstrekken van veilige en privégegevens is codering. Dit is de belangrijkste manier om te voorkomen dat anderen de informatie in berichten zien en weten wie de afzenders en ontvangers zijn. Versleuteling vindt plaats op elk knooppunt met behulp van een vooraf gedeelde sleutel of de openbare sleutel van het ontvangende knooppunt. Om de netwerk- en CPU-belasting te verminderen, maakt Mainframe ook onderhandeling over gedeelde sleutels mogelijk.
  2. Donkere routing: Dit maakt het voor buitenstaanders onmogelijk om berichten op het netwerk te volgen of te volgen. Mainframe bereikt dit door knooppunten de verantwoordelijkheid te geven om de specificiteit van berichtadressering te selecteren. Het is een delicaat evenwicht, aangezien te weinig specificiteit de verzending van berichten vertraagt, maar te veel specificiteit maakt het voor hackers gemakkelijker. Mainframe heeft zijn eigen algoritme om het juiste specificiteitsniveau voor elk bericht te bepalen. Het netwerk zorgt ook voor beveiliging door onderwerp-ID’s te gebruiken om versleuteling mogelijk te maken voor groepsleden die er eerder mee hebben ingestemd.
  3. Aanmoediging: Het MFT-token dient als stimulans voor knooppunten om bestandsopslag, gegevensservices en de benodigde bandbreedte voor pakketrelais en opslag te bieden.
  4. Peer-to-Peer-architectuur: Door het decentraliseren van dataservices worden configuratie-instellingen en berichten veilig opgeslagen op het blockchain-netwerk. Het is ook mogelijk om berichten op te slaan wanneer knooppunten zijn losgekoppeld van het netwerk. Deze configuratie zorgt ervoor dat censuur en afhankelijkheid van de infrastructuur van een individu niet is toegestaan.
  5. Interoperabiliteit: Met Mainframe heeft een gebruiker overal toegang tot het netwerk en de toepassingen waar privécommunicatie nodig is. Zolang de blockchain slimme contractondersteuning heeft, werkt het beveiligde mainframe-berichtennetwerk. Dit omvat Ethereum, Tezos en RSK.

Het mainframe-besturingssysteem

Het besturingssysteem voor het mainframenetwerk is waar ontwikkelaars hun gedecentraliseerde applicaties (dApps) kunnen bouwen. Het is een geïntegreerde ontwikkel- en uitvoeringsomgeving die het maken en gebruiken van de dApps zal vereenvoudigen.

Het besturingssysteem heeft een gebruiksvriendelijke interface en een aantal andere functies. Deze omvatten installaties met één klik, eenvoudige introductie, ontwikkelaarstools, mainframe SDK’s en geautoriseerde toegang tot gegevens. Hieronder ziet u een screenshot van de gebruikersinterface van het mainframe OS.

Gebruikersinterface van mainframe MFT OS

Mainframe OS-gebruikersinterface

Als u een ontwikkelaar bent en wilt beginnen met bouwen op Mainframe, kunt u doorgaan naar hun ontwikkelaarsdocumenten. Deze zijn goed ingedeeld en leiden u stap voor stap door het ontwikkelproces van dApp. Het mainframe-besturingssysteem heeft zojuist een upgrade ondergaan (meer hieronder).

Het Mainframe-team

Het Mainframe-team wordt geleid door oprichter en CEO Mick Hagen. Hagen, een voormalige Princeton-student en drop-out, richtte het bedrijf Zinch op, dat studenten hielp bij het vinden van beurzen, terwijl het ook universiteitsnetwerken en rekrutering mogelijk maakte. Dat bedrijf groeide uit tot meer dan 800 universiteiten wereldwijd en werd overgenomen door Chegg, een Amerikaans onderwijstechnologiebedrijf.

Mainframe-teamleden

De teamleden van Mainframe

Het hoofd Business Development bij Mainframe is Brad Hagen, die ook medeoprichter was van Zinch. Later werkte hij als VP bij Lendio en was hij medeoprichter van Studio / Brandr.

Ze worden bijgestaan ​​door Sarah Wiley in de functie VP of Engineering bij Mainframe. Wiley heeft meer dan 20 jaar ervaring als full-stack-ontwikkelaar en is gespecialiseerd in zeer schaalbare webapplicaties. Ze is nieuw in de ontwikkeling van blockchain, maar heeft gretig geleerd en haar kennis toegepast op het project.

De rest van het team bestaat uit ongeveer een dozijn personen in disciplines variërend van software engineering tot social media-strategie.

Mainframe sociale kanalen

Mainframe is buitengewoon succesvol geweest bij het opbouwen van hun Telegram-kanaal, vooral omdat het nodig was om lid te worden van het Telegram-kanaal om deel te nemen aan de airdrop. Het Telegram-kanaal heeft momenteel meer dan 90.000 leden.

Andere sociale kanalen waren niet zo succesvol. Mainframe heeft slechts 248 lezers op zijn sub-Reddit, wat extreem klein is voor cryptoprojecten op Reddit. De interactie is beperkt met weken tussen berichten en zeer weinig of geen opmerkingen.

Twitter is een beetje beter met 17.600 volgers, hoewel er weer niet veel activiteit is. Waar sommige projecten routinematig meerdere keren per dag tweeten, gaan in sommige gevallen meerdere dagen voorbij zonder een tweet van het Mainframe-project.

Zowel Facebook- als YouTube-kanalen hebben iets minder dan 1.500 volgers / abonnees, wat klein is voor Facebook, maar niet slecht voor YouTube in vergelijking met andere cryptoprojecten.

Over het algemeen zou ik zeggen dat er in het sociale netwerk van het project enkele verbeteringen moeten worden aangebracht.

Het MFT-mainframetoken

Mainframe heeft 10 miljard MFT-tokens gemaakt en de helft daarvan vrijgegeven. 2,5 miljard is toegewezen aan het bedrijf voor voortdurende ontwikkeling, maar de andere 2,5 miljard zijn vrijgegeven tijdens een reeks fysieke airdrop-evenementen in steden over de hele wereld, die culmineerden in een online wereldwijde airdrop die tokens verdeelde aan honderdduizenden gebruikers. Ik geloof dat het de grootste airdrop ooit was.

De fysieke airdrops vonden plaats van maart tot en met juni 2018 en de laatste wereldwijde airdrop vond plaats op 4 juli 2018. Op dat moment was één MFT-token $ 0,02 waard. De prijs bereikte slechts een paar dagen later op 9 juli een recordhoogte van $ 0,024557 en bracht de rest van 2018 door als onderdeel van de enorme bearmarkt in crypto..

Binance MFT

Registreer bij Binance en koop MFT-tokens

Het bereikte een dieptepunt van $ 0,002453 op 15 december 2018 en bracht een paar maanden door onder het niveau van $ 0,003. In april 2019 was de prijs gestegen tot het niveau van $ 0,003 en testte het niveau van $ 0,004 terwijl de cryptocurrency-markten herstelden.

Het MFT-token is een utility-token voor het mainframenetwerk en is een op ERC-20 gebaseerd token. Dit betekent dat u het kunt opslaan in elke ERC20-compatibele portemonnee, zoals MetaMask of MyEtherWallet. Dit is misschien het meest voorzichtige gezien het inherente risico van gecentraliseerde uitwisselingen.

Als u in MFT wilt investeren omdat u denkt dat het momenteel te duur is, kunt u het op een paar beurzen kopen. Meer dan 95% van het volume voor MFT bevindt zich momenteel op Binance of Upbit. Dan komt Bittrex op een verre derde plaats met slechts 3% van het resterende volume. Het is genoteerd op andere beurzen, maar met een verwaarloosbaar volume.

Hoewel het grootste deel van het volume momenteel wordt verhandeld op deze twee grote beurzen, lijkt de liquiditeit nog steeds gezond. Het is echter waarschijnlijk dat MFT in de toekomst nog steeds vrij volatiel zal zijn, gezien de grillen van de Koreaanse cryptomarkt.

Mainframe-ontwikkeling & Routekaart

Een van de beste manieren om te bepalen hoeveel werk er aan een blockchain-project wordt gedaan, is door te kijken naar de coderingsactiviteit in hun openbare GitHubs. Daarom besloot ik een kijkje te nemen in het Mainframe GitHub repo’s om de voortgang van het team te zien.

Er zijn maar liefst 88 repositories in hun GitHub. Het meeste werk is echter gedaan in een paar belangrijke opslagplaatsen. Hieronder ziet u het totale aantal commits van 2 van hun meest actieve vastgezette repositories:

Mainframe GitHub Commits

GitHub committeert zich aan repos in de afgelopen 12 maanden

Zoals je kunt zien, is er het afgelopen jaar behoorlijk wat activiteit geweest van de ontwikkelaars omdat ze actief code hebben gepusht. Dit is over het algemeen meer dan we zien bij andere projecten in vergelijkbare ontwikkelingsstadia.

Er zijn ook een paar andere repositories die we hierboven niet hebben genoemd en die in dezelfde periode talloze commits hebben gehad. Dit hectische ontwikkelingsritme zou het resultaat kunnen zijn van de ambitieuze routekaart die het team voor zich heeft.

Er zijn vier hoofdgebieden waar ze momenteel aan werken en deze omvatten de Developer Experience, de End-User Experience, Mainframe Apps en Erebos / Morpheus UI. We zullen in dit bericht niet in detail treden, maar je kunt hun volledige stappenplan zien hier.

Een van de belangrijkste updates was de release van hun nieuwe versie van Mainframe OS. Hieronder vindt u hun videoteaser van de openbare lancering.

Het nieuwe besturingssysteem bevat een aantal updates, waaronder een nieuwe ontwikkelaar en gebruiker Kenmerken. Ze hebben ook de gebruikersinterface verbeterd en zullen een aantal dApps introduceren waarvan het team hoopt dat ze nieuwe gebruikers zullen aantrekken.

Als je de laatste updates van het team over zowel de Mainframe OS-release als de andere belangrijke ontwikkelingen wilt volgen, kun je hun officiële blog.

Gevolgtrekking

Mainframe heeft een uitstekende missie, maar het is ook vergelijkbaar met veel andere gedecentraliseerde projecten die gebruikers betere beveiliging en gegevensbescherming willen bieden. Het team heeft een werkende messenger die op dezelfde manier werkt als Telegram, maar met volledige gebruikersprivacy.

Ze zijn ook goed op weg om een ​​ontwikkelaarsportaal vrij te geven en het mainframe-besturingssysteem wordt gelanceerd op 15 april, wat een boost zou kunnen zijn voor het MFT-token.

De acceptatie van Mainframe hangt uiteindelijk af van hoe snel ze kunnen leveren, hoe effectief hun producten zijn en hoe goed ze het woord over Mainframe verspreiden. Gezien hun slechte socialemediamarketing tot dusver is het niet zeker hoe goed ze het woord kunnen verspreiden, hoewel ze het redelijk goed deden tijdens hun airdrop-campagne.

Met de lancering van het Mainframe OS zou dit het jaar kunnen zijn waarin het project zelf ook van start gaat. Of het kan het jaar zijn waarin we leren hoeveel het project zal worstelen om zijn niche te vinden.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Disclaimer: dit zijn de meningen van de schrijver en mogen niet als beleggingsadvies worden beschouwd. Lezers zouden hun eigen onderzoek moeten doen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me