Metal (MTL) Review: Payments-app die crypto verdient

Metal (MTL) is een blockchain-project dat cryptocurrencies wil vereenvoudigen en toegankelijker wil maken voor het grote publiek.

Dit doen ze met een betaalapp en platform dat zijn gebruikers betaalt voor het uitgeven, verzenden en ontvangen van geld. Dat omvat zowel fiat als cryptocurrencies. Elke transactie die met de Metal Pay-app wordt gedaan, kan gebruikers tot wel 5% terugverdienen in MTL-tokens.

Met zoveel betalingsverwerkingsopties kan Metal echter echt concurreren?

In deze review ga ik dieper ingaan op het metaalproject, de teamleden en de voor- en nadelen van het gebruik van hun applicatie. Ik zal ook kijken naar de use-cases op de lange termijn voor het MTL-token en of er perspectieven zijn voor een bredere acceptatie.

Wat is metaal?

Metaal is een betaalapplicatie waarmee mensen snel en kosteneffectief microbetalingen kunnen doen. Ze hebben ook hun eigen gepatenteerde cryptocurrency waarmee ze gebruikers zullen belonen wanneer ze geld uitgeven met de portemonnee.

Besteed $ 100 en krijg $ 5 terug. Besteed $ 1.000 en krijg $ 50 terug. U kunt tot $ 1.000 per maand terugkrijgen in de vorm van MTL-tokens, die eenvoudig in de app kunnen worden omgezet in contanten of andere cryptocurrencies. Het doel achter de ontwikkeling van het MTL-token is dat als de gebruikers het eenmaal hebben, ze het kunnen gebruiken voor meer regelmatige betalingen.

Wat is Metal Pay

Overzicht van hoe Metal Pay werkt. Bron: Metalen whitepaper

Dus in wezen kun je het zien als een gedecentraliseerde versie van Venmo die gebruikers beloont voor constant gebruik. Dit zou voor mensen de economische prikkels kunnen creëren om naar de Metal-applicatie te migreren. Metal heeft ook een hele reeks andere applicaties ontwikkeld waarvan ze hopen dat ze hun belangrijkste verkoopargumenten zullen aanvullen.

Metalen toepassingen

Metal heeft al drie apps gelanceerd die nieuwe gebruikers op weg helpen met cryptocurrencies.

Metalen kluis

De allereerste applicatie die werd gelanceerd, was de Metal Vault, die werd uitgebracht in oktober 2017. Het is een webportemonnee voor het opslaan van MTL en elk ander ERC-20-token. Het kan ook BTC en ETH opslaan en er zijn plannen om in de toekomst extra munten te ondersteunen.

Je kunt zelfs Metal kopen vanuit de Metal Vault, waarmee je nog meer Metal verdient. En als je een reden hebt om je zorgen te maken over het verliezen van je geld, is het ook mogelijk om de Metal Vault te vergrendelen, waardoor het een goed alternatief voor koude opslag is.

Metaal betalen

Metal Pay is de langverwachte app voor het verwerken van betalingen van Metal. De release was voor het eerst gepland in het eerste kwartaal van 2018, maar vertragingen zorgden ervoor dat de release pas in september 2018 plaatsvond. Amerikaanse gebruikers (met uitzondering van AL, CT, GA, HI, ID, IL, KS, NY, NC, TX, en WA) om geld te verzenden en te ontvangen met alleen het telefoonnummer van de ontvanger.

En je wordt beloond met MTL-tokens bij het verzenden en ontvangen, maar ook bij het gebruik van de app om aankopen te doen. Zie het als een mobiele Paypal-app die u beloont in plaats van kosten in rekening te brengen. Metal Pay heeft ook een verwijzingsprogramma dat u $ 10 betaalt voor vrienden die zich aanmelden met uw verwijzingslink.

Het Metal-team heeft begin 2019 een enorme update uitgebracht en je kunt nu 15 verschillende cryptocurrencies binnen de app kopen en verkopen. Dit zijn als volgt: Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash ABC (BCH), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Dogecoin (DOGE), Dash (DASH), EOS (EOS), Stellar (XLM), Ripple (XRP) ), Basic Attention Token (BAT), 0x (ZRX), Zcash (ZEC), Monero (XMR), Binance Coin (BNB) en Waves (WAVES).

Dit betekent dat je veel opties hebt om te doen met alle MTL die je verdient als je de app gebruikt. Hoewel het verleidelijk kan zijn om al je MTL naar andere cryptovaluta of fiat te converteren, heeft het team gezegd dat er binnenkort een stimulans zal zijn om MTL in de app te houden, dus misschien wil je je MTL voorlopig vasthouden. Metal Pay is het centrum van het Metal-ecosysteem en zodra mensen het verdienen van cryptocurrency gaan waarderen voor het gebruik van een mobiele betalingsapp, zullen ze waarschijnlijk niet meer teruggaan en het gebruik van Metal zal exploderen.

Kruimels

Metal heeft in mei 2018 de micro-investeringsapp Crumbs verworven en deze volledig in zijn ecosysteem geïntegreerd. Met kruimels kunt u creditcards en betaalpassen koppelen en elke aankoop wordt naar boven afgerond op de dichtstbijzijnde dollar om u bij elk kaartgebruik kleine hoeveelheden MTL te betalen. Het is moeiteloos beleggen in cryptocurrency dat u niet eens merkt.

Toepassing voor metalen paneermeel

Metal Breadcrumbs Overzicht. Bron: Google Play Store

U kunt Crumbs ook instellen om regelmatig crypto-aankopen te doen of u kunt de app op elk moment gebruiken om à la carte aankopen te doen.

Metalen bewijs van verwerkte betaling

Metal gebruikt iets dat ze Proof of Processed Payment (PoPP) noemen als een consensusmechanisme voor hun blockchain. Dit is ook hoe tokens worden verdeeld onder gebruikers voor verzending, ontvangst en aankoop via de Metal Pay-app.

Hoewel het het gemakkelijkst is om simpelweg te zeggen dat gebruikers MTL zullen ontvangen voor het gebruik van de Metal Pay-app, is het eigenlijk een beetje ingewikkelder. Om te beginnen kunt u als individu niet meer dan $ 1.000 aan MTL-beloningen per maand verdienen (verkopers kunnen tot $ 5.000 verdienen). PoPP is ook ontworpen om slecht gedrag te bestraffen om te voorkomen dat gebruikers het systeem gamen.

U kunt dus niet dezelfde $ 100 heen en weer sturen tussen twee gebruikers om MTL-beloningen te verzamelen. Als je dat probeert, zul je snel merken dat je account van het systeem is uitgesloten. Het Metal-team neemt fraude zeer serieus en werkt er hard aan om het uit hun systeem te weren.

De beloning van 5% werd gekozen om Metal Pay boven creditcardbeloningen te plaatsen, die doorgaans maximaal 3% bedragen. Maar aangezien er een eindig aantal MTL-tokens is (66.588.888), is het mogelijk dat het team besluit om het beloningsbedrag in de toekomst te verlagen. Er werden 26 miljoen tokens opzij gelegd als beloning.

Het is ook mogelijk dat de beloningen in termen van MTL-tokens afnemen als de waarde van MTL dramatisch toeneemt. Bedenk dat Venmo in het vierde kwartaal van 2017 meer dan $ 10 miljard aan transacties verwerkte. De waarde van MTL moet stijgen als Metal naar dat niveau schaalt, anders worden alle MTL-beloningen binnenkort verdeeld. Natuurlijk zal op dat penetratieniveau de Metal Pay-app ongetwijfeld als succesvol worden beschouwd en zijn verdere beloningen niet nodig om de app levensvatbaar te houden.

Het Metal Team

Er lijkt een behoorlijk competitief team te zijn dat het Metal-project vooruit helpt. Leden hebben verschillende achtergronden, variërend van ondernemerschap tot andere ontwikkelingsrollen.

Bijvoorbeeld de CEO, Marshall Hayner, is een serieel ondernemer die heeft gewerkt voor een aantal cryptocurrency-gerelateerde bedrijven. Hij was bijvoorbeeld een aannemer bij de Stellar Development Foundation, een marketingmanager bij Block.io en heeft zowel de Bitcoin Fair als QuickCoin opgericht..

Metal Teamleden

Enkele leden van het Metal Team

Bij hem komen in de CTO-functie is Glenn Mariën die een full stack engineer is. Hij zit ook al geruime tijd in de cryptocurrency-ruimte en heeft een aantal cryptogerelateerde bedrijven opgericht. Dit zijn onder meer BitBetween en Dogechain.info.

Er zijn meer dan acht andere teamleden, dus als u meer informatie over hen wilt, kunt u de over ons sectie op hun website. Het lijkt erop dat Metal Pay ook hun personeelsbestand verhoogt, aangezien ze openstaande vacatures adverteren. Dit zou kunnen betekenen dat er meer middelen zijn die het bedrijf kan inzetten wanneer ze hun nieuwe producten uitrollen.

Concurrenten

De belangrijkste concurrentie voor Metal Pay komt van dezelfde betalingsverwerkingsapps die ze proberen te vervangen. Dit zijn bijvoorbeeld Paypal, Venmo, AliPay en WeChat Pay. Dit zijn gecentraliseerde oplossingen die niets teruggeven aan gebruikers. Dat kan echter veranderen, aangezien we weten dat Paypal verschillende blockchain-patenten heeft geregistreerd en waarschijnlijk op de hoogte is van de concurrentie van Metal Pay.

Brd portemonnee vergeleken met metaal

Kan Metal het opnemen tegen Brd ?. Bron: Brd

In de blockchain-ruimte is er Coinbase Commerce, wat handig is voor handelaren, maar geen beloningen oplevert. De Bread-portemonnee heeft ook zijn eigen cryptocurrency BRD om gebruikers te stimuleren, maar er worden geen BRD-beloningen uitgegeven voor het gebruik van de Bread-portemonnee.

Het MTL-token

Het MTL-token werd vrijgegeven in een ICO die plaatsvond op 9 juni 2017. Het team verkocht 55 miljoen tokens voor $ 0,18 per stuk, waarmee bijna $ 10 miljoen werd opgehaald. Na de ICO steeg het MTL-token tot een recordhoogte van $ 13,86 in september 2017. Dat is heel anders dan de meeste andere tokens die hun hoogste punt ooit bereikten in december 2017. MTL deed een rally in december 2017 en bereikte $ 10,87 en opnieuw in Januari, tot $ 10,81. Sindsdien is de munt gestaag gedaald tot zijn prijs van $ 0,28 aan het begin van 2019.

Het token kende in september niet veel een sprong na de lancering van de Metal Pay-app, wat verrassend was. En de prijs is nog steeds lager, waarschijnlijk omdat Metal geen functie heeft uitgebracht om gebruikers te stimuleren MTL aan te houden. Totdat ze dat doen, zullen gebruikers vrijwel zeker doorgaan met het verkopen van hun MTL-beloningen zodra ze deze hebben ontvangen, waardoor de prijs van MTL gestaag lager wordt..

Als je denkt dat MTL een koopje is tegen de huidige prijzen, kun je het kopen via Binance, Upbit en Bittrex. Er is ook een klein volume op Huobi en Kyber Network, evenals een handvol kleinere exchanges.

Binance MLT

Registreer bij Binance en koop MLT-tokens

U kunt uw MTL opslaan in de Metal Pay-app of in de Metal Vault. En aangezien het een ERC-20-token is, kunt u ook elke portemonnee gebruiken die ERC-20-tokens ondersteunt. Als alternatief kunt u Metal Vault ook gebruiken om ERC-20-tokens op te slaan en de Mobile Pay-app ondersteunt nu 15 cryptocurrencies naast MTL.

Gevolgtrekking

Metal Pay wil cryptocurrency toegankelijker maken voor de massa en dat is een heel goed doel voor het hele cryptocurrency-ecosysteem. En als je bedenkt dat de overgrote meerderheid van de wereldbevolking nog niet is begonnen met het gebruik van cryptocurrency, kun je zien dat Metal Pay een enorm potentieel klantenbestand heeft.

Wat ze al hebben, is de populariteit van mobiele betaalapplicaties. Met een beloning van 5% die wordt aangeboden voor het gebruik van hun mobiele betaalapp, zouden ze een groot gebruikersbestand moeten kunnen verleiden om zich bij hen aan te sluiten. En als ze cryptocurrency echt gemakkelijk te gebruiken maken met hun app, kan alleen mond-tot-mondreclame een explosie van gebruikers veroorzaken.

Wie wil er tenslotte niet 5% terugkrijgen van al hun aankopen en geldovermakingen? En met de verwijzingsprijs van $ 10 is de kans groter dat gebruikers de app met hun vrienden delen. Metal Pay lijkt een mooie toekomst te hebben, maar ze zullen een prikkel moeten creëren voor gebruikers om MTL aan te houden in plaats van het onmiddellijk te verkopen, anders zal de waarde van MTL laag blijven..

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Disclaimer: dit zijn de meningen van de schrijver en mogen niet als beleggingsadvies worden beschouwd. Lezers zouden hun eigen onderzoek moeten doen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me