MARKET-protocol: interview met CEO Seth Rubin over blockchain-derivaten

De cryptocurrency-markten zijn ongelooflijk volatiel, dit is vanzelfsprekend.

Deze vluchtigheid wordt gezien als een van de grootste belemmeringen voor de massale acceptatie van cryptovaluta. Men kan niet verwachten fiat-valuta te vervangen als uw alternatief niet wordt gezien als een “opslag van waarde”.

Dus wat kan er worden gedaan?

Hoewel de volatiliteit van cryptocurrency wordt aangedreven door tal van factoren, is een van de grootste factoren een gebrek aan risicobeheerproducten en afdekkingsinstrumenten..

Ja, we hebben een aantal Futures-producten, maar deze zijn gecentraliseerd, gestandaardiseerd, gecompliceerd en dekken slechts een beperkt aantal crypto-activa.

Een oplossing op protocolniveau is vereist …

MARKET Protocol Overzicht

MARKT-protocol is een gedecentraliseerd derivatenprotocol waarmee gebruikers hun eigen derivaten kunnen programmeren door het gebruik van slimme contracten en blockchain-technologie. Het biedt gebruikers een mechanisme om prijsrisico’s voor tal van verschillende activa af te dekken.

Het geeft iemand ook de mogelijkheid om volatiliteit in de onderliggende waarde te verhandelen. Gebruikers zullen niet alleen hun posities kunnen benutten, maar ze kunnen dit ook doen zonder de risico’s van het in gebreke blijven van een tegenpartij.

In wezen ontwikkelt MARKET Protocol een gedecentraliseerd uitwisselingsprotocol (DEX) waarmee mensen afgeleide producten kunnen verhandelen. Je kunt het zien als een afgeleide tegenhanger van het 0x (ZRX) -protocol.

Interview met Seth Rubin (CEO)

Na het lezen van het wit papier we waren behoorlijk geïntrigeerd door het project. We besloten contact op te nemen met het team met een heleboel vragen over de technologie, het project, hun nieuwste DEX en het bredere ecosysteem van cryptoderivaten..

MARKET Protocol CEO, Seth Rubin, beantwoordde onze vragen graag diepgaand.

Projectoverzicht, cryptomarkten en de DEX’s

Seth Rubin Market Protocol

MARKET Protocol CEO, Seth Rubin. Afbeelding via GitHub

Hoe kwam het idee van het MARKET Protocol tot stand? Hoe lang werken jullie er al aan??

Mijn medeoprichters en ik hebben samen een aantal marketmaking- en algoritmische handelsdesks gerund en beheerd. Collins Brown en ik hebben het grootste deel van de afgelopen 13 jaar samengewerkt, en onze CTO en derde medeoprichter, Phil Elsasser, hebben de laatste 7 van die jaren met ons samengewerkt..

We zijn in 2015 begonnen met crypto met een focus op het verhandelen van crypto-activa, maar in 2016 raakten we meer geïnteresseerd in de onderliggende blockchain-technologie zelf. We begonnen te leren over gedecentraliseerde uitwisselingen en wat we ermee konden doen, en dit leidde ons op het pad dat uiteindelijk het MARKET-protocol werd.

We zijn in juni 2017 fulltime aan het MARKET-protocol begonnen nadat we ons realiseerden dat we bewaarders en clearingbedrijven konden vervangen door een blockchain-oplossing die ook het probleem van de vluchtigheid in de crypto-ruimte zou kunnen aanpakken..

U probeert een DEX-protocol voor derivatencontracten te ontwikkelen. U heeft een aantal problemen met gecentraliseerde uitwisselingen opgesomd. Als u één belangrijk probleem met deze uitwisselingen zou moeten kiezen, wat zou dat dan zijn?

Het fundamentele probleem met gecentraliseerde beurzen is de bewaring van fondsen. Afkomstig uit de traditionele financiële wereld, waren we geschokt om te zien hoe de bewaring van fondsen werd afgehandeld in de crypto-ruimte.

De belangrijkste manifestatie van dit probleem is de beste praktijk om geen geld op een beurs achter te laten, vanwege het risico van diefstal door hackers of de beurs zelf. Bovendien worden derivatenhandelaren op gecentraliseerde beurzen zoals BitMEX en OKEx voortdurend blootgesteld aan risico’s zoals automatische schuldafbouw en gesocialiseerde verliezen..

Het meest interessante van gedecentraliseerde uitwisselingen is dat er geen gecentraliseerde bewaring van fondsen is, dit is een zeer krachtige gebruikersbescherming die misbruik van gebruikersgelden voorkomt.

De markten verkeren op dit moment duidelijk in een behoorlijk slechte staat. Maakt u zich zorgen over het potentieel voor een grote daling van de handels- / hedgingactiviteit en dus minder stimulans om een ​​DEX te exploiteren??

Prijsvolatiliteit beperkt echt de acceptatie van crypto-activa in het algemeen, ongeacht hoe u ze bekijkt, als een waardeopslag, ruilmiddel, rekeneenheid of in de context van token-applicaties.

Crypto-activa zijn momenteel te vluchtig om in een van deze capaciteiten te worden gebruikt. Dit is een kans voor MARKET Protocol, aangezien prijsvolatiliteit het grootste probleem is dat we aanpakken. Met MARKET Protocol kunt u een token vasthouden en gebruiken zonder u zorgen te hoeven maken over een prijsdaling, waardoor de prijsvolatiliteit effectief wordt gescheiden van het nut van het token.

Gedurende deze bearmarkt hebben we een enorme hoeveelheid interesse gezien in het afdekken en shorten van crypto-activa, maar gebruikers hebben momenteel zeer beperkte toegang tot dit soort handelsmogelijkheden. Dit is het probleem dat we aanpakken met MARKET Protocol en onze gedecentraliseerde centrale, MPX.

Met uw protocol kunnen andere ontwikkelaars hun eigen DEX’en maken. Kun je ons door enkele van de meest opwindende projecten leiden waarmee je al werkt? Hoe ver zijn ze met hun producten?

We zijn tot nu toe een partnerschap aangegaan met een paar DEX’s, waarvan de bekendste DDEX is, een top Ethereum-gebaseerde DEX en ook de top 0x-relayer qua volume. Door het MARKET-protocol te implementeren, kan DDEX nieuwe en unieke handelsrelaties bieden, bijvoorbeeld prijsblootstelling aan ketenoverschrijdende en niet-ketengebonden activa.

Een van de dingen waar we ons vanaf het begin op hebben gericht, was ervoor te zorgen dat we toegewezen werden aan 0x-eindpunten, zodat relayers het MARKET-protocol gemakkelijk kunnen implementeren. Dit is een onderdeel van onze strategie om applicaties en uitwisselingen aan te moedigen om voort te bouwen op het MARKET-protocol, maar we hebben ook onze eigen gedecentraliseerde uitwisseling gebouwd en vrijgegeven om te laten zien wat er met het protocol kan worden gebouwd.

Op dit moment zijn we gefocust op het uitbrengen van een productieversie van MPX naast de lancering van MARKET Protocol door mainnet, en op dat moment kunnen we ons meer richten op het ondersteunen van onze partners en hun projecten.

Het regelgevingskader rond DEX’s is niet meteen duidelijk. We hebben bijvoorbeeld de sancties gezien die door de SEC aan EtherDelta zijn opgelegd. Heeft u nagedacht over de gevolgen voor de regelgeving voor de knooppunt- of orderboekoperatoren??

De gevolgen voor de regelgeving zullen voor verschillende teams verschillend zijn, afhankelijk van waar ze zich bevinden en hoe ze het MARKET-protocol implementeren. We hebben geen controle over wie implementeert of hoe ze implementeren, maar het protocol zelf is op een neutrale manier ontworpen, zodat iemand het kan implementeren samen met zijn eigen oplossingen voor KYC, AML en registratie-compliance.

We verwachten van ontwikkelaars dat ze blijven voldoen aan de wettelijke vereisten van hun toepasselijke rechtsgebieden. Dit wordt enigszins gecompliceerd door het feit dat veel toezichthouders pas beginnen met het geven van richtlijnen over hoe de bestaande regelgeving van toepassing is op crypto, hoewel we verwachten dat dit de komende jaren zal worden opgehelderd..

In de tussentijd is het belangrijk dat ontwikkelaars goed nadenken over de regelgeving die van toepassing is op hun projecten.

Het vertrouwen in stablecoins zoals Tether bevindt zich op een dieptepunt. Er zijn veel andere door USD gesteunde en volledig gereguleerde stablecoins die onlangs op de markt zijn gekomen (Gemini Dollar, USDC enz.). Jullie hebben er liever voor gekozen om gedecentraliseerde stablecoins te gebruiken als referentiemunten in je contracten. Waarom is dit?

We hebben het MARKET-protocol zo gebouwd dat elk ERC-20-token kan worden geselecteerd als onderpand voor een contract, inclusief gereguleerde door Amerikaanse dollar gesteunde stablecoins en ook gedecentraliseerde stablecoins zoals DAI..

We hebben een voorkeur voor gedecentraliseerde stablecoins omdat ze beter aansluiten bij het ethos van decentralisatie dat de kern vormt van zowel MARKET Protocol als MPX, maar het is aan de maker van het individuele contract om te bepalen welk token als onderpand zal worden gebruikt.

Elke beurs of applicatie gebouwd op MARKET Protocol kan kiezen welke contracten worden genoteerd, dus we verwachten dat de markt zal consolideren rond een aantal geprefereerde stablecoins die worden gebruikt als onderpand voor MARKET Protocol-contracten.

MPX-platform

MPX Marktprotocol DEX

Lancering van het eerste MARKET-protocol DEX. Afbeeldingsbron: Marktprotocol

MPX, je eerste Dapp, is officieel in bèta en op het Rinkeby-testnet. Hoe gaat het testen? Heeft het veel belangstelling gewekt??

De feedback die we van onze gebruikers hebben gekregen, is enorm en ondersteunt wat we al wisten: gebruikers willen meer en betere handelsmogelijkheden, zowel on-chain als off-chain activa.

We hebben enkele van onze eerste keuzes voor productontwerp gevalideerd en hebben waardevol inzicht gekregen in hoe we onze gebruikerservaring kunnen blijven verbeteren, iets waar we erg op gefocust zijn. Nu zijn we hard aan het werk om de feedback die we hebben ontvangen op te nemen in onze bijgewerkte bèta, die we later deze maand zullen uitbrengen.

Je hebt momenteel 6 BETA-derivaten op MPX. Is er een plan om in een later stadium meer op te nemen??

Tijdens onze bèta ondersteunen we zes contracten, die we hebben gekozen om de reeks contracten te demonstreren die kunnen worden gemaakt met MARKET Protocol, maar in de toekomst zullen we er nog veel meer aanbieden. Op dit moment verzamelen we feedback van onze community en bètatesters om te begrijpen welke activa ze willen verhandelen en ook welke onderpandtokens ze verkiezen.

Wanneer konden we een live uitrol van het MPX-platform zien??

We zijn van plan om een ​​productieversie van MPX uit te brengen naast de lancering van het MARKET Protocol in het tweede kwartaal van 2019.

MARKET Protocol-technologie

Je hebt je ontwikkeld bovenop de Ethereum-blockchain. Maakt u zich zorgen over de schaalproblemen waarmee het netwerk onlangs te maken heeft gehad? Over welke technologie werken de kernontwikkelaars van Ethereum waar u het meest enthousiast over bent?

We begrijpen de schaalproblemen waarmee Ethereum wordt geconfronteerd, maar we hebben er vertrouwen in dat ze zullen worden opgelost. Een oplossing waar we bijzonder enthousiast over zijn, is Plasma. Door transacties uit de keten te halen, zullen Plasma-implementaties de totale transactiecapaciteit van Ethereum vergroten.

Dit zal de congestie in de keten helpen verminderen totdat andere schaaloplossingen kunnen worden geïmplementeerd. In de tussentijd maken we ons niet al te veel zorgen over vergoedingen, omdat hoge vergoedingen transacties met een lage waarde verdringen en geen transacties met een hoge waarde. Het heeft bijvoorbeeld geen zin om $ 5 te betalen voor elke zet in een spel, maar het is wel logisch om $ 5 te betalen om $ 1000 af te dekken met behulp van het MARKET-protocol.

In je whitepaper praat je over partnerschappen met Oracilize.It en Block1IQ. Wat voor soort input kunnen deze orakels leveren voor uw slimme contracten??

Voor elk MARKET Protocol-contract is er een gedefinieerd onderpandtoken en ook een onderliggend referentieactief. Winsten en verliezen op posities worden berekend in het onderpandtoken, maar zijn afgeleid van het referentieactief.

Het protocol gebruikt orakels om prijsgegevens voor deze referentieactiva te verkrijgen, zodat het protocol hun waardeverandering in het onderpandtoken kan berekenen. Ons eerder dit jaar uitgebrachte alfaproduct is geschreven naar Oraclize, waardoor we prijsgegevens uit een aantal verschillende bronnen konden halen.

Een partnerschap waar we bijzonder enthousiast over zijn, is ChainLink, een zeer populair gedecentraliseerd orakel. In de toekomst zouden we gedecentraliseerde orakels kunnen gebruiken om andere externe gegevens in de keten te brengen, bijvoorbeeld sportgegevens.

Marktprotocol Chainlink-partnerschap

Partnerschap met Chainlink om Oracle-ondersteuning te bieden

Laten we het hebben over de specifieke kenmerken van het derivatencontract. Het lijkt erop dat de contracten een cap en een vloer vereisen, waardoor het lijkt op een optie-spread. Zal er ruimte zijn om andere soorten afgeleide instrumenten te construeren? Bijvoorbeeld degenen die niet ondersteboven vallen?

We waren niet van plan om een ​​bepaald type derivaat te creëren. We zijn begonnen met het doel een aantal problemen aan te pakken, van bewaar- en verrekenkantoren tot volatiliteit. We hebben MARKET Protocol-contracten ontwikkeld om deze problemen op te lossen, terwijl we iedereen de voordelen van derivaten bieden.

In hun huidige vorm bieden MARKET Protocol-contracten een gegarandeerde solvabiliteit en een bekend nadeel, maar ten koste van een opwaarts maximum voor iemand die lang is. Dit kan echter worden verholpen door een reeks contracten samen te voegen om niet-afgetopte uitbetalingsstructuren te repliceren, vergelijkbaar met een futures-roll, en we verwachten dat uitwisselingen en toepassingen dit proces verdoezelen, zodat het voor handelaren gemakkelijk is om dit soort blootstelling te krijgen..

In de whitepaper beweert u dat huidige geschillen over de beslechting van derivaten via een gecentraliseerd proces worden beslecht. U wilt echter overstappen op een gedecentraliseerd mechanisme. Heeft u er meer over nagedacht hoe dit eruit zal zien? Van wat voor soort technologie zou het gebruik maken?

Na afloop wordt een MARKET Protocol-contract automatisch verrekend met behulp van prijsgegevens van het geselecteerde orakel. Het probleem is of het orakel een verkeerde prijs retourneert, of zelfs helemaal geen prijs.

We pakken dit aan door een tijdsvertraging op te nemen tussen de eerste uitvoering of het verstrijken van het contract en het moment waarop gebruikers hun geld kunnen opnemen. Als een quorum van gebruikers een schikkingsgeschil start, komt het contract in een betwiste staat en wordt een back-up-orakel of een groep orakels gebruikt om een ​​definitieve schikkingswaarde te krijgen.

We onderzoeken een aantal andere manieren om beslechtingsgeschillen te beslechten, bijvoorbeeld door te vertrouwen op MKT-tokenhouders om de betwiste waarde te crowdsourcen of door gebruik te maken van een ander project dat gespecialiseerd is in geschillenbeslechting..

MKT-tokens

Laten we eens kijken naar de MKT-tokens. Ben je nog steeds van plan om een ​​voorverkoop te organiseren? Heeft u een beetje meer een tijdlijn over wanneer dit waarschijnlijk zal plaatsvinden??

We zijn nog steeds bezig met het evalueren van de beste manier om MKT-tokens te distribueren. We zijn ook van plan MKT-tokens te gebruiken als een mechanisme om de liquiditeit in het hele protocol te verbeteren, te beginnen met MPX, om de groei van het MARKET Protocol-ecosysteem aan te moedigen..

In uw whitepaper staat dat deze tokens stemrecht verlenen voor mogelijke protocolverbeteringen. Kun je hier wat meer op ingaan? Op welke governance-protocollen lijkt het waarschijnlijk?

MARKET Protocol is een open en gedecentraliseerd protocol dat zal worden beheerd door MKT-houders en ervoor zorgt dat de stemmen van de eindgebruikers en de projecten die voortbouwen op het protocol zowel vertegenwoordigd zijn in het lopende beheer en de ontwikkeling van het protocol.

Het doel is een governance-systeem dat de stemmen van deze twee groepen in evenwicht brengt, maar gedecentraliseerd protocolbeheer is in deze ruimte een onopgelost probleem. Er zijn een aantal projecten in een experimentele fase, maar het zal even duren voordat er haalbare oplossingen komen.

Ergens naar uitkijken

Roadmap voor marktprotocol

MARKET Protocol Roadmap

Welke trends denk je dat we waarschijnlijk zullen zien in 2019 in de cryptocurrency-markten?

Momenteel zijn de algemene cryptomarkten gecorreleerd met de prijsbeweging van Bitcoin, maar in 2019 verwachten we dat de prijzen onafhankelijker gaan bewegen. Veel teams waren gefocust op het bouwen in 2018, dus volgend jaar zullen er meer projecten zijn die live gaan en echt worden gebruikt.

Het wordt een heel opwindende tijd voor de hele crypto-ruimte. Meer projecten en gebruikers zullen zich vertalen in een grotere behoefte aan oplossingen voor risicobeheer, evenals meer kansen voor handelaren, die beide kunnen worden aangepakt door MARKET Protocol.

Terwijl u doorgaat met het uitrollen van updates, wat u het meest opwindt aan MARKET Protocol en het potentieel voor gedecentraliseerde derivaten?

Het meest opwindende dat we hebben gezien, en iets dat ons in de toekomst veel vertrouwen geeft, is de gebruikersfeedback die we tot nu toe hebben ontvangen, en ook de enorme hoeveelheid steun die we hebben gekregen van onze community, die beide geef de behoefte aan van het type product dat we maken, evenals de kwaliteit van ons team dat onvermoeibaar werkt om het te verbeteren.

We zien derivaten als een hoeksteen van moderne financiën en essentieel om de blockchain-ruimte als geheel te laten groeien en opschalen. En door derivaten te decentraliseren, kunnen we veilige, solvente en betrouwbare handel in activa mogelijk maken. We werken er hard aan om dit te realiseren!

Ons team is erg enthousiast om te zien wat onze community bouwt met MARKET Protocol, en hoe die projecten de wereld veranderen. In de tussentijd is de beste manier voor ons om de toekomst te voorspellen, deze te bouwen, en dat is het idee dat ons leidt terwijl we ons blijven voorbereiden op de lancering van MARKET Protocol en MPX door het mainnet..

Gevolgtrekking

Hoewel volatiliteit een bijproduct is van de meeste opkomende financiële markten, zijn er altijd instrumenten geweest die als tegenmaatregel voor deze volatiliteit konden worden gebruikt.

Wat het MARKET-protocol heeft gedaan, is de kracht van de gedecentraliseerde blockchain gecombineerd met de risicobeheerfunctionaliteit van een financieel derivaat. Ze hopen gebruikers de mogelijkheid te bieden hun eigen individuele risico te beheren zonder de noodzaak van een grote gecentraliseerde uitwisseling of een gestandaardiseerd contract.

Het zal interessant zijn om te zien hoe de uitrol van het MPX-platform verloopt en wat MARKET Protocol in petto heeft voor 2019. Als je de laatste updates over het project wilt volgen, ga dan naar hun website waar ze hun laatste updates posten.

Omslagafbeelding via Fotolia & MARKT-protocol

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me