Meerdere portfolio’s beheren met Shrimpy

>

Met de recente release van de functie voor meerdere portfolio’s in de Shrimpy-applicatie, zullen veel gebruikers zich afvragen hoe ze meerdere portfolio’s kunnen gebruiken om een ​​robuuste strategie voor portfoliobeheer op te bouwen..

In dit artikel bespreken we de verschillende manieren waarop u uw portefeuille kunt structureren, uw geld kunt toewijzen en uw beheerproces kunt vereenvoudigen..

Algemeen gebruik, stromen en instellingen

Als u de nieuwe portfoliofuncties optimaal wilt benutten, zijn er enkele belangrijke processtromen waarvan we denken dat ze nuttig zijn voor het opzetten van uw portfolio..

Initiële setup

Een mogelijke manier om uw Shrimpy-account op te zetten, is door uw account in meerdere portefeuilles op te splitsen, zodat u meerdere strategieën tegelijkertijd kunt uitvoeren. Elke portefeuille kan één strategie automatiseren, dus als u 3 verschillende portefeuilles heeft, zou dat betekenen dat uw totale account 3 verschillende strategieën tegelijkertijd kan gebruiken.

Gemakshalve raden we aan om de standaardportefeuille te gebruiken als een op de zwarte lijst geplaatste portefeuille. Dat betekent dat de fondsen in deze portefeuille nooit geautomatiseerd zouden worden met een strategie. In plaats daarvan zouden ze fungeren als een verzamelplaats voor nieuwe fondsen die in uw portefeuille komen of voor fondsen die uw portefeuille verlaten.

In het geval dat u 3 verschillende portfoliostrategieën wilt uitvoeren, kunt u 4 verschillende portefeuilles maken. De standaardportefeuille is de ‘Blacklist’-portefeuille, waarin u geld aanhoudt dat niet met Shrimpy wordt geautomatiseerd. De andere 3 portefeuilles krijgen een naam op basis van de strategie die u voor elke portefeuille gebruikt. U kunt bijvoorbeeld een “Indexportefeuille”, een “Stablecoin-portefeuille” en een “Low Cap-portefeuille” hebben. Elk van deze portefeuilles wordt volledig gescheiden beheerd van de andere portefeuilles.

Leer hoe u geld overboekt naar een nieuwe portefeuille.

Geld opnemen

Wanneer u geld opneemt, raden we u ten zeerste aan om het geld dat u wilt opnemen eerst over te schrijven naar uw standaardportefeuille. Hierdoor weet Shrimpy welke gelden er worden opgenomen.

Als u een cryptocurrency opneemt en dat crypto-actief niet in uw standaardfonds zit, weet Shrimpy niet uit welke portefeuille dat geld moet worden verwijderd. Als gevolg hiervan komt het gedrag mogelijk niet overeen met uw verwachtingen.

Geld storten

Alle bedragen die op uw wisselrekening worden gestort, verschijnen ALTIJD in uw standaardfonds. Dat betekent dat als u 3 verschillende portefeuilles heeft, de fondsen alleen in uw standaardfonds verschijnen. Dit is opzettelijk en speelt een belangrijke rol in ons ontwerp.

Als u geld dat wordt gestort wilt automatiseren (bijvoorbeeld met een DCA), vragen we u momenteel om een ​​automatisering toe te wijzen aan uw “Standaardportefeuille”. Als u niet wilt dat uw gestorte geld wordt geautomatiseerd, kunt u dit doen door geen strategie toe te wijzen aan uw “Standaardportefeuille”..

Gemiddelde kosten per dollar

Dollar-Cost Averaging (DCA) vindt nu plaats wanneer een portefeuille DCA heeft ingeschakeld en nieuwe fondsen naar de portefeuille worden overgebracht. Als u bijvoorbeeld een portefeuille heeft waarvoor momenteel een actieve DCA is ingeschakeld, zal Shrimpy, zodra u het geld naar de portefeuille overboekt, beginnen met het toewijzen van die fondsen op basis van uw toewijzingen voor die portefeuille..

Het mooie van dit nieuwe gedrag is dat het iedereen een manier geeft om systematisch geld over te boeken naar een portefeuille en een DCA-strategie uit te voeren.

Meer informatie over het middelen van dollarkosten.

Handelen op een beurs

Handel NIET op de beurs buiten Shrimpy. Als Shrimpy een transactie op de beurs voor een activum detecteert, worden die saldi automatisch toegevoegd aan de standaardportefeuille en verwijderd uit andere portefeuilles.

De reden dat we dit gedrag vertonen, is omdat het voor ons niet mogelijk is om te weten waarom u die transactie heeft gedaan. We weten niet of u niet langer wilt dat wij die fondsen automatiseren, of er iets mis is, of u die fondsen uit uw portefeuille wilt verwijderen, enz. Houd er dus rekening mee dat elke transactie die buiten Shrimpy wordt gedaan automatisch zal resulteren in wij verplaatsen die fondsen naar uw standaardportefeuille.

Let op: het plaatsen van openstaande bestellingen op de beurs buiten Shrimpy leidt tot onverwacht gedrag. Shrimpy zal geen openstaande bestellingen annuleren die u op de beurs plaatst buiten Shrimpy (hoewel dit gedrag in de toekomst kan veranderen). Dat betekent dat Shrimpy niet in staat zal zijn om het geld te verhandelen dat is vergrendeld in bestellingen. Dit is momenteel het verwachte gedrag.

Handelskosten

Wanneer u transacties uitvoert voor elke portefeuille, worden er tijdens het proces handelskosten in rekening gebracht. Soms wordt dit gedaan in termen van een koersvaluta, basisvaluta of soms zelfs een wisselgeld.

Aangezien het mogelijk is om een ​​portefeuille met activa te maken zonder een noteringsvaluta of een wisselgeld, moeten we ons ervan bewust zijn hoe dit onze portefeuille beïnvloedt..

Elke transactie kan kosten met zich meebrengen. Als die vergoedingen worden betaald uit een cryptocurrency die niet in uw portefeuille zit, betekent dit dat ze uit een andere portefeuille moeten worden gehaald. Dit kan op de lange termijn vreemd gedrag veroorzaken waarbij de ene portefeuille langzaam in waarde daalt en de andere niet.

Om dit probleem te voorkomen, raden we aan om een ​​aantal van de gangbare koersvaluta’s in elke geautomatiseerde portefeuille aan te houden of deze activa allemaal op de zwarte lijst te plaatsen om de vergoedingen te beheren..

Dit is niet een kritiek punt. In de meeste gevallen merkt u niet eens dat dit gebeurt. Het is echter iets om rekening mee te houden bij het samenstellen van uw portfolio.

Voorbeelden

In de volgende voorbeelden zullen we enkele scenario’s doorlopen die u zou kunnen ervaren en zullen we gedetailleerd beschrijven hoe we de hypothetische persoon aanbevelen om met die situaties om te gaan.

Twee leiders volgen

Om twee leiders te volgen, raden we aan om twee nieuwe portefeuilles te maken die niet uw “standaard” -portfolio zijn. Hierdoor kunt u uw standaardportefeuille behandelen als een aparte plaats waar u geld kunt toevoegen aan of verwijderen uit uw beurzen zonder dat u uw andere portefeuilles hoeft te beïnvloeden..

Als je eenmaal twee nieuwe portfolio’s hebt gemaakt, kun je ze zoiets als ‘Social One’ en ‘Social Two’ noemen, op die manier onthoud je dat deze twee portfolio’s degenen zijn die sociale leiders volgen.

Nu gaan we naar het tabblad Sociaal. We kunnen door sociale leiders bladeren om degenen te vinden die we willen volgen. Zodra we een leider hebben gevonden die we willen volgen, klikt u gewoon op “Start Automation” in het portfolio. (opmerking: leiders kunnen meerdere portefeuilles hebben, dus zorg ervoor dat u met de leider communiceert, zodat u weet welke portefeuille zij het liefst volgt). Vervolgens heeft u de mogelijkheid om te selecteren welke van uw portefeuilles u door de leider wilt laten beheren.

Opmerking: portfolio’s worden rechtstreeks 1-op-1 toegewezen aan leidersportfolio’s. Dat betekent dat je niet de hele leider volgt. Je volgt een van hun portfolio’s.

Leer hoe u een sociale leider volgt.

Gemengde strategieën

Stel je voor dat je naast het volgen van een leider 2 verschillende aangepaste strategieën wilt hebben die door jezelf zijn ontworpen. Dit is ook mogelijk met de functie voor meerdere portfolio’s.

Begin met het aanmaken van 3 portfolio’s (naast de “Standaard” portfolio). Elk van deze portefeuilles kan een naam krijgen volgens de strategie of functie die u wilt hebben. Voor dit voorbeeld zouden we ze ‘Indexportfolio’, ‘BTC en ETH’ en ‘Sociaal portfolio’ kunnen noemen.

Zodra elk van deze is gemaakt, maakt u het bedrag over dat u elk van deze portefeuilles wilt laten beheren. We zouden ongeveer 25% kunnen doen aan elk van de 3 portefeuilles en de laatste 25% in onze standaardportefeuille laten.

Vervolgens kunnen we naar het tabblad “Automatisering” gaan om de strategieën te ontwerpen die we op elk van onze aangepaste portfolio’s willen automatiseren. De “Indexportefeuille” kan een index hebben van de top 10 activa gewogen naar marktkapitalisatie. De “BTC en ETH” -portefeuille zou een 50: 50-verdeling kunnen zijn van BTC en ETH. Als u eenmaal uw automatiseringen heeft gemaakt, kunt u ze toepassen op uw portfolio door “Start Automation” te selecteren. Hier selecteert u de portfolio die u wilt automatiseren.

Nu we onze aangepaste portefeuilles automatiseren, kunnen we naar het tabblad ‘Sociaal’ gaan, waar we een sociale leider kunnen vinden die we kunnen volgen voor ons laatste portfolio. Door de automatisering te starten, volgt u automatisch de leider in de loop van de tijd vanuit het portfolio dat u hebt geselecteerd.

Je hebt nu 3 verschillende strategieën tegelijk lopen.

Meer informatie over het beheren van meerdere portfolio’s.

Activa op de zwarte lijst

Specifiek selecteren om activa op de “zwarte lijst” te plaatsen is niet langer beschikbaar in Shrimpy. In plaats daarvan kunnen we een portfolio maken waaraan geen strategie is gekoppeld.

Voor het algemene geval raden we aan dat de standaardportefeuille de op de zwarte lijst geplaatste portefeuille is. Dat betekent dat u nooit een automatiseringsstrategie op uw standaardportfolio hoeft toe te passen. Als u bepaalde fondsen niet in een portefeuille wilt opnemen, verplaatst u ze gewoon naar uw standaardportefeuille.

De reden waarom we graag de standaardportefeuille gebruiken als de plaats voor activa op de zwarte lijst, is omdat hier activa worden toegevoegd aan of verwijderd uit uw portefeuilles. Het creëert de perfecte verzamelplaats en zwarte lijstsectie voor uw portefeuilles. Zodra de fondsen in uw standaardportefeuille verschijnen, kunt u ze naar de portefeuille van uw keuze verplaatsen.

De meeste mensen zullen er baat bij hebben om de standaardportfolio op deze manier te gebruiken, maar we hebben geen beperkingen voor hoe u uw portefeuilles segmenteert en uw strategie beheert..

Simpele Garnalen ’

Als u een persoon bent met een eenvoudige smaak en niet van alle gecompliceerde functies van meerdere portfolio’s houdt, is dat geen probleem! U hoeft niet meerdere portfolio’s te maken als u dat niet wilt. U kunt Shrimpy blijven gebruiken met alleen een standaardportfolio. Dat betekent dat u een automatisering aan de standaardportefeuille koppelt die in feite uw volledige wisselrekening omvat.

Door dit te doen, zal Shrimpy in wezen hetzelfde maken als het altijd is geweest.

100% van de fondsen

Onthoud dat Shrimpy 100% van het geld dat u bezit op de gekoppelde beurs beheert. Als u niet meerdere portefeuilles heeft, betekent dit dat 100% van uw geld wordt gebruikt door de standaardportefeuille. ELKE strategie die aan het standaardfonds is gekoppeld, zal al het geld op uw wisselrekening gebruiken om de strategie uit te voeren.

Zelfs als u meerdere portefeuilles heeft, moet u nog steeds 100% van uw geld met Shrimpy beheren. Zelfs als u slechts 50% van uw geld wilt automatiseren, moet dit in Shrimpy worden gespecificeerd door meerdere portefeuilles te maken die elk afzonderlijk worden beheerd.

Afsluitende gedachten

We wilden ervoor zorgen dat deze update de manier waarop mensen momenteel hun geld met Shrimpy beheren, niet verstoort. Onze missie was om ervoor te zorgen dat deze update alleen functionaliteit toevoegt aan die mensen die het wilden, maar uit de buurt houden voor mensen die de nieuwe functies niet willen.

Ons team heeft veel tijd besteed aan het ontwikkelen van deze updates met ongelooflijke zorg. Het vergde meerdere ontwerpiteraties en aandacht voor zelfs de kleinste details. We hopen oprecht dat iedereen met plezier gebruikmaakt van de nieuwe updates. Als u feedback heeft, deel dan uw mening in ons telegram of stuur een e-mail naar [email protected]

Vergeet niet de Shrimpy-website te bezoeken, volg ons Twitter en Facebook voor updates en stel eventuele vragen aan onze geweldige, actieve gemeenschappen op Telegram & Onenigheid.

Het Shrimpy-team

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me